Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inseminacja 2014

Polecane posty

Gość aneczka2321
Nie, ja miałam dwa całe i dostałam zastrzyk na pęknięcie. A ty dostałaś zastrzyk czy naturalnie ma ci pęknąć? A i wiesz, że jeszcze trzeba poprawić w domu? będzie lepszy rezultat!

Gość gość
daria275 dzięki ci bardzo i rownieaz życzę powodzenia :-) musi nam się udać wkoncu

Gość gość
Ja mam trzy pęcherzyki na prawym każdy ponad 20 mm i jak dostalam wczoraj pregnyl 10000 j.m to wyobrazcie sobie jak cierpie no ale jeśli ma się udać to wytrzymać trzeba :-)

Gość daria275
Aneczka2321, tak wiem ;) Poprawilismy dwa razy wczorsj wieczorem i dzisiaj rano. Śmieje się do męża, że przez to będą bliźniaki ;) Dostalam zastrzyk. Sama się bałam go podać więc poprosilam siostrę o pomoc. Skończyła licencjata z pielęgniarstwa więc niech się doszkala.

Gość aneczka2321
Daria To po takim poprawieniu musi się udać :) Nie widzę innego wyjścia! POWODZENIA kochana :)

Gość daria275
Aneczka2321, dziękuję ; ) A jak Ty się czujesz? Masz już jakieś ciążowe objawy czy dalej nic?

Gość gość
Daria na pewno nam się uda :-) ja tez poprawialam ale dzisiaj rano :-) wiec będziemy razem testować ? Lekarz kazał mi dopiero przed majówka :-( jak ja wytrzymam ?

Gość Patusia1
Daria i gosciu powodzenia mocno trzymam kciuki:)zeby 2 tygodnie szybko przelecialy:) aneczka jak sie czujesz??

Gość daria275
Patusia1, dziękuję. A Ty jak tam się czujesz?

Gość aneczka2321
A ja czuję się dobrze, piersi tylko strasznie mnie bolą i plecy!Ból bardzo podobny do bólu przed @. W piątek mam kolejną wizyte u lekarza, mają zrobić USG więc może będzie już coś widać. Ale cały czas się boję, że może coś się stać i szczęście pryśnie jak bańka mydlana :( Jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy bo boimy się zapeszać. A wy dziewczyny teraz musicie zająć myśli czym innym niż myślenie o IUI- udana czy nie udana!to też pozytywnie wpłynie na efekt! Trzymam kciuki za każdą z Was :)

Gość Patusia1
daria w mnie wszystko w porzadku, jedyne co to od wczoraj bardzo boli mnie glowa i walcze z bolem bo niee bardzo wiem co moglabym wziac. Weekend przelecial, a jutro znowu do pracy, staram sie jak najmniej myslec:)

Gość daria275
Patusia1 i jak tam głowa? Przeszło? Ja dzisiaj mam wolne, musze odwiedzić okiliste. Jutro USG, zobaczymy czy jajeczko pękło jak należy. Aneczka2321, wszystko będzie dobrze. Tylko się nie denerwuj ;)

Gość Patusia1
daria ide dziś po pracy do apteki, bo z bólem nie daje już rady, 2 godziny w nocy spałam a czułam się tak jakby mi z głowy ktoś chciał włosy wyrywać. Zdarzają mi się często bole głowy ale takiego dawno nie miałam, A się z oczami, że musisz iść do okulisty?? Aneczka wszystko będzie w porządku trzymamy tu wszyscy mocno kciuki i zdrówka życzymy:)

Gość daria275
Patusia1, ja z oczami mam problem od malutkiego. Mam krotkowzrocznosc, a ostatnio gorzej widzę, a po 8 godz przed monitorem to już w ogóle tragedia (do tego dochodzi pieczenie oczu). Myślę, że jak pójdziesz do apteki i poprosisz o tabletki na ból glowy zaznaczajac, że możesz być w ciąży to coś Ci polecą. Takl aby Tobie pomoc a dziecku nie zaszkodzić.

Gość Patusia1
i jak Daria?? lekarz przepisal Ci cos na oczy?? ja wczoraj wzielam sie troche za porzadki w domu i nawet moj bol glowy zmalal, w aptece powiedzieli mi ze najlepiej nic nie brac,ewentualnie na bardzo silny bol paracetamol. Daj znac jak po wizycie Kuuliczekxxx jestes juz po IUI??

Wczoraj miałam wizytę u dr Nie będę miala IUI w tym cyklu bo wczoraj był 15dc i wg dr to już za późno... Z 3 pęcherzyków zostały dwa ale miały 20 mm więc dostałam 1000 pregnylu. I mamy się starać Nic mnie nie boli w każdym razie... My sobie trochę odpuściliśmy ten cykl w ogóle nie bierzemy go pod uwagę. Nie biorę w tym cyklu dupka... Testować mam 30 kwietnia ale ja w tym miesiącu nie chce tego robić chce spokojnie poczekać na @ czas pokaże czy się uda.. A i w przyszłym cyklu mam brać 3x1 clo....

Gość daria275
Patusia1, tak mocniejsze okulary o 1dioptrie. Chciała mi przepisać jakieś krple, ale zrezygnowała po tym jak jej powiedziałam iż mogę być w ciąży. Na USG byłam wczoraj, zadzwonili do mnie z info że mojego lekarza dzisiaj nie będzie bo coś mu wypadło i polecili wizyte w dniu wczorajszym u innej Pani dokyor. No i zwatpilam, jak usłyszałam: "jajeczko jest przerosniete i pekniete", ani slowem nie wspomniała o cialku żółtym. (Z tego co czytalam na innych forach to nie da się tego połączyć, bo albo jest pekniete albo przerosniete). Zalecila tez późniejsze zastosowanie luteiny... Od swojego lekarza otrzymalam wczesniej info, ze mam brac ja od dnia dzisiajeszego, a od niej iz od czwartku, poniewaz w pelni ufam swojemu lekarzowi juz rano wzielam dwie tabletki. No i przez to wszystko od wczoraj nie potrafię się na niczym innym skupić. Gdyby nie wsparcie męża już bym była siwa. Dlatego postanowiliśmy nie podchodzić do trzeciego podejścia, a w razie niepowodzenia poddać się in vitro.

Gość Patusia1
kuulicekxxx mimo wszystko trzymam kciuki żeby się, żeby naturalne starania przyniosły pozytywne efekty:) Daria a invitro planujecie robić rządowe czy prywatnie?? pytam bo my my planujemy żeby podejść do 3 razy a jak się nie uda to potem chyba invitro tylko zostanie. A tak w ogóle to nie będzie Wam potrzebne to IUI się uda:)

Gość daria275
Patusia1, mam cichą nadzieję, że masz rację i obu nam się uda, a in vitti to będzie coś z czego obie nie będziemy musiały korzystać. Tak się zastanawiam czy po tym zastrzyku pecherzyk rzeczywiście mógł nie peknac zważywszy na fakt, że przy pierwszwj nie mialam takiego problemu. Kuliczekxxx, trzymam kciuki za naturalne staranie ;)

Gość daria275
Patusia1, chyba jednak zdecydujemy się iść prywatnie, bo kimpela się dowiadywala i są pozajmowane kolejki do końca2015r..

Gość Patusia1
Daria mam nadzieje że nam też nie będzie potrzebne, mąż twierdzi że druga IUI nam nie będzie potrzebna bo ta się uda... nie poprawny optymista:) Nie sądziłam że tyle trzeba czekać na invitro, bo na stronach z invitro piszą że tam jeszcze można przystąpić do progamu, pewno można tylko już na 2016 r.

Gość daria275
Pewnie tak, ale jak okaże się potrzebna to sama podzwonie i się popytam. Nie wiem czy zależy to od danej placówki czy jest to lista ogólnopolska. W ogóle, ta sama kumpela wczoraj wyczytala, że na fundusz należy nam się 8 zabiegów, ale nie każda placówka chce to wykonać. Szpitalom najprawdopodobniej to się nie opłaca bo otrzymują tylko 11 pkt za zabieg. Mam nadzieję, że Twój mąż ma rację i druga nie będzie już potrzebna. Powiedz, będziesz testować wcześniej czy dopiero w 14 dniu? Jakieś objawy wskazujące na powodzenie?

ehh od rana boli mnie po prawej stronie.. po tej co miałam te dwa pęcherzyki więc pewnie coś się tam po tym pregnylu dzieje... Co do rządowego in vitro dr mi tłumaczył, że program rządowy nie jest wcale taki doskonały i to stracone próby dla niektóych osob ponieważ program rządowoy ma ścisłe procedury i jeśli nie wiem załóżmy program rządowy zakłada 5000 pregnylu miesięcznie a kobitka będzie potrzebowała 1000 co by znacznie zwiększyło szanse to tego nie dostanie po procedura takiej dawki nie posiada.... Nie wiem na ile to prawda w każdym razie mój dr nie robi in vitro więc nie ma też po co negatywnie nastawiać na ten rządowy program...

Gość Patusia1
Daria ja jutro jadę na bete, tak mi lekarz kazał, bo w razie niepowodzenia w piątek mam przyjechać po leki na następny cykl bo święta wpadają i żeby cykl nam nie przepadł. 8 zabiegów na NFZ to nawet nie wiedziałam, ale wiem że w Bytomiu robią i jak słyszałam jak to wygląda to chyba lepiej zapłacić w prywatnej klinice. Kuuliczekxxx z tego co wiem to w rządowym programie za leki płacisz sama a sama procedura (tzn. punkcja, transfer) jest refundowana

Gość Patusia1
a co do objawów to nie czuje nic... oprócz jajnika lewego który boli mnie od owulacji chociaż pęcherzyk był po prawej stronie... nie wiem o co mu chodzi

Patusia1 to przyklad byl tylko zeby pokazac mniej wecej o co chodzi dr tez mi na pregnylu tlumaczy; bo mowi ze pregnyl znam i ze latwiej pojac ;) oczywiscie to dotyczy badan Np usg ze sa np tylko 3 przewidziane a kobitka np 4 potrzebuje... o to mi chodzilo..

Gość daria275
No to kochaba już dzisiaj zaczynam trzymać kciuki. Mielibyscie najlepszy prezent na święta ;) Koniecznie daj znać co i jak

Gość Patusia1
kuuliczekxxx ok rozumie:) tak to jest jak coś jest z pieniędzy Państwowych niestety Daria dziękuj***ardzo dam znać jutro:)

Gość daria275
Patusia1, a powiedz mi jeszcze jakie leki Ty zazywasz przed owu. Bierzesz CLO czy coś innego?

Gość Patusia1
Daria ja nie brałam Clo tylko Trozebax od 2 dc do 6 dc po 1 tabletce