Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
a gdzie tam myśla wczoraj jedna pisala ze niepelnosprawny ma az 60 pampersow miesiecznie-2 dziennie refundowane,a jej dziecku nikt nie refunduje tylko ze jej dziecko pochodzi w pampersach 2-3 lata a niepelnosprawny cale zycie

Gość gość
"Gdy ja mam dziecko normalne zdrowe, musze je karmić, wychowywać, kupować ubrania, co rok nowe książki do szkoły itp itd to NIKT nie wspomoże ani jedną złotówką, a podobno mamy taki niż demograficzny, więc powinni chyba wspierać rodziców by zachęcać do zakładania rodzin i rodzenia dzieci, ale g***o tam dadzą, radź se sam..." x masz alimenty i różne zasiłki dla samotnych, więc zamknij ryj a jeżeli nie masz to znaczy, że widocznie przekraczasz kryteria więc wcale żle ci nie jest

Gość gość
do pracy gdy dziecko umrze przeczytałam w wywiadzie , ze one maja pretensje ze nie dostaja najnizszej krajowej bo jak dziecko umrze to gowno dostana dokładnie zdrowe dzieci to duza inwestycja a jak ja w wieku 36 latno dostana a ty bedziesz pracowac za najniższa i c***a dostaniesz a jak bedziesz teraz miala wypadek to nawet nie dostaniesz renty

Gość gość
A czemu niby dziecko ma spędzać większość życia w szpitalu czy w jakichś ośrodkach a nie we własnym domu, durna egoistko?

Gość gość
bezduszne snoby i egoisci.a moze tak pojdziesz z nieprzymuszonej woli do jakiegos hospicjum i tam sie wykarzesz jako wolontariusz?

Gość gość
sluchajcie imbecyle , zasilek rodzinny na zdrowe dziecko przysluguje gdy dochod na osobe w rodzinei wynosi 574 złote to jesli minimalnie przekraczasz najniższa krajowa to gowno dostaniesz j

Gość gość
ja p*****le jesteś pij***** kretynko pzrecież takie osrodek rehab. jest włanei dla tych dzieci. ja pierodlę, widze że 80 porcent tego *****ego społeczeństwa jest mocno upośledzona, wieć jakie dizeciaki ma płodzić

Gość Madera 123
Ja wam powiem na poczatek, ze w zyciu nie ma gorszego niesczescia niz niepełnosprawne dziecko.Zrozumiałam to kiedy chodzilam pomagac przy hipoterapii i widziałam tych rodziców. Wielu ludzi nie wytrzymuje widoku tych dzieci nawet przez chwile, bo jest skrajnie przygnebiajacy. Mi niestety tez trafiło sie pózniej to nieszczescie, zaraz po studiach zdecydowalam sie na dziecko, sadzac, ze po odchowaniu go poszukam pracy- wtedy bylo rekordowe bezrobocie 30 % i zadnych zszans na prace. Lekarz nie zrobil na czas cesarskiego cięcia. Dziecko dostało niedotlenienia, teraz ma 12 lat, i zachowuje sie jakby miało góra dwa lata, nie mówi, nie potrafi sie ubrac. Chodziło do specjalnego przedszkola, miałam nawet dowozy, ale co z tego, jak mi je przywozono np. o 12:30... A do kazdej pracy chca nie wiadomo jakiej dyspozycyjnosci.. Mineło kilka lat, i znalazłam fajna szkołe, gdzie mogło byc od 8 do 16 w niej, miałam nawet blisko. Myslałam, ze poszukam jakiejs pracy. Ale w CV była dziura na 8 lat, a ja jeszcze nie pracowałam, w miedzyczasie rozwiodłam sie z mezem bo w takich sytuacjach faceci czesto nei wytrzymuja, ogólnei wszystko sie sypie. Po studiach humanistycznych, z taka dziura w cv, bez zadnej pomocy, bo nie mam nawet rodzeństwa, z rodziców tylko matka co tez choruje, szukajac dwa lata nie udało mi sie znalezc nic. Przepisy sa tak ulozone, ze do tego swiadczenia 620 zł nie mozna doroabiac, albo sie rezygnuje z niego zupełnie i pracuje, albo utrzymuje wyłacznie z niego. Wielu ludzi jest bezmyslna totalnie, bo ocenia ze ktos ma czas np. miedzy 8 a 16 wiec moze pracowac. Ale ile lat przedtem nie pracował, bo miał ciezej, i jakim cudem ma znalezc prace? I to jeszcze w takich godzinach...

Gość gość
uważam, że ogólnie powinno się dostawać więcej na chore dziecko za granicą rodzice dostają o wiele większe zasiłki na chorych/niepełnosprawnych ale w żałosnym polaczkowie jak zwykle zacofanie i bieda

Gość gość
NIE CHODZI O ŻADNE ALIMENTY chodzi o normalną rodzine, dlaczego ta rodzina MUSI sobie sama radzić, a innym roślinom trzeba pomagac? roślina nie jest nic warta, tylko kasa ładowana do oporu, jak studnia bez dna, nigdy sie to nie zwróci, nie ma w tym żadnego sensu niech dają normalnym dzieciom z normalnych rodzin, chcą mieć więcej dzieci w polsce to niech wspomagają, niech by chociaż książki i wyprawka do szkoły była darmowa

Gość gość
odebrać posłom i dać dzieciom

Ludzie zrozumcie jedna prosta rzecz, ze kazdego roku spada liczba pracujacych a rosnie liczba osob na zasilkach i emeryturach!!!!!!! Tu nie chodzi o wasze dzieci!!!!

Gość gość
za granicą rodzice dostają o wiele x ile dostają w afryce?

Gość Madera 123
niech dają normalnym dzieciom z normalnych rodzin, chcą mieć więcej dzieci w polsce to niech wspomagają, niech by chociaż książki i wyprawka do szkoły była darmowa x x no własnie niepełnosrpawnosc jest chyba niemal jedynym powodem dla którego panstwo powinno pomagac. Nomralna osoba ma obie rece zdrowe i sprawne, wiec to ona własnie nie powinna ich wyciagac po pomoc, tylko isc do pracy.

Gość gość
i myślisz, że ile jest takich ośrodków w polsce? nie wiem jak to wygląda, ale na pewno nie w każdym większym mieście coś takiego jest a co do tego, że jest to całkowicie darmowe to jakoś też nie chce mi się wierzyć

Gość gość
co wy sie tak tych posłów czepiacie ludzie... posłów jest 460 każdy niech by nawet miał po 15tys na miesiąc z tymi dodatkami to jest nie całe 7 milionów zł, więc czym to jest w skali całego budżetu? niczym, drobnostką, błahostką, zdechłym grosikiem, nawet jeśli ci posłowie mieliby oddać połowe swoich pensji to byłoby to raptem łącznie 3,5 miliona złotych, w polsce pobiera rente i inne dodatki prawie 2mln osób, więc jakby tą kase podzielic to każdy jeden dostałby, uwaga!... 1,75zł no mega dużo, naprawdę :D

Gość gość
na zachodzie za najniższa krajowa jestes w stanie sie utrzymac tu nie na dziec zdrowe i na zachodzie sa normalne zasilki

Gość gość
a mnie co obchodzą np BOGATE niemcy, jedz tam z warzywem

Gość gość
"Gdy ja mam dziecko normalne zdrowe, musze je karmić, wychowywać, kupować ubrania, co rok nowe książki do szkoły itp itd to NIKT nie wspomoże ani jedną złotówką, a podobno mamy taki niż demograficzny, więc powinni chyba wspierać rodziców by zachęcać do zakładania rodzin i rodzenia dzieci, ale g***o tam dadzą, radź se sam..." -----------dokladnie choolera, radz se sama, mnie nikt nie daje tyramy z mezem, u nas minimalnie przekraczamy ten dochod z mezem i co ledwie wiazemy koniec z koncem, dzieci tez choruja, niech te z chorymi dziecmi sie uspokoja, u mnie w rodzinie bylo teraz takie dziecko, byli pod opieka fundacji, kupe kasy tam dostawali, a powodzi im sie niezle, nigdy nie dam pieniedzy juz na zadne fundacjie bo wiem jak to dziala

Gość gość
a tych osrodkow dziennego pobytu ile jest w polsce ? dzieci od ktorego roku zycia sa tam zabierane? czy z malych wsi jest darmowy dowoz?

Gość gość
CZYLI CO KATOLOLICZKI-lepiej zeby usuwac te niepelnosprawne dzieci?jestescie za aborcja?

Gość gość
madera madrze piszesz i z sensem tak jest w polsce ...ludzie tu sa bardzo egoistyczni i zazdrosni...niczego nie rozumieja....mojego dziecka juz nie ma:( odszedl.....dzieci z ciezka postacia mpd zyja tak oklo 15-18lat ich organizm jest wyniszczony i zurzyty.te dzieci wiele ,az za wiele wycierpialy. madera ja to wszystko przezylam mama taka jak ty ...kk

Gość gość
"chodzi o normalną rodzine, dlaczego ta rodzina MUSI sobie sama radzić, a innym roślinom trzeba pomagac? roślina nie jest nic warta, tylko kasa ładowana do oporu, jak studnia bez dna, nigdy sie to nie zwróci, nie ma w tym żadnego sensu niech dają normalnym dzieciom z normalnych rodzin, chcą mieć więcej dzieci w polsce to niech wspomagają, niech by chociaż książki i wyprawka do szkoły była darmowa" xx jakie musi sama sobie radzić? czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? są przecież alimenty oraz różne zasiłki dla samotnych matek ZDROWYCH dzieci, a które klepią biedę, nawet tymczasowo a taka "roślina" to wiadomo, że to jest zawsze większy koszt utrzymania niż takie przeciętne, zdrowe dziecko, to chyba normalne i logiczne, takie proste rzeczy trzeba ci tłumaczyć? i to właśnie podejście egoistycznej suki - "roślina jest nic nie warta", tego nawet szkoda komentować

Gość gość
oczywiscie ze jestem za aborcja po co rodzic warzywa

Gość gość
tak jest w polsce ...ludzie tu sa bardzo egoistyczni i zazdrosni...niczego nie rozumieja....mojego dziecka juz nie ma odszedl.....dzieci z ciezka postacia mpd zyja tak oklo 15-18lat ich organizm jest wyniszczony i zurzyty.te dzieci wiele ,az za wiele wycierpialy. madera ja to wszystko przezylam mama taka jak ty ...kk x czyli po co płacić mu jak zdechl? kasa nie zwróciłaby się bo nigdy nie pracował

Gość gość
czy jestscie za aborcja matki katoliczki tu krzyczace?

Gość gość
K***A idiotko nikt nie mówi o samotnych matkach! odwal sie od tych alimentów, bosze... :o normalna rodzina, mąż z żoną, obydwoje z**********ą zeby dziecku było dobrze i NIKT, kompletnie NIKT im tego trudu nie wynagrodzi, NIKT ich nie wspomoże, a taka roślina k***a ciągnie kase i jeszcze obydwoje rodzice przy tym sie nieźle ugrzeją, darmozjady ******* tylko daj i daj, niech matka sie tą rośliną opiekuje a ojciec niech do niemiec na szparagi w********a i kase niech wysyła to będą mieli, ale nie, łatwiej łape do państwa wyciągnąć

Gość gość
czytam i doszlam do wniosku ,ze tu sa tylko uzywane slowa"roslina' "warzywo' "kasa" "nieroby" ....jestescie gnojami .myslicie,ze te dzieci nie czuja???? wy jestescie gorsi niz ......niz,az brak mi slow!

Gość Madera 123
Przepisy sa skrajnie glupie, ze do tego swiadczenia pielegnacyjnego nie mozna dorabiac, jak np. jest w przypadku pobeirania renty. Trzeba utrzymac siebie i dziecko za te 620 zl plus dodatki... Rodzicie tych dzieci zaczeli protsstowac, bo w zeszłym roku premier obiecał im spore podzwyzszenie swiadczenia, oraz rozdzielenie rodziców od innych opiekunów. Zrobiono to rozdzielenie, a ci inni opiekunowie, np. rodziców, zebrali sie na forum i zaczeli prostestowac. Wtedy wszystko sie posypało... Bo rodzice maja znacznie ciezsza sytuacje, musza opiekowac sie takim dzieckiem np. 50 lat, do końca zycia, i utrzymac je i siebie tylko ze swiadczenia pielegnacyjnego. Za to opiekunowie osób starszych, z reguły opiekuja sie znacznie krócej, np. podstarzałymi rodzicami, do tego maja oprócz swiadczenia ich emeryture, maja tez z reguły spory staz zawodowy i w razie czego łatwiej im wrocic do pracy. Tusk chetnie dokonwał tego rozdzielenia rodziców od innych opiekunów, bo tych pierwszych jest ok. 17 % tylko i to był ogromny zysk dla budzetu, jednak po ostatnich prostestach innych opiekunów, głównie rodziców, wszystko sie posypało.

Gość gość
oczywiscie ze jestem za aborcja po co rodzic warzywa -----idiotko czesto dzieci rodza sie zdrowe a pozniej choruja ,albo przy porodzie gdy nie ma kompetentnych lekarzy dochodzi do roznych powiklan