Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostalam uzywane ciuszki na baby shower

Polecane posty

Gość gość

Jestem bbb wdzieczna za pomoc bo my z mezem jestesmy bez jakiejkolwiek pomocy ale tez kiedy rozpakowalam prezent to do konca nie wiedzialam czy to sa ciuszki uzywane podejrzewalam po material byl sprany bez metek itd w domku je wypralam,zrobilam selekcje i odkrylam ze pare sztuk bylo poplamionych!!!myslicie ze wypada dawac takie uzywane ciuszki?

Gość gość
nikt sie nie wypowie?

Gość gość
Nie wypada. Ja dostalam na baby shower nowe rzeczy z listy ktora robilam w sklepie. Znajoma dala mi ciuszki po swoim dziecku ale nie na babyshower i najpierw zapytala czy je chce

Gość gość
No wlasnie zapytala sie,mnie sie nikt nie pytal zorientowalam sie dopiero w domu bo rzeczy byly popakowane jak prezent.o czym to swiadczy?

Gość gość
Brak kultury? Rozumiem oddac uzywane ciuszki, ale poplamione? Ja takze dostalam od kolezanki kilka rzeczy po jej synku, ale byly wyprane w dardzo dobrym stanie a niektore jeszcze z metkami.

Gość gość
ale masz problem. Zastanów się lepiej co możesz dla swojego dziecka przed rozwiązaniem zrobić, a nie przejmuj się splamionym kubraczkiem. Sama jak dostałam coś tego typu, do śmieci wywalałam, a później wiedziałam komu mogę sobie odpuścić w prezentach :)

Gość gość
to świadczy o tym że cię nie lubią ,daly ci to i maja napewno w nosie co ty o tym myślisz skoro bylo nawet polpamione

Gość exdebillmobilny
Moze kogos nie bylo stac na to, zeby kupic cos nowego, roznie bywa, albo uwazal, ze to w porzadku.

Gość gość
Przykro ci ,ze tak zostałaś potraktowana. Jezeli ciuszki sa ok to używaj a te których nie dopierzesz wywal do śmieci . Niektórzy ludzie sa bezczelni myślą ze ich sprane i wynoszone ciuchy to coś wspaniałego i nadającego sie na prezent. Powinna zapytać czy ci sie przydadzą a juz napewno nie pakować tych łachow jak prezent.

Gość gość
Co to za moda na baby shower.jak chcialas miec dziecko to sama kupuj mu ciuchy a nie liczysz na kogos

Gość gość
jestes po prostu niewdzieczna marzyly Ci sie nowe rzeczy a moze nie wszystkich stac , zeby prezenty robic. Moze w najlepszej wierze dostalas pake uzywanych ubran. Nie lepiej miec 30 sztuk uzywanych , niz jedna nowa rzecz ??? Jak Ci sie nie podobaja to je wyrzuc, ale masz problem

Gość gość
Bejbi szałer, phi. Nasladujesz głupoty z hameryki to masz za swoje :)

Gość pareira
ja dla mnie to kiepsko dać komuś używane ciuszki na taką imprezę (aczkolwiek sam pomysł takiej imprezy jest dla mnie głupi, ja nie będę czegoś takiego organizować, bo to wymuszanie na ludziach kupowania mojemu dziecku prezentu, jak ktoś będzie chciał nas odwiedzić i coś kupić to sam przyjdzie, a jak nie to nie), ale jak już ktoś się wybrał na coś takiego to niefajne zachowanie. Używane ciuchy fajnie dostać, czy dać ale po wcześniejszym uzgodnieniu

Gość Justann
Nie rozumiem Cię autorko. Z jednej strony piszesz, że nie macie jakiejkolwiek pomocy, a z drugiej kręcisz nosem na używane ciuszki. Moim zdaniem lepiej dostać używane niż wcale. Zwłaszcza jak się nie ma.

Gość gość
Ale czy to jest higieniczne?nikt mi nie powiedzial,ze to uzywane ciuchy tylko bylo jakies takie milczenie..

Gość gość
Podnosze

Gość ex_debill_zaryczy_soon
ale po co?

Gość gość
no ja uważam, że to niegrzeczne jest. Na prezent daje się nowe rzeczy - tak nakazuje kultura. To trochę tak, jakbym na urodziny koleżanki dała jej mój używany kubek po kawie, bo ona nie ma a mi się już nie przyda. Nie na tym to polega i rozumiem smutek autorki. Ja dostałam od koleżanki (ale nie na żadną okazję tylko po prostu) cały worek używanych ciuszków po jej córeczce, wszystko było w idealnym stanie, szczerze mówiąc gdyby nie powiedziała, że są używane to bym nawet o tym nie pomyślała- wszystkie były firmowe i bardzo drogie, no ale mogła sobie na to pozwolić. Bardzo się cieszyliśmy z tego worka, bo do dzisiaj Nasza mała ma pełną szafkę ubranek. Jednak później jak urodziła się Nasza córka, to ta sama koleżanka przyszła z siatką nowych pluszaków - z metkami, w opakowaniach. Nawet tego nie wymagałam, bo tyle Nam pomogli, że aż głupio było mi przyjąć- no ale właśnie o to chodzi, jedni wiedzą na czym polega kultura, inni nie.

Gość gość
Co innego dać używane rzeczy (sama prawie nic nie kupowałam nowego bo mam multum ubranek od siostry, szwagierek) a co innego zapakować to na prezent. A nowe body można kupić już za 15 zł czy nawet mniej więc nie przesadzajcie z tym, że nie miał ktoś kasy. Zresztą zawsze mógł nie przyjść albo kupić coś naprawdę symbolicznego. A w dodatku zaplamione? I to, ze autorka nie ma pomocy od nikogo to już znaczy, że można jej poplamione zupką szmatki dawać jako prezent a ona ma całować po rękach że ktoś łaskawie jej dał zamiast wyrzucić?

Gość gość
nie ladnie ten ktos postapil, uzywane rzeczy jak sie daje to sie mowi,ze to uzywane a nie daje sie ladnie zapakowane jak prezent.

Gość gość
jesteście takie jak autorka. nie ma od nikogo pomocy- źle dostała- nie takie jak ona chce bo chciała nowe. Kurcze może nawet nie zobaczyła tych plamek albo nie miala nic innego. ja mam mase używanych ubranek. na roczek córka dostała używany rowerek i jakoś nie mam do nikogo żalu.

Gość gość
a dostałaś kiedyś od kogoś używany kubek po kawie? hehe jak ktoś słusznie zauważył ? Chciałabyś taki prezent? tu chodzi o sam fakt- że to był prezent! Mogła dać grzechotkę za 5zł na prezent a przy okazji wręczyć siatkę z ubrankami i szepnąć na ucho że to taki gratis i może się przyda....

Gość gość
Jak słyszę baby shower to jestem od razu chora zawsze odmawiam udziału w tym kretynizmie. Co to jest za durny zwyczaj? z jameryki chyba. Napuszona przyszła mamuśka oczekuje bóg wie czego albo robi listę pazerna idiotka, a na imprezie co niby ma być? uczczenie brzuszka? zachwycanie się czym, dzieckiem w brzuchu? co to w ogóle jest? Świętować to można jak się dziecko urodzi

Gość gość
Juz pomijając to, że baby shower moim zdaniem tez jest głupotą to faktem jest, że używanych rzeczy się nie daje na prezent. Zwłaszcza ubranek, które można kupić za grosze. Co innego rower a co innego śpiochy, naprawdę nie widzicie różnicy i braku taktu?

Gość gość
dzięki bogu nie chodzę na takie idiotyczne imprezy dla rozhisteryzowanych idiotek

Gość gość
Autorko, ale czym Ty się przejmujesz? Ludzie z klasą tak nie postępują i już. Mi teściowa podarowała pościel z lumpeksu, a dla mojego dziecka jakieś podarte szmaty. Powiedziałam jej prosto z mostu, żeby to dała komuś innemu, bo ja za takie podarunki dziękuję.

Gość gość
Ja bym się zabiła normalnie, a już na pewno założyłabym temat na kafe o tym hahaha hormonki biją na główkę mamuśku.

Gość gość
Strasznie pazerna jesteś autorko, robisz impreze i oczekujesz prezentów a dziecko jeszcze nie przyszło na świat, póżniej jak dziecko będzie to znów będziesz oczekiwać żeby te same osoby odwiedzily was i coś przyniosły, bezczelna jesteś i chytra. Może sama komuś przyniosłaś badziew i ci się odwdzięczył

Gość gość
Glupie polskie szmaty gowno o mnie wiecie!!!