Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marvella

czy byc z dobrym ale bardzo ubogim facetem

Polecane posty

Gość gość
prawda jest taka, ze sa bogaci i biedni. ta tendencja nasila sie cały czas i jezeli nie jestes bogata. bardzon bogata to predzej czy poźniej staniesz sie biedna. nie wiem kogontg szukasz. kogoś z klasy średniej? nie ma czegos takiego. wiec powtarzam. musisz dokonac wyboru. pozdrawiam

Gość gość
Ja powiem tak bierz go. Po pierwsze raczej sama jestes nieciekawa skoro tu siedzisz i skoro masz dylematy na temat takiego typa a nie jakiegos w Twoim wieku. No i raczej juz powinnas kogos od dawna miec. Ale to nie regula wiec niewazne. Czujesz,ze byc moze jest Twoja ostatnia szansa? Bo ja mysle,ze jest a jesli go olejesz to mozesz juz nie miec okazji na powazny zwiazek. A na pewno nie z takim dobrym czlowiekiem. A on sie pewnie w koncu ogarnie a jak nie? Ty masz kase takze a wspolnie macie juz wiecej;-) Pytanie podstawowe czy lepiej byc sama na starosc i samemu wydawac kase czy lepiej miec mniej kasy a miec kogos bliskiego kto zawsze bedzie wsparciem? Sobie odpowiedz:-)

Gość prawda_jest_taka
u mnie w mieście na infolini sie zarabia 1400 zł więc jak na taką pracę nie ma źle naprawdę teraz z lepszą pracą jest totalna lipa sam mam wyższe wykształcenie i nie moge znaleść czegoś lepszego w dużym mieście poprostu żenada i tyle w tym kraju.

Gość Marvella
kocham go, ale czuję żal, kiedy nie mogę kupić sobie np. nowego płaszcza na wiosnę bo są inne wydatki.. Jasne - mogę chodzić w starym - ale kiedyś nie miałam takich problemów i wiem, że to przez naszą wspólną sytuację finansową. Każda kobieta potrzebuje wiedzieć, że może na kimś polegać, chce czuć się stabilnie. A nas jest tak, że to ja kombinuję skąd wziąć kasę, on zajmuje się domem... Na odwrót niż w innych domach.

sprawa wygląda tak - jeżeli Twoim priorytetem jest brak finansowych trosk, to powinnaś go zostawić a jeżeli za priorytet uważasz założenie rodziny z człowiekiem, który zrobi dla Ciebie wiele, to zrezygnuj z wyższego standardu życia Przecież trudno żeby ktoś za Ciebie podejmował na forum taką ważną decyzję, come on

Gość gość
a nie k***a!! sorry. maciek b jest przecież:D

Gość gość
na odwrot i co w tym zlego? nie podoba Ci sie taka rola?

Gość Marvella
odpowiadając - nie jestem brzydka, ludzie mnie lubią i podczas tych 2 lat odrzucałam wielokrotnie względy różnych mężczyzn. nie miałaby problemu ze znalezieniem mężczyzny ale NIE W TYM RZECZ. szukać równieśnika? miłości się nie szuka, ja zakochałam się w nim i nie był to mój wybór. i to też jest off topic. bo pytam, czy byłyście w sytuacji kiedy żyłyście w trudnych warunkach i czy to wpłynęło na uczucia i miłość.

Gość gość
zaczyna sie. tłum znudził sie rozrywaniem zwłok misia tera zabierze sie za misiowa

Ja bym zaczęła od tego, że on jest dla Ciebie po prostu za stary. Dziecko jego siostry wyzdrowiało? Nie mogła oddac mu tych pieniędzy? Sama nie miała czego sprzedać?? Nie sądzisz, że to tylko tkliwe wytłumaczenie całego jego upadku? Mógł faktycznie dać siostrze część kasy, ale niewielką. Co zrobił z resztą? Jeśli to mieszkanie w Warszawie to było tego trochę. Nie uważasz, że on Ciebie wykorzystuje i to bezczelnie, bo koniec końców Ty czujesz się WINNA. Ty kombinujesz! Uzależnił Ciebie od siebie .. i wykorzystuje Twoje dobre serce! Według mnie. Nie, nie będzie Was stać na dziecko, niby jak? Kredyt na mieszkanie bez wkładu własnego to rata 2000 (najmniej w Wawie) + opłaty, czynsz ... 3000 razem(całą twoja pensja) Zostaje 2000 na cały miesiąc, ceny Warszawskie są takie a nie inne... Gdyby to była prowincja to ok. Ale nie stolica!! Sama jak pisałam, 5000 we dwoje to tak w sam raz , ale mam swój dom, i przy takiej pensji to najwyżej 2 dzieci, a to i tak odważnie

Gość gość
tłum jest samowystarczalnym organizmem. zywi sie sam soba. rozmnaza sie pączkuje i wp*****la sam siebie bez wzgledu na czynniki zewnetrzne. czy to zima czy to lato czy komuna czy monarchia tłumowienjest to obojetne bo pozbawiony jest narzadow zmyslu.

Gość prawiczek_forumowy_28
a ceny warszawskie są poza mieszkaniami inne? macie droższe bułki ? bo np w biedronkach ceny są w całej polsce takie same.

Pokochałaś go, bo dał Ci to czego Ci brakowało, czyli troskę, pomoc w domu, itd. jesteś na początku związku, wszystko wydaje się być idealne Tylko właśnie przyjdą problemy i jak Misiu wtedy będzie się zachowywał? Tego nie przewidzisz. Mam jeszcze takie pytanie: Czy on ma nałogi? Pali, pije, wydaje na coś dużo pieniędzy(np gry) Czy jest czysty jak łza? Bo, że butów nie miał to już wiemy. Tylko, że tacy faceci single bez butow i dentysty to zwykle coś ukrywają.

Gość gość
kredyt na miszkanie. no tak. chłop bez zdolnosci kredytowej ni c***a nie wart. bella ci wszystko wyjasni. pozyczy sie od banku pieniadze ktore ten wykreuje czarodziejsko przy pomocy praw magicznych o depozytach cząstkowych i wszyscy szczesliwi. to takie k***a proste. pieniadze rosna na drzewach i wystarczy jedynie znaleźć kogos do pary zeby mu wlezc na baranda i je zerwac. jakie te banki sa wspaniałomyslne

Gość gość
tak ma nalogi. nalogowo bierze kredyty zeby utrzymac rodzine

Gość gość
przy czym np mieszkanie w ziemiance w lesie z mysla o jej rozbudowie w przyszłosci do jakiegos milego bunkierka juz jest zakazane i scigane przez prawo. stworzyloy to niebezpieczny precedens. ludzie zaczeli by sobie radzic sami zamiast korzystac z jakze bezinteresownej pomocy bankow

a JAK ma kupić mieszkanie skoro nie zarabia dziesiątek tysięcy? Tylko kredyt, nie każdy dziedziczy. Lipa straszna, ale cóż. Wyjście do restauracji czy do kina, w takiej lepszej pracy trzeba się dobrze ubrać, kasa się rozchodzi. Nie ma ogródka, na weekend trzeba wyjechać itd taka różnica

Gość gość
:D bella nie obraź sie ale rozmowa z tobą nie ma sensu

Gość gość
i po to jest to forum. wrzucaja zagłodzone i w****ione psy do dołu i niech sie zagryzaja ku uciesze ich właścicieli. moze nawet dadza sie najesc po wszystkim

Gość Marvella
bella90 jesteś wyjątkowo okrutna z tymi docinkami. niby radzisz, ale szukasz jak komuś wbić szpilkę. niby chcesz dobrze, ale widzę, że szukasz tylko pożywki do jadowitych komentarzy i nie jesteś szczera, tylko okrutna. bello90, musisz być bardzo nieszczęśliwą osobą. nie, nie pali, pije w sumie sporadycznie, jak ja, gdy jest okazja. gry - nie rozumiem. playstation czasami tak, jeśli o to pytasz. jesteśmy fanami rpg. ale nie nałogowo, w deszczowy weekend, kiedy jesteśmy w domu lub gdy wyjeżdżam do rodziców.

las to pomysł odważny ale np. takie domki rekreacyjne całoroczne, jakie sa pod dużymi miastami czy w miastach, można coś takiego za 40-10tys nabyć , gdyby można było tam zupełnie legalnie mieszkac cały rok, albo gdyby takie REALNE ceny takich małych domków były i odralniano by grunty rolne pod miastami byłoby miło! bo dzisiejsze ceny nieruchomości to hoho ale nie rozwalajmy tematu co do kredytów zgadzam się, tylko że takie realia

Bo jestem REALISTKĄ i nie mam różowych okularów jak Ty, dlatego tak Ciebie rażą moje odp. Sama napisałaś , że jest UBOGI co najmniej jakby był z doliny nędzy Nie dziw się, że wizja 40latka gołodupca DZIWI Żyjcie sobie szczęśliwie, mi nic do tego, ale skoro obrabiasz faceta na forum i rozważasz publicznie kwestie z waszego życia, to się nie dziw że komentarze sa różne. Właśnie że jestem SZCZĘŚLIWA bo wolna i nikt mnie nie okrada:D

Gość gość
jaki sens dla mężczyzny ma zakładanie rodziny w tych czasach? x kobieta doświadcza macieczyństwa, karmi piersią, czuje więź ze swoim dzieckiem, dziecko kocha matkę miłością bezwarunkową, a po co tam ojciec?

Gość gość
tak takie realia. takie realia generują kolejne takie realia spotegowane do kwadratu a te kolejne na takiej samej zasadzie. jakby cie prowadzili na szafot to tez z usmiechem na ustach i radosnie podskakujac mowiłabys ze takie realia? nie mow o realiach bo nie zdajesz sobie z nich sprawy. masz wj***** w łeb ze trzeba wziasc kredyt na mieszkanie i nie widzisz w tym nic zlego.

Gość Marvella
cieszę się Twoim szczęściem. naświetlam syt. i pytam o opinię osób, które były w takij sytuacji ponieważ zastanawiam się, jak wygląda wspólne życie z takimi problemami. jesli nie byłaś w takiej sytuacji, nie wydaje mi się, abyś była adresatką mojego pytania. ale ponieważ jest to forum publiczne, możesz dowoli komentować, tak jak ja mogę wyrazić zdanie na temat Twoich komentarzy.

Gość gość
myslisz ze ktos dalby ci kredyt celowy na chorobe dziecka albo założenie schroniska dla zwierzat? ogarnij sie kobieto.

Gość gość
nie bede pisał o alternatywach bo ilekroc probuje to robić okazuje sie ze tresc zostaje uznana za sp a m heh. no właśnie:)

to pisz bez przecinków i kropek omijaj polskie znaki i słowa typu rządzić itd typowo polityczne, bo jestem ciekawa