Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uderzona sentymentem

Nietrafiony wybór imienia_wnioski po fakcie

Polecane posty

Gość gość
Mnie sie Janina bardzo podoba. Kojarzy mi sie z Janeczka z ksiazek Chmielewskiej. Czyli dziewczynka inteligentna, przebojowa, odwazna. Taka corke moglabym miec :P bo malych dziewczynek nie cierpie :D Antek fajne imie ale cholernie oklepane. Teraz przyszla moda na te "stare" imiona i wszelkie Antki, Stasie, Marysie i Zosie zrobily sie zbyt popularne. Jedyne co mnie w Antku "odpycha" (w cudzyslowie!) to wlasnie zbyt wielka popularnosc.

Gość gość
A właśnie Antek to świetne imię! Moi znajomi mają dla swoich synów :Jasiek, Stasiek, Franek i Kazik. Pasują im i to bardzo, nikt nigdy nie mówił ze wsiowe, a lobuzy jakich mało :)

Gość gość
To jeszcze ja wyżej :) wszystkie imiona typu Andżelika, Sandra, Nikola itp kojarzą mi się z typową patologią.

Gość gość
to wspaniałe imiona dla prostytutek

Gość porannarosaaa
Hehehe miałam podobnie przy wyborze imienia z tą różnicą, że ja jednak zachowałam rozsądek i nie zgodziłam się na propozycję męża, by nazwać syna po jego ojcu - Andrzeju :D Nie wiem jak wam ale mi się to imię z takimi 50-cio letnimi dziadkami kojarzy i jakoś nie mogłam sobie wyobrazić wołać do małego dziecka "ANDRZEJ" albo co gorsze "ANDRZEJKU" :D:D:D:D Po kilkutygodniowej wojnie postawiłam na swoim i Andrzej wylądował jako drugie imię. I chwała bogu bo teściu okazał się kompletnym burakiem i mamy z nim bardzo słaby kontakt. Co do imienia twojego synka - mój dziadek miał na imię Antek hehe i faktycznie - bez obrazy, te imię będzie mi się tylko kojarzyć z siwym wysokim jegomościem w okularach choćby u Jaruzelskiego :D Wołanie do małego dziecka "Antek" też jest trochę takie niedzisiejsze :p Lepiej może wołaj Antoś, już lepiej brzmi.

Gość gość
Co sadzicie i imieniu sandra

Gość gość
Bardzo ładnie sandra,

Gość gość
Z chłopięcych podoba mi się Antek oraz Marcel

Gość gość
Mam siostrzenice sandre. Myslalam o tym imieniu dla corki ale siostra mnie wyprzedzila,.

Gość gość
Antek ładne,ale znajomy dał małemu na imię Henryk :o ludzie,Heniuuuu,porażka,albo te Stanisławy!! bleee

Gość gość
Swoją drogą nie rozumiem tych waszych skojarzeń ze starymi dziadkami, to tylko imiona... w przyszłości będzie dziadek Bartek, Szymon, Kuba, babcia Julia, Nikola, Andżelika czy Oliwia i co, też będzie, że to "babciowe" imię?

Gość gość
a mój ma Jan. Wybierał narzeczony, ale w rezultacie podoba mi się i pasuje do naszego syna. No i jak robiłam tatuaż, to cieszyłam się, że wybraliśmy takie krótkie imie dla młodego ;)

Gość gość
Antos ladne imie, ja tez mialam takie mysli, ze moglam bardziej pomyslec nad imieniem corki, bo jest bardzo popularne-Julia, imie nadawalam juz pare ladnych lat temu i nie zdawalam sobie sprawy, ze stanie sie tak czesto uzywane, choc nadal uwazam, ze mimo, ze popularne to bardzo ladne, od dziecka tak chcialam nazwac corke

Gość gość
dodam juz dozo pozniej, ze trzy kropki sa filozoficzne, dwie sa pseudo. Antek super :)

Gość gość
nie wiem co za dozo, ech.

Gość gość
dorzo by wygladalo lepiej led ;)

Gość gość
kiedys doczepilas sie do mojego bledu to ja teraz w odwecie czepie sie twojego :P

Gość gość
sie robi bledy to sie pozniej wstydzi :)

Gość gość
Zauważmy i doceńmy, że chyba pierwszy raz jakaś mamuśka do błędu na forum sie przyznaje, wbrew trendom, by zajadle bronić swoich decyzji dobrych czy złych. LedZ ja piwo wciągam, a Ty?:D też średnio dałam synowi, dzisiaj obstawiałabym zupełnie inną stajnię imion heh.

Gość gość
Do autorki tematu, ja również miałam rozterki w związku z wyborem imienia, ale zaraz po urodzeniu. U mnie powód był inny, imię mało popularne u nas i pytania, zdziwienia i reakcje otoczenia powodowały, że popadałam w rozterki czy dobre imię wybrałam. Czasami dręczyły mnie myśli i chciałam zmienić imię synowi. Daliśmy mu drugie imię, więc stwierdziłam, że sam w życiu zadecyduje. Na szczęście mąż myślał trzeźwiej niż ja i nie pozwolił. Teraz wszyscy przyzwyczaili się, syn ma 7 lat i nie wyobrażam sobie go z innym imieniem, chociaż czasami łapię się czy na pewno to był dobry wybór. Też myślę o tym, co ktoś już wcześniej pisał, czy imię to wróżba na przyszłość i z nim związane są cechy charakteru. Chociaż nie sądzę, że wszystkie Julki w Polsce są takie same :) Imię naszego synka to Olaf.

Gość gość
Masz rację: to jest brzydkie imię... I średnio się Wam podoba! Zmieńcie. Poczytaj co i jak, jakie trzeba papierki itp. Jest tyle o wiele ładniejszych imion, że nie musi być jakiś tam Antośkiem.

Gość gość
Ja bym nie zmieniała, dziecko ma dwa lata. Ma już jakąś tożsamość, reaguje na to imię, Wasze otoczenie też je zna. I co nagle wyskoczysz że ma na imię Szymon alb Jacek? Przemyśl to , imię jest ładne, a to że ktoś na forum napisze że wsiowe to olej. Ja na temat imienia syna tyle się naczytałam, że też już dawno powinnam zmienić, nie daj się ponieść emocjom. A jak Twoi bliscy odbierają to imię i mąż? Pomyśl przez chwilę, że będziesz do niego mówić innym imieniem, uwierz mi nie będzie Ci łatwo.

Gość Miranda 38
Antoni ? Fatalnie, jak może to zmieńcie :)

Według Was fatalne, a innym się podoba. Ktoś pytał o Sandrę. No okropne, Sandrusia. Mi się nie podoba, a komuś już tak.

Mnie też namawiali na zmianę imienia, zwłaszcza rodzina męża. Przekręcali imię córki, mówili, że nie pamięta jak ma na imię do rodziny. . Ale się nie dałam i dali sobie spokój.

Gość gość
Ja dziś bezalkoholowo, wyjątkowo ;) Miałam dziś drobne kłopoty z małym, który też ma imię po moim dziadku i uważam, że jest cudne. No i ja nie zmienialabym Antka... Chcesz kolejnego Michała albo Krzysia?

Gość gość
Autorko napisałaś tak "Antoni... Wiem, ze spoko, modne nawet, ale dziś ANTEK brzmi dla mnie... wsiowo." Też tak kiedyś mi się kojarzyło to imię ze względu na lekturę szkolną "Antek" ;) Ale kilka lat temu moim znajomym urodził się synek i dokładnie tak dali mu na imię jak ty. Prawdziwy z niego przystojniak a i rodzice piękni, także imię to kojarzy mi się teraz już tylko z tym chłopczykiem i z całym arsenałem miłych skojarzeń. A zdrabniają do niego Antoś i to mi się bardzo podoba, kojarzy mi się z... odmianą jabłek Antonówki :D Ale fajnie. Myślę że to ludzie wywołują określone skojarzenie z imieniem. Oznacza to że gdyby bardzo pięknej dziewczynie dać brzydkie czy "wsiowo" brzmiące imię to może ona temu imieniu nadać zgoła odmienne skojarzenia, już nie wsiowe ;) Pozdrawiam i nie martw się Antoś fajne imię

Gość pchla szachrayka
Mnie sie to imie nieszczegolnie podoba,ale uwazam,ze nie ma powoeu,zeby mierzilo. Moj tato sie tak nazywa i tak jak zdrobnienia antos nie lubie strasznie,tak antek juz ujdzie,a tosiek bardzo mi lezy. A komu innemu np tosiek sie wydaje wsiowy,a antek ok. Niewazne,co jeden czy drugi mysli. Ale skoro to imie jest wysoko w rankingach,to znaczy,ze wiele osob uwaza twoj wybor za swietny

Gość gość
byłam wczoraj w ikei i słyszałam jak za antosiem wołali antonio - wyglądali na polaków - spodobało mi się to - mamy synka aleksandra do którego mówimy aleks moze drugi będzie antonio

Gość gość
Mój synek ma na imię Franek. Teraz to imię robi się popularne ale kiedy rodziłam synka popularne wcale nie było. A zawsze mi się podobało. Bardzo do synka pasuje i nie spotkałam się jeszcze z negatywną opinią na temat tego imienia z wyjątkiem babci mojego męża, której to imię nie pasowało ale to wiedźma jest ;p