Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Martulu22

Prawo cywilne sprawa cywilna

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
kafeteria to dobre miejsce do tego :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ale w postanowieniu o umorzeniu masz jak wol napisane na dole pouczenie o trybie i terminie wniesienia srodka zaskarzenia! tak w ogole to smiech na sali troche bo tak jak tutaj bluzgamy na siebie i nikt nikogo nie pozywa... :D

Udost臋pnij ten post

za偶alenie na odmow臋,czy skarga na postanowienie prokuratora,to jedno i to samo. Je艣li jest pewna wygranej to koszty zostan膮 pokryte przez skazanego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martulu22
Chodzi mi o ocene przez Was czy jest wogole sens sie w takie cos bawic ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale dlaczego my mamy to ocenia膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, masz szanse wygra膰, zw艂aszcza, ze masz dowody plus to, 偶e ona m贸wi艂a nieprawd臋 po艣wiadczone dochodzeniem, kt贸re zako艅czy艂o si臋 umorzeniem na twoja korzy艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martulu22
No i o to mi chodzilo :) Dziekuje :-) Moze i zrobilam z siebie idiotke tu ale gowienko mnie to interesuje :) chcialam sie tylko czegos dowiedziec zeby isc spokojnie spac po tych nerwach ktore ostatnio przechodzilam ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martulu22
Oj musi bo to zazdrosna swinia,a jak nie tak to musze wymyslic inny sposob na zemste :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
skarga i zazalenie to nie jest to samo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
najlepiej za艂atw p艂atnego morderc臋 skoro tak bardzo chcesz si臋 m艣ci膰 :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
otruj j膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
je艣li w cywilnej to do kasy przygotuj co najmniej drugie tyle na apelacj臋. chyba 偶e 艂udzisz si臋 偶e ta "znajoma" si臋 nie odwo艂a albo 偶e wyrok b臋dzie po twojej my艣li. no i za艂贸偶 "rezerw臋" w wysoko艣ci koszt贸w apelacji znajomej + jej adwokat gdyby sprawa potoczy艂a si臋 w najgorszym scenariuszu wygrana 1 instancja i przegrana apelacja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wifigda艅sk
moim zdaniem nie ma sensu.ja tez mialam kiedys podobn膮 spraw臋 (by艂am pokrzywdzon膮),policja nawet si臋 nie zaje艂膮 (kazali mi pryzniesc dowody,podac tej osoby dane personalne,pesel itd skad mialabym to wzia膰? ) i na koniec powiedzieli ze marne szanse ze prokurator si臋 tym zainteresuj臋 ,bo musia艂oby to by膰 d艂ugotrwa艂e i uporczywe a takze musialaby byc taka przeslanka,ze ty obawiasz si臋 o woje zycie i mnusialabys to udowodni膰.inaczej nawet jak dojdzie do rozprawy to niewielkie szanse na skazanie tej osoby,poza tym sad bedzie zarown膮 j膮 jak i ciebie maglowa艂 wzd艂u偶 i wszerz. to nei tak,ze wszyscy si臋 rzuc膮 na ni膮-na ciebie tez moze si臋 rzucic jej adwokat i moze jakies brudy nawet sprzed lat powyci膮ga膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂aKA
Martulu22 pisze: A czy adwokat jest do tego potrzebny? Tzn czy mam wikesze szanse na wygranie sprawy jezeli bede miala adwokata? Prawnik przyda si臋 na pewno, no chyba 偶e sama jeste艣 troch臋 obyta w przepisach... Ale z tego co czytam, to chyba nie..??? Decyduj膮c si臋 na porad臋 prawn膮 i na pomoc w napisaniu pozwu czy pisma procesowego masz chocia偶 pewno艣膰, 偶e nie pope艂nisz b艂臋du i 偶e zostanie w nim zawarte wszystko to, co trzeba :) Teraz jest ju偶 taka wygoda, ze nawet nie musisz wychodzi膰 z domu i szuka膰 kancelarii, wiele z nich oferuje swoje us艂ugi on-line, np. na stronie www.pozwy.pl mo偶esz uzyska膰 pomoc przez Internet, wystarczy 偶e napiszesz pro艣b臋 poprzez formularz :) Wygodniej i taniej, chocia偶 wiem, 偶e niekt贸rzy wol膮 spotka膰 si臋 w "cztery oczy" ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mimo wszystko rozmowa w 4 oczy z prawnikiem moim zdaniem daje wi臋cej, tak偶e w przygotowaniu pism. Mi przy sprawie cywilnej pomaga艂 http://www.adwokat-jaworzno.com.pl/ i raczej nie wyobra偶am sobie bym szuka艂a ca艂y czas pomocy w sieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 s膮dz臋, 偶e lepiej skontaktowa膰 si臋 najpierw na porad臋 z prawnikiem. Jak jeste艣 z Warszawy i okolic to sprawd藕 www.kancelaria-wieckowska.pl kt贸rzy mi pomagali i mog臋 ich poleci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak mnie te reklamy wkurzaja niby mi pomogli tu link a mi tu pomogli Do Autorki tematu. A wi臋c sama napisa艂am do s膮du pozew z pow贸dztwa cywilnego o znies艂awienie Maj膮c tylko wytyczne co taki pozew powinien zawiera膰 po prawej stronie dane moje itd sama napisa艂am ( wytyczne pisania pisma s膮 na necie) je艣li czego艣 brakowa艂o w dokumentach np danych osobowych owej osoby pozwanej, to pisa艂am pismo do s膮du i偶 np w dniu tym i tym zosta艂o wszcz臋te post臋powanie na wniosek tej i tej osoby itd przecie偶 s膮dy wiedz膮 偶e to s膮 dane kt贸re nie le偶膮 na ulicy A przez nagonk臋 jak膮 mia艂a艣 z r贸偶nych instytucji masz dowody bp raporty musia艂y by膰 sporz膮dzone Spraw臋 masz wygran膮, koszt takiej spr to 600z艂 plus trzy kopi臋 pozwu sk艂adasz sekretariat s膮du Oczywi艣cie w pozwie zaznaczasz zwrot poniesionych koszt贸w jak i zado艣膰 uczynienia w wysoko艣ci takiej i takiej oraz publiczne przeprosiny tu i tu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arendon5
a czy to nie powinno byc tak, ze jednak udajesz sie do odpowiedniego specjalisty i on robi wszystko za Ciebie :) ? pytam bo moze masz wykszta艂ecenie prawnicze,a le wg mnie jak ju偶 pojawiaj膮 si臋 problemy prawne to trzeba zadzwoni膰 do kogo艣 kto si臋 zna. Jakby co Wroc艂aw/O艂awa kojarze skutecznego adwokata Artura Zbro艅ca. kontkatu nie mam ale latwo znalezc mysle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak mozesz w ymnajac prawnika, tylko po to zeby dac mu zarobic. bo jak przegraz i tak bedziesz musiala mu zaplacic. a przegrasz:) szkoda czasu na pozwy ,.... zawracasz tylko gitare wymiatrowi sprawiedliwosci glupotami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szarotka7
Wszystko oczywi艣cie zale偶y od tego czego dotyczy sprawa. Niekt贸re s膮 banalne i z g贸ry mo偶na za艂o偶y膰, 偶e si臋 wygra, a inne bardzo skomplikowane. Na pewno warto i艣膰 po porad臋 do tego typu kancelarii http://bhs-adwokaci.pl/specjalizacje/prawo-cywilne/ . Udzielaj膮 tam profesjonalnych porad prawnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Joanna31
Mia艂am kiedy艣 spraw臋 zwi膮zan膮 z nies艂awieniem mojej osoby. Z do艣wiadczenia mog臋 powiedzie膰, 偶e bardzo zwi臋kszaj膮 si臋 szanse wygrania takiej sprawy je偶eli korzysta si臋 z pomocy prawnika. Do艣wiadczony prawnik wie jak prowadzi膰 tego typu sprawy, wie jak sporz膮dzi膰 pozew itd. Moj膮 spraw臋 prowadzi艂a Adwokat Karolina Liszka z GP kancelarii dzia艂aj膮cej na terenie Krakowa. Wnie艣li艣my pozew i dysponuj膮c szerokim materia艂em dowodowym spraw臋 wygrali艣my, dzi臋ki czemu zosta艂o mi wyp艂acone z tego tytu艂u odszkodowanie. Nie wiem jak w innych sprawach, ale w mojej GP kancelaria okaza艂a si臋 bardzo pomocna i skuteczna przez co zyska艂am zado艣膰uczynienie i oficjalne przeprosiny. Polecam skorzystanie z ich pomocy zw艂aszcza w trudnych przypadkach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li chcesz uzyska膰 pe艂n膮 wiedz臋 na temat prawa cywilnego i zasad nim rz膮dz膮cych to po prostu zg艂o艣 si臋 do profesjonalist贸w. http://www.kancelaria-miastkowski.pl reprezentowali mnie przy sprawie z tego zakresu, z pewno艣ci膮 powinni Ci pom贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli potrzebujecie profesjonalnej pomocy zwi膮zanej z prawem cywilnym to polecam wam zg艂osi膰 si臋 do kancelarii adwokackiej www.grudziadzadwokat.pl w Grudzi膮dzu. Otrzyma艂am tam pomoc, kt贸rej potrzebowa艂am w mojej sprawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak szukasz dobrego adwokata to sprawd藕 http://dariuszsieka.pl na pewno si臋 nie zawiedziesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepszym pomys艂em b臋dzie w tym wypadku zg艂oszenie si臋 do kancelarii prawnej, kt贸ra zajmuje si臋 sprawami cywilnymi. Oni pomog膮 Ci przy sformu艂owaniu pisma procesowego, tak jak mia艂o to miejsce w moim przypadku, gdy postanowi艂em skorzysta膰 z us艂ug http://iuridicus.com.pl/ . Zosta艂em obs艂u偶ony w fachowy i profesjonalny spos贸b!

Udost臋pnij ten post