Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarny ksiezyc

dlaczego matki namawiaja bezdzietne kobiety na dzieci

Polecane posty

Gość gość
macie tą swoją miłosć i piękno macierzyństwa dlako nie trzeba szukac, codziennei pojawia sie mnóstwo podobnych tematów a wy dalej sie oszukujcie na szczęscie, ta która jest madra, sama wie co ma robić i gadanie durnych bab niczego nie zmieni

Gość gość
One są bezpłodne, dlatego nazywają to wyborem hehehehe

Gość gość
I wiecie co denerwuje mnie to, ze wiele kobiet laczy macierzynstwo z calkowitym poswieceniem sie dla dziecka. Kiedys byl tu nawet post o dziewczynie w ciazy, ktora pytala sie jak da sobie rade z pielegnacja wlosyw po porodzie (bo ma dlugie), ktore codziennie prostuje. Na to zdecydowala wiekszosc radzila jej, zeby wlosy sciela i wogole przestala myslec o takich zabiegach pielegnacyjnych, bo przy dzieciach nie ma na to czasu. Hallo??? Wiele kobiet ma taki chory schemat w glowie, ze jak juz sie zostanie matka to trzeba ze wszystkiego zrezygnowac. Matki, ktore po macierzynskim Ida do pracy sa krytykowane i uznawane za wyrodne. W naszym kulturowym zrozumieniu matka powinna dozgonnie pozbyc sie zdrowego egoizmu i nie ma prawa myslec o sobie.

Gość gość
nei moge wkelić linku, podaje jako spam wejdźcie sobie na uczuciowy, tam taka mamuśka jak wy ale 20 lat póxniej opisuje wileką miłosc swojej córki do siebie

Gość gość
Z powyzszych wypowiedzi wnioskuje, ze to wlasnie te bezdzietne sa strona bardziej agresywna i atakuja, czesto w niewybredny sposob, kobiety z dziecmi, tak ze cos mi tu nie pasuje.

Gość niedlugo wybuchne
Bezdzietne sa namawiane na pierwszee dziecko, a te, ktore juz jedno maja slysza wciaz pytania, kiedy drugie...

Gość gość
'Gdyby mi na czymś nie zależało, to po prostu olałabym to i tyle' zrozum kretynko ze nie wszyscy sa tacy jak ty ja mam ochote pogadac i w d***e mam co ty byś zrobiła wielce najmądrzejsza na całym swiecie - mciora matka matrona

Gość poli31
ja tez lubię pogadac z dziewczynami które myślą podobnie jak ja i nikt nie będzie mi wytykał czy mam o tym rozmawiac czy nie

Gość poli31
jaka bezpłodna? przeciez jestem zdrowa a to ze nie chcę dzieci to swiadomy wybór debilko

Gość czarny ksiezyc
zrozumcie,facet moze was zostawic zawsze.moze zostawic,bo nie chcecie dziecka,moze tez zostawic,bo nalegacie na dziecko.moze zostwic,bo sie zakocha w innej i dziecko tu nic nie zmieni.oczywiscie moze z wami zostac z czystej przyzwoitosci,ale ktora kobieta maja poczucie godnosci zgodzi sie na taki uklad.i przestancie w koncu z tym zostawianiem,nie zyjemy w sredniowieczu,mozemy pracowac,wiec z facetem czy bez z glodu nie padniemy.jak ma zostawic to zostawi i swiety boze nie pomoze.wy tez mozecie go zostawic.nic nie ma na zawsze i na 100%

Gość gość
hmm a widze, że niektóre myślą, że dziecko zapewni im trwałość związku, gdyż wtedy to facet na pewno nie odejdzie do ,,normalnej"- czyli takiej która chce miec dzieci ;p. Nie każdy fecet chce miec dzieci (tak koleżanko to prawda- nie wiem w jakim kregu sie obracasz, ale są tacy faceci, którzy nie marzą o tym by ,,pozostawic" swojego potomka. A po drugie po twojej wypowiedzi za normalną nie można cie uznac, ale pewnie każdy ma inne standardy normalności.

Gość gość
Wiadomo, że tutaj się nie przyznasz, tylko będziesz udawała, że to świadomy wybór.Jakie wy wszystkie wykształcone i świadome buahahhhaa. Pakuj już walizki, bo twój ukochany niedługo cie za drzwi wystawi jak się dowie jaki wartościowy egzemplarz mu się trafił.

Gość poli31
przeciez jestem mężatką 11 lat i mąż wiedział że nie chcę dzieci więc dla niego to zadna niespodzianka idiotko...ja jestem dla niego wazniejsza niz chcec posiadania dziecka,poza tym mój mąz nie ma parcia na przedłuizanie gatunku bo przyzwyczaił się do wygodnego zycia

Gość gość
nie moge uwierzyć w to co czytam...to prawda, że kobieta kobiecie wilkiem. Temat do dyskusji fajny, ale dyskusją nie można tego nazwać. Dlaczego niektóre kobiety mają tyle kompleksów? Dlaczego nie umieją uszanować swoich poglądów? Odzywki typu chłop cie zestawi, bo jesteś bezpłodna jest rodem z przedszkola

Gość gość
Widze, ze na topik weszly gimnazjalistki :)

Gość gość
ta,ktora wyzywa od bezwartosciowych.zapewne czesc bezdzietnych kobiet jest bezplodna,oczywiscie NIE WSZYSTKIE,ale skoro dla ciebie miara wartosci kobiety jest jej plodnosc to wspolczuje.kobieta to nie tylko macica,to takze pelnowartosciowy czlowiek.zal mi takich kobiet jak ty,ogromna krzywde wyrzadzli tobie ci,ktorzy wyznaczyli tobie tylko jedna role w zyciu,czyli rodzenie dzieci.to smutne.

Gość gość
sama jestem matką, ale z obserwacji i spotkań na placykach zabaw, piaskownicy, pzredszkolu zdecydowanie moge napisac, ze 80procent matek to sa własnie tepe dziewuchy o mentalnosci meliny spod budki i to jest straszne, ze takie baby wychowują dzieci, dalsze pokolenie

Gość poli31
taaa bezpłodna,tak sobie tłumacz jak ci ulży :D:D...widac ze zmarnowałas sobie zycie rodząc bachora i nie możesz sie pogodzic ze mam lepiej niz ty...ja mam wygodne zycie na poziomnie a ty musisz sie uzerac z dzieciarem,pewnie na nic cię nie stac i dlatego jestes taka złosliwa :O

Gość bezdzietna z wyboru ale
napewno nie bezplodna.najlepszym dowodem na moja plodnosc byla aborcja przeprowadzona 2 tyg temu:Pwiec jak widac mozna byc plodnym a dzieci nie chciec

Gość poli31
tez bym usunęła jakbym zaszła

Gość gość
Teraz pewnie nie chce, ale znam też takich co nie chcieli i zgadzali się ze swoją partnerką , że dzieci mieć nie chcą, a potem znaleźli sobie młodsze i szybciutko mieli dzieci.

Gość poli31
ale zabezpieczamy się tak zeby ciąży nie było

Gość poli31
a ja znam tez takich którzy mimo 3 dzieci też się rozwiedli

Gość gość
Tak-masz rację. Zmarnowałam sobie życie, bo mam męża, kochanego synka- odkąd go urodziłam, mąż kocha mnie jeszcze bardziej i dziękował mi niejednokrotnie, że urodziłam nam wspaniałe dziecko. Stać nas na wszystko, bo mój mąż nie jest nieudacznikiem i potrafi zarobić na rodzinę.Ale jeżeli to cię pocieszy- tak jestem strasznie nieszczęśliwa i tylko twój wybór jest słuszny.

Gość gość
gość Teraz pewnie nie chce, ale znam też takich co nie chcieli i zgadzali się ze swoją partnerką , że dzieci mieć nie chcą, a potem znaleźli sobie młodsze i szybciutko mieli dzieci----------a ja znam takich co chceli dzieci a potem nagle ich to przeroslo:Pteraz placa alimenty

Gość gość
To teraz uwazaj zeby cię nie zostawił dla jakiejś bezdzietnej bo zamarzy mu się spokojne życie,bez hałasu dziecka.

a o co wy sie właściwie kłócicie? Czyje życie jest lepsze?? Pogięło Was. Nie ma jak porównać zycia bez dziecka i z dzieckiem, bo kobieta bez dziecka nie wie co traci. A jak można być nieszczęsliwym jeśli się nie wie jak to jest? To jak rozmowa ze ślepym o kolorach :) wiec juz skończcie te przepychanki, bo przesadzacie. Niech każdy sobie żyje po swojemu!

Gość gość
Też znam takich, ale mimo płacenia alimentów, tacy faceci zazwyczaj z nową partnerką również mają dzieci( znam takich wielu), więc o czymś to świadczy.

Gość poli31
kocha cie bardziej bo mu dziecko urodziłas :O:O...no tak potraktował cię jak krowe rozpłodową :O..mąż powiniem kochac zonę ciągle tak samo czy mają dzieci czy nie...pewnioe jakbys nie mogła miec dzieci to twój wspaniały mężus by cie w doope kopnąłh..współczuje ci takiego męża :O

Gość gość
Nie boję się, bo na swojego męża i ojca dziecka wybrałam mężczyznę, który nie zostawi swojej rodziny. Dlatego właśnie to z Nim mam dziecko. Bo bardzo go kocham, jak również nasze dziecko, które jest częścią nas. Ale rozumiem was- kiedyś byłam z kimś i też nie chciałam mieć dziecka. Ale teraz już wiem dlaczego- bo to nie byłą prawdziwa miłość. Jeżeli kobieta kocha mężczyznę, to będzie chciała mieć z nim dzieci. Wasze obelgi tego nie zmienią.