Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuracjuszka 8606

Sanatorium NFZ, Susmed, HUTMEN, Dąbki

Polecane posty

Gość ReniaRenia3
Witam wszystkich. Ja z córeczką 6 lat, mamy termin w Susmed, od 18.05.2016. Wyjeżdżamy rano z okolic Żyrardowa. Jeśli jest ktoś z okolic i również ma ten termin, to mam 2 miejsca wolne w samochodzie. Podaje e-maila kwiatuszekr@wp.pl

witam, czy ktoś jedzie samochodem do tego Sanatorium w dniu 30.04.2016 przez Włocławek - chętnie się zabiorę i oczywiście dorzuce do paliwa - pozdrawiam Wiesia 535220344 / dziękuję i mam nadzieje do zobaczenia

Gość gość
WITAM...jadę z Białegostoku do Dąbek /Susmed/30.04.-21.05.2016r mogę zabrać z trasy 518751728

Gość gość
czy ktoś jedzie w terminie od 8 czerwca

Gość gość
Witam, czy ktoś jedzie do Susmedu 29.06-20.07? Jak tam jest? czy warto wogóle pojechać?

Moja córka otrzymała termin 10-31.08.2016. Ktoś jedzie?

Gość gość
Witam, jade w terminie 8-29.06.2016 z corkami 2,5 i 4,5. Bede jechala z Warszawy. A Ty skad?

Gość gość123456789
Wszyscy tm jadą? Bo ja mam termin do sanatorium nad morzem: http://www.inwex-turnusy.pl/ gdzie turnusy organizuje INWEX. Jadę na schorzenie kręgosłupa a Wy?

Gość KRoguska
Witam, gość, ja równiez wyjeżdzam do Susmedu z dwiema córkami 2,5 i 4,5 roku :) Również z Warszawy :) i w tym samym terminie 8-29.06.2016. miło znaleźć kogoś z tego samego terminu, czy mogałbym prosić o maila lub telefon w celu wymiany zdań :) pozdrawiam, K. Roguska katreen3@o2.pl

Gość bu69
Ja jadę z synem niespełna 6 letnim z Krakowa w terminie 08-29.06.16!!!

Gość gość
A jak tam dojezdzasz. Ja mam problem bo do sanatorium zawiezie nas maz autem a z powrotem nie moze nas odebrac bo bedzie w delegacji a jazda z dwojka dzieci przez pol Polski pociagiem srednio mi sie usmiecha.

Gość Lucyna katowice
Witam ,ja dzisiaj dostałam odpowiedź z NFZ i mamy termin na 31.08 ,przeczytałam o tym uzdrowisku wszystkie posty i jestem załamana ,zastanawiam się czy nie zrezygnować, jechać pół Polski ,płacić tyle kasy i się wkurzać potem

Gość gość
A czy czytałaś post Jurka z lutego 2016 na stronie 6. Myślę, że nie będziesz żałować i będziesz zadowolona z pobytu, nawet jeśli przejedziesz pół Polski. Miłego pobytu

Gość gmonika lwo
Witam jadę z Warszawy 29-06 2016 btlM w dukacie w tamtym roku i opinie lekko mnie przerażają

Gość gość
Ja byłam w marcu i nie jest źle. Jedyna rzecz do której mogę się tak naprawdę przyczepić to jedzenie. Jedliśmy na 2 zmianie. Byłam z mężem i płaciliśmy 100% za wszystko, stawka żywieniowa wynosi tam chyba 45 zł. Siedzieliśmy przy jednym stoliku z innym małżeństwem z dzieckiem, więc 4 osoby dorosłe i 2 dzieci. Nie dostawaliśmy takich porcji jak 1 zmiana, wszystko było na jednym talerzu, dla całej 6, a na obiad dostawaliśmy tyle co inni na 4 osoby (2 dorosłe i 2 dzieci). Do tego każdy się na każdego oglądał, sytuacja beznadziejna. Zapłaciliśmy a mimo to czuliśmy się skrępowani. Raz jak dostaliśmy zupę to nawet dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci nie wystarczyło, fakt że nam dołożyli, ale trzeba chodzić i się upominać. Inni jak siedzieli sami przy stoliku dostawali porcję na np. 3 osoby i ok, a u nas było to rozwiązane bez sensu. Zdarzyło mi się jeść obiad z dorosłymi (1 zmiana) i widziałam jakie porcje oni dostali a jakie my pomimo, ze też jako dorośli zapłaciliśmy z własnej kieszeni. Jak jadłam z nimi obiad na 2 danie był sos, dostali na 7 osób łącznie z nami 2 miski sosu z bardzo dużą ilością mięsa i sobie dokładali, a my na 2 zmianie tydzień wcześniej jak dostaliśmy sos, to obie skomentowałyśmy z tą drugą Panią, bo na 6 osób dostaliśmy pół miseczki sosu i nie przesadzając 6 "skwareczek" tj.takich malutkich kawałeczków mięska. To nie chodzi o to, że ja tam liczyłam na nie wiadomo co, ale jak widziałam jak dostaje 1 zmiana posiłki (na 1 osobę tyle mięsa co u nas na 6) a jak my, to mam wrażenie że czasami dostawaliśmy resztki po nich. I wkurza mnie to bo zapłaciłam za to niemałe pieniądze. A sposób podawania posiłków na 2 zmianie jest BEZNADZIEJNY!!!

Gość gość
To niezgłosiliście tego Państwo? Z tego wynika że druga zmiana jadła posiłki odgrzewane ?...ja jadę z synkiem 5letnim i mąż ma zostać z nami kilka dni ,z tego co Państwo piszecie to mam wrażenie że zapłacimy jak za hotel *** a warunki jak w schronisku (bez obrazy schroniska)....czy nikt nie ma na to wpływu?

Witam, czy ktoś wybiera się do sanatorium Susmed w terminie 13.08.2016r.-03.09.2016r. Ja wyruszam z Wrocławia. Może ktoś jedzie z tej miejscowości autem?

Gość gość
Witam! Dostałam sanatorium Susmed od 23 lipca. Czy ktoś wybiera się tam także w tym terminie? Ja jadę z Warszawy. Nie wiem jeszcze jak.

Gość gość
Mam pytanie do osób które już były w Susmedzie? Jak wygląda sam proces zakwaterowania? czy jest wtedy duże zamieszanie, rozgardiasz, są jakieś problemy. Czy na zawołanie o 14 jak rozpoczyna sie kwaterowanie ustawia się przy recepcji jakaś olbrzymia kolejka ? Pytam ponieważ będę sama z dwójką dzieci i zastanawiam się czy dam radę to ogarnąć :)

Gość gość
Witam, widzę że jest trochę osób jadących na turnus od 29.06.2016. Ja wybieram się z Warszawy z 4 letnim synkiem. Chętnie się z kimś wcześniej zapoznam,aby bylo razniej i mnie i dziecku.

Gość gość
Witam-ja wyjeżdżam w środę 08.06 z Warszawy, jadę z 4letnim Synkiem, ale jestem pełna obaw, jak to w sanatorium dla dzieci nie ma dla nich zajęć? a jak pada deszcz to co te dzieci mają robić? może ktoś napisze kto tam był z maluchami? czy te zabiegi coś dają?czy zauważyliscie Państwo poprawę, czy lekarz stwierdził poprawę? Pieniądze nie są małe, ja myślałam że opiekun płaci duużo mniej, przecież oczywistym jest, że 4 latek nie pojedzie sam,?

Gość gośćkasa
Witaj, ja również jadę z dziećmi od jutra do Susmedu, ostatnio dzwoniłam do ośrodka - Pani powiedziała że dzieci w sezonie letnim mają zagwarantowane zajęcia dodatkowe, jest świetlica na której można dziecko zostawić, są organizowane ogniska, dyskoteki raz w tygodniu, są place zabaw na terenie więc myślę że dzieci nie będą się nudzić a my razem z nimi :) Wszystko okaże się już jutro....

Gość gość
ja za to planuje wybrac sie do www.uzdrowisko-swieradow.pl myslicie, ze to bedzie dobry wybor? Dzieki z gory za odpowiedz, chodzi mi o problemy cisnieniowe

Gość gość
Witam kuracjuszy.Ja mam Turnus w Susmedzie w DĄBKACH od 24.09 do 15.10.16,wyruszam samochodem z Wrocławia-chętnie zabiorę 3 lub 4 osoby.Czekam na kontakt tel:601563102.Andrzej

Gość czesiag
Gdyby ktoś jechała do Dąbek w dniu 30.07.2016r to proszę o kontakt.Jedziemy z mężem z Gorzowa wlkp i chętnie byśmy się zabrali za odpowiednią opłatą.pozdrawiam -Czesłąwa

Gość gość
Witam jestem z okolic Legnicy, jadę samochodem do Dąbek 05.09-26.09.2016. Chętnie kogoś zabiorę. godmi@onet.eu

Gość tysiaczek82
witam. ja jadę z córką 4lata i druga córka 6lat na turnus rehabilitacyjny od 14 sierpnia do 28 sierpnia. .... córka ta 4lat nią w sobotę złamała nogę, wiec nasz znak rozpoznawczy to gips ..... poraźka

Gość Kinga474
Tysiaczek82 a nie myślała Pani o zamianie? Ja mam termin 12.10 do 2.11, niestety napewno nie będę mogła pojechać, może znajdzie się ktoś kto zechce się zamienić terminami?

Gość tysiaczek82
Nie... ponieważ wtedy nie mam urlopu ani ja, ani mąż...

Gość tysiaczek82
i ja jadę na 2 tygodnie...turnus rehabilitacyjny, a mąż z córką na wczasy..... ja płacę całość..nie dostałam dofinansowania