Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolaa91

Szary odcień pach i krostki. Jak to zlikwidować?

Polecane posty

Gość karolaa91

Cześć, Od 2 lat depiluję pachy pasta cukrową, wcześniej używałam tylko maszynki (często na sucho). Nie podoba mi się jednak wygląd pach: kosmetologia .com .pl/images/pasta%2014.jpg (trzeba usunąć 2 spacje na początku) tylko jest bardziej szara niż na tym zdjęciu. Peeling stosuję dopiero od 4 miesięcy, 2 razy w tygodniu. Przez ostatnie 2 tygodnie robiłam codziennie, zostawiając na 10-15 minut, codziennie tez nawilżałam, ale też dopiero od 2 tygodni. Wcześniej w ogóle nie stosowałam na pachę żadnych kosmetyków. Usuwanie owłosienia depilatorem i woskiem daje identyczne efekty. Dermatolodzy tez nie wiedzą co mi poradzić. Powinnam poczekać na jakieś efekty peelingu, częściej nawilżać czy co???? Jak wy dbacie o pachy, aby były takie "reklamowe"? P.S. Mam jeszcze pytanie czy przez częstszą (co 7-10 dni) czy rzadszą (co 14-25 dni) depilacją można bardziej osłabić włoski, aby wyrastały jeszcze jaśniejsze, słabsze a pacha pozostała gładka nawet do 4-5 tygodni?? Bo na razie depiluję się co 7 dni, bo włoski wyrastają co 5 :( :(

Gość gość
Co ty tam depilujesz co tydzień. Pozwól włosom urosnąć trochę i skórze odpocząć. Co trzy tygodnie, to aż świat. Przebolej te dwa włoski na krzyż. Nikt cię chyba pod mikroskopem elektronowym nie ogląda. Masz wrażliwą skórę, to ją traktuj odpowiednio. Tempo wzrostu włosów jest indywidualne, od wyrywania nie zaczną wolniej rosnąć. Włoski pojawiają się co pięć dni, przez tą częstą depilację. W momencie depilacji, te co wyrosną ponad skórę za pięć dni, jeszcze w skórze były schowane. Dorwałaś się jak głupi do sera do tego karczowania.

Gość karolaa91
Dzięki. Jeszcze jakieś rady?

Gość gość
"reklamowe" pachy sa po photoshopie

Gość karolaa91
Te 21 dni to optymalny czas? Rozumiem, że im dłużej skóra odpoczywa od depilacji tym włoski rzadziej rosną, a potem pozbywanie się ich jest jeszcze dokładniejsze?