Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Bo tu nie ma reguły. Podeszłas kilka razy i się nie udało. W Gamecie tez bywały przypadki, ze podejść było 3, a dobrych finałów zero. Różnica taka ze w Gamecie w tej cenie masz 1 dawczynie i 7 komórek, a w Bocianie za te cenę możesz mieć 3 dawczyni i jak się uda więcej komórek. Już sama nie wiem na co patrzeć sugerując się wyborem.

Gość róża7
Dziewczyny, jak jest w gamecie z wyborem dawczyni? w invimedzie pokazują zdjęcia dawczyń z dzieciństwa, i w ten sposób mozna wybrać, a jak to wygląda tutaj? powiem szczerze, że kiedy oglądałam te zdjęcia to troche dziwnie się czułam, sama nie wiem, czy to faktycznie dobry pomysł, czułam się trochę tak jak w sklepie, jakoś tak "nieuczciwie", jednak później pomyslałam, że to nic takiego, że może to i dobrze, że tak jest, że człowiek ma prawo wybrac sobie geny podobne do swoich...przeciez wybierając sobie partnera życiowego również zwracamy uwagę na wygląd prawda? co myślicie, jakie jest Wasze zdanie, pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny z forum:)

Gość Dreamer84
Róża- w Gamecie dobieraja Ci dawczynie fenotypowo, tzn. dr zapisuje jaki masz kolor wlosow, oczu i wzrost i stara sie dobrac dawczynie tak aby byla podobna, zdjec niestety nie widzisz, troche szkoda bo dwie niebieskookie blondynki moga wygladac zupelnie inaczej i nie wiesz czy dostajesz taka, ktora rzeczywiscie jest do Ciebie lub partnera podobna - w kwestii doboru musisz po prostu zaufac lekarzowi. A jesli chodzi o wybieranie dawczyni to nie powinnysmy miec wyrzutow sumienia- przeciez nie wybieramy sobie dawczyn pod wzgledem urody jak na konkursie miss tylko szukamy takiej, ktora bedzie miala najwiecej naszych cech po to zeby dziecko mialo w przyszlosci latwiej i nie musialo tlumaczyc kolezankom dlaczego rodzice sa niebieskookimi blondynami a ono brazowookim szatynem i zeby maz nie musial wysluchiwac kolegow nasmiewajacych sie, ze dziecko bardziej do listonosza jest podobne ( chociaz to bardziej tyczy sie wyborow przy AZ nie KD no bo tu wiadomo, ze dziecko czesc genow po tatusiu odziedziczy)

Gość gość
Dziewczyny a jakie to ma znaczenie czy szatyn czy blondyn grunt zeby zdrowe było. Nie zdarzyło wam się widzieć rodzeństwa gdzie jedno jest szatynem drugie blondynem. Ile razy dzieci biologiczne nie są podobne do rodziców tylko do dziadków wujostwa. Takie dziecko się kocha a i tak na cechy męża więc może być do niego podobne

Gość agusia3101
Witam Was Kadetki.Aniu nie wiem czym się sugerować,tak jak pisałam sama jeszcze nie wiem gdzie podejdziemy.Początkowo po porażce kwietniowej myśleliśmy o Gamecie i Gyncentrum,ale jak teraz już troszkę czasu mineło to wracam do myśli o powrocie do Białegostoku bo zaufanie do lekarza mam i to mnie tak trochę trzyma tam,ale bierzemy pod uwagę również Gametę.Co do ceny to u nas też jest to istotne bo niestety kokosów nie zarabiamy więc na jedne podejście potrzebujemy troszkę czasu aby zebrać pieniążki-no ale kto dziś takich problemów nie ma.Jakoś wcześniej pogodziłam się z tym że innej opcji jak z kd dzieciątka mieć nie będę więc jestem szczęśliwa że wogóle taka możliwość jest.Dla mnie najważniejsze jest że jeśli się procedura uda to aby dziecko było zdrowe.Mamy czas na podjęcie decyzji gdzie podejść do kwietnia przyszłego roku więc troche czasu jeszcze jest.Pozdrawiam i życzę udanego dnia dla Wszystkich.

Agusia- rzeczywiscie te podejscie w Gamecie jest cholernie kosztowne. Gdybym miala chociaz troche blizej do Bialegostoku chyba bym sie nie zastanawiala. Gosciu- oczywiscie, ze liczy sie tylko to zeby dziecko bylo zdrowe, ale skoro dawczynie maja rozny typ urody to czemu my mamy czuc sie winne z tego powodu, ze dobiera sie je dla nas tak zeby mialy taki kolor oczu czy wlosow jak czlonkowie naszych rodzin?

Gość gość
Pewnie że tak Dreamer wiesz każda z nas płacąc tak ogromne pieniądze ma prawo do decydowania i stawiania wymogów odnośnie dawczyni. Chciałam tylko napisać że coz nam biorczyniom po ich urodzie jak ciąży z tego nie ma bo jakość komórek słaba albo dziecko urodzi się z wadą. My jesteśmy w bardzo ciężkim położeniu bo to nie tylko problem moralny i emocjonalny ale też co powiedzą ludzie. Osobiście myślę jednak że dla ludzi sam fakt że będą widzieć nasz brzuch którym najlepiej się afiszowac będzie oznaczać urodzenie naszego dziecka. Można jeszcze paradowac z mężem za rączkę żeby nikt później nie miał wątpliwości

Gość gość
z klinik w Polsce mających pojęcie o in vitro z komórką dawczyni pojęcie mają 3 - Novum, Gameta, Salve. Reszta niestety słabo, bardzo. pozdrawiam

Gość gość
Monalisa25: odpowiedziałaś sobie na pytanie dot. sexu sama: " ale to nie spowoduje że zajde w ciążę" Widzisz sex kojarzy się Tobie tylko z zajsciem w ciążę :) Ty jesteś swoim największym problemem. Do łóżka chodzi się nade wszystko dla przyjemności :)

Gość Agusia_13
Ja do łóżka chodzę z miłości, bo jak jest miłość to i przyjemność gwarantowana. Kiedy mam gorszy czas to mój mąż już wie, że musi się po prostu więcej postarać, a czasem i odpuścić...takie jest życie nie co dzień jesteśmy w formie - to taka dygresja. Ja póki co czekam na jutrzejsze USG, żeby było śmiesznie to teraz progesteron mam prawie 100 - więc o 100% ponad normę;););) Od ostatniego badania minęło 2 tygodnie i taka bomba. Ciekawe co jutro powie Pani doktor mam nadzieję, że zmniejszy dawkę, bo mam tą suplementację wszędzie i pewnie to powód takich nieznośnych mdłości. Co do wyboru kliniki to każda ma swoje wady i zalety - wydaje mi się, że najważniejsze jest doświadczenie lekarza w naszym wypadku z KD i zaplecze laboratoryjne oraz nutka intuicji. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wyborów oraz jak najszybciej szczęśliwego zakończenia.

Gość gość
A mnie się wydaje że każda klinika ma pojęcie tylko kwestia tego czy ma bank komórek. Novum nie ma. Jeśli ktoś wykonuje ivf a wszystkie kliniki to robią i wiedza jak doprowadzic do pobrania komorek to kwestia przygotowania biorczyni jest dość prosta i nie wymaga szczególnej wiedzy ani sprzętu wystarczy usg i podanie hormonów dostępnych w każdej aptece.

Gość Dreamer84
Agusia- super, ze progesteron tak podskoczyl, dobrze ze zamienili Ci luteine na podjezykowa, bo jak widzisz rezultaty sa, a teraz powoli bedziesz mogla zmniejszac dawki lekow i je odstawiac wiec i przykre dolegliwosci z tym zwiazane powinny minac. Co do wyboru kliniki zgadzam sie z gosciem, o powodzeniu ivf decyduja raczej szczescie +jakosc komorek i zarodkow wiec ktora klinike wybierzemy nie ma az takiego znaczenia gdyz sposob przeprowadzania procedur jest podobny w kazdej z nich i nie rozni sie znaczaco od standardowego ivf wiec tym co decyduje o popularnosci kliniki jest raczej dostepnosc dawczyn, a z tego co sie orientuj****nki sa tylko w Salve, Gamecie i Invikcie.

Gość gość
Nie klinik które mają bank komórek jest więcej gyncentrum invimed i moze jeszcze cos tylko mniej są popularne. Zresztą każda dobra która pomoże

Gość róża7
Dziewczyny, zdecydowałam się, wybieramy gamete. Niech się dzieje wola nieba... , wczoraj byl spadek, a dzisiaj postanowiłam zebrać się do kupyy, znowu zaczynam wszystko od nowa, może to miejsce przyniesie nam szczęście.. Trzymam kciuki za Nas wszystkie

Gość gość
Monalisa 25: To dlaczego mam obrzydzenie do seksu to ja wiem pytalam tylko czy Wy tez macie ten problem, czy tylko ja tak zareagowalam na cala sytuacje. Szkoda mi meza biedny caly czas mowi ze on ma potrzeby i chociaz czasami musi poza tym zbyt rzadkie wspolzycie pogarsza jakosc nasienia a tylko tego by nam brakowalo zeby i on mial problemy

Gość gość
Nie zgadzam sie ze każda klinika dobra. Nie. Dobra ta, ktora ma doświadczenie i tu nr 1 jest gameta i własnie salve. Podchodziłam w salve, wiec wiem

Gość gość
Dobrze a udalo Ci sie masz juz dziecko?

Gość gość
DwojeA jedno z salve (6lat KD) drugie z Gamety (2 latka KD) w salve dr s w gamecie dr P. Salve 4 transfer sie udal w 1 procedurze, w gamecie miałam 2 procedury. W pierwszej miałam 4 ET ale ske nie udało, w drugiej miałam 2 ET i jey córcia. Dlaczego odeszlam z salve? Z uwagi na lekarza, dlaczego zostałam w gamecie mimo nieudanej całej pierwszej procedury? Tez z uwagi na lekarza :)

Gosciu- a czy widzialas jakies zasadnicze roznice w tym jak bylas przygotowywana w Salve a jak w Gamecie? Pytam, bo wahalam sie pomiedzy tymi klinikami i nie wiem czy sluszna decyzje podjelam. Twoj przypadek potwierdza, ze KD sie udaje ale niestety nie za pierwszym razem. Czy myslisz, ze te udane transfery dzieki ktorym masz dzis dwoje dzieciaczkow roznily sie czyms od tych nieudanych? Czy bylas w jakis inny sposob przygotowywana?

Gość gość
To gratuluje i nie dziwię się odejscia z Salve dr s zmierzla ryba. Mnie udało się w invikcie która wszyscy tak krytykują. I też mogłabym ja chwalić. Dlatego napisałam dobrze tam gdzie nam pomogą. Te kliniki mają dobre banki komórek i jeśli chodzi o kd duży wybór dawczyn to fakt. Nie ulega wątpliwości że to ma znaczenie ale nie zagwarantują nam ciąży i dziecka. RRównie dobrze możemy tam nie zajsc w ciążę a zajdziemy przez przypadek w najgorszej klinikice z bardzo złą opinią. W Salve jest w tej chwili młoda lekarz kobieta która też zajmuje się kd bo dr s sama nie trawie. Decyzja należy do każdej z nas. Ale Ciebie w pełni rozumiem i nie dziwię się że chwalisz. A byłaś gdzie indziej i probowalas czy tylko tam?

Gość gość
Jagoda13: Dziewczyny, bardzo bym prosiła o jakiekolwiek nicki choćby gość A lub B bo już mi się w głowie miesza ;)

Gość gość
Dreamer byłam w Salve i dr Sob... mnie skutecznie zniechecil ja wiem że jego doświadczenie i profesjonalizm ma duże znaczenie ale nie mogłam. Moja wizyta u niego: wchodzę do gabinetu siedzi on i położna zero uśmiechu dwa słowa zmierzly. Proszę na fotel i tu szok ona idzie za nim. Kladziesz się ona i on bez skrępowania patrzą w krocze następnie on bada i dykytuje jej o Tobie w trzeciej osobie liczby pojedynczej jakby Ciebie tam nie było. Następnie bez słowa wychodzi ona za nim. Dostajesz ewentualnie leki i jak o nic nie zapytasz to nic nie powiedzą i tyle. Jak się zdecydujesz to dostaniesz instrukcje na pismie. Podobno teraz na wizycie są dwie asystentki ale nie wiem czy to prawda. Cała wizyta pomimo przyzwyczajenia do wizyt u ginekologa mnie krepowala a osobowość lekarza zniechecila. Teraz jest jeszcze lekarka która zajmuje się kd miła i młoda i tam jest super szefowa embriolog pani wójt

Gość biorczyni
One dzięki Tobie mam dziś dobry nastrój:) dziękuję Agusia 13 wreszcie świetne wieści:) Jagoda chyba to będzie Twój czas-przełom :) Witajcie nowe dziewczyny:):):),dobrze że niektóre Kadetki mają już dzieci :) potrzebujemy tu takich wiadomości.Forum żyje:) Dołączam się do prośby Jagody-prosimy o nicki, trudno będzie Was zidentyfikować-bo pisze gość do gościa:):):)a do nich kolejny gość. Róża 7 i Ania P wiem,że z każdym dniem będzie silniejsze już Was podziwiam za wolę walki... Wszystkie pozostałe dziewczyny pozdrawiam,ciężaróweczki dla Was ucałowania*:

Gość gość
tvn24. pl/polska-i-swiat,33,m/koniec-anonimowego-in-vitro,460805.html No patrzcie dziewczyny, znowu męczą tą nieszczęsną ustawę.. A ja się też zbieram do Gamety :) Ściskam wwszystkie - Gosia

Gość JTM
Witam kochane Kadetki. Czytam wszytkie posty, ale nie udzielam się w dyskusji na temat klinik bo nie mam porównania. xx Róża -przykro mi że się nie udało ale cieszę się, że przesz dalej do celu, życze siły i upragnionej ciąży. xx Monalisa - u nas był podobnie w czasie starania się o dziecko, czym dłużej to trwało to miałam coraz mniej ochoty na zbliżenie, przytulanie a i owszem ale seks tylko kojarzył mi się z prokreacją, zero przyjemnośic. Ale to mija. Jak przestałam obsesyjnie myśleć o ciąży wróciła przyjemność i radość z seksu. xx Biorczyni i Jagódka cały czas czekam na wspis że są dla Was dawczynie, mocno trzymam za to kciuki. xx Dreamer, Demeter, One, Groszek, Agusie, Zuzy podrawiam gorąco x A ja leżę i leżęi i rosnę i rosnę... wizyta za tydzień, mam nadzieję że gin powie że jest lepiej i brzuszek mniej napięty.

Gość gość
Jagoda13: Dreamer @ na kadetkowym

Gość gość
Cześć kadetki. Mam do was ogromna prośbę i zapytanie byliśmy z mężem w Gamecie Rzgów rozpoczęliśmy cała procedurę. Ona tak naprawdę zaczyna się od złożenia depozytu maża. Doktor Michał R. powiedział że teraz trzeba czekać oni się odezwa, jak długo czekałyście?? My czekamy dwa miesiące , krew moja i męża jest popularna

Gość gość
Jagoda13: Gościu ja też jestem od dr. M.R. Nie on szuka dawczyń, ani nie laboratorium. U mnie będzie prawie 4 miesiące i wciąż czekam. Należy kontaktować się z dr. Połaciem. Ale teraz odradzam, bo jest bardzo dużo par. Radziłabym poczekać do września, żeby sytuacja się trochę uspokoiła. W razie dodatkowych możesz napisać do mnie na mail: forum.forum@vp.pl.

Gość gość
Witajcie kochane dziewczynki. Dawno się nie odzywałam, nie mogę na razie wnieść nic konstruktywnego na forum, więc stwierdziłam że „po cichu” będę Was wspierać i przeżywać z Wami wszystko. Jestem tu codziennie i na bieżąco cieszę się Waszym szczęściem, jak i mocno przeżywam Wasze wszelkie rozterki, nieszczęścia życiowe i niepowodzenia. To, że za wszystkie bezustannie trzymam kciuki to oczywiście nie musze pisać :) U mnie sytyuacja na razie nic się nie zmieniła, ciągle totalne konstans, co doprowadza mnie do totalnego obłędu :) W poniedziałek wyjeżdżamy z M na 2-tygodniowy urlop i to mnie trochę podnosi na duchu. Mam nadzieję, ze wrócimy wypoczęci, z nowym nastawieniem do życia i z nowymi przełomowymi decyzjami :) Jagoda, OneWish, AniaP, Gosiagosia, Agusia 13, Groszek, JTM, Dreamer, biorczyni, monawroc, Coco, gość z rana, Z917, Róża, Monalisa i dla wszystkich innych wspaniałych dziewczyn których nie wymieniłam serdeczne pozdrowienia, trzymajcie się ciepło !!!!! Do napisania :) Demeter33

Gość gość
Dzięki Jagoda13. kurde trochę mnie tym zmartwiałaś ze czekasz już 4 miesiące ale jak jest sporo par to może tak musi być. doktor M.R. mówił coś że procedura przeważnie zamyka się w okresie do 3 miesięcy ale wiadomo jak to jest wyjątki są. Dzięki za e maila.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować