Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inseminacja 2014

Polecane posty

Gość kamilka82
Mój post powyżej ;-)

Gość słoneczko2014
Witam, jestem tu nowa chetnie sie dołaczę, jutro testuję po 1 iui ale coś czuje ze nic z tego, mam dzis leciutko zaróżowiony sluz a iui była w 16 dniu cyklu. Zuzia30 a do kogo chodzisz w Provicie? Ja tez tam miałam iui robiona przez dr Palie super lekarka, choc moja prowadzaca jest inna dr.

Gość słoneczko2014
Zuzia30 doczytałam juz ze przez dr Paligę ja też u niej miałam iui, a jakie badania do tej pory robiłas, co zadecydowało u Was o iui?

Gość Zuzia30
Słoneczko2014 Miałam robione Amh, ESTRADIOL, RUBELLE, tarczyce, chlamydie, ueroplasme, toksoplasmoze, fsh, Lh i laparoskopie z histeroskopią. Poszłam do kliniki bo od 2 lat nie mogłam zajść w ciążę. Na początku miałam dwa cykle naturalne z lekami ale potem stwierdziliśmy że przejdziemy iui do 4 razy. Pierwszy za mną.

Gość słoneczko2014
Zuzia30 a co to jest to RUBELLE? Czy histeroskopie i laparoskopie robiłas prywatne w provicie czy dostałąs skierowanie do innego szpitala? A Twój M nasienie ma ok? Ja poroniłam w 8 tyg. w maju zeszłego roku zaszłam naturalnie i to szybko - ale nie zabiło serduszko, miałam łyzeczkowanie, od tej pory nie udaje sie :( moje wyniki dobre meza tez w normach stad moja decyzja o iui. Jutro test to formalnosc, nic nie czuje na ciaze

Gość Zuzia30
słoneczko 2014 Rubella to jest różyczka. Histeroskopie i laparoskopie miałam z NFZ ale zanim trafiłam do kliniki, robił mi mój poprzedni lekarz w szpitalu w Bytomiu. Nie wiedziałam wtedy że w Provicie robią z NFZ. U mojego narzeczonego jest wszystko ok. Trzymam za Ciebie dziś kciuki :-) A mam pytanie nie wiesz jak w Provicie robią iui jeśli wypadnie w dzień wolny np. niedziela lub święto? Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki jutro żeby wszystko się ładnie wchłonęło.

Gość słoneczko2014
Zuzia30 No własnie w Provicie nie robią na NFZ :( provita jest czynna chyba 7 dni w tygodniu, ale nie jestem pewna, na pewno musi bo jakby tak wypadło to wtedy co. Ja miałam w piatek o 18, a w poniedziałek usg czy pecherzyki pekły. Trzymam kciuki za Twoje wchłonięcie, a ja czekam na bete....

Gość Zuzia30
Cześć dziewczyny jestem już po wizycie, na szczęście wszystko jest ok i odstawiam tabletki antykoncepcyjne teraz czekam na @, dostałam nowe tabletki zamiast clo mam brać symletrol od 2 do 6 dc a w 10-11dc usg. Mam nadzieje że teraz @ szybko przyjdzie bo 18-go wyjeżdżamy na wakacje. Słoneczko a jak u Ciebie z będą?

Gość Patusia1
Zuzia w weekendy i swieta w provicie sa dyzury i jeslli IUI wypada w sobote czy niedziele to zrobia bez wiekszego problemu Jedyne co to w weekendy i swieta wizyty sa rano. Sloneczko w Provicie robia i histeroskopie i laparoskopie na NFZ. W styczniu mialam robiona histroskopie a teraz za tydzien laparoskopie bede miala robiona oba zabiegi na NFZ

Gość Zuzia30
Patusia1 dzięki za informacje :-)

Gość kamilka82
Hej dziewczyny, ja dziś jestem po 2 IUI, MAM jeden pęcherzyk, 21 mm, estradiol 433, endo 14, miałam robioną na niepeknietym pęcherzyk u, no i nadzieje oczywiście mam, ale nie wiem już sama czy jest ok z tym jednym :-S

Gość daria275
Człowiek lubi skomplikowac sobie życie. .. Szkoda gadać :(

Gość Zuzia30
Kamilka82 Trzymam kciuki ;-) super endometrium. Nie myśl za dużo.

Gość słoneczko2014
Zuzia30 to super ze wszystko sie wchłoneło to teraz tylko działanie dalej. Moja beta pozytywna :) jutro ide powtórzyc czy przyrata prawidłowo jak to zawsze każą robić. Patusia1 powiedz jak ci sie udało z ta histeroskopią na nfz? U kogo się leczyłaś? Bo widzisz mi dała doktorka skierowanie na nfz ale gdzies do jakiegos innego szpitala, o provicie nic nie wspomniała. Kamilka82 pecherzyk super endo tez wiec jeden też wystarczy, ja miałam dwa naturalnie wychodowane a i tak tylko 1 pękł po pregnulu i się udało :)

Gość asiulek2507
Daaria co sie stalo??? Sloneczko gratuluje :-) Madzia,Julita,Pati co u was???

Gość Zuzia30
Słoneczko super gratulacje, Teraz mam więcej wiary że się uda :-) Daria wszystko w porządku?

Gość Zuzia30
Czy któraś z Was brała już symletrol? Jeśli tak to jakie były wyniki?

Gość kamilka82
Zuzia30 dlaczego endometrium super? A że jeden pęcherzyk to już nie ;-) ? Szczerze mówiąc to ja się nie dopytuje nigdy lekarza bo nie wiem znam się na tych terminach i to może i dobrze :-S

Gość Zuzia30
Kamilka82 Pęcherzyk też super nie ważne że jeden ale duży. Napisałam o endometrium bo ja ostatnio miałam 6 i mam nadzieje że teraz to się nie powtórzy. Znacie jakiś sposób na poprawę grubości endometrium?

Gość kamilka82
Zuzia30, nie wiem czy to dobrze bo lekarz mi powiedział że jeśli teraz nic nie wyjdzie to laparoskopia, powiem lepiej już mi skierowanie dał, i miej tu człowieku nadzieję

Gość Patusia1
Słoneczko ja leczę się u dr Cholewy i nie miałam żadnego problemu wypisując skierowanie od razu mi powiedział, że u nich można zrobić na NFZ. Wypisał poszłam na 3 piętro umówić termin. Trzeba czekać, ja czekałam 2,5 miesiąca na zabieg, ale ma wszystko na miejscu i lekarz prowadzący wykonuje zabieg :) W wogóle to gratuluje bety, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku:) Daria co się stało?? Asiulek u mnie w porządku za tydzień idę na laparoskopie. Złapałam wprawdzie katar, ale leczę domowymi sposobami, żeby szybko przeszło. Kto to widział w takie upały katar łapać?? Kamilka jeden pęcherzyk wystarczy, ja przy wysokim AMH też mam 1 pęcherzyk, byle jest duży i pęka. Kamilka nie masz się co martwić mi lekarz po 2 IUI powiedział, że jak ta nie wyjdzie to trzecia i od razu daje mi skierowanie na laparoskopie, że jeśli trzecia nie wyjdzie to już bliżej terminu zabiegu będzie. Druga się nie udała i zdecydowaliśmy z mężem że do 3 podejdziemy ale po laparoskopii.

Gość Madziakana1
słoneczko gratulację daria co się dzieję mów nam tu. dziewczyny gadacie o tym endometrium a ja się swoim też denerwuje zawsze niby przy pierwsze iui lekarz powiedział że jest dobre ale zawsze jak przeglądam usg i widzę że endo małe ja też się pytam czy znacie jakieś sposoby na nie. kamilka trzymam kciuki za udaną iui :)

Gość Madziakana1
daria nie wiem co Ci powiedzieć zresztą sama wiesz już wszystko. wydaję mi się że powrót do męża już nie ma sensu, może wyjedź gdzieś sama i przemyśl sobie wszystko nie rańcie się wzajemnie bo to widać już nie ma sensu. nie popieram tego co zrobiłaś ale mam nadzieję że jakoś sobie ułożysz to wszystko :)

Gość gość
Zuzia30- ja miałam symletrol podczas moich trzech ostatnich IUI (niestety nieudanych), endo super, przy dawce 3x1 od 2 do 7 dc miałam 3 ładne pęcherzyki.

Gość Zuzia30
Gość ja mam dawkę 1x1 od 2-6 dc. Ale przynajmniej mnie pocieszyłaś z endo. Dzięki

Gość Zuzia30
Kamilka 82 laparoskopia nie jest zła a przynajmniej będziecie wiedzieć czy wszystko jest ok.

Gość daria275
Madziakana1 dziękuje. Masz rację, nasz związek już nigdy nie będzie taki sam. Nie po tym wszystkim. Dlatego wybór jedt tylko jeden. Nie wiem jak o tym powiem M, bo wiem ile go to wszystko do tej pory kosztowało. Dal mi ostatnią szansę, ale w jednej chwili pokazałam, że ba nią nie zasluzylam. Ciężko będzie zaczynać wszystko od początku, ale sama jestem sobie winna. PS I tsk Was będę podczytywac (jeżeli mnie po tym wszystkim nie wyrzucicie) aby Wam kibicować. Niech druga końcówka roku będzie dla Was szczęśliwa ;)

Gość asiulek2507
Daria nie wiem co sie wydarzylo ale trzymaj sie bez wzgledu na wszystko. Madzia kiedy iui? Pati trzymam kciuki za laparoskopie daj znac jak bedziesz po....

Gość gość
Zuzia sorki, pomyłka nie 3x1 tylko 2x1 łykałam symletrol, bo po 1x1 miałam jeden pęcherzyk, a chciałam mieć większe szanse i poprosiłam lekarza o większą dawkę. Dostałam symletrol jak przestałam reagować na clo. Może Tobie więcej szczęścia przyniesie, trzymam kciuki.

Gość daria275
Asiulek2507 widzę, że mój wcześniejszy post został usunięty. Nie wiem dlaczego... Nie będę się już rozpisywać jak do tego doszło, napiszę krótko popelnilam ten sam błąd co dwa miesiące temu, przestalam się z z chłopakiem kuzynki. Właściwie to już bylym chlopakiem, bo z tego co wiem od niej już nie są razem, ale nie chciała powiedzieć dlaczego. Mam tylko nadzieję, że o niczym nie wie. Nie wiem czy to można nazwać błędem, bo pomylić można się raz, za drugim razem jest to celowe dzialanie. Bynajmniej taki cytat usłyszałam kiedyś od kumpeli, muszę przyznać że coś w tym jest