Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Kuracjuszka 8606

Sanatorium NFZ, Susmed, HUTMEN, D膮bki

Polecane posty

Go艣膰 Jacek  m
Marto ze 艢l膮ska ja te偶 w tym terminie b臋d臋 z c贸rk膮 w sanatorium c贸rka ma 5 lat

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Jacek m
Hej Marylka47 ja b臋d臋 w tym okresie w sanatorium z c贸rk膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marylka47
A sk膮d jeste艣 Jacku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M ze 艢l膮ska
Hej, to 艣wietnie ....nasze c贸reczki w tym samym wieku;) jad臋 poci膮giem z Katowic ;) do zobaczenia na miejscu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej. Jestem z Zielonej G贸ry. Marylka podasz jaki艣 namiar na siebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M ze 艢l膮ska to mo偶e nasze c贸rki si臋 za przyja藕ni膮 .Dasz jaki艣 namiar na siebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jacek m
M ze 艢l膮ska podasz meila ????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, jad臋 do Susmed-u samochodem ze Szczecina - turnus od 26.09 do 17.10. Mog臋 kogo艣 zabra膰, e-mail: zbylgniews@op.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Susmed og贸lnie to jaka艣 totalna padaka np. w por贸wnaniu z Dukatem kt贸ry tak偶e jest w D膮bkach. Jedzenie na sto艂贸wce zda偶y艂o si臋, 偶e mieso na obiad 艣mierdzia艂o przys艂owiowym starym knurem, w臋dliny na kolacj臋 tak偶e. Pokoje w budynku C og贸lnie 艣rednie w A jest dobry standard ale to tylko jak jedziesz prywatnie nie z NFZ. Wifi dzia艂a tylko na korytarzu w pokojach nie ma zasi臋gu no chyba 偶e tych obok rutera. Zabiegi dla dzieci to tylko inhalacje 艂ugiem ciechoci艅skim 10 minut , mata magnetyczna 10 minut w pierwszym tygodniu a potem lampa solaris 6 minut lub sollux. I jeszcze 20 minut 膰wicze艅 w艂a艣ciwie to 偶adne 膰wiczenie tylko zabawa przez 20 minut, brak indywidulanego podej艣cia. Panie og贸lnie na sto艂贸wce mi艂e ale w recepcji to jaka艣 wiocha i gbyrowate podobnie jak bezczelna pani prezes. Wyjatek stanowi jedna pani z recepcji w okularach. Brak zorganizowanych zaj臋膰 dla dzieci. Za opiekun p艂aci si臋 jak za zbo偶e, parkin ok 10 pln za dob臋 oczywi艣cie niestrze偶ony. Og贸lnie nie polecam, za to 艣mia艂o moge poleci膰 Dukat, bo by艂am w obu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
C贸偶 tu poleca膰 jak skierowanie ju偶 wystawione... Najwy偶ej mo偶na zrezygnowa膰 i czeka膰 nast臋pne 1,5 roku - kto wie, czy nie na to samo sanatorium...:(

Udost臋pnij ten post

Z wi臋kszo艣ci wypowiedzi mo偶na wnioskowa膰, 偶e SUSMED jest to sanatorium dla dzieci. Prosz臋, niech kto艣 mi powie jak to jest? Czytam tu na forum 偶e prawie ka偶dy jedzie z dzieckiem, 偶e place zabaw, inhalacje. Dosta艂am skierowanie z ZUS i teraz mam mieszane uczucia bo nikt nie pisze o leczeniu zwyrodnie艅 staw贸w, nadci艣nienia a ja po to tam jad臋 zaraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Go艣ka
Witam. Te偶 dosta艂am Sanatorium Susmed w terminie 26.09-17.10. Jestem z Olsztyna i jad臋 PKP do Koszalina. Jestem pe艂na obaw co do pokoju jak i zabieg贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gosiu z Olsztyna, b臋d臋 przeje偶d偶a艂 ok. 10-11 godz. przez Koszalin. Je偶eli zd膮偶ysz dojecha膰 mog臋 zabra膰 po drodze - zawsze to wygodniej ni偶 busem... To sanatorium to obiekt mieszany, dzieci臋co-doros艂y. Te偶 mam obawy co do bazy zabiegowej - raczej absolutne minimum... Pokoje - podobno na NFZ w najlepszym razie 2-osobowe (pewnie w studio) i bardzo ciasne...pozdrawiam (ew. pisz: zbylgniews@op.pl)

Udost臋pnij ten post

Ju偶 pyta艂am ale przesz艂o bez echa a mianowicie jad臋 5 wrze艣nia poci膮giem z Ciechanowa o 6.15 do Koszalina.W Dzia艂dowie b臋dzie 6.51 a w Malborku 8.20.Bardzo mi zale偶y pozna膰 kogo艣 i razem podr贸偶owa膰. Prosz臋 , je艣li kto艣 jedzie niech si臋 odezwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@Marylka47...ta stronka nie jest pewnie zbyt popularna... A mo偶e w tym terminie nikt nie jedzie z Twoich okolic? Lub ci co jad膮 niekoniecznie szperaj膮 po Internecie?... 呕ycz臋 du偶o zdrowia, mi艂ej obs艂ugi i pi臋knej pogody. No i oczywi艣cie zostaw troszk臋 tego wszystkiego dla nas - czyli nast臋pnego turnusu - zbylgniews@......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:) Dzi臋kuj臋! Szkoda, 偶e mijamy si臋 w turnusach - by艂oby mi艂o... Pozdrawiam, tak - Zbyszek...

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie, przecie偶 ju偶 si臋 , mo偶na powiedzie膰" znamy"...A Ty jedziesz na nast臋pny turnus? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, jad臋 po Tobie. Licz臋, 偶e co艣 wrzucisz tu na forum z pobytu - najlepiej spod recepcji, dalej nie ma zasi臋gu z routera... :(

Udost臋pnij ten post

Bior臋 sw贸j router 偶eby by膰 niezale偶na. Jak dasz adres @ to Ci w trakcie co艣 napisz臋. S膮 tak r贸偶ne opinie, 偶e sama nie wiem co o tych D膮bkach my艣le膰.By艂e艣 ju偶 tam?

Udost臋pnij ten post

A m贸j turnus b臋dzie od 5 do 26 wrze艣nia. B臋d臋 w sanatorium SUSMED. Podaj臋 e-mail do kontaktu : msr2@o2.pl A mo偶e kto艣 z moich stron tam te偶 jedzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@Marylka47 - m贸j adres: zbylgniews@op.pl Jad臋 pierwszy raz - nie tylko do D膮bek ale i og贸lnie... Prawdopodobnie te偶 ostatni, to nie na moje zdrowie czeka膰 zn贸w p贸艂tora roku... ;) haha... W ko艅cu do morza mam nieca艂e 100 km, wi臋c mog臋 si臋 inhalowa膰 do woli po p贸艂torej godziny jazdy...Dzi臋ki z g贸ry za dobre serduszko... :) @basiarac......... wys艂a艂em par臋 dni temu maila na Tw贸j adres i......nic.... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam jade z synem do susmedu w 23-14 pazdziernik Wroclaw badz Jarocin z 5 letnim synem jak ktos jedzie w tym terminie z okolic podaje kontakt ireneuszstalis@wp.pl pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iwoo
Witam jade z corka 5letnia doSusmedu 14.10-04.11.niestety i naczytalam.sie ze ogolnie nie najlepiej w tym osrodku. Chxialabym.zmienic ale boje sie ze jak poprosze o zmiane na.dukata to lekarz balneolog mi odrzuci wogole wniosek i nigdzie nie pojedziemu. Czy Ktos z Was zmienial osrodek po skierowaniu juz do konktretnego? Czy lekarz przychyla sie czy ravzej nie probowac. Wiem ze to sie wiaze ze zmiana terminu ale co tam i tak lipny termin mamy... Dajcie znac czy ktos.zmienial. Bede wdzieczna za wszellka opinie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Miejsca i terminu wyjazdu nie mo偶emy wybra膰 sobie sami. Decyduje o tym lekarz balneolog z NFZ, analizuj膮cy skierowanie. Pami臋tajmy, 偶e ma on prawo odm贸wi膰 leczenia uzdrowiskowego. " To wersja oficjalna. Zreszt膮 na skierowaniu pisze wyra藕nie, 偶e skierowanie mo偶na jedynie zwr贸ci膰. Natomiast je艣li lekarz rodzinny odpowiednio to uzasadni wzgl臋dami zdrowotnymi, NFZ mo偶e przesun膮膰 termin wyjazdu (do tego samego o艣rodka!) do trzech miesi臋cy. Pod warunkiem, 偶e ostateczny termin wyjazdu mie艣ci si臋 w 18-miesi膮cach od dnia z艂o偶enia wniosku. Ale...podobno...czasami... Najlepiej zjawi膰 si臋 osobi艣cie w oddziale NFZ i porozmawia膰.... @zbylgniews...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iwoo
Dzieki za info... Jeszcze nie otrzymalam fiycznie dokumentu ze skierowaniem do susmedu ale zobaczylam na stronie ze tam wlasnie mamy skierowanie. Jak dzwonilam do nfz do pani powiedziala ze moge na pismie poprosic ale musze miec uzasadnienie. Moze gdybym.mogla osobiscie pogadac ale.nie wiem.czy mam poprostu pojechac czy musze jednak pisemnie... Wydaje sie kupe kasy zeby diecku pomoc wiec chcialoby sie chociaz moec jakis standard. Nie wiem kto i czemu o tym decyduje i dlaczego nie mozna zminiac przeciez nie jade za free to wolny kraj. Niby dziecko.ma za free wiec na rodzicach sobie odbijaja dranie, zdziercy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iwoo
Napisa艂am maila do nfz z zapytaniem czy jest mo偶liwo艣膰 zmiany o艣rodka. Nie wiem czy wog贸le odpisz膮 ale dam zna膰... A mo偶e ja nie potrzebnie sie tak obawiam tego o艣rodka SUSMED. Sama nie wiem ale z tego co czytam to nie najlepiej jest oceniany wi臋c po co p艂aci膰 ci臋偶kie pieni膮dze za co艣 co i tak nie pomo偶e??? W dodatku trzeba kombinowa膰 w pracy bo to az 21 dni. Jest du偶o dylemat贸w zwi膮zanych z takim wyjazdem. Co trzeba zabra膰 na taki wyjazd, co napewno mi si臋 przyda? Za czajnik p艂aci膰 po 7z艂/dob臋 istne zdzierstwo poprostu czy za lod贸wk臋? Wszystkie dobre rady mile widziane :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roman224
Witam ! By艂em w "SUSMED" i mam zupe艂nie odmienne zdanie od os贸b wyra偶aj膮cych tu swoje opinie. Wy偶ywienie bardzo dobre, zakwaterowanie w budynkach A i B (nawet w studio) bardzo dobre. Zabiegi STANDARD jak wsz臋dzie z wyr贸偶nieniem pani Joanny z sali gimnastycznej (prowadzi zaj臋cia tak i takie jakich nigdzie nie spotka艂em - super), Recepcja - bardzo mi艂e panie. Trzeba tylko odrobin臋 wyrozumia艂o艣ci dla ich ci臋偶kiej pracy. Przy okazji pozdrawiam najmilsz膮 pani膮 Emilie. Jak komu艣 nie pasuj膮 D膮bki i SUSMED to proponuj臋 Kamie艅 Pomorski. Tam zobaczycie dopiero wioch臋 i anty zabiegi i pobyt.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iwoo
Witam, niestety odpowiedzi nie dosta艂am, postanowi艂am zaryzykowa膰 i pojedziemy do SUSMEDU z dzieckiem. Jak rozumiem Panie Romanie to Pan by艂 kuracjuszem? Mo偶e dla doros艂ych jest inaczej a mo偶e faktycznie nie potrzebnie tyle czytam i szukam sobie problem贸w, mo偶e b臋dzie fajnie, napewno poza tym 偶e jest to pobyt w celach zdrowotnych ,s膮 to r贸wnie偶 nasze drugie wakacje, w porze niezbyt wakacyjnej ale za to w porze " jodu":) Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy i kuracjuszki :) my juz niebawem jedziemy. Czy Kto艣 wybiera si臋 do SUSMEDU w terminie 14.10-04.11.2015?

Udost臋pnij ten post