Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w szpitalu mozna zastrzec ,aby nie podawac dziecko na rece?

Polecane posty

Gość gość
20.23 zastanow sie lepiej jaka ty jestes matka. Co ty przekazesz swoim dzieciom. Piszesz o obowiazku? Juz byla taka nawet nie jedna ktora z obowiazku dziecko wychpwywala. Pamietasz wasniewska? Jeszcze raz pisze zebys sie w leb p*****lnela. Ps. Dzieci mam. Chciane i kochane.

Gość gość
A gdzie ja niedouku który nie potrafi czytac lecz dopowiada sobie teorię że nie kocham dzieci albo ich nie chciałam ???!!! Kochanie chcenie a obowiazki to inna sprawa a Ty nie masz zasranego obowiazku ich wychowywać , prac dawac jesć pomagać przy lekcjach czy odpowiadać za ich złe czyny np w szkole albo jak zbiją szyby sasiadowi .No co niby zle przekazuję dzieciom wrózko - jasnowidzko ? Dzieci trzeba uczyć odpowiedzialności i obowiazków , tak samo za złe decyzje ponosza konsekwencje .Nie wiem moze Ty jesteś High life kobieto , ale nie sprzeczaj się ze mną że obowiazkiem Twoim nie jest wychowywanie dzieci prawidłowo bo jest do k***y nędzy

Gość gość
Kochanie wyżej nie popadaj w jednej skrajnosci w skrajnosc a z****** obowiązek masz wychowywac dzieci i koniec .Takie prawo musisz zapewnic dzieciom byt i odpowiednią naukę .Tak samo z przekazywaniem odpowiedniej wartości jak również ponoszenie konsekwencji przy złych wyborach bo chyba chcesz mieć normalne dzieci , czy poprostu wolisz by były takie jak Autorka ? Nie pitol że nie kocham dzieci bo chyba zle cos przeczytałaś i sobie dopowiadasz teorię

Gość gość
Kobieto wez sobie relanium bo eksplodujesz za chwile. Pytalam co przekazesz swoim dzieciom wulgarna dziewko? Gdzie ja napialama ze nie kochasz swoich dzieci? Zyczylas mi zebym dzieci nie miala a ja ci prostaczko napisalam ze mam chciane i kochane. NApisalam wyrazie ze nie kazda kobieta nadaje sie na matke np. Autorka. Pojmujesz chociaz troche?

Gość gość
Ps. W chwili kiedy oddaje dziecko do adpocji czy jestem pozbawiona praw rodziecielskich nie mam zadnego obowiazku woobec dziecka.

Gość gość
Nie bardzo rozumiem kłótnię miedzy nami ,gdyż pisałam wcześniej że jeżeli sie nie nadaje ktoś to powinien unikać zajścia w ciąże bo naprawdę jak ktoś nie chce nie zajdzie w ciążę a nawet gdyby to lepiej oddać niz zabić .Nie bardzo rozumiem atak na mnie ? Każdy wyraża swoje zdanie ja napisałm o obowiazku jeżeli sie urodzi dziecko ale tyczylo sie to matek które maja je przy sobie .Tak czy tak autorka nie pomyslała głową ale czymś innym a teraz żegnam i Dobranoc

Gość gość
Co przekażę napewno zdrowe i racjonalne rzeczy by nie tworzyła sie patologia u nas w kraju tyle w temacie pa

Gość gość
Zapwwne przekazesz ... wulgarna dziewucho.

Gość gość
Prowokacja jak nic,ale jak trafna.

Gość gość
Prowo nie prowo ale pokazalo jak zdewociale spokeczenstwo podchodzi do niechcianego dziecka. Jak chce usunac to pisza nie usuwaj oddaj. Jak chce oddac to cie od suk wyzwa i napisza ze masz wychowac bo tp twoj obowiazek. Kij ze na matke sie nie nadaje i prawdopodobnie zrobi dziecku krzywde Jak slysze ze kyos zakatowal dziecko a przeciez mogl oddac to zastanawiam sie dlaczego u nas jest pelno hipokrytow...

Gość gość
czemu zdewociale? taka kobieta jest gorsza niz zwierze, bo one nie porzucaja mlodych i nie zasluguje na szacunek. natomiast lepsze to niz aborcja. to nic nie ma do bycia dewotem, to jest zwyczajnie obrzydliwe i to szczegolnie w czasach, gdzie sa srodki anty.

Gość gość
Aha to przy wpadce wg zdewocialych idiotek najlepiej porzucic po cichu w lesie. Obronczynie zycia zastanowcie sie czy przypadkiem przez wasze gderanie nie zwieksza sie liczba aborcji.

Gość gość
nie sadze. jak ktos jest patologia, to o tak usunie, a jak ma zasady to nie, bez wzgledu na to, co mowia.

Gość gość
" Ps. W chwili kiedy oddaje dziecko do adpocji czy jestem pozbawiona praw rodziecielskich nie mam zadnego obowiazku woobec dziecka. " Do adopcji to się zgadza, ale pozbawienie, czy zrzeczenie się praw rodzicielskich nie likwiduje obowiązku alimentcyjnego. Gdyby tak było wszyscy tatusiowie, którzy pryskają jak pojawia się ciąża mogiby uniknąć płacenia na dziecko. Także autorka akurat alimenty płacić bedzie musiała bo to jej obowiązek, a dziecko nie idzie do adopcji.

Gość gość
Kobiety usuwaja ciaze z roznych powodow. M.in. dlatego ze nie sa w stanie wychowac dziecka. Moze gdyby mialy wsparcie bylyby w stanie donosic ciaze i oddac do adopcji. Ale przeciez hipokryci beda pastwic ssie nad taka wiec jaki z tego wniosek? Lepiej po cichu usunac.

Gość gość
Autorka nie oddaje dziecka obcym ludziom. Będzie je wychowywał ojciec, który jest takim samym rodzicem jak ona. Kiedy kobieta zostaje samotną matka, to jest to zupełnie normalna sytuacja. Tu ojciec zostanie z dzieckiem sam. Przerażająca jest agresja, chamstwo i nienawiść niektórych piszących tu osób. Życzenia wszystkiego najgorszego i wyzwiska osoby, która nie zrobiła im nic złego. Ona po prostu nie chce dziecka i zostawia je drugiemu rodzicowi. Jak dzisiatki tysięcy facetów na świecie.

Gość gość
gość czemu zdewociale? taka kobieta jest gorsza niz zwierze, bo one nie porzucaja mlodych i nie zasluguje na szacunek. xxxxx Kolejna, która wypowiada się, nie mając o niczym pojęcia. Oczywiście, ze zwierzęta porzucają swoje młode, wyrzucają z gniazd, przestają karmić lub zjadają. U zwierząt jednak to jest inny mechanizm, bo zwierzęta kierują się wyłącznie instynktem. One rozmnażają się nie dlatego, ze chcą, ale dlatego, że muszą.

Gość gość
kretynki! kim wy jestescie ze dajecie sobie prawo oceniac i potepiac decyzje drugiego czlowieka???? kim? bogiem? zakladam ze piszac o slodkim dziecku i milosci matczynej macie na uwadze dobro dziecka i jego potrzeby no wlasnie tu liczy sie dobro dziecka dziecko nie zostaje porzucone na pastwe losu ma rodzica- ojca nie bedzie samo poza tym ja osobiscie szanuje i podziwiam dojrzala decyzje autorki zauwazcie jak wydarzaja sie tragedie np. mala madzia i jej pseudo kosmo twor matka kasia w. i setki innych dzieci krzywdzonych przez kogo? MATKĘ ... to wtedy pojawiaja sie glosy ... " ojej zabila, pobila nie chciala dziecka mogla oddac" ale jak jakas sie na to decyduje to jej wpieraja ze oooo pokochasz no ludzie... jesli dziewczyna nie nadaje sie na matke i obawia sie ze byla by destrukcyjna dla dziecka tak jak jej stara dla niej to chyba lepiej ze na poczatku o tym mowi.. chwala jej za to bo moze ratuje dziecku zycie raz rodzac je a drugi raz nie katujac na smierc

Gość gość
autorko jedno pytanie skoro nie czujesz wiezi z dzieckiem czemu mowisz/ piszesz o nim "córka"?/?????? wiesz to dziwne mam kumpele tez oddala dziecko i zawsze mowila bezosobowo "to" "ono" nigdy corka/ syn bo nie czyla sie matka... moze tego nie wiesz ale masz juz wiez z tym dzieckiem jak to piszesz swoja corka, boisz sie ze cos poc zujesz wiec nie chcesz jej widziec i dotykasz bo boisz sie ze cos peknie... rozumiem ze masz do d**y matke wiec myslisz ze jestes taka sama brakowalo ci uczucia od niej wiec nie wiesz jak okazac uczucie malej

Gość gość1984
Jak Rodzilam wczesniaka w 5mies wiedzialam ze nie bedzie zyl lub moze umrzeć na moich rękach 2doby trwal porod i blagalam zeby mi go nie pokazywali jak sie urodzi a mimo to wciskali mi go na sile kocham mojego aniolka balam się go zonaczyc a wciskali mi go wszyscy a jak ja zamknelam oczy to wcislali go mojemu mężowi!! Przykre jak matka nie czuje eiezi z dzieckiem i nie chce go eychowac ale szanuje cie za to ze nje usunęłas i nie zabikesz lub nie oddasz w rece ojca .a jemu szacun za to ze podeuje takie wyzwanie przynajmniej będzie ja ktoś kochal

Gość gość
jestem dewotka i uważam, że jeśłi matka nie chce lub nie może wychowac dziecka, powinna oddac je do adopcji, jest wiele rodzin, które zaopiekują się maleństwem, szczególnie jeśli urodzi sie zdrowe i ładne. Chore i brzydkie mają mniej szcęscia, ale mogą znaleźc dom za granicą.