Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

Zlikwidowałem konta na portalach randkowych

Polecane posty

Moorland-To teraz już wiem czemu u was budowlanka jest tak droga, czym wiecej pozwoleń, zezwoleń itp, tym mniej ludzi do pracy w konkretnym fachu i tym samym ceny z kosmosu. Już teraz wiem, czemu hydraulik za zmianę uszczelki bierze po 300-500 funtów, a to raptem godzina roboty z wypiciem kawy.

No już nie przeginaj z tymi cenami ;) A uprawnienia trzeba mieć, bo jak poprosisz kumpla i kumpel spieprzy to ubezpieczyciel może ci radośnie pokazać środkowy palec. Fachowiec to ktoś kto zna się na tym co robi, a nie przeczytał na necie jak podłączyć kolanko od zlewu.

gość-Byś się zdziwił, oglądałem film z nowymi technologiami, gdzie budowano dom z drzewa, słomy i gliny. Naprawdę domek był piękny. Wiesz o tym że w Holandii dachy kryją z trzciny? W Polsce skupują trzcinę i wysyłają ją do Holandii, tam technologia robi specjalne pokrycia dachowe. Nawet nie wiesz, co idzie zrobić dziś z gliny. Glina i słoma to bardzo dobry surowiec. Zarówno do budowy ścian, jak i pieców. Gdybyś jadł pizzę z chlebowego pieca z gliny, to byś wiedział o czym mówię. W Włoskich prawdziwych pizzerich, to piece mają tylko z gliny i cegieł szamotowych. Pizza piecze się ok 1-5 minut.

Moorland-Ale kawałek papierka nie zrobi z ciebie fachowca :D Myślisz że jak ktoś dostanie tytuł czeladnika, to znaczy że zna się na robocie? A przecież musiał zdać egzamin, problem w tym że egzamin czeladniczy nikt nie oblewa, nie słyszałem aby ktoś w pl oblał egzamin czeladniczy. To że ktoś ma prawo jazdy kategorii T, nie znaczy że umie traktorem robić w polu.

W Holandii dachy trzciną kryją? BSA Ty czasem przedwojennych filmów nie oglądasz? Jakoś tego nie widuję. Tutaj kamieniami specjalnymi izoluja nie trzcina z racjo tegoże kamień w lecie wolniej sie nagrzewa i dzięki temu tak parno w domu nie jest. Z trzciny to robili dachy owszem - jakies 20 lat temu może jeszcze i to też tylko wiatraki miały takowe pokrycie dachu więc skończ bajki pisać

Gość gość
dobry był kiedys program usterka ,tam to dopiero byli fachowcy

Pavlo1985-Na bagnach Biebrzańskich, to ludzie się utrzymywali z tego, że kosili trzcinę, która szła do Holandii. Tam podobno takie dachy są modne. Zresztą poczytaj o tym na necie. Ty mieszkasz w mieście, to pewnie tam jest inaczej, niż na Holenerskich wsiach. No ale co ty możesz wiedzieć...

gość-Ten program był ustawiony, typowa reżyserka, a ludzie to łykali.

Gość gość
BSA to buduje te małe chatki murzynskie w mozambiku kryte trzciną

Gość gość
widzisz ludzie łykali a ty tez dużo rzeczy łykasz jak młody pelikan

Pavlo1985-Acha, i nie pleć bzdur o tym że kamień zatrzymuje ciepło. Otóż kamień akmuluje ciepło a nie go zatrzymuje, chodzi o to, aby mur się w dzień nagrzewał, a nocą te ciepło oddawał. Dlatego też ludzie woleli dom z ceramiki(cegła) niż z drewna. Bo drewno było ciepłem materiałem, ale nie akumulowało ciepła, natomiast dom z kaienia czy z ceramiki, to akumuluje ciepło. W dzień to temperatura gromadzi się w kamieniu lub ceramice, a w nocy kiedy robi się chłodno, to te ciepło oddaje.

Gość gość
a jesli nie jest ciepło tylko mrozno to co ,kamien z księżyca pobiera to ciepło

Gość gość
Portale randkowe są dla desperatów. Dlaczego ludzie tam się zapisują i dzielą marzeniami lub chęcią bzyknięcia z całym światem? ;) dystyngowani, lubiący prywatność - to nie na portalu.

Tłumaczę Ci jak człowiekowi,że trzciną pokrywają co najwyżej wiatraki, których teraz już się nie buduje. Na wsi jest dokładnie tak samo. Holandia nie ma zbyt wielu wsi, co rusz powstają nowe domy dzięki którym tereny dawniej wiejskie stają się miejskie z racji tego,że są przyłączane do miejscowośc***obliskich. A nie przepraszam, są domy w których dachy kryje się trzciną. Z reguły mieszkaja tam krowy, kury bądź świnie , a domy takie zwą się oborami ;) X Na bagnach Biebrzańskich, to ludzie się UTRZYMYWALI z tego, że kosili trzcinę, która szła do Holandii X Wiesz jaka jest różnica między czasem przeszłym a teraźniejszym, czy niebardzo?

gość-Wtedy kamień akumuluje ciepło od zewnątrz, bo ciepło z pieca powoduje że kamień też te ciepło akumuluje. Grzejąc pokój, to ściany też ci się nagrzewają a następnie oddawają to ciepło.

BSA owszem, ale chodzi mi o to,że czas nagrzania takiego kamienia naturalnego który jest pod dachem wynosi o wiele więcej jak nagrzanie się trzciny, czy zwykłej waty szklanej co w efekcie sprawia,że za dnia w upalne dni nie jest tak parno w domu.

Gość gość
akurat jak w nocy nie palisz to rano masz lodowo

gość 18:13 - coś w tym jest, ludzie którzy mają możliwość poznać kogoś w inny sposób nie mają kont na takich portalach.

Pavlo1985-Wata czy styropian nie akumulują ciepła, tylko izolują. Izolacja a akumulacja to dwa różne pojęcia fizyczne.

gość-Może ty masz, ja wieczorami mam 22-23 stopnie, rano mam pk 19-20 stopni, a jak wracam z pracy to mam 17-18 stopni. Palę raz dziennie wieczorem.

5 domów na krzyż a BSA już sobie teorię dorobił,że tak wiekszość holendrów robi :O Owszem zdarzają się i takie domy, ale nie ma ich podejrzewam ,że nawet setki na terenie całej Holandii

gość-A jak w zimie czasem nie chce mi sie palić, to na drugi dzień temperatura spadnie mi do 15 stopni, ale to musisz mieć odpowiedni kominek do tego, aby był ekonomiczny i skuteczny, wyższa szkoła zduńska się kłania.

Pavlo1985-Domów tam jest więcej , przewróć do pierwszej strony.Teraz pewnie powiesz że jeżdżęnie na rowerze w Holandii na co dzień to też Holenderska przeszłość....

Gość gość
to chyba masz tylko pokój z kuchnią ze tak mało palisz

bsa - wiesz jaki jest twój problem? Że nigdy, nigdzie nie byłeś, nic nie widziałeś, całą swoją wiedzę czerpiesz z neta i to tylko tych kawałków które ci odpowiadają ;)

Rzeczywiście więcej- aż 24 domy :O Ale Ty wiesz przecież lepiej,że tak robi większość holendrów , bo Ty na youtube widziałeś :O Co do rowerów to owszem tutaj jest kult rowerów, rowery mają nawet szerszy pas jazdy niż samochody. Możesz spowodować wypadek rowerem i jeżeli drugim pojazdem biorącym udział w wypadku jest auto to mimo tego,że wina leży po Twojej stronie po d***e ma kierowca auta, bo tak prawo mają skonstruowane.