Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marvella

czy byc z dobrym ale bardzo ubogim facetem

Polecane posty

Gość Marvella
myślę, że zapytałabym, czy go kocha, i nie radziłabym odejść gdyby kochała. ja kocham.

Są egzaminy eksternistyczne z zakresu liceum, koszt około 1700 zł, z każdego przedmiotu zdaje się pisemnie, można na 2 lata rozłożyć, można zdać w jeden miesiąc w sesji letniej lub zimowej. Jednak, ja bym mu radziła szukać fac****akiegoś, porządnego, nie wiem wykończeniówka, hydraulika, elektryka... Bo w wieku 40 lat to on świata nie zwojuje. Ma doświadczenie w sprzedaży, mógłby zarabiać dobrze jako handlowiec, jeśli jest wygadany zarobi spokojnie 3tys netto, ale to matura potrzebna. Jako fachowiec i 4000 nie będzie problemem. Jeszcze w Warszawie:-) Ale to trzeba chcieć i być odpowiedzialnym. Obawiam się, że Ty wmawiasz sobie uczucie, jesteś zdesperowana, masz parcie na dzieci, małżeństwo.... za jakiś czas obudzisz się z długami, jako samotna matka , lub z mężem na utrzymaniu. Facet 40 lat powinien coś już osiągnąć. Pewnie wynajmował pokój wczesniej ze studentami, w takim młodym towarzystwie się obraca i wie jak Ciebie "Zdobywać" i być "młodym duchem" Pryśnie to wszystko. Ja, mimo że mam swój dom i jestem niezależna, spokojnie mogłabym tu z partnerem mieszkać, to nie wyobrażam sobie, żeby zarabiał mniej niż 2500-3000, (a nie ma WYNAJMU ANI KREDYTU) Sama zarabiam tyle co Twój wybranek na etacie, ale mało mi i szukam czegoś lepszego, a i dodatkowe dochody mam. Jest wygodny i mało ambitny. Do tego nieodpowiedzialny. Jemu się polepszyło będąc z Tobą. Tobie pogorszyło. Czemu ma być niemiły dla swojej sponsorki? Pomyśl JA bym odradzała córce czy koleżance

Gość gość
oszalałaś? naprawdę poradziłabyś komuś, żeby siedział ze staruchem - nieudacznikiem? ty jesteś jakaś wybrakowana, że tylko na takiego cię stać? normalny facet w twoim wieku cię nie chciał, że się uwiesiłaś na jakimś niedorobie, który zawsze będzie od ciebie ciągnął i dzięki któremu twoje życie jest na niższym poziomie niż bez niego? współczuję ci biedy, ale umysłowej

Gość gość
Problem ma autorka nie jej facet który pewnie jest w niej zakochany i nie zdaje sobie sprawy z tego ze jest dla niej problemem.

Gość gość
Podejmij decyzję zgodnie z własnym sercem i sumieniem, ale nie zapominaj także o ZDROWYM ROZSĄDKU. Cokolwiek zrobisz, możesz w przyszłości żałować. Być może się z nim rozstaniesz, spotkasz innego i wracać będziesz pamięcią do W. bo to jednak była miłość twojego życia Ale może zdarzyć się tak, że ułożysz sobie życie z W, i stanie się ono po jakimś czasie tak nieznośne, że go opuścisz [ z dzieckiem/dziećmi, jeśli się pojawią]. Odpowiedz sobie na pytanie: czy chcesz z nim być na dobre i na złe i wytrwać przy nim bez względu na wszystko co się wam we wspólnym życiu przydarzy.

Gość gość
A seks przynajmniej jest satysfakcjonujący? :)

Założę się, że misiu jest doświadczony i zadbany, w dobrej kondycji - jakby nie było rówieśników;/

Gość gość
a co Cię to boli, ile "misiu" ma lat? kolejna porzucona żona?

Gość gość
Dobry, kochajacy, pracujący facet w rzeczywistosc***ewnie dobry w łóżku wzięty za nieudacznika bez pracy i za ciote

Gość gość
ShereKhan - te swoje wypociny pseudo bystre mozesz wsadzic sobie w d**e, pewnie sam jestes malo zaradny i twoja agresja przykrywa obawe, ze zadna nie zostanie z toba na dluzej hahahhaha

Gość gość
Nie przywołuj tutaj sharekhana bo znów wejdzie i zrobi rozpierduuchę w temacie swoimi wywodami o zgubnych skutkach rozbuchanego konsumpcjonizmu na życie jednostki.

Gość Marvella
Dobry w łóżku, wygląda młodziej, biega, jest przystojny, wysoki. Nie powiem, żeby był jakoś mega wychuchany, ale wolę faceta z 1dniowym zarostem od wymuskanego lalusia. ale to nie jest chyba najważniejsze chociaż przyznam, że miało znaczący wpływ na to, że się w nim zakochałam te 2 lata temu. jakkolwiek pieniędzy na rodzinę mu kondycja i uroda nie wyłożą. aha, i nie, nie wynajmował mieszkania ze studentami, tylko miał własne, które stracił, jak również narzeczoną z którą mieli się pobrać ale go zdradziła i jej nie wybaczył. więc generalnie mu nie ułożyło się w życiu i teraz ja zbieram tego plony. oczekiwałam, że może są tu kobiety które miały taki dylemat jak ja - miłość kosztem życia bez zmartwień - i wybrały miłość i mogą mi napisać czy żałują czy nie. ale wszystkie Wasze wypowiedzi są również bardzo cenne i dające do myślenia.

Taki misio gołod***ec bez wykształcenia i dobrze płatnej pracy powinien szukać pani w swoim wieku albo starszej a nie zawracać głowę młodej dziewczynie , która myśli o dzieciach i mieszkaniu -ten pan najwyraźniej nie pomyślał w odpowiednim momencie

Miałam do czynienia z facetem który miał mieszkanie i stracił(długi) Czyżby porwał się na biznes??? To nie pech tylko lenistwo i wygodnictwo:( tak było z moim kolegą

Gość Marvella
Nie stracił przez długi ani własne zaniedbanie ale w wyniku nieprzewidzianych wydarzeń losowych. Jedno jest pewnie - nie jest leniem. Robi śniadania, obiady, kolacje, sprząta. chociaż z tego co piszecie, epwnie robi to z wyrzutów sumienia...

Jeśli nie długi i nie zaniedbanie, to jakie wydarzenia losowe? Forum jest anonimowe, możesz napisać. Skąd miał to mieszkanie, sam na nie zarobił? To dużo mówi o mężczyźnie. Była mu zabrała? Ech no stara się, bo udało mu się upolowac młodą jeszcze lepiej zarabiająca dziewczynę, co mu kupuje buty i do dentysty go wysyła (żałosne:() musi teraz Ciebie zdobyć i uwiązać dzieckiem, bo takiej okazji juz może nie być w przyszłości:D Naprawdę nie ma już innych facetów wokół? Krótko jesteście razem, ja w dluższym związku dopiero po 3 latach zaczełam na oczy przeglądać, wcześniej też byłam łaskawa i wyrozumiała, szczodra

Gość gość
skoncz truc d**e. ohajtaj sie z jakims bankierem. jak wam braknie kasy to se dodrukujecie albo poprosicie znajomych z banku centralnego o zbankrutowanie jakiegoś państewka jak bedziecie hcielintanio kupic wille w egzotycznym kraju z służba pracujaca za miche i spanko. ch*j kogokolwiek obchodza twoje dylematy. p*****l miłość. w dzisiejszych czasach nie ma miejsca na miłość. nap********e se bachorów ktore beda terroryzowały swoimi tzw ambicjami cały świat. zrobicie pare przekretow na spekulacjach imswiat bedzie u waszych stop a wasi synowie bedą ******* kazda njewiaste jaka im sie spodoba bo po prostu ja sobie kupia

Gość Marvella
Sprzedał, bardzo kocha swoją siostrę, a jej dziecko było chore i potrzebna była rehabilitacja. Liczył, że się odkuje, ale musiał zamknąć firmę i od tego czasu nie może się odkuć.

Gość gość
11:16 to żart,czy naprawdę jesteś tak głupi?Ale durnie chodzą po świecie,makabra.

Gość gość
"forum jest anonimowe" :D :D i juz sie plotuchy zleciały ze swoimi bezcennymi radami. jasne powiedz im wszystko. łącznie z tym gdzie mieszkasz. bez obrazy ale po tym co tu wypisujesz plus kilka innych sztuczek jutro moge tu napisac jak sie nazywasz gdzie mkeszkasz oraz jakiego k****a ma twoj misiu;)

Gość gość
nie to nie zart. a głupia to ty jestes. i dlatego zmarnujesz sobie zycie ale to juz twoj problem

Gość prawda_jest_taka
że w Polsce 80% ludzi zarabia w okolicach 2 tyś netto więc nie jest tak źle. Dobrze, że w ogóle pracuje.

Gość gość
No no robaczku nie bulwersuj się tak.

Gość Marvella
takich historii jak moja jest wiele. a tak naprawdę chcę się dowiedzieć, czy proza życia nie zabija miłości. a po co mi bankier? ja nie piszę, że oczekuję wakacji na hawajach. ja oczekuję spokoju ducha. jeśli stracę pracę lub zachoruję ja lub moje dziecko - będę potrzebować pomocy. kto mi ją wtedy da? Gdybyśmy w tym momencie potrzebowali np. 500 zł na dentystę musiłabym się zwrócić do banku po kredyt. A co, gdybym potrzebowała zawsze te 500 zł miesięcznie na leki??

Gość prawda_jest_taka
ja sie nie bulwersuje tylko tak w Polsce jest wg. statystyk 81% ludzi zarabia mniej od średniej krajowej czyli mniej niż 2700 na reke

Gość prawda_jest_taka
ale nie rozumiem skoro on zarabia 2 tyś a ty więcej od niego to macie 5 tyś na dwie osoby a to nie jest aż tak bardzo mało.

Gość irka34
Takie czasy nastaly,ze dobrocsie nie oplaca bo jest wykorzystywana do maksimum.Dzis jezeli jestes biedny to tylko haslo-radz sobie sam funkcjonuje.Dlatego uwazam, ze czlowiek nie zaradny, bez wyksztalcenia nie jest w stanie poradzic sobie , a tym bardziej drugiej osobie.

Gość Marvella
80% - może i tak. ale my mieszkamy w Warszawie i tu jest po prostu drogo ;(

Gość gość
Niendo Ciebie z tym bulwersowaniem ale do 11:16. I autorce prawdopodobnie nie chodzi o kołowy jakie by zarabiał małżonek,ale o późniejsza prozę życia.Dziecko się urodzi,przez powiedzmy rok dwa ona będzie z nim siedziała w domu.Wózek kosztuje,pieluchy,mleko,ubrania,lekarstwa,lozeczko itd.Dochodzi czynsz,gaz,światło,autobusy,telefon,sama miłością nie wyzyja.