Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marvella

czy byc z dobrym ale bardzo ubogim facetem

Polecane posty

aa to moze ...do lasu? aa ot i powiedzial co wiedzial;-)

aa jak się rodzi dziecko/i, to kariera stopuje, a czasem może się okazać, że wręcz nie ma powrotu na dawne stanowisko i trzeba zaczynać niemal od zera mając dodatkowo balast w postaci dzieci i męża nieroba na głowie. xx nie zawsze - choc ja jestem zwolenniczka zroienia sobie przerwy od regularnej pracy (zwolnienia sie), a potem mozna isc do nowego pracodawcy i wcale nie zaczyna sie od zera;-) xx , nie jest w stanie zapewnić utrzymania w razie potrzeby rodzinie i że zawsze będę mogła liczyć wyłącznie na siebie. xx ale kobieta moze sobie sama zapewnic utrzymanie (sa oszczednosci lub ubezpieczenia) x w takiej sytuacji, to chyba lepiej cieszyć się wolnością i zrobić sobie dziecko z "przyjacielem", a nie brać na etat domowego trutnia służącego wyłącznie jako zapładniacz. x robiac sobie dziecko z przyjacielem - musisz sie upesnic ze on ma taki sam stosunek do pienierzy jak ty;)

aa [zgłoś do usunięcia] ShereKhan boze coraz wieksze debilki zaczynaja pielgrzymowac na ten topik. zaraz dowiem sie ze powinienem polowac na mamuty i ograniczyc werbalizacje uczuc do chrzakniec. xx w twoim przypadku to najlpeiej zebys wogole zwiazal sie tak ja ;;lubisz... z innym panem;-)

Gość gość
ShereKhan Nie wiem czy zauważyłeś ale człowiek - homo sapiens ma te same potrzeby od zawsze np. musi jeść i mieć dach nad głową. Pretensje kieruj do Pana Boga, wszak stworzył ten świat, ewentualnie do Natury :P a nie do mnie :p Przepraszam że ludzkie dziecko chce mieć ciepło w zimie, chce być syte i mieć dom :P bardzo bardzo przepraszam za to ach ojejejej :P z pewnością to moja wina :P Przepraszam też najmocniej że reakcje chemiczne w mózgu - potocznie MIŁOŚĆ nie zaspokoją tych potrzeb ludzkiego dziecka, w efekcie UMRZE :p Na koniec błagam ach błagam wybacz mi bo to z pewnością wina materializmu kobiet, że NIE mamy ochoty pozwolić aby rzeczone nasze dziecko zdechło :P dlatego pożądamy opiekuna :P To straszne podłe i niewybaczalne :P Dziecko powinno nasycić się tym, że ojciec biologiczny odczuwa żądze do matki i silne reakcje chemiczne na jej widok :P Co za podłe bachory no nie? Mają wymogi koorfa :P

aa ShereKhan nie odzywaj sie do mnie pokrako" xx rzokazywac to sobie mozesz swojej pozal sie boze matce - ktora i tak polegla skoro nie nauczyla cie podtswowych zasad obycia spolecznego - ja i tak twoich rozkazow nie poslucham, a w gole to stoj na bacznosc, zabko, gdy nawet o mnie myslisz;-)

Gość w lesie obok metropolii
"chyba sie zapominasz ciutke....to kochaja tylko te kobiety ktore pieniedzy zuplenie nie maja a bardzo chcialby miec - jesli kobieta ma pieniadze czasem nawet wiecej niz potrzebuje - to myslisz ze ja uszczesliwi ze facet 'da' jej drugie tyle???" no właśnie nie. weźmie sobie na swoim poziomie bądź lepszego a dla odmiany zakocha się w biednym :)

Gość Marvella
nie mówiłam mu, nie chcę go ranić. chcę być pewna uczuć. a zakochałam się w nim, bo poieważ jest kochany, uczynny, traktuje mnie cudownie. ale martwię się o przyszłość, bo ja będę szczęśliwa bez nowych butów a dziecko niekoniecznie...

Gość w lesie obok metropolii
nic a nic nie mówiłaś? przecież trzeba rozmawiać o przyszłej rodzinie

nie rozumiesz o czym mowie i na siłe wmawiasz mi ze pragne unieszczesliwic twoje dzieci i zmieniac nature.nie zyjemy juz od dawna wg tych zasad a to ze wiekszosc kobniet wciaz sie nimi kierujem swiadczy o brakunelastycznosci przystosowawczej.tlumacze ci ze system monetarny doprowadzi ludzkosc do takiejmbiedy jakiej jeszcze nie zaznala ludzkoscma ty mi p********z o polowaniach na zwierzyne ktoramdawno zostala udomowiona i i poddana hodowli. teraznciebie tez sie hoduje i jezeli uwazasz ze utrata wolnoscimimdegradacja genow to odpowiednia cena za bezpieczenstwo to zycze milego zniewolenia dla ciebie i twoich bekartow.

Gość gość
ShereKhan PRZYROST owszem jest największy na obszarach dotkniętych biedą ale JEDNO PYTANKO - ile z tych dzieci DOŻYWA wieku dorosłego? Nie potrzebuję zabawek ani wakacji na p**********h Hawajach :P POTRZEBUJĘ: mieszkania żarcia kasy na LEKARSTWA dla dzieciaka kasy na ODZIENIE dla dzieciaka stosownie do pory roku Taka ze mnie wybredna materialistka :P

Gość gość
ja wam cos powiem, poznajac kogos i zaczynajac byc razem nie mysli sie o tym ile ta strona ma kasy. Chce sie byc z ta osoba,spedzac z nia czas i tylko to sie liczy. Pozniej jak wszystko pasuje,pojawia sie uczucie to dalej planuje sie wspolna przyszlosc. Na zasadzie ja zarabiam 5,Ty zarabiasz 3 wiec mamy 8. Nie na zasadzie wiesz co? fajnie jest miedzy nami ale malo zarabiasz wiec odchodze. Tak tylko mysla resztki ktore nie maja pary i nie moga nikogo znalezc ladujac w necie. Tu przestawia sie Wam postrzeganie i liczy sie kasa,wzrost,fiut,cycki itp.

aaaa ale mi wisi twoje potomstwo i to czy zapewnisz mu niezbedne do przetrwania luksusy takie jak wakacje na hawajach czy niezbędne wrecz studia. xxx widac dla kolegi uosobieniem 'luxusu' sa hawaje - 'popatrzalby' sie kolega na wyspy poludniowego pacyfiku ktore jako jedyne na swiecie sa cenowo na poziomie luksusu;-)

co domsukcesu ewolucyjnego dzikich stworzeń.wg kryteriow jakie podajecie a takze wg obiektywnych naukowych kryteriow jeden z wiekszych sukcesow odniosły np krowy albo świnie.nigdy zaden dzik ani bizon nie mogł bycbtakmpewny swojej i swojego potomstwa przyszłości oraz tak najedzony. zapewnia sie im nawet opieke lekarska.nie wiem jak ty ale ja wolenumrzec niz zyc jak swinia bo tak wygodniej i pewniej. twoje myślenie jest na krotka mete.

Gość gość
shere khan, ror, czy moglibyscie sobie zalozyc osobny topik? Bo ten niszczycie i nikt waszych wypocic nie czyta. Przeczytalam pare pierwszych i juz iwedzialam, ze bede wasze imiona w wypowiedziach pomijac :O Nagroda za pieniactwo! Zwlaszcza dla shere khan. Bozesz, skad sie takie prymitywne przyglupy biora?!

Gość gość
Drogi ShereKahnie I właśnie z tej przyczyny MASZ PEŁNE prawo obrażać, grozić ponieważ masz ważną prawdę do przekazania. Ok, gdyby założyć że masz rację, a nie mówię że nie to CO KONKRETNIE proponujesz w zamian? JAKIE KONKRETNIE ROZWIĄZANIE które miałoby ludzkość uzdrowić? Rezygnacja z gospodarki towarowo-pieniężnej na przykład? NIKT NIE SŁUCHA tego co masz do powiedzenia ponieważ NIE PREZENTUJESZ argumentów kumasz? NAPISZ JAK KONKRETNIE ma się prezentować lepszy świat według Ciebie. K.O.N.K.R.E.T.Y - jak ma wyglądać gospodarka? - na CZYM ma być oparta gospodarka nowego lepszego świata? - jaka powinna być struktura władzy w społeczeństwie? - jak powinna wyglądać dystrybucja dóbr end usług? KONKRETY a nie bluzgi i pogróżki

Gość gość
tę przenikliwą analizę waszych osoowości przeprowadziłam na podstawie kart tarota, które noszę zawsze w portfelu obok karty bankomatowej i zdjęcia piusłudzkiego w stroju kąpielowym

nie uwierzysz ale treść została uznana za spam.tak więc jak sama widzisz nie mogę ci nic zaproponować:)

Gość Marvella
drogi Shere Khanie, proszę Cię, daj już spokój, te opinie są dla mnie bardzo ważne, biorę do serca to co czytam, Twoją opinię też już znam - dziękuję - ale Twoj wulgaryzmy są niefajne do czytania więc proszę o stop dziękuję!

Gość biedaczyna
wiesz to zależy od poglądu na pieniądze...ja z moim mężem żyjemy za kilkaset złotych miesięcznie, po opłaceniu wszystkiego na samo jedzenie zostaje nam 250-300zł i da się tak :) jesteśmy świadomi tego czego człowiek FAKTYCZNIE potrzebuje i nie są to na pewno kolejne ciuchy czy obżeranie się. Oczywiście, za kilka lat jak przyjdzie dziecko to postaramy się o troszkę więcej pieniędzy, ale je też wychowamy w bogactwie ducha, a nie ciała :)

Gość Marvella
ShereKhanie, ludzie mają różne lęki, i to jest miejsce, w którym można się nimi podzielić z innymi. nazwanie mnie p********ą k***ą tylko zdemaskowało Twój brak ogłady i inteligencji. przez takie zmartwienia jakie przeżywam ludzie muszą wieczorami pić melisę. przez takie lęki o spiskach i upadku ludzkości jakimi obrzucasz nas - nie szczędząc wulgaryzmów - zamyka się w szpitalach psychiatrycznych ;) pozdrawiam m.

tiajuż byłem.jakoś mnie nie wyleczyli z tej "choroby"pewniemteraz spróbują więzienia oczywiście tylko w celach terapeutycznych

Gość gość
ShereKhan -przystopuj nikt tu nie bierze serio twoich wynurzen - faceta wylewajacego frustracje na damskim forum. Do tematu - jesli facet jest samotny, moze zyc pod mostem i zywic sie korzonkami, jego sprawa. Jesli planuje dzieci - musi wziac pod uwage wszystkie mozliwe sytuacje - np taka ,ze tfu tfu, dziecko bedzie wymagalo stalej opieki i on bedzie musial utrzymac je i jego matkę. Odpowiedzialny facet, jesli nie jest chory powinien sie więc zatroszczyc o taka prozę zycia, jak kasa. Nie musza byc to kokosy , ale zapewnienei godnego bytu rodzinie. Gdyby autorka nie planowala dzieci, nie musialaby sie przejmowac statusem materialnym faceta. Jednak planujac je, powinna wziac to pod uwagę, to swiadczy nie o jej materializmie, tylko o odpowiedzilnosci

Gość gość
Mysle,ze wazna jest przyczyna, dla ktorej on , 40 latek nie zarabia tyle a nie inaczej i pracuje tam, gdzie pracuje. Pewnie nad tym myslalas - czy to lenistwo, czy brak zdolnosci, moze "tumiwisizm". Jest to w koncu facet w sile wieku. Czy ma jakies wyksztalcenie, zawod? jesli nie ma - dlaczego? Nie chcialo mu sie zdobywac? Nie mogł - dlaczego? Czy chce to zmienic? Czy mysli nad tym - jak? Czy moze ma jakies zobowaizania? Czy nie krepuje go,ze przynajmniej czesciowo, jest twoim utrzymankiem ( oplaty za mieszkanie) .Mysle,ze to sa najwazniejsze pytania, bo odpowiedzi mowia wiele o czlowieku wiec i o perspektywach życia z nim.

Gość gość
Spać z j e b y :-)

Gość gość
Pytanie z tematu zadam nieco inaczej: Czy być ze zlym człowiekiem ale bardzo bogatym?

Gość Marvella
opowiem na: "Mysle,ze wazna jest przyczyna, dla ktorej on , 40 latek nie zarabia tyle a nie inaczej i pracuje tam, gdzie pracuje. Pewnie nad tym myslalas - czy to lenistwo, czy brak zdolnosci, moze "tumiwisizm". Jest to w koncu facet w sile wieku. Czy ma jakies wyksztalcenie, zawod? jesli nie ma - dlaczego? Nie chcialo mu sie zdobywac? Nie mogł - dlaczego? Czy chce to zmienic? Czy mysli nad tym - jak?" - po szkole musiał iść do pracy i nie mógł kontynuować nauki. ponieważ skończył szkołę zawodową - nie ma matury, nie pójdzie więc na studia. teraz pracuje i nie ma jak podejść do matury zaocznie (to zaoczne 3 lata szkoły a wszyscy, którzy skończyli liceum - 8 godzin zajęć dziennie + mnóstwo czasu w domu wiedzą jak trudne byłoby nadrobienie materiału dla 40latka w weekendy plus ta dzisiejsza matura z matmy) a jeszcze potem 3 lata studiów. Nie będzie w stanie poświęcić 5 lat na naukę, jeśli zdecydujemy się na rodzinę (dziecko). "Czy moze ma jakies zobowaizania? Czy nie krepuje go,ze przynajmniej czesciowo, jest twoim utrzymankiem ( oplaty za mieszkanie)" - nie ma, chociaż czasem pomaga finansowo rodzicom. Krępuje go, że mam więcej pieniędzy, chociaż nie mam dużo więcej. Nie lubi, gdy za niego płacę, przez to razem prawie nie wychodzimy do kina czy zjeść na mieście. Budżet mamy wspólny, więc czasem gdy musimy coś mu kupić - jest mu przykro, że poszło z moich. ale mus to mus, kiedy np. potrzeba wydać na dentystę czy leki. jeśli chodzi o pracę - jest tam lubiany i dobrze sobie radzi. jest nawet jednym z lepszych, ale na zarobki się to nie przekłada. w domu też nie zaniedbuje obowiązków.

Gość gość
wrąbałąś się w ten związek jak mało to facet pracuje na infolinii i jest mu dobrze, ma Ciebie i czego mu jeszcze brak? to Ty masz jakieś braki, bo chcesz małżeństwa oraz dzieci albo szanowny Wojtuś zmieni pracę [ może założy jakąś działalność jeśli potrafi coś więcej nie odbierać telefony] albo będziecie klepać przysłowiową biedę albo zrezygnujesz ze swoich planów co do dzieci, bo razem tylko we dwójkę nie jest aż tak żle, ale dziecko to jednak wydatki, coraz większe z wiekiem masz dylemat, porozmawiaj z nim, jak on widzi waszą ewentualną przyszłość

Gość Marvella
rozmawiałam wczoraj. usłyszałam, że zrobiłam mu przykrość, bo wie jaka jest sytuacja i też mu z tym źle. i że szuka lepszej pracy ale ma lukę w cv przez 2 lata na infolinii i nie oddzwaniają. poinformowałam, że badam teren, bo poważnie myślę o naszej przyszłości ale nie chciał kontynuować tego tematu;(

Gość gość
Dziewczyno! Usiądź sobie sama, w spokoju i zastanów się co byś poradziła na taki dylemat, innej kobiecie, której życzysz jak najlepiej, np. przyjaciółce, siostrze, albo gdyby to Twoja córka przyszła z tym do Ciebie.