Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona która pije wino

Mąż mnie zdradza, a ja nawet nie moge odejść

Polecane posty

Gość gość
no i co że dowody zbierze ,pity , a myslicie ze on nie wexmie adwokata, ja wiem co mu doradzi adwokat, zeby przedstawił w sądzie rachuni ile wydaje na utrzymanie siebie i dzzieci....daj znac napisz tu ,jak mąż zacznie nagle prezenty dzieciom kupowac drogie bez okazji tak z dnia na dzien, wtedy wiedz ze był juz u adwokata ...cwanaiczki każdy tak robi, wtedy on bedzie brał faktury na wszystko co kupi, wezmie rachunki za opłaty za dom i tamto mieszkanie,powie ze on tam mieszka....

450zł za wynajem mieszkania? Ok, kamienice są tańsze, ale zimą trzeba je ogrzać więc rachunki małe nie są. Poza tym zależy w jakim mieście, bo w moim mieszkanie w kamienicy nawet kosztuje 700-800zl, a za 1200zł to wynajmiesz właśnie skromną kawalerkę.

Gość gość
"toteż nie poszłam na etat - nie opłaciłby mi przedszkola dla dwójki, założyłam własną działalność i pracuje z domu (dzięki temu i na kafe przesiaduję od czasu do czas" A dziećmi jak sie zajmujesz pracując ? Same sie sobą zajmują ?

Gość gość
Musisz zebrac dowody i kase na dobrego adwokata . ostatnio mi kolezanka to przerabiala, jesli masz dowody to zwykle druga strona idzie na ugode i warto sie zgodzic, bo w przeciwnym razie dobry adwokat cie wykonczy i bedzie sie to ciagnac latami. Idz na jego uklad, ale przeprowadz rozmowe, ze chcesz miec jakies oewne warunki cos w stylu alimentow; z tego oszczedzaj, zbieraj dowody, doszkalaj sie i szukaj pracy; a potem adwokat i rozwod. Jesli maz nie jest skonczonym dupkiem to nie powinien cie zostawic na lodzie, powiedz o latach z dziecmi, spalonej ' jarierze', powiedz ze chcesz dobra dzieci i rob swoje.

Gość gość
hahahaha, uczciwosc uczciwoscią ,ale żeby konta nie miec w banku,ja nie miałam stałej pracy, brałam rodzinne , cos tam srzedawałąm na allegro, zeby od męża wszystkiego nie brac i wyobraz sobie ze konto w banku mialam, bez prowizji

Gość gość
autorka nie pojdzie do pracy i nie wyprowadzi sie, bo obnizy jej sie standart zycia i to znacznie...niestety zycie jej pokarz, ze w krotce, jak nie zacznie dziaials, stanie sie eks i bedzie musiala wreszcie ruszyc tylek i walczyc...

Gość gość
Ogrzewanie centralne kominkowe. Wydaję śmieszne pieniądze na drewno i węgiel a wiesz jak mam ciepło ? Że chodzimy w krótkich portkach całą zimę :) Mówi coś to Tobie ? Pewnie nie bo masz dom na wypasie i mężusia z grubym portfelem. I k*****a myślałaś, żeś jest jego księżniczką i tak już będzie czy się zmarszczysz, przytyjesz czy będziesz żyć czy wegetować. To gdzie Ty mieszkasz, że skromna kawalerka jest za 1200 zł ? :O Jedno dziecko w szkole drugie w przedszkolu to co Ty całymi dniami robisz bo sory, ale ja dostałam bym na łeb jakbym nie miała pracy juz w takiej sytuacji. Sama w wielkim pustym domu. Bo z tego co Ty piszesz to wnioskuję, że nei masz nawet przyjaciół :O

Gość gość
Okropna sytuacja. Zachowaj spokój, nie postępuj pochopnie. Żadnych przelewów, mąż nie jest głupi. Jeśli już to odkładaj drobne sumy 100-150 zł tygodniowo. Usiądź z nim do poważnej rozmowy. Zapytaj jak to się stało, że się zakochał itd. Nagraj to. Dobrze zabezpiecz. Tamta kobieta prędzej czy później upomni się o twojego męża, a jeśli on jest wolny (intercyza) to z czasem może przestać mieć skrupuły. Zacznij szukać pracy, na pewno się uda. Jeśli mąż jest zakochany w innej kobiecie powinien cię zrozumieć a nawet udzielić wsparcia.

Gość gość
A mnie mój mąż nigdy nie zdradzi. Nie dlatego że tak wierzę w naszą miłość bo ta już dawno nie istnieje. Przyczyna jest prozaiczna. Jest totalnie nieatrakcyjny w oczach kobiet. Gdyby mnie zdradził to byłaby prawdziwa ciekawostka. Chyba bym się nawet ucieszyła że jakaś głupia przejełaby męczących teściów w prezencie. No ale niedoczekanie moje

Gość gość
troche dziwna jestes naprawde jak mąż miał firme to nie mogłaś go poprosic zeby cie wkr,ecił gdzies do pracy, cokolwiek miałabys robic, ja tez nienawidze w domu tkwic , masz juz spore te dzieci

Gość Mic mic
Lepiej niech weźmie adwokata z urzędu. Dobrzy sa tez. Nie idź teraz do pracy bo standard zycia ci sie polepszy. Powiedz adwokatowi ze nie pracujesz nie masz teraz z czego żyć i dostaniesz rzwod z orzeczeniem o jego winie i alimenty na siebie i na dzieci ofkors. Wałcz o swoje . Mi tez cieżko było wiem co pisze bo dopiero to przechodziłam. Głowa do góry.

Gość Mic mic
Oj oj :) moj tez był nieatrakcyjny a jednak znalazła sie amatorka

Gość gość
słuchaj a moze wez go nalitosc, popros zeby ci prace gdzies załatwił jako rekompensate,powiedz mu ze to ci pomoze zebrac mysli,złapać dystans , że dzieki temu nie rozkleisz sie i nie bedzesz miec czasu i siły na głupie rozmyslanie

Gość gość
haa mic mic taka jesteś pewna ? Moi przyjaciele się rozwodzą teraz, jestem między młotem a kowadłem trochę bo rozumiem i ją i jego. Ale nie ważne. Są po pierwszej rozprawie iiii dostali separację bo mają dziecko bo są młodym małżeństwem z krótkim stażem. I mają kilka miesięcy na to aby albo się dogadać, albo ona ma znaleźć pracę, bo nie ma ani podstaw żadnych do tego żeby rozwód był z jego winy więc z alimentami na siebie może się pożegnać ! Więc jak autorka nie będzie miała na niego dowodów to dostanie wielkiego chooooja. Ma się wziąć w garść i ruszyć wygodny tyłek. Taka prawda

Gość gość
w pracy bys poznała jakies kolezanki, miałabys do kogo buzie otworzyc , nie wyobrazam sobei co musisz teraz czuc, to okropne, nie seidz sama w domu

Gość gość
"a rodzice może by cię wzięli na jakis cza s do siebie,albo serio znajdz sobie tez kogos na boku,zebys nie musiała katowac się jego widokiem , cierpieniem mieszkania z im pod jednym daxhem.." O czym ty mówisz ? Ta kobieta ma dwoje dzieci. Czy wy się kurde nie zajmujecie swoimi że takie dyrdymały piszecie ? Na romanse trzeba mieć czas i warunki

Gość gość
Jeeezu piszę juz jak analfabetka :D ale to z nerwów, normalnie mnie nosi jak czytam wypociny takiej królewny z Bożej łaski.

Gość gość
Ktoś dobrze napisał, żeby nie szukać pracy - alimenty na żonę i dziecko. Z drugiej strony praca może być kartą przetargową, mąż może zażądać wyłącznej opieki nad dziećmi.

Gość gość
moja siostra miala dowod w postaci nagrania dyktafonem w sądzie g***o by tym udowodniła,ale szantażowała tym męża, bał sie wiec przystał na jej warunki juz przed rozwodem, płacił jej na dzieci i kupował im ubrania obuwie, miała przez to kase na wyprowadzke

mam przyjaciół i znajomych, bo jestem aktywna towarzysko, ale nie mówiłam jeszcze nikomu o tym. To nie jest coś czym człowiek mógłby się pochwalić

Gość amanda cuuudna
Pff dziewczyno i tak jesteś górą, czym Ty się przejmujesz?! Wiesz na czym stoisz ja na twoim miejscu korzystałabym z zycia wydając pieniądze mężusia i inwestując w siebie- przy okazji szukając fajnego faceta. Układ jak układ, z tym że radze Ci uważać by meżus nie zdobył dowodów na to że go zdradzasz bo zostaniesz z niczym- a teraz wal go i korzystaj z życia miłość po grób nie istnieje chyba że faceta szlag trafi po roku od ślubu :classic_cool:

Gość Mic mic
Moj ex był zupełnie nieatrakcyjny, był tyranem , jego wzrok zabijał Większość znajomych zwyczajnie sie go bała a jednak znalazla sie c**a co go chciał ale myśle raczej ze poleciała na kasę . Bo k***a na co ??? Bił mnie , pieniędzy nie dawał , nie interesował sie rodzina w ogole, miał kolegów piwko rybki, bijatyki itp. Nie pracowałam, moja sytuacja była beznadziejna ale wyszłam z tego z podniesionym czołem Jestem z siebie dumna ze udało mi sie wyswobodzic sie z tego co on mi zafundował. Autorko bierz adwokata z urzędu i mów mu wszystko , oni dobrze pracują bo to tez ich sukces jak wygrasz.

Gość gość
wątpię zeby ta kochanica chciała cudze dzieci wychowywac

Gość gość
no wyobraz sobie tam wyzej ze wiem co pisze tez mam 2 dzieci i nawet prace mam, ale ona maja tez ojca,tak, wiec skoro ma czas na kochanke i poszedł na układ póki co, to przeciez moze czasem z nimi zostac a ona niby na zakupy czy do kolezanki,tak

Gość Mic mic
Tez dowodów zdrady jako takiej nie miałam . Ale mówiłam wszystko na rozprawie wyrzuciłam z siebie cały moj żal za te wszystkie lata upokorzeń i wygrałam.

Gość gość
Ale autorki nikt nie upokarzał przez lata. Jedyne o co może mieć żal do męża to o to, że poszukał sobie kochanki. A może dawał jej sygnały, że chciałby żeby zmieniła coś w swoim życiu. Ale takie kobiety są głuche i ślepe. Królewny :)

Gość gość
a ja znam przypadek gdzie facet puscił żone z torbami, bo dom był jego kupili mu rodzice przed slubem,ona nie pracowałą wiec nie miała wkładu w ten dom,nie mieli nawet intercyzy.Nie udowodniła mu tez winy mimo ze miał kochanke .Rodzina jej ją przygarneła z dzieckiem,cała rodzina bracia siostry ciotki zrzutke zrobili na lokum dla niej

Gość Mic mic
Zona to nie iss zeby sygnały odbierać , sorry

Gość Mic mic
No to mi sie udało :)