Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w szpitalu mozna zastrzec ,aby nie podawac dziecko na rece?

Polecane posty

Gość gość
o jezu dajcie już spokoj z tym naciskiem i przekonywaniem o przytuleniach , o tym ze jedyna sluszna decyzja to wychowywanie dziecka Dla jednej kobiety będzie sluszna decyzja, dla innej kobiety będzie fatalna Nie każda kobieta nadaje się na rodzica, zgadzam się z autorka co napisala, a bo to mało w wiadomościach słychać jak dzieci są krzywdzone i wtyde jaka pierwsza myśl wam się nasuwa? a no zapewne dlaczego nie oddala dziecka ,a nie pastwiła nad nim , czy znęcała się czując ze to nie jest dla niej pisane. Nie wszystkie kobiety potrafią być matkami i czasami lepiej niech nie będą, moja zresztą tez nie była taka jak z obrazka i na dzień matki jej zycze nie zloze

Gość 527
Autorka a mozesz napisać dlaczego podjelas taka decyzje? Nie chcesz mieć nigdy dzieci? Czy chcesz ale z innym?

Gość Amanta
Autorko Czy Ty nie zauważyłas ze sie nakręcasz ? Oddasz to oddasz, twoja sprawa, masz prawo. To nic złego nie jest, złe by było gdybys je zabiła, porzuciła w śmietniku itp. Dojrzała decyzja. Tylko po jaka cholerę te chamskie odzywki, te epitety pod moim i innych dziewczyn adresem. Pieluchowe zapalenie mózgu... Itp. Nie musisz walczyć z nami i nas obrażać tylko dlatego ze masz inne zdanie. Forum to wymiana poglądów, tak jest zawsze, bedą ci którzy pochwała, zgania i doradza ale będąc osoba dorosła nie musisz nikogo przy tym mieszać z błotem.

Gość gość
autorka: dziękuje za wyrozumialosc, widze ze jeszcze nie wszyscy dostali szajby na punkcie dzieci to moje życie 527 nie chce mieć dzieci w ogóle, dlaczego to napisałam na poprzedniej stronie mniej więcej ale nie wszystko, resztę dla siebie zachowam. Wiem, ze bylabym okrutna matka ( mam fatalne wzorce , sama nasiąknęłam złymi odr****** mimowolnymi) jestem przemocowcem niestety , robie cos impulsywnie a dopiero widze co się stało no i tak w skrocie, a mojej matce odkąd skonczylam 7 lat nie skaladm na dzień matki zyczen rowniez Na dziecko nie chce patrzeć i chyba z tego co słyszałam to na inny oddział takie kobiety przenoszą, nie położnictwo

Gość gość
wow wchodzisz na forum macierzynstwo i wyzywasz nasze dzieci od rozwyzdrzonych....ze wogole taki zarabisty facet,pelen odpowiedzialnosci chcial sie z taka sucza przespac...ktora wlasne dziecko nazywa TO COS.Ty rob sobie co chcesz,ale nie obrazaj innychmatek i dzieci ///:-) To NIE JEST temat na temat czy dobrze zrobiłam, ale wiem, wiem, myślenie to ciężka sprawa. Nikt tu nikogo nie obrażał az sie pojawiły takie kretynki jak ty nazywające kogoś sucza. Jestes wstrętna i nie wiem jak jestes matka z takimi opiniami. :-o A ty autorko, miałaś sie nie tłumaczyć. Dostałaś odpowiedzi, możesz nie dotykać dziecka, i wystarczy. Spadaj z forum a nie wdaj sie w dyskusje z dewotkami.

Gość gość
autorka: spadam z tego dzialu na amen, modle się aby polozne były wyrozumiale i zebym nie przechodziła wojen z na ten temat jeszcze z tymi babami , które nie będą mieć zamiaru respektować mojej decyzji za zaczną jeszcze mi w komórce pokazywać zdjęcia swoich s cudownych dzieci Zegnam

Gość gość
SPADAJ SPADAJ bo sie nakrecasz jak nawiedzona.Jak nogi umialas rozstawiac to gebe w szpitalu tez bedziesz chyba umiala otworzyc by powiedziec,ze nie chcesz dziecka.Nikt cie tu na nic nie namawia.Ale wchodzac na forum o macierzynstwie to wez sie zastanow co wogole wypisujesz.myslisz ze wszystkie matki sa po pachy odchodami dziecka ubrudzone.TTAAA na pewno.Ty nie masz nic ani faceta ani dziecka tylko puste agresywnezycie.I sobie zyj jak chcesz.Decyzja o oddaniu dziecka jest sluszna,matka to ty bys byla fatalna.....i polecam wejdz na strone antykoncepcja i tam sie doucz jak sie nozki rozklada by z tego takie COS jak nazwalas ,sie nie urodzilo.A to ze samatki,ktorym taka decyzje jest ciezko zrozumiec tzn ze ten swiat jest jeszcze normalny.

Gość gość
Ty z 19.21 lepiej zastanow sie jaka ty matka jestes. Czy czasem nie kiepska.

Gość autorko ja cie popieram lepiej
a gdzie tu autorka napisala, ze wszystkie matki sa po pachy odchodami dziecka ubrudzone?? co ty sobie dopowiadasz? napisala o siedzeniu po łokcie w pieluchach a prawda jest taka ze do 2 lat tak jest, moja siotra 5 lat mieszkala z synem u nas i widziałam prze ten czas gdzie rola kobiety się sprowadza i do czego mając dziecko ja ją popieram jeśli ma z sobą problemy , dzieciństwo przykre i czuje ,ze nie dalaby rady psychicznie z dzieckiem, bo co tu wpierać jej cos jak czuje inaczej?

Gość autorko ja cie popieram lepiej
a ty się doucz gamoniu ,ze żadna antykoncepcja nie daje 100 gwarancji, sama stisuje antykoncepcje w tym tez pigułki i raz musiałam wziąć tabletke 72 po a raz poronna do 9 tyg mimo antykoncepcji przeróżnej Nawet lekarz ci powie ze antykoncepcja ZADNA nie daje 100% zabezpieczenia przed ciążą, ani kalendarzyk, ani pgulk, ani plastry, ani kondon, ryzyko zawsze jest

Gość gość
to sie neich wykastruje jak nie chce miec dzieci!wiesz ile kobiet wpada uzywajac odpowiednio antykoncepcji???to jest cud zeby wpasc w tych czasach.

Powiesz,że nie chcesz i Ci nie położą. Nikt do tego nie bedzie zmuszal. Dobrze,że te dziecko bedzie mialo chociaz ojca...ale szkoda mi takich dzieci :( ktore noszone są pod sercem 9 mies a potem sa oddawane;/ no ale lepiej oddać niż zabić ...ja chodzby nie wiem co, nie oddalabym swojego dziecka...

powiedz im to przed samą operacją, najlepiej też prowadzącemu i ordynatorowi. Jeśli coś by wynikło - odmawiaj dotykania dziecka,tłumacz. A nawet najgorsza piguła zrozumie, jak się wyjedzie do niej z mordą.

Gość gość
a mało to wariatek czy jakiś niepoczytalnych osob z problemami psychicznymi wychowuje dziecko a później o tragedii słychać i czytać?' ja jestem za tym ,ze lepiej już oddać czy usunąc niż później na dziecku się wyżywać ,aby ono katusze znosiło czy umieralo w cierpieniu , tylko dlatego bo nie wypada oddac, ludzie co wy piszecie Nie podważałabym decyzji kobiety jeśli je nie znam tym bardziej,

Gość yta45
Nikt Was nie pyta o to, jakie uczucia żywicie do swojego dziecka i co myślicie o oddaniu, tylko jest pytanie o to, czy prośba o brak kontaktu z dzieckiem będzie respektowana. Tak już otępiałyście przy tych pampersach, że nie potraficie odpowiedzieć na pytanie? Nie zrozumiałyście tego pytania, czy co?

Gość gość
po pierwsze - nie można zrzec się praw rodzicielskich, skoro ojciec dziecka przejmuje nad nim opiekę, to nadal ciąży na Tobie obowiązek alimentacyjny po drugie - jeśli ojciec dziecka nie jest Twoim mężem, to mu dziecka tak od razu nie wydadzą. najpierw musicie iść razem do USC, gdzie oboje przed kierownikiem oświadczycie, że on jest ojcem. dopiero jak będzie akt urodzenia, to wydadzą mu dziecko. wcześniej jest on osobą obcą i nikt mu dziecka nie da.

Gość yta45
Komandor, przybij piątkę. :D Pomogłaś mi, bo czytając ten temacik normalnie zaczęłam się wkurzać na niektóre z wypowiadających się pań.

Gość gość
szkoda dzieciątka, bo ono nie jest niczemu winne a bardzo takie maleństwo będzie potrzebować kontaktu z mamą :(( No ale rozumiem też Twój wybór, masz do tego prawo

Gość matki puknijcie sie w leb o cz
boszszszsze kobiety, o czym wy piszecie? Kobieta a z tego co pisze już nie smarkula pyta się jak to jest w szpitalu po porodzie, czy może poinformować o braku zgody na widzenia dziecka a wy już zaczelyscie pierdylion przechwałek i jakie cudowne dzieci macie a wy jakie przeszczęśliwe matki,a z autorki co z niej za człowiek Po cholerę takie wpisy? pytanie było inne. W głowę się popukajcie o czym wy tutaj piszecie, tematy chyba pomylilyscie

Gość gość
sorry, ale nie wierze, ze z jednej strony nie chcesz miec nic wspolnego z wlasnym dzieckiem, a z drugiej strony zdobylas sie na tak ogromne poswiecenie i 9 miesiecy nosisz w sobie dziecko, ktore oddasz ojcu, bo on tak chcial. Jakos nie chce mi sie w to wierzyc

Gość gość
A ja wierze. Wasniewska tez nosila dziecko pod sercem przez 9 miesiecy.... dobrze kobita robi.

Gość gość
Zostawcie autorke w spokoju. Jak nie zmieni decyzji to nie zmieni. Już lepsze to, że urodzi i odda, niż jakby miała dokonać aborcji. A sama napisała, że ojciec wychowa. Bogu dzięki, że się mała urodzi.

Gość gość
3/4 wypowiadajacych sie tu to hipokrytki. Usunelaby pislayby ze migla oddac.

Gość gość
Wy jesteście jakieś nienormalne. Urodzi i odda - źle. Aborcja - źle :-o To co ma kobieta zrobić jeśli dziecka nie chce? :-o A wracając do tematu to z pewnością trzeba porozmawiać z przełożona pielęgniarek, ona doradzi co dalej robić :) Powodzenia autorko :)

Gość gość
Bardzo dobra decyzja autorko. Ale czy jestes pewna, ze nigdy nie spotkasz swojego bylego z twoim dzieckirm gdzies kiedys na spacerze? To moze byc dla ciebie bardzo ciezkie przezycie. Nie boisz sie tego?

Gość gość
mam nadzieje,ze facet pozna szybko jakas odpowiedzialna kobiete i mala bedzie miec matke. wtedy ta dopiero bedzie kwiczec i sie rzucac jak zobaczy swoje dziecko z inna.Obys tylko autorko nie rozwalila nikomu zycia.ciezko mi w to uwierzyc,para jest 4-5 lat,zaliczaja wpadke,ona chce sie zrzec praw rodzicielskich.Jakas chora sytuacja,ale jak widac i takie kobiety chodza po tym swiecie;)

Gość gość
Biedne dziecko. Do Ciebie żywię tylko pogardę,

Gość gość
33 lata i uważa sie z dorosła kobietę ???? Sorry a wiesz co to gumka przynajmniej albo tabletki anty??? No pewnie nieeee jak widać .... Najpierw p******ą sie takie d***** na potegę a potem zdziwione ze niepokalane poczęcie je dotknęło . Ja miałam spore komplikacje przy cc , życzę ci podobnych ale z gorszym skutkiem . I oby ci tak d**ę pocieli żebyś przez miesiąc zejść z łóżka nie mogła !!!!