Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ten temat bedzie smutny

Kazdego dnia zaluje ze zostalam mama

Polecane posty

Gość gość
wiadomo, ze najlepiej by bylo jak by autorka zostala przy dziecku. zeby ona, dziecko i jej partner byli szczesliwi, ale w zyciu niestety nie jest tak kolorowo. dziewczyna widac, ze sie dusi i wytrzymac nie moze w obecnej sytuacji.

Gość przeszlam przez to
o 16:33 to nie byl moj wpis, bo nie jestem analfabetka by pisac rozumie w kontekscie rozumiem:O

Gość przeszlam przez to
tamten wpis to podszyw.nigdy nie usuwalam ciazy,owszem wpadke zaliczylam ale donosilam ciaze.podrzucilam trojaczki tesciowej na wycieraczke.a co bylo robic?:(modlilam sie o kase ale bog nie wysluchal mych modlow:Obtw,wypisalam sie z KK,najpierw obiecywali co niedziele,ze modlitwy dzialaja a tu ch*j:O

Gość Małgorzata 1356
Psycholog ; masz racje ale czy fakt ze kobieta myśli ze jej sie nalezy i ze ona chce żyć, natomiast ojciec niech pracuje niech siedzi z dzieckiem to ok?

Gość Małgorzata 1356
Fakt ze życie jest przykre ludzie sa podli dla siebie. Natomiast ja nie rozumiem takiej licytacji kto co powińiem. Skoro podjęta decyzja o urodzeniu to jak mozna sie wycofać to dorosłe?

Gość jestem psychologiem
Malgorzata,masz na mysli alimenty?oczywiscie,placic powinna.placi ten,ktory odchodzi.

Gość Małgorzata 1356
Przeszłam ; szkoda ze nie rozumiesz ze dzieci czuja i to nasza decyzja o urodzeniu. Ojciec niech bedzie najgorszy ale nie bede sie z nim równać, nie wiem moje serce nie pozwoliłoby mi na to zeby zostawić.

Gość Małgorzata 1356
Psycholog. Mam na myśli to ze kobieta myśli ze jej sie nalezy żyć i zdobywać wykształcenie. W postach mozna przeczytać ze pisza te kobiety ze ojciec niech siedzi z dzieckiem i jednocześnie utrzymuje. Czyli matka i ojciec w 1 . Czy uważasz ze 100 zł na dziecko to nie jest śmieszne? Przeciez ojciec tez nie moze być sprowadzony do utrzymywacza i wychowywacza podczas gdy ona robi ,, karierę,,

Gość Małgorzata 1356
Podle jest myślenie ze ojciec musi wszystko. A on nie ma prawa karierę robic tylko kobieta ma prawo. Nie oszukujmy sie. Zreszta wszystkie ktore doświadczyły takiej sytuacji pisza źe na porod ich ,, namówiiono,, i czy to ci nie daje Psycholog do myślenia ze juz tutaj jest zwalanie tylko winy na innych. A one sa tylko biedne, wmanipulowane i nieszczęśliwe

Gość Małgorzata 1356
Decyzja o dziecki jest na całe życie a one traktują jak rzecz dziecko po ktora mozna ,, wrócić,, a faceta jak maszynkę do pieniędzy i opiekunkę dopóki jej sie nie przypomni ze ma dziecko

Gość jestem psychologiem
Malgorzata:)jestem zdania,ze kobieta odchodzac powinna placic alimenty,tak by mezczyzna mogl zapewnic dziecku godne zycie.oczywiscie,jest nie do przyjecia,jesli matka/ojciec nie daje nic na utrzymanie dziecka, bo robi kariere.

Gość gość
Prawdziwy psycholog nigdy nie formułuje zdań ze słowem "powinien" ;)

Gość Małgorzata 1356
Nie wiem. Myśle ze mówienie ze ojciec ma być matka i ojcem w 1 to nienormalne, wybacz. 100 to śmieszne. Niech da 1000. Zrozum o co mi chodzi, ze ona pisze ze z domu nie da rady sie ruszyć do pracy bo jej nikt nie pomoże, natomiast ojciec ma pracować jednocześnie znaleźć kogos do opieki utrzymywać i być ojcem, nie za duzo? Ona tego nie potrafi a on ma potrafic

Gość jestem psychologiem
prawdziwy psycholog moze robic bledy jesli sie urodzil za granica:)za bledy przepraszam:)

Gość Małgorzata 1356
Nie widzisz tutaj zarozumialstwa i myślenia w stylu jestem najważniejsza i tylko ja sie liczę? One wszystkich skrytykowały, teściowa ze miała pomagać, ojca ze za mało zarabia, panstwo ze za mały social, wszyscy źli. Ale niestety konsekwencje tych przyjemności sa teraz w postaci dziecka. I mówienie ze ktoś kogos namówił do urodzenia jest po prostu śmieszne

Gość Małgorzata 1356
Psycholog ; masz racje ze jest efekt domina ale uważam jednak ze nie masz racji, nie w tym przypadku. One same świadomie uprawialy seks . Same ryzykowały byciem z facetem którego portfel pozostawial wiele do życzenia. Ogólnie uroczyście oświadczają ze nie kochają tych panów, wiec widziały oczy co brały. Jak widziała ze facet jej sie nie podoba po co z nim chodziła do łóżka? Nie mogła znaleźć takiego co jej sie podoba ktory byłby w stanie jej zapewnić byt? Weź mi wytłumacz bo nie rozumiem tego

Gość gość
Powinna czy nie nie powinna dziecko jest i ona też jest na tyle dorosła, że powinna odnaleźć się w tej sytuacji. Przecież autorka nie ma 18 lat. Zdecydowała się urodzić, więc teraz co??? Porzucam bo to nie tak miało być.

Gość gość
Nie ma pieniędzy i nie ma miłości. Na dobre i na złe razem nie będą.

Gość jestem psychologiem
Malgorzata,hmm...szczerze mowiac,nie myslalam w tych kategoriach,to znaczy, facet mi odpowiada,rowniez pod wzgledem finansow,wtedy jest seks,jesli nie to nie ma seksu,bo moze przeciez wyjsc z tego dziecko.wychodzi tutaj roznica mentalnosci.w kraju,w ktorym mieszkam aborcja jest legalna i powszechnie akceptowana.ciaza z niewlasciwym partnerem to nie wyrok.tak jak napisalam,roznica mentalnosci.

Gość Małgorzata 1356
Słuchaj. Ja nie krytykuje wyboru partnera, sama miałam rożnych facetów, nie zawsze były to osoby ktore zapewnilyby mi byt , raczej wręcz przeciwnie, ja nie krytykuje związku z facetem biednym, ale skoro ona widzi ze on jej nic nie zapewni, a ona ma wybór usunąć i chce tego , natomiast za namową rodzi, wiec tego nie rozumiem. Każdy ma brudy w szafach ja tez miałam rożne związki raz mnie facet bardzo oszukał , ale nigdy nie byłam w ciazy, dopiero z moim mężem ktory jest naprawde dobry. Mnie sie po prostu udało nie wpaść, mowię to bo każdej moze sie zdarzyć wpaść z niewłaściwa osoba. Ja nie robię z siebie madrzejszego i ze ja to mam dziecko chciano a tu nie, to jest w ogole nieważne. Mi chodzi, ze skoro ona nie chciała dziecka i nie kochała chłopaka to po co to? Dla zabawy ? Ja zostałam oszukana ale mnie zależało bardzo i wiem ze gdyby była wpadka to nie odrzucilabym dziecka

Gość gość
Dorosła kobieta idzie do łóżka z facetem, którego nie kocha, albo wydaje jej się, że kocha, zachodzi w ciążę i tu zaczyna się jej dramat.... Jej, bo dramat dziecka się nie liczy. Jeśli zdecydowała się urodzić to powinna stanąć na wysokości zadania i być matką, może konkubiną nie ale matką tak. Tutaj jest główny motyw: pieniądze.

Gość Małgorzata 1356
Usunelabym dziecko w takiej sytuacji. Ja na przykład byłam z facetem rok i po roku sie okazało ze ma żonę i jest i z nią i ze mną , to byłaby dopiero tragedia urodzić komuś takiemu dziecko którego z całego serca nienawidzisz. To juz nie ze nie kocham ale nienawidzę, i tutaj byłoby cieżko być moze pokochać dziecko ale nie wiem. Tej dziewczyny autorki facet sie stara a ona tego nie widzi

Gość Małgorzata 1356
Rożne sa sytuacje ale te kobiety były z partnerami i zamiast docenić co maja to myślą tylko o sobie ze im sie nalezy. Po co z nim była, ? Mogła sie nie spotykać , nie pisze ze on ja oszukał,

Gość Małgorzata 1356
Napisała ąę problem jest taki ze ma za mało pieniędzy i ze nie kocha jego i dziecka ale napisała tez ze on duzo pracuje i sie stara , czyli ona tego nie docenia

Gość jestem psychologiem
ja tez tego nie moge pojac,ale stalo sie.zadaniem autorki jest znalezienie optymalnego rozwiazania.

Gość jestem psychologiem
autorka musi wiedziec czego chce i tym razem byc konsekewntna

Gość Małgorzata 1356
Nie mozna wszystkiego zepchnąć na ojca ani na matkę , on pracuje, ona sie zajmuje dzieckiem, ja nie wiem czy ktoś by powiedział ze by chciał zeby go mama zostawiła. Dla dziecka mama jest najważniejsza, niech ona bedzie najgorsza ale dla dzievka zawsze bedzie najważniejsza , pozdrawiam

Gość gość
matki polki zleciały się na sabat :D autorko uciekaj, bo Cie w garnku one ugotują.

Gość zaneta2034
Małgorzata 2134 " Każdy moze miec swoje zdanie ale czy te osoby ktore popierają pozostawienie dziecka same by. Chciały być zostawione? Pozdrawiam" Malgorzato2134 Jestem 30letnia kobieta mam 5letnia Córeczke i TAK chciałabym być zostawiona przez Moja Matkę jeśli nie otrzymałabym od Niej miłości....jak napisała jakaś forumowi-czka lepiej jest wybrać mniejsze zło...czyli lepiej wychować się bez matki niż przy matce, ktora mnie obwinia za swoje nie udane życie. Wolisz żeby skończyło sie wyładowywaniem frustracji na dziecku??? To jest tylko i wyłącznie decyzja autorki postu i powtarzam nikt nie ma prawa jej oceniać i krytykować...Nie zabiła dziecka jak słynna Katarzyna W. tylko szuka wyjścia, ktore przyniesie jak najmniejsze zło.

Gość Małgorzata 1356
Żaneta. Masz racje ale ja jej nie krytykuje za to ze ona zostawi dziecko, tylko za to ze myśli tylko o sobie i dlatego zostawi dziecko. Zdecydowała sie urodzić a mogła nie urodzić, to nie nowe buty ktore mozna wyrzucić. Nie jestem matka polka, nie karmiłam dziecka piersia bo wole butelkę i nie chce być uwiazania w domu, kocham moje dziecko i nigdy bym nie zostawiła jej. Nie rozumiem niekonsekwencji autorki i tego ze zdecydowała sie na chwile a teraz zabiera zabawki i ucieka