Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tasiorka3012

Z rozmiaru 42 na 38

Polecane posty

Gość Inga w rozmiarze 44
\endzi to wybacz. Taka inteligentna jestem, ż przecytałam, iż z kapustą fileta gotowałaś hehe.

Ćwiczę na orbitreku 30 minut+boczki tiff+skalpel Chodakowskiej/boczki i orbitrek codziennie a Skalpel 4 razy w tygodniu bo jak ćwiczyłam codziennie bo strasznie bolał mnie kręgosłup

Ćwiczę na orbitreku 30minut+boczki tiff+skalpel chodakowskiej/ orbitrek i boczki codziennie a skalpel 4 dni w tygodniu bo jak ćwiczyłam codzinnie to strasznie bolał mnie kręgosłup :/

Gość Inga w rozmiarze 44
O losie- wybaczcie moje błędy w pisowni:-)

Haha ja też inteligentna: nigdy nie pilam czerwonej herbaty a patrzę skład mnicha a tak wiadomo co. Ja dzis brzuszki i twister a jutro może dorzuce do tego mel b.

Gość Inga w rozmiarze 44
No to sama inteligencja się tutaj spotkała heh. No mam nadzieję, że każda ma poczucie humoru i nikt nie będzie tutaj focha strzelał:)

Też mam twister ale po minucie mam straszną kolke i sie od razu zniechęcam :/

Też mnie łapie kolka, ale mam takie schaby że nie ma wyjscia hehe. Ogólnie to większa werwe do ćwiczeń mam rano, bo wieczorem to już zmeczona jestem, robie z musu i na odwal :/

Gość gość
A ja właśnie nie mogę sie zmobilizować przez cały dzień, a na wieczór wyoglądam się w lustrze, stwierdzam że jest tragicznie i wtedy działam :) Dziewczyny piszcie jakie macie wymiary :)

Dzień doberek;) Jestem już po partii brzuszków. Partia u mnie to 50. Wczoraj niestety nie udało mi się poćwiczyć, więc dzisiaj wzięłam się z samego rana, a za chwilę ciąg dalszy:) Czy Wy menu planujecie na cały dzień, czy jak Wam tam wypadnie?

Witaj Inga Widze że ranny ptaszek z Ciebie Woda z cytryna wypita, teraz pałaszuje śniadanie. Za późno wczoraj poszlam spać i dziś jakas nie do życia jestem:/ Odezwe się jak będę już w pracy Aha, ja menu planuje wcześniej aby móc zrobić zakupy i wszystko wcześniej przygotować.

No ranny, ranny. Tak czasami wychodzi:) Ale to dobrze, bo szkoda życia na spanie:) Ja właśnie chyba nie umiem planować menu wcześniej. Niby jest to bardzo proste, ale z drugiej strony jakoś nie potrafię. No ale spróbować nie zaszkodzi;)

Dzis ułoże sobie menu na kilka dni, zrobie zakupy z lista i bede miala spokój. Narzucenie sobie co i o której bede jadla daje mi większa motywacje. Słoneczko wyszło i jest cudnie, od razu inne samopoczucie :) A jak u was dziewczyny? @ endżi- dziś lukne na twoje ćwiczenia bo wczoraj net is dead Hehe

Dziś bede robila zupe krem z porów składniki: -4 pory -2 cebule -4 ziemniaki -2 ząbki czosnku -kostka warzywna - jogurt grecki - pieprz,sól,gałka, tymianek Odcinamy białe części porów, wszystko drobno kroimy. W garnku rozpuszczamy łyżke masła, wrzucamy warzywa i podsmażamy ok. 3-4 minut. Zalewamy woda tak ok.1l. Gotujemy do miekkosci, przyprawiamy. Czekamy aż zupa wystygnie, dodajemy 2 łyżki jogurtu i miksujemy. Posypujemy szczypiorkiem, pestkami dyni lub natka(do wyboru)

Ja dzisiaj będę miała na obiad fileta z kurczaka plus fasolka szparagowa. U mnie tez słoneczko pięknie świeci, więc faktycznie- pogoda cudna:)

Inga czy ty też wykluczylas węglowodany? Ja jem ostatnio tylko na śniadanie, ale chyba od jutra wprowadze do obiadów kasze lub ryż bo przy ćwiczeniach może brakować sił :d

Tasiorka, ja zniczego zasadniczo nie zrezygnowałam tak na 100 % Z węglowownów również tym bardziej, że większośc energii pochodzi właśnie od nich. Nie jadam na codzień bułek, ale raz na miesiąc się zdarzy jakaą kajzerka:) Jem pieczywo ciemne. Właśnie ostatnio kupiła sobie takie świetnie ciemne pieczywko, ale że było późno, nie było juz za bardzo wyboru, została tylko połówka, to wskazałam palcem i nawet nie wiem jaki to chleb. Ale jest pyszny. No i jem 2 kromki dziennie. Czasami się zdarzy że zjem 3, ale to sporadycznie. Kromki są kwadratowe, raczej małe. Makaronów za częstonie jem, ale 2- 3 razy w mieisący się zdarzy,natomiasta jak już jem, to ten ciemny, natomiast regularni ejem kaszę gryczaną, która dzisiaj tez dorzucę do obiadu:) Słodyczy sobie też nie odmówiłam- staram się je ograniczać. No i staram się jeśćregularnie- co 3 godziny, ale z tym mam mega problem, więc łatwo nie jest.

Zup raczej nie zabielam, ale jak juz się zdarzy to mlekiem, nie używam śmietany. Smaże bardzo rzadko, ale jak już- to na oleju rzepakowym i z tłuszczy płynnych używam oliwy, np. do sałatek. Nie wierzę w produkty z wersją "light", bo to oszustwo:-)

W te light tez nie wierze. Ja lubie pochrupac sobie wafle ryżowe, za co mnie troche skrytykowano w tym temacie, że to produkt o wysokim ideksie glikemicznym i że wysokoprzetworzony. Jednak patrząc na skład: ryż brązowy( to wszystko!) i kcal:38. Co więcej jest to produkt bezglutenowy( trochę wykluczylam gluten z diety) to nie mam do nich zastrzeżeń i chrupie dalej hehe

Tasiorka, ja nie jadłam chleba ani żadnych pieczywowych :) wyrobów przez 1,5 miesiąca i szczerze powiedziawszy nic mi to nie dało. Nie przyspieszyło chudnięcia, a tylko się męczyłam;). Jadłam wtedy zamiast pieczywa- te wafle, więc myslę, że faktycznie nie są takie ok- tzn. pewno się nie przytyje, ale też nie schudnie. Natomiast uważam, że jako przekąska ra zna czas jest ok.

Gość gościówa codzienna
Cześć dziewczyny. Inga piszesz, że masz problem z przerwami trzygodzinnymi. A mnie to jakoś właśnie fajnie wychodzi. Szybko mi mijają. Może masz drastycznie małe porcje i dlatego tak ci ciężko? A co sądzicie o galaretce owocowej jako słodyczy. Czytałam, że od czasu do czasu można sobie pozwolić. No i sprawdziłam, że w jednej porcji ( ok. 143 g - info z opakowania) to tylko 72 kcal. U mnie dziś zupa brokułowa z kaszą jaglaną ( ponoć rewelacyjnie zdrową ). No i strasznie posmakowały mi gotowane buraczki.

Ja też uwielbiam takie buraczki- pychota;) Gościówa, ja mam problem no właśnie nie z tymi przerwami 3- godzinnymi, tylko z całym jakby harmonogramem 5- ciu posiłków. Czyli bywało tak, że śniadanie jadłam o godzinie 11, obiad o 15 i to wszystko. Nie jadłąm też porcji wiadra, no ale dla organizmu 2 posiłki to zdecydowanie za mało to po pierwsze, bo żeby metabolizm prawidłowo funkcjonował, musi mieć regularnie dostarczane jedzonko, a u mnie tego nie było, no i też nie jadłam wartościowych produktów, za mało warzyw, za mało owoców. Staram się bardzo nad tym pracować, ale czasami niestety zdarzają się tylko 2 posiłki dziennie, a nawet tylko 1.

Gość gościówa codzienna
A to chyba źle zrozumiałam. A z tą regularnością to i ja mam problem. Ale nawet jak śniadanie o 11u mnie było to i tak potem coś o 14, 17 a czasem nawet o 20 - jeśli spać wybieram się około 23-24. Bo najważniejsze to dwie, trzy godziny przed spaniem nie jeść. Oczywiście wtedy to już tylko jakaś marcheweczka czy jabłuszko.

Z ta regularnoscia u mnie też różnie bywa, dopiero udalo mi się zjeść obiad. Niestety ale jak się jest w pracy tak bywa. Mam jeszcze problem z piciem wody, jakos mi nie wchodzi :p hehe Czas na mnicha

No to siup Tasiorka :);) Ja też nie mogłam wpompowac w siebie tyle wody, ale teraz przychodzi mi to z łatwościa. Pijam ok 2 l dziennie plus herbaty;) Ostatnio kupiłam sobie zielona z pomarańczą. Jest pyszna- polecam;)

Zasadniczo dopiero kilka dni temu postanowiła, że muszę zrobić coś z tymi kg. Wcześniej bywało różnie. Stosowałam różne diety, ale wiadomo- działały na krótko, potem się wściekałam na siebie i tak w kółku. W koncu poszłam po rozum do głowy i nie zamierzam się już katować dietami, które tak naprawdę nic nie dają. Wzięłam się za siebie- MŻ, zdrowse nawyki żywieniowe, no i wspomagac sie będę ćwiczenimi:)