Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WRZESIEŃ 2014

Polecane posty

mama wrześniówka no niestety skąd ja to znam tak jest w każdym laboratorium zjeść Cię chcą..masakra dlatego ja się teraz przeniosłam do labo w szpitalu i tam jest wielka kartka że ciężarne bez kolejki..i nikt japy niedrze no cyba że czytać nie potrafi

Ehhh szkoda słów - bo ja już od dawan mówie, że każdy mężczyzna powinien przynajmniej raz urodzić!!!!raz w życiu!! - wtedy nmie byłoby tyle gadania: "nie przesadzaj", ciąża to nie choroba", "to przecież nie może tak boleć" Ubiłabym - a nie mogę się denerwować:)

Ja dlatego wszystkie badania robię prywatnie w labo bez przychodni. Czasem jest kolejka 1 osobowa ;) Pamiętam ze jak chodziłam na badania do normalnej przychodni to nie dość ze musiałam przychodzić o 7.15 (pobieranie zaczynają 7.45) to jeszcze kolejka jak szalona, stare babki się wpychaly, dzieci wrzeszczaly, no istny Sajgon! I pobierają tylko do 9, kogo nie zdążą zalatwic to zapraszają kolejnego dnia. A tam znów te same atrakcje ;) Ew. jeżdżę w niedziele rano do szpitala z całodobowym labem :) Kolo 10 nie ma tam żywej duszy :)

Gość blondasek86
Hej dziewczyny :) ja juz po prenatalnych-fajne badanie, dzidzia rośnie i wszystko jest prawidłowo. Ma 6 cm :) trochę mi się termin przesunoł pierwsze wyliczenie było na 10 września a teraz według tego usg to na 5 września:) Pozdrawiam

Limfa - ja też wszystkie badania robię prywatnie - czasami wchodze i nie ma nikogo - siadam pobieraja krew 15 minut i po sprawie:)cisz, spokój..nie muszę się denerwować.

Witajcie mnie też powoli objawy przechodzą ale ciągle mam uderzenia ciepła i trochę ból żołądka ale najważniejsze że już nie wymiotuje :) blondasek86 bardzo się cieszę że prenatalne się udały :) a w którym tygodniu miałaś robione ?? Ja mam termin na 12 wrzesień a prenatalne zapowiedziane na 3.3. Już nie mogę się ich doczekać, chciałbym już być po nich :) Strasznie się przejmuję że coś może być nie tak :/ a co do laboratorium to potwierdzam masakra. U nas w przychodni szpitalnej nawet ciężarne ulg nie mają i stoi się czasami godzinę albo dłużej :(

Gość gość
Badanie prenatalne miałam robione w 12 tygodniu. Teraz czekam jeszcze 2 tyg. na wyniki tego testu z krwi mam nadzieje ze wyjdzie dobrze. Następne prenatalne 29 kwiecień to będę w 21 tygodniu ale to jeszcze trochę czasu.

Gość blondasek86
Gość wyżej to ja;)

Gość Nikagość
Cześć dziewczyny, przyłączę się chyba do Was. Termin jakoś na koniec września mam. Moja ciąża to jak narazie same problemy: wolno rosnąca beta, mały zarodek (5 dni mniejszy niż z kalendarza wynika), do tego miałam zapalenie płuc i brałam antybiotyk. Jutro mam wizytę, już się boję, czy wogóle coś z tego będzie, trzymajcie kciuki

Gość gość
nikagość witamy. fajnie że piszesz. nie martw się musi być dobrze. ja też brałam leki zakazane w ciąży i też się martwię ale będzie dobrze. daj znać jak będziesz po wizycie. ja dziś byłam u lekarze z moim gardłem i kaszlem. ale nic nowego nie dostałam. na razie mam się męczyć może przejdzie. najwyżej pod koniec tygodnia mam przyjść jeszcze raz. Alma2800

Gość gość
Alma, a woda utleniona nie pomogła ???? Wstrząsające

Gość Nikagość
No mi kaszel nadal pozostał, ale już bez leków jestem. Te antybiotyki, które brałam są niby dozwolone w ciąży, oczywiście jako mniejsze zło niż infekcja. A boję się bardzo, bo już 5 razy poroniłam

Gość gość
wyobraź sobie że woda utleniona pomogła już nie jest takie czerwone. ale co będę głupiemu tłumaczyć. Alma2800

Gość K_K_K_K
A ja siedzę i czekam na serwis auta, obok tylko KFC wiec siedzę i czekam już dwie godziny. Tyle tu zapachów i frytki.... Uleglam.... Zjadlam frytki i dwa kawałki kurczaka. Nasłuchałam sie już od mojego faceta jaka to jestem nieodpowiedzialna i po co mi badania genetyczne i ze jezeli bedzie chore to bedzie tylko moja wina. Ostro co? Ja tylko nie mogłam wytrzymać patrząc na te frytasy:-(

Gość K_K_K_K
Acha i oczywiście on już wie ze jego dziecko bedzie chorować. Ja p*****le raz zeżarlam w KFC i taki raban.

Gość gość
kkkk ale ten twój facet się wczuł. niech wrzuci trochę na luz. Alma2800

Gość K_K_K_K
Nienormalny jest jezeli chodzi o jedzenie. Mowię do niego ze w takim razie powinnam codziennie wpierdzielac sałatę na śniadanie, obiad i kolacje? Bo twierdzi ze nic dobrego dla dziecka nie robię. Według niego na śniadanie to powinnam jeść owsiankę w ciagu dnia zagryzac orzechami i przez cała ciaze zdrowo sie odżywiać. Zgadza sie ale cholera ciekawe czy wszyscy sie tak super odżywiają przez 9 miesięcy.

Gość Nikagość
Ee tam, ja w moich dwóch udanych ciążach wiele razy jadłam w maku (po drodze do gina miałam ). Bez przesady, od czasu do czasu można sobie pozwolić na coś takiego. Chociaż kebaba z budy, albo chińczyka bym nie zaryzykowała.

Gość mamawrzesinka2014
Kkkk - niech Twoj facet nie bedzie taki chojrak, za kilka miesiecy pod koniec ciazy, bedzie I tak potulnie jezdzil po frytki dla Ciebie nawet o 2 w nocy :) Xx Ja chodze na abonament z luxmedu, ale akurat ta przychodnia przyjmuje tez pacjentow z nfz, mam ja blisko biura, wiec do lab chodze tam. No ale masakra jakas - na drzwiach naprawde wielkimi literemi napisane, ze ciezarne I pacjenci na krzywa cukrzycowa wchodza poza kolejnoscia, nie da sie tego nie zauwazyc a I tak czasem takie cyrki sa wlasnie we wtorki, bo wtedy tez moj przyjmuje pacjentki na nfz z rana I wtedy faktycznie babki w ciazy przyblokowuja kolejke. Xx A jak u Was z uczuciami do dzieci w brzuchach? My z moim m jestesmy tak zaabsorbowani naszym pelzajacym szatanem, ze na myslenie o ciazy, nawet czasu nie mamy, a poprzednia ciaze przezywalismy z wielkimi emocjami :)

Gość gość
"....naszym pelzajacym szatanem..." jak można tak dziecko swoje nazywac masakra ;/

Gość K_K_K_K
Mamawrzesinka a widzisz jak zamówiłam w chinczyku kaczkę po chińsku to nic nie mówił :-) Taaaa biegał w nocy po frytki chyba po SAŁATKĘ chciałas powiedzieć. :-)

Gość gość
typowy facet ja bedzie chore to oczywiście wina kobiety!!! a jego plemniki w trakcie zapłodnienia takie sterylne??, napewno pił alkohol i żarł niezdrowo, to tez ma wpływ na dziecko więc mu wygarnij

Gość Mandarynk84
U mnie termin dopiero na koniec września, wiec mdłości mnie jeszcze nie opuściły, ale Wasze wpisy o odchodzących objawach są pocieszjące :) Mimo mdłości jem bardzo dużo (jedzenie łagodzi te mdłości). Muszę coś przekąsić co 1,5 - 2 godziny bo inaczej czuję, że zwymiotuję z głodu. Czy któraś z Was tak miała?

Gość Mandarynk84
K_K_K_K - narobiłaś mi wielkiej ochoty na frytki...

K k k k - mi sam doktor powiedzial ze jak mam ochote na fast food to mam sobie zjesc. Byle ta ochota nie byla codziennie ;) wiec naprawde nie rozumiem uwag twojego faceta ze 1 frytki maja zaszkodzic.

Oo widze nam sie tu namnozylo umoralniajacych gosci. Co jest zlego z okresleniu "maly pelzajacy szatan"? Ja sama kilka razy mowilam na Male w brzuchu zerujacy pasozycik (kto ogladal dr housa ten skojarzy ;) ) . Przeciez wiadomo, ze sa to okreslenia zartobliwe, sympatyczne i nikt nie uzywa ich w negatywnym wydzwieku. Naprawde wole takie okreslenia niz te wszystkie cukierkowe misiaczkuniusie, fasoluniunie i inne.

Gość K_K_K_K
Szkoda tylko ze osoba której woda utleniona i pełzający szatan sie nie podoba nie podpisuje sie :-)

Gość mamawrzesinka2014
Spolo dziewczyny, sa ferie podobno I mlodziez szaleje po necie :)