Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emm_i

w jakim wieku dzieci zaczynają chodzić w trakcie dnia bez pieluchy

Polecane posty

Gość emm_i

witam, w jakim przedziale wiekowym dzieci zaczynają chodzić w trakcie dnia bez pieluchy? Moja córka ma 2 .5 roku, chodzi w pieluszce, nie woła,że chce się wysikać, ale woła, że chce kupę i wtedy robi na nocniku. Jak rozpoznać, że już jest czas na odpieluchowanie?

Gość gość
moj syn mial rok i 8 miesiecy jak zaczol chodzic bez pampersa

Gość gość
TO ściągnij jej ta pieluchę .Niby jak ona ma sie nauczyc jak ma pampersa na tyłku ?

Gość gość
Mój syn w wieku 2 lat i 7 miesięcy powiedział, że jest dorosły i nie chce pieluchy. Minęło od tej pory 3 tygodnie, 3 razy nie zdążył w ciągu dnia- byliśmy na dworze. W nocy też chciał bez pieluchy spać, ale udało mi się go przekonać, że to pielucha, żeby było ciepło a nie do sikania i pozwala sobie zakładać. W tym czasie rano 3 razy pieluch była nasikana. Czasami wytrzymuje do rana całą noc a czasami budzi się w nocy z krzykiem-siku!!! Nocnik stoi koło łóżka. Kupę zaczął robić do nocnika już rok temu. Przez ten rok narobił kupę w pieluchę 3 może 4 razy. Podziwiam to moje dziecko, że tak świadomie sam podejmuje decyzje i się ich trzyma:) Podobnie było z cycem, sam powiedział "cycy nie" w wieku 1 roku i 6 miesięcy a jak go zapytałam to co chce jeść to powiedział "kacha"- tak babcia mówiła na mleko z butelki , które czasami mu dawała jak ja byłam w pracy.

Gość autorka gośc
synek miał 20 miesięcy, 2 tyg póżniej spał już bez pieluchy

Gość gość
Mój synek w wieku dwóch lat się pożegnał z pieluchami dokumentnie. Za to córeczka ma dwa lata i dwa miesiące i nawet nie chce słyszeć o nocniku, płacze i ucieka

Gość gość
przede wszystkim trzeba dać szansę,a jak nosi pieluchę,to raczej marne szanse,że sama zrezygnuje.bo i po co? dla niej to naturalne...proponuję,jak tylko zrobi się ciepło,zdjąć pieluchę,zakupić kilkanaście par majtek i już...mój synek w wieku 16 m-cy poczuł wolność i swobodę ;)

Gość gość
Moja w wieku 2 lat odzwyczaiła sie na dobre od pieluchy, trwalo to jakieś pół roku.

Gość gość
corka miala 16 miesiecy jak chodzila po domu bez pieluchy. Na dwor i do przedszkola poszla bez jak miala 19 miesiecy a spala bez jak miala 2 latka niecale

Gość rafciu
Dusigrosz 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Dusigrosz_2016 François Gautier to skąpy człowiek, który nie ma przyjaciół, ani kobiety. Pewnego dnia życie mężczyzny zmienia się za sprawą dwóch dam: szesnastoletniej Laury, która twierdzi, że jest jego córką oraz pięknej wiolonczelistki.

Gość gość
Dwojka dzieci w wieku 12 miesiecy. Gdybym miala 3 zrobilabym dokladnie tak samo

Gość gość
22 mscy

Gość gość
Moja corka w wieku 13 miesiecy:-) byłam z nią w domu więc nie wyobrażałam sobie jak dziecko może w pampie chodzić 2-3lata. To tylko lenistwo matki.