Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede okropna tesciowa

Zabronilam dziewczynie syna, ktora spodziewa sie dziecka mieszkac u nas

Polecane posty

Gość gość
szczeniacko? zobaczymmy jak dlugo wytrzymasz w swym postanowieniu. Mijej tesciowej tez na poczatku tak sie wydawalo jak tobie. ze jej nic nie bedzie obchodzic. zmienilo jej sie po 3 latach. juz z nia nie mieszkamy. co do autorki'; wspolczuje ci , trafila ci sie patologia i tak na prawde to nie wiadomo czy ona twojego syna nie wrobila swiadomie. test to nie glupoe rozwiazanie.

Gość gość
Tak dziecko zdrowe , urodziło sie w ciagu 3 godzin bez wielkich bólów ( tylko dzięki aktywności ) taka opinia mojego gina :p

Gość gość
Każdy kubeczek myć! Jak w wojsku :D o kuźwa. Dobrze, że mój mąż jest normalny. Nie mieszkamy z teściami, bo nie musimy.

Gość gość
Autorko tak trzymaj. Mlode pokolenie jest tak roszczeniowe ze glowa mala. Zwlaszcza te mlodziutkie pseudo mamusie. W d***e bylo g***o widzilo ale rzadzic chce ze szkoda slow. Ksiezna udzielna myslala ze skoro nosi "twojego " wnuka to jej do stop padniecie.

Gość gość
Pogratuluj synalkowi gustu:D widać,że taki sam jak ona

Gość gość
Każdy kubeczek myć! Jak w wojsku smiech.gif o kuźwa. Dobrze, że mój mąż jest normalny. Nie mieszkamy z teściami, bo nie musimy. xx mieszkajac u kogos musisz respektowac jego zasady, co sie tak dziwisz jakbys 5 lat po swiecie chodzila.

Gość gość
Autorko, współczuje Ci całej tej sytuacji. Syn bardzo niemądrze zrobił , ze nie zabezpieczał sie sam . Możliwe ze został wrobiony przez pannice ktora ani do nauki ani do pracy sie nie paliła

Gość gość
Mała qrewka chciała miec " free ride " :D Pogon ta patologie , własna matka pannice pogoniła :D

Gość gość
Gosc 07.00 i 08.05. W Polsce tez, jeszcze kilka lat wstecz, pracowalo sie do samego konca i kobiety i dzieci jakos zyli. Ale pozniej, chyba w ramach zle rozumianej polityki prorodzinnej, wprowadzono 100% platne chorobowe, na caly okres ciazy, wiec ciezarne doszly do wniosku, ze choroba to jakis ciezki, chorobowy stan i nalezy wylacznie lezec. Potem dochodzi do takich absurdow, ze wlozenie zmywarki jest w ciazy absolutnie zabronione.

Gość gość
Naczyn do zmywarki, oczywiscie :)

Gość gość
Ja tam nie jestem przekonana,że autorka mówi prawdę.. nie wierzę,że są ,ąz takie syfiary...jeszcze w kubek to uwierzę,ale nie spuszczanie wody? No proszę was.To ten twój syn,jakiś dziwny,że sobie taką laskę wziął?

Gość gość
to uwierz,bo chodzą takie po świecie.

Gość gość
no ciesz sie stara. ona już twoją synową nie będzie. za to synusia bedziesz miała w domu , o to ci chyba chodziło?

Gość gość
Sulimira myślę że jesteś taka właśnie dziewczyną jak opisuje autorka. Przestań bronić śmierdzącego lenia. Nie wyobrażam sobie żeby ktos miał po mnie sprzątać, tym bardziej w cudzym domu. Niech s**********la tam skąd przyszła. Ma 19 lat i powinna wiedzieć jak między ludżmi się zachowac, a nie czekac aż slużąca przyjdzie i wszystko za nią zrobi.

Gość gość
Jak ktoś napisał że nie zna takiego brudasa i autorka ściemnia. Ja znam dziewczynę która jest takim brudasem . Do pracy nie pójdzie, nie ugotuje , Siedzi na d***e u rodziców na garnuszku . Ojciec nie pracuje matka na ręcie chodzą porzyczają kasę od ludzi żeby mieć za co żyć a dziewczyna 22 lata po dyskotekach latać umie ale do pracy nie pójdzie , w domu nie posprząta . Rodzice na czarno z**********ą żeby jakoś zyć a ona im nie pomgaga bo mamusia jej na to pozwala a ojciec nie ma prawa głosu . Kiedyś listonosz się pomylił i nam zostawił ich list ja wtedy wiedziałam że dziewczyna to leń bo jej matka nie raz mówiła . A wtedy zapukałam i słyszę jak matka do niej ty brudasie brudne majtki syfiaro zostawiasz za łożkiem , ciężko ci do pralki wrzucic brudną bieliznę . I za chwilę otwiera mi ta dziewczyna drzwi czerwona jak burak .

Gość gość
* '' na ręcie " ?!!

Gość gość
i bardzo dobrze zrobiłas autorko , twój dom to nie ochronka dla bezdomnych bezmózgów , kazda tak powinna zrobić i nie było by pasożytowania w obcych domach

Gość gość
To czysta prowokacja! przecież chyba nie ma takich wrednych kobiet jak autorka?

Gość gość
raczej mało jest takich typów jak niedoszła synowa ja tez pracowałam w ciąży do końca, pisałam pracę, jeździłam na uczelnię, pracę oddałam na dwa tygodnie przed porodem, poród 5h dziecko zdrowe.

Gość gość
Trochę nie rozumiem, ale nie mnie osądzać, porównujecie innych do siebie a pomyśleliście jak się może czuć ta dziewczyna którą w takim momencie wyrzucili rodzice z domu. Na miejscu przyszłej teściowej pilnie skontaktowałabym się z rodzicami dziewczyny, porozmawiała, wyjaśniła całą sytuację, przedyskutowała temat dalszej ich przyszłości. Bo w tym momencie dziewczyna z Twoim przyszłym wnukiem/wnuczką nie ma gdzie mieszkać, włóczy się po ludziach. Brudas, nie brudas, leń nie leń - dałaby szanse. Troche cierpliwości, ta dziewczyna też może być podłamana, może jest w depresji (obniżony nastrój może wpływać na jej codzienne funkcjonowanie). Z sercem bym podeszła... Sama bym nie wytrzymała z teściową, która o wszystko ma do mnie pretensje. Żeby robić komuś wyrzuty o jeden nieumyty kubek to jest jakaś przesada lekka... To jeszcze młoda dziewczyna, jej też na pewno jest ciężko.

Gość gość
Badania na ustalenie ojcostwa, niech syn się ogarnie, zostawi taką pannę, bo żyć z nią nie będzie w stanie.Alimenty w razie bycia ojcem i tyle, błędy młodości, tez czasem tak bywa.Niech syn kończy studia, idzie do pracy i nabierze rozsądku, aby panny bez szans na przyszłość nie pojawiały się ponownie. Nie pomagaj więcej, bo i tak nic z tego związku nie będzie, z patologią bez szkoły i syfiarą, jeszcze nikomu się nie udało.

Gość gość
nie pieprz! :) nie 1 JEDEN nie umyty kubek tylko notorycznie niepozmywane rzeczy w zlewie (w domu jest zmywarka), walająca się po łazience brudna bielizna (w domu jest pralka), nie spuszczana woda. Gdyby to był efekt podłamania, to po 1-2 rozmowach na ten temat normalna osoba powinna zacząć zachowywać się normalnie czyli sprzątać po sobie. Abstrahując już od tego że mieszkając za darmo u pracujących teściów i przez cały dzień nie mając żadnych obowiązków to powinna cały dom wypucować w podzięce.

Gość gość
Jak myślicie ,ze nie ma takich brudasek to jeszcze nic nie widzieliście . Ja u mojej psiapsiołki znalazłam pod kanapa brudne majty i pod poduszkami na kanapie brudne zapyziale chusteczki :(. To była moja pierwsza i ostatnia wizyta w jej domciu , acha a szklankę sama umylam przed napiciem sie wody bo lepila sie z brudu i syfu . Jak to wszystko zobaczyłam to po wyjściu zalowalam ze tam coś piłam i miałam odruchy wymiotne. Opierdzieliam ja ze ma syf to sie śmiała cała gębą , ale jak ktoś by ja zobaczył to pani całą gębą - brudaska i syfiara 😠

Gość gość
Ale wy tępi jesteście . Pisze jako obca osoba ja tez bym wywaliła taką osobę . Jak ta gówniara nawet naczyń nie pozmywała i pozostawiała brudne rzeczy po sobie to było dobrze ? Bo królewna w ciaży to nie może sie pobrudzić ? Was p******o!!!!!! Widać gówniara nie dorosła do życia i bycia matką. A co będzie jak urodzi ? Nie zmieni pampersa dla dziecka bo jej się nie chcialo ? Nie wyrzuc***ampersów do kosza bo nie miała czasu ? Nie wstanie do dziecka w nocy bo jej się nie chce niech teściowa wstaje ? No ludzie mi jej nie jest szkoda !! Ale fakt faktem bym prubowała się skontaktować z jej rodzicami . Druga sprawa gdzie ona mieszkała przed zajściem w ciąże ? Za co się utrzymywała za nimz tobą nie zamieszkała ?

Gość gość
No i żadnych ślubów, bo potem będziecie mieć z dziadem problem z rozwodem.Jak ją rodzice wywalili, to też jakieś powody mieli, albo to pokoleniowa patologia, więc nie angażuj się w takie klimaty.

Gość gość
Gosc z 10.34. Przez takich ludzi jak Ty, rece mi opadaja. Chlopak zrobi dziewczynie dziecko - blad mlodosci. Wystarczy, zeby placil, poza tym moze sie spokojnie wypiac na wszystko i wrocic do swojego zycia, jakby nic sie nie stalo. A dziewczyna niech sie teraz uzera z dzieciakiem, bo i tak zwykla z niej patologia i czesc.

Gość gość
Ja uważam tak, przeprowadziła się do Was, ale dalej czuła się jak gość. Po prostu nie czuła, że to jej mieszkanie i musi sprzątać. Przecież jak ktoś u was jest to nie mówcie, że zaganiacie go do roboty. Następna sprawa to trudno ocenić sytuację, ponieważ wypowiedziała się tutaj tylko jedna strona, ale ja też bym się wkurzyła i przestała słuchać, gdyby ktoś cały czas mnie atakował (tego nie zrobiłaś, tamtego)... to wcale nie jest motywujące. Być może teściowa wyolbrzymiła problem...

Gość gość
Oczywiście ,ze to patologia dziewczyna niechętna do pracy , niechętna do nauki. Nogi rozkładać umie ale nic wiecej, takie to nie kandydatki na zony .

Jak to dziewczyna czuła się jak gość? Goście raczej nie rozrzucają swojej bielizny w salonie. Zresztą autorka pisze, że nie wymagała od niej sprzątania, a jedynie nierobienia bałaganu - brudne ubrania do pralki, naczynia do zmywarki itd.

Gość gość
gosc 10.34 realnie pisze, z takimi pannami, nie ma życia , tak to są błędy młodości.Co to za c=chrzanienie, że czuła się jak gość, więc tym bardziej nie powinna robić chlewu.Autorka dobrze zrobiła jest matką syna, anie tej panny, przyszłość syna powinna być naważniejsza, a to, że kolejna przybłęda nieogarnięta w życiu będzie miała problem, cóż nie pierwszy taki przypadek.Jeśli zwiazek ma być przyszłosciowy, to powinien się opierać na zdrowych relacjach, a nie na wiecznym ciągnieciu patologi za szyję, a taka panna i tak będzie zawsze sprawiał problemy, z prostego powodu, bo nie potrafi normalnie żyć, ktoś ją tak wychował, ale nie byłą to autorka. Zreszt ana kafe kada teściowa jest zła, wieć obojętnie co zrobi autorka i tak będzie nie tak, czyli po co ma się z dziadem mordować i tracić zbędnie czas. Ja bym też wywaliłą ptola, a to,że będzie miała dziecko, nie jest powodem, aby wszyscy skakali pod sufit, alimenty owszem, bo to obowiązek zadbać o dziecko owszem, ale nie o matkę, która jest g.ówno warta sama w sobie.