Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w szpitalu mozna zastrzec ,aby nie podawac dziecko na rece?

Polecane posty

Gość gość
26.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Moja koleżanka , po urodzeniu 3 mc temu nie chciała dziecka . oddała do adpocji ale zmieniła zdanie odbiera mała za tydzień i chwała jej za to .Gryzło ja sumienie usmiech.gif a czemu chwałą jej za to? skoro chciała oddac znaczy , że najlepsza matka to z niej nie będzie, a dziecko pewnie trafiłoby do rodziny przez która było długo wyczekiwane i byoby kochana. koleżanka nie weźmie dziecka z miłości tylko przez wyrzuty sumienia , a co jak się paniusia po kolejnych 3 miesiącach znów rozmyśli?

Gość gość
Dokladnie, wlasnie widac jak to rzekomo lepiej oddac dziecko niz je zabic. Chorzy ludzie co autorke wyzywaja

Gość gość
Oddała bo ojciec dziecka ja skrzywdził , dziewczyna juz ma dwójke dzieci i przeraziła ja wizja wychowywania 3- go dziecka w małym pokoju .Ale znalazły sie osoby również ja że ogarnie dziewczyna sobie zycie , składa dziewczyna wniosek o mieszkanie itp .Tak do konća nie zgodzę sie bo ona brała to dziecko i w dzien w dzien jeżdzi do osrodka adopcyjnego .Nie dopowiadaj sobie że ona nie kochała dziecka tylko sytuacja ja przerosła ale została pokierowana i stawi czoła problemom :)

Gość gość
apropo oddanie dziecka wcale nie oznacza ze ktos jest lub bedzie zła matką bo lepiej tak niż zabic czy wyrzucić dziecko .To mniejsze zło jest .Ja sama jestem mamą 2- ki dzieci i nie wyobrazam sobie oddania dziecka ale któz to wie jaki los mnie kiedyś czeka niewiadomo , moze bede musiała oddac dziecko tego nie wiem .Wrózką nie jestem

Gość gość
26.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość ja rozmawiam z anonimową osobą i czy jest to autorka czy niem odpowiadam na jej durne argumenty hahaha ok to dalej sobie odpowiadaj na "argumenty" trola typu "wysram swoje dziecko". Boze co za dno intelektualne z ciebie smiech.gif zapewniam cię, ze nieosiągalnym dla ciebie marzeniem jest być takim "dnem intelektualnym " jak ja, zarówno pod względem inteligencji jak i wykształcenia :-) pozdrawiam

Gość gość
26.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Oddała bo ojciec dziecka ja skrzywdził , dziewczyna juz ma dwójke dzieci i przeraziła ja wizja wychowywania 3- go dziecka w małym pokoju .Ale znalazły sie osoby również ja że ogarnie dziewczyna sobie zycie , składa dziewczyna wniosek o mieszkanie itp .Tak do konća nie zgodzę sie bo ona brała to dziecko i w dzien w dzien jeżdzi do osrodka adopcyjnego .Nie dopowiadaj sobie że ona nie kochała dziecka tylko sytuacja ja przerosła ale została pokierowana i stawi czoła problemom usmiech.gif taaa.. dziecku będzie super z taką mamusią , co jej przeszkadzał metraż w wychowywaniu dziecka. tak by je ktoś adoptował i miałoby i miłośc i własny pokój

Gość gość
Słuchaj nie łap mnie za słowa tez inne czynniki wchodziły w grę , że tak zrobiła ale nie bede pisała dlaczego i po co .Ja ją rozumiem takie osoby trzeba wspierać a nie dołowac .Tak naprawdę to Ty nie wiesz ani ja czy dziecko w adopcyjnej rodzinie miałoby super mało to się słyszy a zreszta co cie obchodzi cudze zycie i jaki kto ma powód do oddania dziecka .Nie próbuj ogarnąć problemów nie bedac w czyjejś głowie czy skórze , bo ładnie to sie z boku mówi a zycie jest inne .Jak nie przerzyłaś takiej decyzji nie zabieraj głosu bo nie wszystkie to wyrodne matki

Gość gość
Przeżyłaś miało być , a teraz żegnam a wy sie rzucajcie jak weszki na grzebieniu i krytykujcie dalej życzę byscie nie miały takiego dylematu bo dla niektórych to naprawdę nie łatwa decyzja

Gość gość
Bardzo dobrze że odda dziecko lepsze to niż Śliski kocyk .

Gość gość
zapewniam cię, ze nieosiągalnym dla ciebie marzeniem jest być takim "dnem intelektualnym " jak ja, zarówno pod względem inteligencji jak i wykształcenia pozdrawiam Faktycznie, tak niski poziom pewnie baaaardzo ciezko osiagnac. A jesli ty masz jaliekolwiek wylsztalcenie to bardzo zle swiadczy o naszych uczelniach wyzszych, ze takie tumany je koncza. Pewnie skonczylas wyzsza szkole lansu i bansu :D

Gość autorko ty podjelas
decyzję i ty musisz ponieść konsekwencje. Być może położne nie uszanują twojej prośby i je zobaczysz. Co więcej, możesz leżeć na sali operacyjnej i słyszeć, jak komentują twój wybór. Pewnie dadzą ci to odczuć przy każdym obchodzie, zmianie kroplówki itd. Ale często też tak traktują matki, które bardzo chcą dziecka. Ale na pewno dobrze zrobiłaś oddając je ojcu - zwłaszcza, że go nie chcesz i pewnie nie pokochasz, a naprawdę do wychowania dziecka potrzeba miłości i samozaparcia.

Gość gość
nie chce mi się wszystkiego czytać, więc nie wiem czy ktoś o tym wspomniał, ale kobieta, która zrzeknie się praw ma prawo zmienić zdanie i ustawodawca przewidział na to całkiem sporo czasu, nie straszcie jej więc, bo nie jest, to nieodwołalna decyzja.

Gość gość
a później się dziwią, że ktoś woli udusić i zakopać niż zostawić w szpitalu, skoro potępienie dla matki, która porzuca dziecko jest takie ogromne. ciekawe, że w tatusia, który nie chce mieć do czynienia z dzieckiem jakoś nie rzuca się nigdy kamieniami.. obiektywnie rzecz biorąc nie ma się czym podniecać- dziecku nie dzieje się żadna krzywda w takich sytuacjach i pewnie będzie mieć lepsze życie z ludźmi, którzy go chcą i mają warunki, żeby wychowywać

Gość gość
nie chce mi się wszystkiego czytać, więc nie wiem czy ktoś o tym wspomniał, ale kobieta, która zrzeknie się praw ma prawo zmienić zdanie i ustawodawca przewidział na to całkiem sporo czasu, nie straszcie jej więc, bo nie jest, to nieodwołalna decyzja. xxx 6 tygodni

Gość czyli lepsza aborcja wychodzi
Po tym temacie jednak dochodze do wnosku ,ze lepiej poddac się aborcji niż donosić ciąze i dziecko zywe oddać w dobre rece/ zostawić w szpitalu Społeczeństwo polskie bardziej cie zlinczuje za donoszoną ciąze najwyraźniej i zrzekniecie się praw niż jakby kobieta wyskrobala dziecko Sory, ale sami to pokazujecie jaką nagonkę robicie na kobiety, które z własnej woli donosily ciąze ale nie zabily, wychodzi na to ze lepiej wyaborcjowac się ,żeby później takiego jazgotu nie sluchac i wiadro pomyj

Gość gość
Dlatego ja zawsze mowie ze lepiej usunac ciąże niz urodzic zostawic i później wysłuchiwacz wyzywania od najgorszych

Gość gość
Dokladnie

Gość gość
faktu nie zmienia,ze autorka ma z psycha cos nie tak...lepiej dla dziecka jak je odda.dziwi mnie tylko,ze facet,ktory ma wiecej uczuc do dziecka niz matka,wiaze sie wogole z kims takim....jest tyle zaj...bistych kobiet!a u tej widac,ze ma jakies zaburzenia i to powazne.

Gość gość
Moze ma zaburzenia na tle macierzynstwa a kobieta jest cudowna? Nie pomyslalas ze moze matka ja katpwala i dlatego ma wypaczony obraz macierzynstwa? Moze kobieta jest wspaniala. Nie kazdy nadaje sie na matke. Zrozumcie to w koncu.

Gość gość
Moze i nie każdy sie nadaje na matkę , ale wychowują z poczucia obowiazku .Wiesz jak ktoś nie chce zostać matka to nie zostanie .Tak prawda mam dwie kolezanki nie chca mieć dzieci i nie maja a uzywaja życia .Zresztą kazdy robi jak chce ale konsekwencje swojej decysji powinno sie ponieśc .Dlatego ze autorka oddaje dziecko to dobrze , aha zapomniałam ja tez byłam bita i wychowuje teraz samotnie dzieci , a dlaczego dlatego ze wiem jak powinno sie wychować dzieci i napewno nie beda miały to co ja w domu .A autorka nawet pewnie nie spróbuje i nawet nie zrobiła nic w tym kierunku by chodzic na terapię czy coś w tym stylu , poprostu krótko mówiąc poszła na łatwiznę ale lepiej tak niz zabic dziecko .Autorko polecam podwiazanie jajników byś nie musiała przez swoje głupote zapełniac dom dziecka lub cos w tym stylu , chyba ze szczyt marzenia u Ciebie to zostac surogatka

Gość gość
Moze i nie każdy sie nadaje na matkę , ale wychowują z poczucia obowiazku .Wiesz jak ktoś nie chce zostać matka to nie zostanie .Tak prawda mam dwie kolezanki nie chca mieć dzieci i nie maja a uzywaja życia .Zresztą kazdy robi jak chce ale konsekwencje swojej decysji powinno sie ponieśc .Dlatego ze autorka oddaje dziecko to dobrze , aha zapomniałam ja tez byłam bita i wychowuje teraz samotnie dzieci , a dlaczego dlatego ze wiem jak powinno sie wychować dzieci i napewno nie beda miały to co ja w domu .A autorka nawet pewnie nie spróbuje i nawet nie zrobiła nic w tym kierunku by chodzic na terapię czy coś w tym stylu , poprostu krótko mówiąc poszła na łatwiznę ale lepiej tak niz zabic dziecko .Autorko polecam podwiazanie jajników byś nie musiała przez swoje głupote zapełniac dom dziecka lub cos w tym stylu , chyba ze szczyt marzenia u Ciebie to zostac surogatka xxx aha. to lepiej żeby rzucała dzieckiem o ścianę, ale spełniła swoj obowiązek i wychowywała dziecko. Weź się p*****lnij w głowę. Ja w ogóle podziwiam że się zdecydowała urodzić. Ja w zyciu nie urodziłabym w takiej sytuacji.

Gość gość
cudowna kobieta?:Dstyl jej wypowiedzi i sposob zachowania rzeczywiscie swiadczy o Cudzie nad Wisla:D autorko,wrzuc namiary na swojego faceta,mysle ze niejedna samotna mama sie znajdzie i zakreci wokol niego.bo jesli tu mowa o cudzie,to cudowny jest wlasnie ojciec dziecka.Ile panow decyduje sie na samotne wychowywanie dziecka?i prosi by baba nie usuwala ciazy?

Gość gość
Skoro ten cudowny facet jak go nazwalas byl z kobieta przrz 7 lat to znaczy ze taka beznadziejna nie jest. A ty z 17.55 nie pisz ze wiesz jak wychowac dzieci bo nie wiesz ze dziecku najlepiej jest w pelnej rodzinie?

Gość gość
serio uwazacie , że wychowywanie WYŁĄCZNIE z poczucia obowiązku, to dobry pomysł? poza tym trzeba być ograniczonym intelektualnie, żeby uważać, że jedyna opcja zniszczenia dziecku życia, to przemoc fizyczna. przemoc emocjonalna boli bardziej- zresztą nawet jak rodzic stara się udawać pozytywne uczucia i ukrywać swoją niechęć, to i tak życie z matką, która nie kocha, obwinia dziecko za zrujnowane życie i wszelkie porażki, jest wiecznie sfrustrowana i emocjonalnie chłodna, to nie bajka. i po co to? w imię czego dwie osoby mają się tak męczyć? poczucia obowiązku? ja tam uważam, że takim matkom należy się wsparcie społeczne, a nie potępienie i krzywe spojrzenia w szpitalu- robi coś pozytywnego- zrzeka się dziecka, do którego wychowania się nie nadaje, robi tym przysługę i sobie i dziecku i jakimś ludziom, którzy chcą adoptować.

Gość gość
Jaki wniosek plynie z tego topiku? Ze lepiej ciaze usunac po cichu niz oddawac do adopcji.

Gość gość
To że Ty byś nie urodziła i lepiej żebyś w zyciu dzieci nie miała tego ci zyczę z całego serca .Bo p*****w na świecie mamy bardzo duzo .A Ty się lepiej wykastruj by taki pomiot jak Ty nie wydawał dzieci na świat by p******* geny powielać .Tak lepiej wychowac w poczuciu obowiazku , bo dziecko to głównie obowiązki .Dla niektórych macierzynstwo przychodzi z czasem .Gdyby Twoja matka tak myslała ciebie nie byłoby w ogóle i szczerze to szkoda że cie nie wyskrobała z takim podejsciem i mysleniem to do goscia 18.06 , Ty sie lepiej p*****lnij zeby ci rozum wrócił

Oczywiście że możesz zastrzec pokazywania/podawania Tobie dziecka.Masz do tego prawo. A odniosę się do dziewczyn co miały cesarkę - co szpital to inne zwyczaje. Mi "po" pokazali dziecko , pocałowałam,przytuliłam. A kiedy mnie szyli i zostałam przywieziona na salę maluch już tam był.

Gość To projekt
Nie zauważyłam usilnego przekonywania autorki o czymkolwiek, ani wywierania presji lub jakiejś szczególnej krytyki. Widzę za to prowokacyjną agresję ze strony autorki. Uważam, że to projekt, pewnie "wysokie obcasy" zbierają materiały do z góry przyjętej tezy, jak to w Polsce jest nagonka na takie kobiety i takie decyzje, więc na siłę tę nagonkę usiłuje się sprowokować :)

Gość gość
autorka: Weszłam dopiero dzisiaj ten temat od wczoraj i powiem tylko tyle ,ze kilka lub nawet więcej tutaj wpisów rzekomo w moim imieniu nie było przeze mnie napisanych ,ale przez podszywy Decyzji zmieniać nie będę, bo ewidentnie zaznaczyłam, ze ona nie podlega dyskusji i jest w pelni przemyślana, ostateczna od której nie ma odwrotu, nawracanie i przekonywanie, naciski, pranie mózgu nie wchodzą w zadną rachubę od początku o tym pisze, tak wiec strata czasu waszego bo temat jest o czym innym Chciałam się dowiedzieć jak to jest z procedurami szpitalnymi i czy moja wola będzie respektowana Dziekuje za RZECZOWE I ADEWKATNE odpowiedzi na mój temat, bardzo sobie cenie , dziekuje jeszcze raz. prawdziwa autorka ( nie mam zamiaru już więcej pisać t, wiec inne wpisy to podszyw)

Gość gość
I bardzo dobrze-addio bella :D :D :D