Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zbulwersowanamama28

no nie mogę czytać o tym macierzyństwie po 40

Polecane posty

Gość gość
A czego wy się tak denerwujecie? trafiło na czuły punkt czy co? NIE MAM DO NIKOGO PRETENSJI powtarzam setny raz ;/. Mówię tylko jak do wygląda z MOJEJ STRONY. Jak wy urodzicie w takim wieku to też wam dzieci będą mówiły, ze ejst super, ze jesteście piękne, ale co czasem możecie usłyszeć gdzieś przez drzwi, że matki innych koleżanek po 30 lat a moja ma już prawie 50 to już wasze. Mogę sie wgl nie wypowiadać żyjcie w swoim kóleczku wzajemnej adoracji jak to super być mamusią w tym wieku. Powtarzam moja matka też nie jest zadowolona z tego, ze tak późno urodziła, gdyby teraz miała decydować to by chciała w wieku 30 lat a nie tak późno!

Gość gość
Z tym nocowaniem to nie jest różnica pokoleń, to jest różnica poglądów!

Gość gość
Argument "moja mama ma 30, a Twoja 50" jest jeszcze głupszy niż ten cały wątek! :D

Gość gość
01.02.14 [zgłoś do usunięcia] Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp Wy macie zamiar jako 40latki chodzić w chustce z laseczka, piec buleczki dla wnucząt? Chyba wam się mozgi powypalaly z tego internetu. Chore jest kiedy to nasto i 20latki rodzą!! xxx 2014-02-01 09:20:31 [zgłoś do usunięcia] Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp JakJak 19 latka idzie pisać maturę z brzuszkiem? No nie za normalne usmiech.gif

Gość gość
A jak 40stka idzie z brzuchem to już normalne to jest i w ogóle cacy nie

Gość gość
Nie jest głupszy, bo mam w wieku 30 paru lat jest bardzo młodą mamą a mama w wieku 50+ to dla nastolatka nie jest nic super fajnego, ale tego nie zrozumiesz bo tego nie przeżyłas. I NIE nie mam kompleksów, ale mówię jak to odczuwałam jak miałam ok 15 lat i nie było to dla mnie komfortowe, a teraz co rusz słyszę "spiesz sie z wnukami!" i tak jak napisałam, moja matka sama uznaje, ze to jest za późno. Ale tutaj same mamy, które udają, ze to ich swiadomy wybór, g... prawda! albo wpadka, albo wcześniej po prostu nikogo nie poznały a nie swiadomy wybór :).

Gość gość
Nie pisałam o dwudziestoparoletnich mamach. Uważasz, że urodzenie dziecka przed pisaniem matury jest dobre? Chciałabyś by twoje dziecko zaszło w ciążę jako 17 lub 18latka?

Gość gość
Dlatego wg mnie najlepszy jest wiek ok 30 lat na rodzenie dzieci, ale ja się nie znam oczywiście, bo najlepszy wiek to 40 ;]. Ale rodzcie sobie, tylko błagam, nie gloryfikujcie tak tego bo to nie jest normalne ;/ I nie mówię tutaj o matkach 35, 36, 37... tylko 40+ niech to do was dojdzie!! ;/

Gość gość
Pisałam, że sama jestem późnym dzieckiem starszych rodziców i nigdy takich bzdur nie słyszałam, nie dotknęły mnie, nie spotkałam się i nawet do głowy by mi nie wpadło się tym przejmować jakby jakiś ćwierćinteligent tak powiedział. Po co się wypowiadać, kiedy nie przeczytało się całej dyskusji? :)

Gość gość
kółko wzajemnej adoracji starych bab które chcą udowodnić na siłę że są młode...fuj

Gość gość
rozwalaja mnie te teksty ze matka która ma 20 lat to musi być złą matką. Owszem matki nastolatki tzn do 18 roku zycia to jest problem spoleczny. nalezy im pomagac i wspolczuc , a nie krytykowac. ale kobieta która urodzi majac 20 lat, to nie jest zadne dziecko, które ma dziecko. wiekszosc Waszych matek rodzila Was w mlodym wieku. A na pewno taka sytuacja była z Waszymi babciami.

Gość gość
O matko, tu nie chodzi o bzdury koleżanek, które wołają "ooo patrz, babcia po ciebie przyszła", bo to ejst akurat najmniej ważne. Chodzi o faktyczną sytuację, o to, że tacy rodzice najczęściej zupełnie inaczej podchodzą do wychowania dziecka, poglądy MAJĄ bardziej ze swojego pokolenia, ale ty oczywiście uważasz inaczej, spytam się, ile twoja matka miała lat jak cię urodziła? wybacz, że nie czytałam kilkunastu stron dyskusji, mam co robić ;/. Uważam po prostu, że rodzenie dziecka jest równie nieodpowiedzialne jak rodzenie w wieku mniej niż 20 lat, ale te młodsze przynajmniej przyznają się, ze to była wpadka a nie swiadomy wybór ;/.

Gość kokonio
moja koleżanka ma 38 lat jej matka 77 :O Nie muszę chyba mówić, że z matką miała całe życie beznadziejny kontakt? straszna różnica pokoleń. Teraz koleżanka urodziła dziecko (pierwsze) a jej matka nawet nie interesuje się wnuczką, bo już jej miażdżyca na łeb wali i pierdzieli takie głupoty że szok :O w wieku 77 lat to ona prababcią już by mogła być.

Gość gość
ale jak to przyznać się do błędu? w życiu!a która tu czterdziecha przyznała się ze urodziłą chore dziecko? żadna! zakłamane....Wystarczy wejść na ich wątek.. co rusz któraś poroniła. Matki Polki a nie rozumieją że sa zwyczajnie za stare.

Gość kokonio
a w podstawówce miałam kolegę, my mieliśmy po 7 lat a jego matka dobijała 50-tki. Jaka ona stara była :O nawet z twarzy :O Zauważyłam, że ci starzy rodzice to najbardziej nauczycielom w d.. wchodzili i wszystko chcieli robić za dzieci.

Gość dziecko starszej mamy
moja mama jak dobrze poo******lała w szkole te niedouczone krowy, to smigały jak w zegareczku :classic_cool:

Gość gość
Teraz jest sporo rodziców małych dzieci 50 +

Gość gość
wy nie jesteście kobietami i te młode i te stare wy jesteście p/o/p/i/e/r/d/o/l/o/n/e dns ty w szczególności

Gość gość
najlepszy wiek na posiadanie dzieci to jest tak do 39 roku zycia ewentualnie do 40. Powyzej to jest juz nie do konca odpowiedzialne. Oczywiście rozumiem jesli zdarzy sie wpadka i kobieta chce urodzic. Ale decydowanie sie na pierwsze dziecko po 40 to egoizm. 1. Różnica pokoleniowa ogromna. Cieżko jest pogodzić takiej kobiecie prace zawodowa wraz z opieka nad malym dzieckiem nie raz, ale czestsza sytuacja jest , ze matka nie rozumie dziecka, kiedy ono wchodzi w okres buntu i jest nastolatkiem. argument, ze chce sie odmlodzic po przez dziecko jest zenujacy. wobec tego kazda 15, 16 latka chce sie poczuc dorosla poprzez dziecko. Wychodzi na to samo. Nie na darmo matka natura okreslila,że najlepszy okres na rodzenie dzieci to 20-35

01.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość wy nie jesteście kobietami i te młode i te stare wy jesteście p/o/p/i/e/r/d/o/l/o/n/e dns ty w szczególności xx pewnie chciałabyś mi przywalić w mój głupi ryj co? :D

Gość gość
ale przecież te ryczące 40 na każdym kroku podkreślają że są lepsze od młodych matek :-o tylko ciekawe w czym, bo teks o dojrzałości i stabilizacji jest lekko nietrafiony skoro wszyscy musimy pracować prawie do siedemdziesiątki

Gość gość
dns przecież popisowni widać że to hejterka "sexykotka' :P

Gość gość
argument o odmładzaniu jest nietrafiony? no heloooł chodza takie stare raszple z wózkami jak pawie się puszą bo one młode matki :-o młode to były....latają w za krótkich kieckach z obwisłymi cycami na wierzchu bo wydaje im się że są cool

Gość gość
nie jesteś po prostu głupia ot co ja nie jestem agresywna ale w*******ą mnie twoje sugestie pod każdym moim pomarańczowym postem a dlaczego bo ja nie lubię jak mi ktoś ubliża ja tego nie robię :)

Gość joannaanna123
kto komu ubliza bo przegapiłam

Gość gość
Młode mamy, mamom po 40. Później wciskają, że to te po 40 obrażają młode :) Tak na zmianę.

Gość gość
przeczytaj wszystko to cię zemdli co lepsze ja jestem dopiero po 3o :) a zostałam lochą przed 50 siotką która zrobiła sobie bachora po co z wami pisać skoro zadając pytanie same sobie odpowiadacie hehe

Gość gość
a jak mnie określicie? urodziłam pierwsze dziecko w wieku 20 lat,a trzecie w wieku 38,ani się uważam za mądrzejszą a już na pewno nie starą ,co wy wygadujecie? fakt,niektóre młode mamuśki to naprawdę siano we łbie...nic,tylko jak ubrać,jakiej marki wózek,tylko pampersy i takie bzdety,że żal...

Gość gość
a skac wiesz że te stare baby w z wózkami to matki? Moze to babki z waszymi dzieciakami chodzą udając, że to ich dzieci. I dorry nie piprzcie że 20 letnia matka to jest ok. Chyba taka co ma strszego męża co zapewnia jej byt. Młoda matka na utrzymaniu rodziców lub naszym to kpina a nie odpowiedzialność.

Gość gość
no dokładnie jak ta wiekowa rozbieżność jest to od razu locha bo co bo mam dzieci jak rodziłam jako 20 a teraz jako 30 a od 40 i tak do emerytury 23 lata mnie dzieli no ja was nie rozumiem ale przynajmniej można poczytać i nie wiadomo płakać śmiać się

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować