Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Posyłacie swoje dzieci na religie ? Bo ja nie

Polecane posty

skoro wierząca w wydumanego Boga nie jesteś - ską te histeryczne odnośniki do ST ?:)

Dziady to jest lektura u nastoletnich dzieci szkolnych, nie mam zamiaru tego czytać i nigdy tego nie czytałam ( ale znam fabule wszystkich części )

Gość gość
Jezus lubil przerysowywac wiele i stawiac sprawe na ostrzu noza , to pierwszy radykal kosciola. :) W NT wiele rzeczy masz wprost i do sluchu Toksyczna . Czasami lepiej zaczac od konca :)

Gość gość
No to że toxyczna jest religijna i to bardzo i wierząca a jakże to każdy tu widzi od początku,wierzy fanatycznie w swoją najświętszą rację,a jej religia jest nienawiść do KK.Wiec nawraca nas tu ogniem i mieczem ciętego słowa, dzieciaki też twardą ręką za twarz przy ziemi,póki nie podrosną na tyle żeby się uwolnili spod jej dyktatury,""Biblię''studiowała za pośrednictwem portalu Racjonalista pl,dlatego zna tylko niektóre fragmenty :)

Bo jak mało co akurat S.T mam omówiony i przeanalizowany KROK po KROKU z osobami doświadczonymi w temacie religioznawzctwa , aby cokolwiek się wypowiadać mam pojęcie co ta księga pełną okrucieństwa zawiera Kiedy brałam osobiście w tym udział

Gość gość
I wlasnie jak nie czytalas lektur w szkole, kanonu polskiej literatury, kwintesencji, o przeszlosci naszego narodu to jak ty masz potem takiego giganta pojac ? :) Coraz ciekawsze rzeczy na Twoj temat wychodza, antyklerykalisc***ewnie sie "uciesza" (sarkazm, czyt. dla Toksycznej tlum. wkurza) jak poczytaja co pisalas i jak ich reprezentowalas tutaj :)

Gość gość
Toksyczna, uczeszczalas do kolka okultystycznego ? :)

ano widzisz i zatrzymałaś się przed najlepszym :) Ale zawsze zastanawia mnie ,ze ludzie widzą w St tylko zlo - nie widzą bożej dobroci objawiającej se na tyle sposobów , zwycięstw , tańców, modlitw , tylu cudów że nie sposób zliczyć .... tylko krew i śmierć . Ale pewnie to juz zależy od człowieka - za czym wypatruje swoje oczy . A tam skarb twój gdzie serce twoje toksyczna .

Nie czytałam Polskich lektur szkolnych ponieważ przez WSZYSTKIE szczeble edukacyjne nie mieszkałam w PL , i takie cos jak dziady nie były znany Każdy kraj ma osobny swój spis lektur . Dopiero het po skończeniu studiow osadzilismy się w Polsce

Gość gość
Nie na darmo ten nick Toxyczna

no tak - precz z portalami dotyczącymi wiary - witajcie portale o skąpych majtkach i technikach masturbacji ...

Gość gość
Najwięksi spece,experci,fachury i znawcy Pana B ..o ..g...a to ateiści :)

I co ? koparka co opadla? podam tobie lektury zagraniczne nie znane i nigdy nie omawiane w Polsce to ciekawe jak ty byś śpiewała Allium a co ty masz z tymi technikami masturbacji? jesteś dorosla kobietą popadająca dzieci , czy pryszczaty gimbus z ciebie ? Ja ani nie wchodzę na żadne portale dot wiary/ nie wiay ani żadne techniki masturbacji. Męża mam od tego :D

Gość gość
alium-:D :D :D rozejrzyj sie gdzie my są :D majtki i techniki masturbacji czyhają na nas z każdego kątka :D

Gość gość
A rodzice nie zadbali o twoja edukacje w tym wzgledzie zwlaszcza jak mieliscie zamiar wrocic do kraju? Shame of you. Czy dali ci wybor? Rozumiem :)

nie sądziłam ,ze mąż " służy " do masturbacji ale oc ja tam wiem ...:D

Gość gość
a gdzie to mieszkałaś toxyczna pochwal się.Tam nie posiadali całej Biblii w tym kraju,tylko pierwszą połówkę ? :)

Gość gość
Ej nie nasmiewajmy sie z niej, bo bedzie ze katoliczki wredne podle. Mysle ze sama dala wystarczajace swiadectwo... swojej wiary :) ;)

A co ty mieszasz w to moich rodzicow?? oni nigdzie z znikąd nie wyjeżdżali, ja z drugim mężem (obecnym) do Polski się przeprowadziłam i tak zostało. Byłam już dorosłą kobietą z bliźniakami i stalym związku (już nie maluchami). Spadam

W kraju bardzo Katolickim . Italia, mimo to nie miał te kraj nic do mojej wiary czy tez jego braku i wychowywania dziecmi, tak samo tutaj Zegnam już tak konkretnie

Gość gość
Toxyczna może poszła przeczytać NT,jak wróci to nam opowie swoje refleksje :)

Gość gość
Shame on you mialo byc . :) Dobrze ze nie napisalas 'wieksza' polowke bo by powiedzieli ze katolik matol tuman :)

Gość gość
My do ciebie nic nie maju, tylko raczej ty bardzo zaciekle krytykujesz bez pomyslunku nasza wiare, co z hipokryzja , nawet zabawna. :)

Gość gość
Masz nadzwyczajny talent do jezyka-jak Ty dobrze posługujesz się jęz polskim...chm,jak na osobę wychowaną w innym kraju? :)

Gość gość
Napisz coś po włosku :)

Gość gość
bardzo dobrze robisz autorko ja jestem szantażowana przez zagorzałą katoliczke i musze posyłac inaczej dziecko nie miałoby babci

Gość gość
najlepsze ze niby polska jest katolicka a w arozizonie i tu w ameryce gdzie mieszkam stoi kosciol na kosciele i same uniwerki teologiczne to samo w niemczech gdzie mam rodzine..tam teologia to jest mega nauka i sie szanuje ludzi ktorzy wykladaja te nauka..tak ,tak nauka ... bo moi drodzy to nauka gdyz zawiera w sobie historie ,filozofie ,prawo kanoniczne ,pedagogike ,psychologie.i wiele innych rzeczy.. tu w stanach az sie chce wierzyc bo w tych kociolach jest cos wspanialego....cos co przyciaga do boga jak franciszek..i te chóry gospel i wszystko..ja wlasnie w stanach sie nawrocilem na boga...i cholernie mi z tym dobrze..

Gość gość
bardzo dobrze robisz autorko ja jestem szantażowana przez zagorzałą katoliczke i musze posyłac inaczej dziecko nie miałoby babci