Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona5

Odchudzanie z dużej nadwagi start 2 01 2013

Polecane posty

Gość barb1
Witam ja tez się odchudzam.900-1000 kalorii.od miesiąca waga systematycznie spada.Pije herbate z pokrzyw - detox i herbate czerwona PU-ERH. z pokrzyw 4 dziennie a pu-erh - po każdym posiłku.Przed jedzeniem lyzke octu jabkowego z pol szklanki wody.A jak dopada glod to 2 male lyzeczki zmielonego siemienia lnianego zalane pol szkalnka cieplej wody.Wymieszac i wypic.Nie jem chleba ani maki.Jedynie od czasu do czasu kasza - max 100 gr. Po miesiącu picia tych herbat wlasciwie już nie czuje głodu.jem 3-4 razzy dziennie .Pozdrawiam.Trzymajcie się :-)))

Cześć dziewczyny;-)ja właśnie zjadłam pyszne muesli;-)pózniej zjem sobie jogurcik;-)a na obiadek robie kurczaczka może z kiszoną kapustą;-)a na resztę dnia zobaczymy jeszcze....;-)Laski czy uważacie,że wątróbkę to mogę zjeść na obiadek czy nie bardzo?bo chodzi za mną już któryś dzień i mam taką ochotę;-)miłego dzionka;-)

Cześć Wiolu :-) ja dopiero wstałam. Myślę, że możesz wątróbkę :-D wiadomo nie pół kilo ;-) i smażona na niewielkiej ilości oleju z cebulą pychaa :-p aż mi ślinka pociekła hehe.

No to ja jutro sobie zrobię wątróbkę;-)Rencik jak masz jakieś fajne niskokaloryczne przepisy to wklejaj do nas na stronkę;-)zwłaszcza pomysły co na kolacyjkę;-)bo ja już jakoś nie mam tych pomysłów za wiele...;-)

Wątróbka z cebulką ma 256kcal w 100g a duszona bez tłuszczu 136 kcal w 100g hmmm chyba jednak duszona :-)

A czytałaś na wcześniejszych stronach? Ale chyba tam bardziej na obiad były ;-)

Tak czytałam,fajne takie inne niż ja robię w domu;-)ale jakbyś coś jeszcze miała to zapodaj;-)

Ok. To zaraz biore się za pisanie ;-) a co myślisz o parówkach drobiowych tych pow.95% miesa?

Słyszałam,że najlepsze są te z największą ilością mięsa,wiec myślę,ze można....;-)

Sałatka z tuńczykiem Składniki:sałata lodowa, pół puszki odsączonego tuńczyka w sosie własnym, ogórek kiszony, drobno pokrojona cebulka, jajko na twardo, 1 łyżeczka musztardy, 3 łyżki jogurtu naturalnego odtłuszczonego, 1 ząbek czosnku, ulubione zioła.Przepis: wszystkie składniki pokrój i wymieszaj. Sos zrób łącząc musztardę z jogurtem i czosnkiem.

o widzisz kochana i już mi podrzuciłaś pomysł na kolacyjkę...;-)dzięki Rencik;-)

Koreczki Szynka drobiowa, ogorek kiszony, papryka czerwona, pomidor, mozzarella, oliwki wszystko pokrojone w kostkę, do wyboru i nałożone na wykałaczki.

Na śniadanie grzanki z serem 2 kromki pieczywa, 2 plastry chudej wędliny, 2 plastry żółtego sera, 2 plastry pomidora Do nagrzanego piekarnika wstawić przygotowane kromki zapiekać do stopienia się sera.

Jadłospis na dziś: •śniadanie:2 kromki pieczywa chrupkiego z wędliną i musztardą •2śniadanie:mandarynka i pół jabłka •obiad: zupa buraczkowa, jajko ze szpinakiem •podwieczorek:pestki dyni •kolacja: surówka z kapusty pekińskiej

Cześć dziewczyny! Moge sie przyłączyć? Mam 29 lat, ok 160cm i ok 95kg:/ Nie ważę sie na razie, to nie wiem dokładnie, ale mogę napisać, że od tamtego roku schudłam ze 106,8kg do 86,8kg, w szybkim czasie przybrałam 2 kg i tak sie trzymało, a od pażdziernika przybrałam kolejnych kilka kg i mam ok 95, ale nie wchodze na wage, żeby się nie dołować:) Pozdrawiam serdecznie i trzymam za Was i za siebie kciuki:)

ButelkoWody zapraszamy serdecznie :-D mamy podobną wagę wszystkie ;-)

Ja mam kryzys ;( ostatni tydzień był dla mnie ciężki, ponieważ zaczęłam nową pracę (w bardzo dziwnych godzinach 8.30-17.30). Zanim wrócę do domu jest już 19... Więc nie mam zbytnio czasu chodzić na fitness.. Co prawda ćwiczę w domu, ok. 30 min brzuszków. Ale ostatni weekend był masakryczny ;( nie dość, że diety w nim nie trzymałam, to jeszcze przestałam ćwiczyć... Od niedzieli z powrotem na diecie, ale brak ćwiczeń jest masakryczny... Dziś mobilizuję się aby powędrować na fitness.. No i te brzuszki...

Kasia najważniejsze by się nie poddawać :-)napewno dasz radę :-D ja tylko w domu ćwicze bo mnie nie stać na fitnesy czy inne... ale mam zamiar kupić sobie skakanke żeby urozmaicić ćwiczenia.

Ale mnie głowa boli :-( zatoki dają o sobie znać ehhh. Młodemu temperatura skoczyła do 40ºC Boże oby nigdy więcej. Na szczęście szybkie chłodzenie w wannie i ibufen pomogły. Jestem tak niewyspana że nie mam ochoty na ćwiczenia...

Nie przejmuj sie kryzysem:) Najwazniejsze, żeby szybko minął! Na pewno jakos uda i sie zorganizowac czas, żeby byla i dieta i praca:) Rencik, a moze sprobujesz ssania oleju na zatoki? Ja wlasnie testuje na sobie ta metode oczyszczania, juz tydzien minal, ale problemow z zatokami nie mam,robie to, zeby oczyscic cere, bo na to tez podobno dziala:) U mnie na razie na luzie, zeruje lodowke i zamrazalnik przed cotygodniowymi zakupami, musze ja rozmrozic, to akurat dobrze sie sklada:) Powoli wprowadzam odzywianie takie jak wtedy gdy zgubilam 20kg:) Trzymajcie sie i dobranoc:)

Nie słyszałam o takiej metodzie... nie wiem czy bym się odważyła :-p Może kiedyś spróbuję jak inne środki zawiodą :-D

Cześć dziewczyny;-)jak tam u Was?Widzę nowe nicki...;-)fajnie;-)Rencik jak Twój synuś dzisiaj,troszkę lepiej?;-)Ja wczoraj nie mogłam pisać,miałam zablokowane IP nie wiem co się stało,musiałam zmienić nick i teraz jest ok;-)Spokojnego dnia laski Wam życzę;-)

Jadłospis na dziś: •śniadanie: 2 kromki chleba z serkiem grani i ogórkiem •2śniadanie: jogurt z owocami light •obiad: mielone indycze z marchewką, brokuł gotowany, łyżka ugotowanego ryżu brązowego •podwieczorek: 2 wafle ryżowe •kolacja: sałatka z pomidora, cebulki i kiszonego ogórka

Cześć Wiola :-) już lepiej gorączka przeszła został kaszel i katar.

No to fajnie dbaj o tego swego maluszka;-)mój gdyby żył miałby 2,5 roczku...;-)idę robić wątróbkę,bo już kupiłam;-)odezwę się pózniej;-)

Dbam, dbam :-D a jak w końcu robisz tą wątróbkę? Muszę wziąść się za sprzątanie a mam takiego lenia dzisiaj....

Już zrobiłam wątróbkę,nie obtaczałam jej w mące tylko delikatnie obsmażyłam na oliwie przyprawiłam do smaku,udusiłam razem z cebulką;-)taki fajny zawiesisty sosik się zrobił jak odparowało;-)myślę,że da się zjeść;-)bo to debiut mój wątróbkowy;-)haha...;-)sprzątaj;-)sprzątaj;-)ja też idę troszku chałupę ogarnę;-)

Ale się zmachałam poćwiczyłam z mel znowu tylko 10 min ale zawsze coś ;-)

Obiad już zjadłam ale bez ryżu bo mi się nie chciało go gotować :p zjadłam więcej brokuła i 3 ogórki kiszone :-) teraz piję herbatę.

Czesc dziewczyny:) Ja cały czas dietkuje:) Tylko nie mam czasu na pisanie:( Waga powoli spada. dzis było 93kg więc już 5kg za mną:D