Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalny chłopak

Czy ma ktoś doświadczenie ze "sprawnymi inaczej" ?

Polecane posty

Gość gość
"sprawny inaczej" to może być: wózek, kule, niewidomy, głuchy... określ :-o

Gość normalny chłopak
"Kafeteria.pl - kobiecy magazyn dla kobiet o kobietach" Rzeczywiście nie mam tu nic do szukania.

Gość gość
Po Twoim pierwszym poście stwierdzam, że nie nadajesz się do związku z tą dziewczyną. Dlaczego uważasz, że wolałaby związać się z innym niepełnosprawnym? Nie traktuj jej jak jakieś"innej" tylko dlatego, że ma ograniczenia ruchowe.

Gość gość
" ale mam poważne obawy, czy takie osoby są w stanie zbudować normalne relacje inter-socjalne" Bo co? Bo jest niepełnosprawna i przez to nie nadaje się do kontaktu z innymi?-o

Gość normalny chłopak
"wózek, kule, niewidomy, głuchy.." - co za różnica ? Mój problem tkwi gdzie indziej. Czy takie związki mają przyszłość ? Pytam, bo po ostatnim związku mam wątpliwości, chociaż w nim miała bardziej "niesprawność emocjonalna" miejsce.

Gość gość
Nie spotkałeś się kiedyś z parą typu on normalnego wzrostu a ona karzeł albo on niewidomy a ona widoma? To są ludzie normalnie kochający i z takimi samymi problemami i potrzebami jak Ty. Jakbym była w takiej sytuacji jak Ty to nie miałby dla mnie znaczenia wózek tylko to czy pod względem charakteru pasujemy do siebie. "Czy takie związki mają przyszłość ?" mają i nie mają, tak samo jak u ludzi zdrowych ruchowo.

Gość normalny chłopak
"...jest niepełnosprawna i przez to nie nadaje się do kontaktu z innymi ?" Niby wszystkich ma, a tak na prawdę nikogo. Mnóstwo koleżanek, kolegów, znajomych a jak przyjdzie co do czego ... To mnie zastanawia.

no patrzcie państwo. przed chwilą nie miała żadnej przyjaciółki, a teraz ma mnóstwo koleżanek i kolegów. coś się chłopcze motasz w zeznaniach.

Gość gość
takich ludzi nalezy normalnie traktowac we wszystkich innych dziedzinach ( mowie innych , bo jak ktos np nie ma nogi, nie wymaga sie od nich biegów na setkę.)

Gość gość
Może wciąż spotyka takich jak Ty,którzy uważają, że skoro jeździ na wózku to jest "intersocjalna" :-o

Gość normalny chłopak
Alicjo, czytaj uważnie. Chyba wyraźnie napisałem, że ma, ale na niby. Wszyscy są tylko na pokaz dla niej mili, jak na prawdę czegoś potrzebuje, to nie ma nikogo.

Gość gość
"Wszyscy są tylko na pokaz dla niej mili, jak na prawdę czegoś potrzebuje, to nie ma nikogo" To spotyka ludzi zdrowych. Wierz mi, że mam tak samo.

Gość stokrotkowa1
Znasz ja juz kilka lat, to jakiś tam pogląd na jej charakter masz. Czy ona nabyła kalectwo, czy też ma tak od urodzenia?

Gość gość
Z tego powodu, ze nie dostarczasz informacji zrodlowej, nie otrzymujesz oczekiwanych odpowiedzi. Osoby nieplnosprawne wymagaj wiecej (nie bezposrednio) niz wpelnisprawne. Trzeba miec ciagle na uwadze ich uczucia, dyskonfort itp. Tobie kolego ona sie jedynie podoba , a jedyna zecz ktura jej mozesz (i deklarujesz miedzy wierszami) to ponizenie. Daj jej wiec spokuj. A tak generalnie to wszystkich pozdrawiam.

Gość gość
"foszasta mamejo" - te slowa skierowane do autora doskonale Go podsumowuja!

Gość normalny chłopak
OK, przyjaciele też twierdzą, że już się za daleko posunąłem i będę ją tylko z każdym krokiem krzywdził. Szkoda. Naprawdę chciałem.

Gość gość
Typowy egoista chcil pomagac wiec pomogl sobie.

Gość gość
Mamy rozumiec ,ze wykorzystales uposledzona dziewczyne? :O

Gość gość
ALE O CO CHODZI ? MAMY SIĘ DOMYŚLAĆ ?

Gość gość
To jest karalne nawet w polsce. Fuuuu!!!!!

Gość gość
Ty jesteś niepełnosprawny intelektualnie, procesy myslowe kuleją, do tego afazja, problemy z artykulacją, tak czy siak będziecie do siebie pasować

Gość gość
Nie obrazaj tej dziewczyny, napewno bije NormalnegoChlopaka inteligiencja, bo nie moze byc dwuch takich na swiecie. Cholera bez polskich znakow jak uposledzony pisze.

Gość normalny chłopak
Dlaczego używacie tak pejoratywnego nazewnictwa ? Wykorzystałem ? Spotykamy się - bez umawiania - tak jakoś samo wychodzi. No i parę razy "wyszliśmy" - ale już po umówieniu. Teraz będę musiał się ostrożnie wycofać - chyba faktycznie za daleko zabrnąłem.

Gość gość
Wykorzystywanie uposledzonych osob powinno byc karalne ,a autora przydalaby sie cela z napalonymi wiezniami :O

Gość gość
chcesz się tutaj wybielić? :O

Gość gość
Fajfus smierdzacy! :O

Gość gość
Mam wrazenie ze ten temat zalozyl Maciek B ten sam styl pisanie ,no i nie moze pisac na swoim topiku bo udaje ,ze jest z dziewczyna :O

Gość normalny chłopak
Być może pytanie nie na temat: Czy tu piszą wyłącznie wyborcy P/I/S-u ?

Gość infantylna_1992
Jakos tak samo wychodzi, ze sie spotykacie ? Troche dziwne.