Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście, że inteligentni ludzie nie wierzą w żadne religie?

Polecane posty

Gość gość
A ja znam osoby, które się tak zatraciły i targnęły na swoje życie.

Gość gość
Twoja babcia tez byla madra, burza bodziecko bylo niegrzeczne, piekna nauka milosci do boga

Gość gość
no w ogole nie wiem jak to mozliwe ale no stalo sie mozliwe no na serio :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość gość
Tylko zastanawian się co takiego zlego jest w 10 przykazaniach nawet dla niewierzacego ? Nie zabijaj ,nie kradnij itd . xxx wg ciebie tylko niewierzący zabijają i kradną??? ochrona życia i prawo własności to są WARTOŚCI UNIWERSALNE - nie są zastrzeżone tylko dla religii katolickiej!!!

Gość gość
Mnie rodxice wyganiali do kosciola a sami nie chodzili, jak w dziecinstwie bedziemyuczeni o bogutacy potem bedziemy

Gość gość
i co teraz chodzisz do kościoła czy przestałeś?

Gość gość
Gosciu 10.18 Nadinterpretujesz.

Gość gość
Gosciu 10.18 Nadinterpretujesz. xxx zawsze jak katolikom nie napiszesz po ich myśli - to albo nadinterpretacja, albo kłamstwo, albo atak na kościół!

Gość gość
Wyrywasz zdanie z kontekstu a potem ryczysz.Też uwazam że przesadzasz.

Gość gość
Miałem wypadek samochodowy, wykrwawialem się, prawie umarłem I NAWET WTEDY NIE PRZYSZŁO MI DO GŁOWY ŻEBY SIĘ MODLIĆ, idioci myślą ze w chwili śmierci ludzie myślą o bogu

Gość brrrrocha
Zauważyłam ;) Tylko ludzie głupi mogą nie zauważać jak te wiary się naginają do tego co ludzie wiedzą. Przecież bóstwa na początku były po prostu tym czego ludzie się bali i nie mogli wytłumaczyć. Potem inteligentniejsi i wykształceni obywatele zaczęli to wykorzystywać, zostali kapłanami i wciskali kity prostemu ludowi. Jako, że jesteśmy w Polsce od razu napiszę - wiara katolicka jest o tyle fajna, że ma ciekawy system moralny (choć też bardzo on ewoluował od czasów Chrystusa) ale inteligentni ludzie nie potrzebują boga żeby żyć moralnie. No i wiara jest też dla tych strachliwych - w końcu łatwiej wierzyć, że nasze zycie ma sens bo potem jest niebo i piekło, a nie koniec... To takie łatwiejsze.

Gość gość
im bogatszy kraj tym mniej ludzi wierzacych ja tez sie otarlam o smierc i nie myslalam o bogu;/, jak mialam myslec skoro w niego nie wierze;/, tylko rano w szpitalu mnie wkur........ ksiadz ktory wtykal mi oplatek a ja bylam ledwo zywa. Jeszcze z nim musialam sie szarpac i mu tlumaczyc ze nie chce jego swiecen.

Gość gość
10,31, Mów za siebie . Akurat mam znajomą pielegniarkę ktora pracuje na Ojomie i od niej często słyszę ze ludzie ,ktorzy nie chcieli przyjmować wczesniej komunii ,a wręcz mowili ze są niewierzacymi ,w chwili gdy czuli zblizajaca sie śmierć prosili żeby wezwać ksiedza ! Więc nie pitolcie ze tak nie jest .Dowiecie się wszyscy przed sama smiercią jak to będzie .

Gość gość
A jak wytlumaczycie cuda eucharystyczne .Komunikant zamienia się w miesień sercowy .Badacze zachodzą w glowę .Nawet kilku sie nawróciło ....

Gość gość
znam ludzi wykształconych co wierza w horoskopy i ine idiotyzmy i znam wykształconych o wierza w Boga

Gość gość
do 02.03.14 kazdy mowi za siebie i jak widac nikt nie nawrocil sie tylko dlatego ze sie otarl o smierc, a jakies wyssane z palce historie z oiomy sobie daruj

Gość gość
odnośnie tematu-bzdura kompletna.Ktoś kto pisze takie stwierdzenia z pewnościa inteligencją nie grzeszy...

Gość gość
haha ten ''Bóg siedzący na chmurce''mnie rozpiertolil...:D Twoja rodzina to dopiero 'ynteligęcja'''że łohohoho-widać córunia geny przejęła w 100 procentach :)

Gość gość
odpusc sobie bajki z oiomu i sie nie pocieszaj bo nikt sie nie nawraca

Gość gość
ksiadz to bardzo dochodowe zajecie , gdybym byla mezczyzna poszlabym na ksiedza

Gość gość
Bajki to Wy opowiadacie bo jak mozna pisac takie BREDNIE ze nikt się nie nawraca .

Gość gość
Na jakiej podstawie takie twierdzenie?Masz jakieś dowody?Nie masz.Tak więc jest to tylko Twoj wymysł.sama tylko się ośmieszasz.W ten sposob mozna napisac dowolną bzdurę.Równie dobrze tak samo bez żadnych dowodów można napisać-''ze ludzie inteligentni odżywiają się tynkiem ze scian''.Można?No można.Tylko bez podania dowodów na to,jaką wartość ma takie twierdzenie?Zadną..Tak samo jak Twoje..

Gość gość
haha ten ''Bóg siedzący na chmurce''mnie rozpiertolil...smiech.gif Twoja rodzina to dopiero 'ynteligęcja'''że łohohoho-widać córunia geny przejęła w 100 procentach usmiech.gif moze nie pamietasz bos mlody ale to nie rodzice a ksiadz takie p*****ly wciskal w latach 80 byl katechizm do nauki religii tam na kazdym obrazku Bog jako starszy dziadek z dluga broda siedzial na chmurce a pod nim czyli w ziemi siedzialy diably

Gość gość
zobaczcie jak w obliczu śmierci nawracają sie bardzo inteligentni ludzie ktorym sie wczesniej tak samo wydawalo ze Boga nie ma-to są prawdziwe historie nic wyssanego z palca http://www.youtube.com/watch?v=4Tp49Aam7wk

Gość gość
KObiecinko a wiesz co to jest METAFORA? Jak chcesz dziecku wytlumaczyć byt transcendentny chm? Ono nie operuje w swoim móżdżku takimi pojęciami

Gość gość
No widzisz ja jestem prawnikiem, mąż lekarzem wojskowym. Jesteśmy katolikami i większość z naszych znajomych też lub wierzących w inną religię, np. protestantyzm. Oczywiście według Was nie jesteśmy inteligentni, dziwne tylko, że my nie atakujemy ateistów i szanujemy ich poglądy, a oni naszych nie. Ot inteligencja.

Gość gość
Od Twojej inteligencji zależy czy zatrzymasz sie na tych dziecinnych metaforach(przeznaczonych wlasnie dla dzieci) czy ugrzęzniesz na tym infantylnym etapien aż do momentu doroslosci i nadal będziesz dziecinnie uważac że Bog siedzi na jakiejś chmurce i ma brodę czy dorośniesz i Twoja wiara dojrzeje

Gość gość
a zauwazyliscie ze tylko ludzie wierzacy sa ofiarami opetania ? :)

Nie wierza w religie? Czyli nie wierza, ze istnieje cos takiego jak chrzescijanstwo, islam ani scjentologia. Autor tematu inteligencja nie zablyszczal.