Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
wy tepi ludzi to jest dziecko to jest zycie tym wszystkim debilom co źle pisza o niepełnosprawnych dzieciakach zyczę szybkiego zdechnięcia frajerzy

Gość gość
Przepraszam,ale wy matki nie dacie sobie często pomóc! Taka jest prawda.Naprawdę mam kontakt z takimi rodzinami.I przykład,chcą zabrać córkę na 3 godz dziennie(zawieźć i przywieźć)do ośrodka gdzie nauczyło by się trochę samodzielności.Co mamusia na to?pfffffffff taka pomoc,niech sobie wsadzą to!No proszę,odpowiedzcie czego wy chcecie?

Gość gość
amen !nareszcie sie nasyciliscie swoim egoizmem i chamstwem!!!!

Gość gość
Dobry wieczór. Tylko się o jedno zapytam - dlaczego krzyczycie na pomarańczowo ? Odwagi brak ?

Gość gość
są takie świetlice,zapewniam cię!Jak tam jest 8 -ro dzieci na 20 miejsc to jest wszystko:-oMatka zawiezie dziecko,a owszem ale na turnus np.nad morze i to z całodobową opieką.Sama przy tym odpocznie,zwiedzi"czyli to jest fajne"Jesteście czasem żałosne.

Gość kurka złotopiurka
a gdzie u nas są te ośrodki na przykład dla autystów, lub z porażeniem mózgowym ???? dobrze jest kogoś krytykować gdy samemu się tego nie przechodziło, bardzo się dziwię że naskakujecie na te kobiety dobrze robią, wy nie wiecie ile walki każdego dnia muszą stoczyć rodzice chorych dzieci nie wymądrzaj się jedna z drugą bo nie wiesz co cię w życiu spotka, czy nie będziesz miała niepełnosprawnego dziecka

Gość gość
gosciu 22.34 madrze napisalas i jestes wrazliwa osoba! ja tu pisze w obronie matek chorych dzieci......i takim ludziom to chwala

Gość gość
Może ja....państwo dużo refunduje takim dzieciom,tylko czemu o tym cicho sza?

Gość gość
ale co refunduje...wozek,srodki higeniczne tz pampersy 60szt ....2 szt na dzien ...dziecko zuzywa przynajmniej 5-6 szt i zobacz ile one kosztuja.....a jaki to osrodek rechabilitacyjny oipikuje sie swoimi pensjonariuszami 24h?????oni cwicza okolo 3-4 godzin na dobe i reszte radz sobie sam!piszecie w nienawisci i zaklamaniu,ochyda1

Gość gość
To np,mój mąż chory na Sm,którym się opiekuje to co?gorszy.Tylko że ja pracuję,ale jest ośrodek w Bornem Sulinowie i tam jeździmy 2 x do roku.Dla dzieci też są.Na marginesie,codziennie do męża przychodzi opiekunka z opieki,całkowicie za darmo.Więc mamusie dzieci,dlaczego do was nie?

Gość kurka złotopiurka
co refunduje, wylicz, bo nie wiem wiem tylko że jak moja siostra miała chore dziecko na porażenie mózgowe to wzywali ją do kontroli czy czasem nie wyzdrowiała żeby jej zabrać zasiłek nic nie dostała, nawet pieluch jej nie zaproponowali dopiero ze dwa lata przed śmiercią dziecka dowiedziała się że przysługuje jej turnus wakacyjny

Gość gość
Wiesz,ja mam małe dziecko i ono też zużywa 6 a nawet 10 sztuk pampersów.I nikt mi ich nie refunduje,bo to zdrowe dziecko!!!!Rozumiesz?

Gość gość
ale z was bydło.... jakoś tego że posłowie za nic zarabiają po 10 tys zł wam nie szkoda, ale dać matkom parę groszy to wielki raban :D

Gość gość
kurka,ale ty pierttolisz:-olekarz wypisuje taki wniosek!na refundowane pampersy,środki pomocnicze itp.to co nie byliście u lekarza??????????/

Gość gość
u nas nigdy nikt mi nie pomogl,a jak prosilam o pomoc to powiedzieli,ze moga zalatwic specjalny osrodek i tam mam oddac dziecko,a i nie obedzie sie bez doplaty od rodzicow....ja pytam ,a gdzie milosc,gdzie poswiecenie,ile kosztuje opieka w takim osrodku ,a jakby matce dac polowe od tego dzieci zyly by w warunkach pelne milosci!

Gość gość
dobrze im ten poseł na wózku przygadał " niech pani startuje do senatu i się dostanie, to też będzie pani zarabiać kilkanaście tysięcy" smiech.gif bo taka prawda, sędziowie, lekarze, architekci, politycy dużo zarabiają, ale mają jakiś wkład w życie i rozwój kraju, a te matki i ich dzieci jaki stanowią pożytek? xxx a możesz mi napisac jełopie jacy oni mają wkład w rozwoj kraju, zwlaszcza politycy? Bo z tego co się dzieje w Polsce to jest coraz gorzej.

Gość gość
ale z was bydło.... jakoś tego że posłowie za nic zarabiają po 10 tys zł wam nie szkoda, ale dać matkom parę groszy to wielki raban a ile jest posłów a ile tych matek leni męczenniczek?

Gość gość
pieluchomajtki w miesiacu przysuguje szt 60 ,a nie ile bys ty chciala!egoisci

Gość kurka złotopiurka
twojemu mężowi też powinno się pomagać,wiem co to znaczy ta choroba , mój 36 letni kuzyn zmarł,ale do niego nikt nie przychodził z opieki tak to już jest, że jak się rodzi dziecko niepełnosprawne to rodzice szukają pomocy, najpierw pracują,ale z czasem matka musi zostać w domu bo jaka opiekunka przyjdzie na 8 godzin z opieki? jak zapłacisz to tak

Gość gość
KURKA ZLOTOPIORKA JESTES SUPER WRAZLIWA BABKA!

Gość gość
Gdyby te matki tak jak radzicie oddały dzieci do domów opieki, to dopiero podatnicy dostaliby po tyłku. Koszt pobytu takiego calodobowego pacjenta to od 2 tys w górę a matki nie dostają nawet połowy z tego.

Gość gość
Co to znaczy "szkoda wam dać matkom,parę groszy"?Czy ty nie rozumiesz że one już coś dostają!Zdrowe dzieci nie dostaną refundacji na pampersy.Nie chodzi o to że te dzieci mają nie mieć niczego.Tylko że tym matkom,zawsze jest mało.Raz na 3 lata refundacja materacap.odleżynowego,co miesiąc 60 szt pampersów,łóżka specjalistyczne,protezy i dużo więcej.Plus przeszło 500 zł co miesiąc*****elęgnacyjny jakieś teraz 200 zł?Ośrodki,godzinne,trzymiesięczna bezpłatna rehabilitacja.Teraz proszę,powiedz mi które zdrowe dziecko ma choć w 1 proc taką pomoc,od państwa?a też choruje,sika,kaszleitp.

Gość gość
3,5 tys za miesiac pobytu dziecka niezdolnego do samodzielnej egzystencji! 2tys to bylo 15 lat temu!

Gość gość
no duzo jest poslow c***u, ale nie tylko oni, jest wiele grup , ktore za nic zarabiają kosmiczne pieniądze, nieadekwatne do tego co robią

Gość gość
mam was dosyc jelopy i egoisci zamiencie sie na chore dzieci i wtedy zobaczycie jaki to skarb miec zdrowe dziecko bez pomocy z zewnatrz!

Gość gość
Koszt pobytu takiego calodobowego pacjenta to od 2 tys w górę a matki nie dostają nawet połowy z tego. gowno prawda, im więcej warzyw tym koszty niższe, tak jak z piwem więcej zapłacisz za 1 puszkę niż kupując w czteropaku

Gość kurka złotopiurka
gość napisał : kurka,ale ty pierttoliszpechowiec.gif lekarz wypisuje taki wniosek!na refundowane pampersy,środki pomocnicze itp.to co nie byliście u lekarza??????????/ może i pier...ę ale dziecko siostry nie żyje już 12 lat, miała 20 ,teraz o takich rzeczach wiemy że lekarz wypisuje wtedy nie było internetu w którym by wyczytała co jej się należy

Gość gość
Kurko,nie przychodził nikt z opieki?Widać nie załatwialiście nic w tym kierunku.Pani przychodzi,zupełnie bezpłatnie.Wiem z opowiadań innych opiekunów że często nie chcą,wolą sami wynająć i chcą pieniędzy z opieki.Tak nie do końca te matki rację mają.

Gość gość
jestescie ograniczeni i wam nalezy sie pomoc egoisci i snoby!!!!!

Gość gość
gość mam was dosyc jelopy i egoisci zamiencie sie na chore dzieci i wtedy zobaczycie jaki to skarb miec zdrowe dziecko bez pomocy z zewnatrz! oddaj, kup śliski kocyk, nakarm grzybami Ale NIE WYCIĄGAJ ŁAP PO NASZE PIENIĄDZE