Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy w Polsce związki będą wyglądać tak jak w Skandynawii

Polecane posty

Gość gość
gość goscccc a z jakiego jest kraju? x Mój też gotuje i jest Polakiem

Gość 0 Terenia 0
09.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość "Mój w prawdzie gotuje, sprząta, prasuje, pierze, pracuje, zajmuje się dziećmi ale nie ma prawka i zastanawiam się czy może lepiej poszukać sobie kogoś lepszego?" Facet bez prawka i samochodu to śmieć 😴 Lepiej wyślij go na kurs i niech zapie/rdala eLką 😴

Gość gość
Hehe w Szwecji pewnie zadekretują że faceci w ramach parytetów też powinni rodzić ! Ludzie tam bywali twierdzą że dla Szwedek stosunek z nieznajomym to jak u nas umówić się na kawę . Taka wyzwolona blond Walkiria jak mąż szorujący podłogi i niańczący potomka ją trochę znudzi to podjedzie sobie do klubu wyrwie mena a potem jakby nic wróci do domu . Chcecie u nas upowszechnienie tego modelu ?

Gość Do gość
21:07 tak, chcemy.

Gość gość
Cudownie byłoby się urodzić w Szwecji, piękny kraj, normalni ludzie z normalnym tokiem rozumowania, szkoda, że jestem Polką, na szczęści nie jestem skazana na Polaków, trochę mi smutno, że moi rodacy są tacy beznadziejni, ale przecież nie będę ich tresować ani do niczego zmuszać, oni sami powinni wiedzieć, że domem i dziećmi trzeba się zajmować. Ja jak tylko przyjadę w maju do Szwecji to od razu szukam sobie jakiegoś Szweda, ja chcę mieć spokojnego i dobrego mężczyznę.

Gość gość
tez chce skandynawa, kiedyś małam okazję być z takim Finem, był po prostu aniołem ale niestety musiałam wyjechać... ach chcę bardzo odnowić ten kontakt

Gość gość
Polacy czemu nie chcecie być tacy jak Skandynawowie? :-(

Gość gość
Jeśli zarabia się 10zł/h trudno porównywać się do Szweda.

Gość gość
ja zrobię wszystko co w mojej mocy żeby wyjechać do skandynawii, nauczyć się tamtejszego języka i znaleźć fajnego męża Skandynawa. życzcie mi powodzenia ;)

Gość gość
Na bogatych Skandynawów lecą kobiety z całego świata, więc będziesz miała dużą konkurencję. Poza tym wielu Skandynawów woli odwiedzić Tajlandię kilka razy w roku i zabawić się z Tajkami niż spełniać kaprysy zblazowanej żony.

Gość gość
wielu mężczyzn też brzydzi się Tajkami i Filipinkami bo jak wiadomo tamtejsze prostytutki często są nosicielkami HIV i innych groźnych chorób oraz wiele z nich to przebrani chłopcy ;) Ja znam wiele związków Polka - Skandynaw czyli jak widać na szczęście da się :) Szkoda, że na polskich mężczyzn nie ma w ogóle popytu :D

Gość gość
są ale z innych rejonów świata tak gdzie porządne kobiety choćby Ukraina Piękne, zadbane, zaradne.

Gość gość
Ukrainki są piękne jak każde Słowianki ;) Ukrainkom też życzę dobrego męża Skandynawa ;) Widocznie wiedzą co dobre. Ja poznałam wielu mężczyzn z półwyspu Skandynawskiego i mogę o nich mówić w samych superlatywach, nie wyobrażam sobie teraz być z Polakiem ;)

Gość gość
Jak ma kasę to na nich lecisz nawet wybaczysz im zdrady i poniżanie. Widać nie wiesz, że w Polsce pełno fajnych mężczyzn

Gość gość
Tu nie chodzi o kasę tylko o ich cudowną mentalność ;) są naprawdę kochani i tacy ułożeni, gdyby chodziło o pieniądze to przecież mogłabym być z jakimś bogatym Polakiem ale bucem prostakiem i chamem, niestety takich nienawidzę ;)

"Tu nie chodzi o kasę tylko o ich cudowną mentalność oczko.gif są naprawdę kochani i tacy ułożeni, gdyby chodziło o pieniądze to przecież mogłabym być z jakimś bogatym Polakiem ale bucem prostakiem i chamem, niestety takich nienawidzę" I ja Ci życzę wyjazdu bo w Polsce lepiej żeby Twoje geny nie zostały przekazane dalej.

Gość gość
A co Ty wiesz o mentalności Skandynawów? Znasz jakiś język skandynawski, mieszkałaś tam? W Szwecji mężczyzna nie poda kobiecie płaszcza, nie przepuści w drzwiach, nie pomoże wnieść do pociągu ciężkiej torby. Tam jest równouprawnienie, nikogo nie obchodzi, że kobieta jest słabsza fizycznie, że może bardziej wrażliwa emocjonalnie, że macierzyństwo jest bardziej obciążające niż ojcostwo, że przy kobiecie nie wypada kląć, pierdzieć, albo odwróciwszy się do niej plecami oddawać moczu. W Szwecji polowa dzieci jest wychowywana przez samotne matki. , więc gdzie są ci wspaniali Skandynawowie z ich cudowną mentalnością.

" więc gdzie są ci wspaniali Skandynawowie z ich cudowną mentalnością." Zarywają Polki licząc, że łatwo rozłożą nogi :P

Gość gość
"W Szwecji mężczyzna nie poda kobiecie płaszcza, nie przepuści w drzwiach, nie pomoże wnieść do pociągu ciężkiej torby. nikogo nie obchodzi, że kobieta jest słabsza fizycznie, że może bardziej wrażliwa emocjonalnie, że macierzyństwo jest bardziej obciążające niż ojcostwo, że przy kobiecie nie wypada kląć, pierdzieć, albo odwróciwszy się do niej plecami oddawać moczu." x x Właśnie opisałeś Polskę i Polaków, wycięłam tylko zdanie o równouprawnieniu, bo u nas go nie ma ;)

"gość "W Szwecji mężczyzna nie poda kobiecie płaszcza, nie przepuści w drzwiach, nie pomoże wnieść do pociągu ciężkiej torby. nikogo nie obchodzi, że kobieta jest słabsza fizycznie, że może bardziej wrażliwa emocjonalnie, że macierzyństwo jest bardziej obciążające niż ojcostwo, że przy kobiecie nie wypada kląć, pierdzieć, albo odwróciwszy się do niej plecami oddawać moczu." x x Właśnie opisałeś Polskę i Polaków, wycięłam tylko zdanie o równouprawnieniu, bo u nas go nie ma oczko.gif" Przykro mi, że aż tak przypominasz mężczyznę, że koledzy traktują Cię jak swojego chłopa. Może czas na dietę i dbanie o siebie, skoro Ci to przeszkadza.

Gość gość
Każdy widzi to co chce. Poza tym Szwedzi i Finowie to pijacy. W Szwecji dostęp do alkoholu jest ograniczony, a pomimo tego pijaństwo kwitnie. I jak ktoś wspominał wcześniej, Szwedzi pielgrzymują do Tajlandii żeby się upijać i zabawiać z d*******.

Gość gość
Nie zauważyłam pijaństwa wśród Skandynawów, a wręcz przeciwnie ;) Pijaństwo to domena Polaków i Rosjan ;)

Gość fina zona
witam :) ja jestem zona Fina i on na pierwszych spotkaniach za nie placil, podaje mi plaszcz, pomaga, to prawdziwy dzentelmen, nie uogolniajcie, zreszta ja tam jestem zadowolona z meza, a wy lepiej tu przyjedzcie i sami zobaczcie jakie tu jest zycie :)

Gość gość
"Przyjedźcie i zobaczcie jakie tu jest życie" ******* Skandynawia to najbogatsze kraje świata. I mów, że chodziło ci o pieniądze, a nie o mentalność i dobre maniery.

Gość fina zona
juz nie badzcie tacy zazdrosni o mojego meza :) ja do finlandii przyjechalam na studia, tam poznalam Jego i tak juz zostalam. i musze przyznac ze nie zamienilabym Go na zadnego polaka bo On jest moim idealem :) wy tu sobie dalej dyskutujcie i snujcie swoje teorie ja mam lepsze rzeczy do roboty, pozdrawiam i zycze powodzenia w milosci :)

Gość gość
gościu nie mierz każdego swoją miarą. Nie każdej kobiecie zależy na pieniądzach faceta. Faktem jest, że Polacy są chamami. W większości. Nie przepuszczają w drzwiach, klną jak szewce, dużo piją. Są na szczęście wyjątki. Ci co uważają, że kobiety lecą na kasę, tak naprawdę są nieudacznikami i chcą udowodnić, że nie mają partnerki dlatego, że nie mają kasy a nie przez paskudny charakter czy bark manier, ogłady.

Gość gość
Kobiety lecą na kasę, ale ja nie uważam, że jest to złe. Życie z facetem, który zarabia 1500 zł albo w ogóle nie ma pracy jest bardzo trudne. W biedzie wszystko sprowadza się do pieniędzy, codzienne życie staje się udręką, kiedy ciągle brakuje na podstawowe potrzeby.Polska to bardzo biedny kraj w porównaniu ze Skandynawią i nic dziwnego, że kobiety wolą zyć w bogatym kraju, gdzie przecietny czlowiek zarobi bez trudu na dostatnie życie i może liczyć na pomoc państwa w wychowaniu dziec****oza tym niedostatek i konieczność bezwzględnej walki o przetrwanie prowadzi do degradacji obyczajów, moralności i norm społecznych.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zasadnicze pytanie: A po co zwiazki w Polsce mialyby wygladac jak w Skandynawii ? Polska to Polska. Skandynawia to Skandynawia. Dwa rozne swiaty. Ani zwiazek typowo polski nie funkcjonowalby w Skandynawii ani taki typowo skandynawski nie mialby racji bytu w Polsce. Nie ma o czym dyskutowac.

Ja tylko chciałam zwrócić uwagę, że jeżeli faceci w Twoim otoczeniu pierdzą, bekają i przeklinają przy Tobie to albo Cię nie szanują albo masz kiepskich znajomych (a najpewniej jedno i drugie).

Moor, albo sama zachowuje się i wygląda jak schamiały facet :)