Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko tyłem

zapamiętajcie drogie matki DZIECKO wozimy TYŁEM do kierunku jazdy

Polecane posty

Gość gość
peka twoj mozg

Gość gość
a czy widzieliśmy fotelik 0-13 montowany przodem do kier jazdy? nie! więc mowa jest o tych 0-18 lub 9+ czyli na starsze dzieci niż NOWORODKI co za tępactwo.

Gość gość
No wlasnie.nawet kazda polozna powie wam ze noworodek powinien jezdzic tylem do kierunku jazdy

Gość gość
Tyłem a co jak auto ma poduszki powietrzne?

Gość gość
Bo woZi sie na srodkowym siedzeniu

Gość gość
nie ma środkowych siedzeń tylko tylne, a co jeżeli auto ma tylko dwa siedzenia??

Gość my rzadko jeździmy
z pierwszego fotelika - tego do 13kg skorzystaliśmy z 5 razy. obecnie syn ma 4 lata i samochodem jeździmy raz na 2 tygodnie do teściowej - miejscowość oddalona o 10 km. w związku z tym mamy fotelik taki za 400 zł, bez przesady.

Gość gość
A gdzie macie zamiar w polsce kupic dla noworodka fotelik przodem

Gość gość
w dopie

Gość gość
Niektore tutaj nie maja za grosz kultury.niby matki az strach czego nauczycie swoje dzieci

każdy fotel 0-13 jest tyłem do kierunku jazdy. Chodzi o fotele do 18 lub 25 kg. Są tyłem do kierunku jazdy i montuje się je na tylnej kanapie, a nie z przodu na miejscu pasażera. Jeżeli chcesz przewozić dziecko z przodu na miejscu pasażera to trzeba wyłączyć poduszkę powietrzną.

Bkt ameryki nie odkryłaś, nie od dziś wiadomo, że fotel musi pasować do samochodu. Dlatego przed kupnem powinno sie fotelik przymierzyć. A fotele tyłem do kierunku jazdy trzymają się bardzo dobrze w samochodach. Chyba nie twierdzisz, że w Szwecji wszyscy vanami jeżdżą?

Gość gość
Do kazdego fotelika dolaczona jest instrukcja, w ktorej jest zaznaczone, na ktorym miejscu powinen byc zamontowany fotelik w dsnym modelu samochodu. Sa rowniez foteliki montowane tylem w przedziale 9-18 lub 9-25, ktore w niektorych autach mozna montowac z przoduNiezaleznie od tego, jesli montujesz fotelik na siedzeniu pasazera z przodu tylem, to zawsze wylaczasz poduszke powietrzna pasazera. W kazdym aucie z poduszka powietrzna pasazera jest umieszczona specjalna nalepka, wszywka, ktora o tym informuje: albo na desce rozdzielczej albo pod daszkiem przeciwslonecznym.

Gość gość
A ja man to w d***e i caly czas woze przodem i nikomu krzywda sie od tego nie stala. Walniete jesteście co niektóre tutaj

Gość gość
Wole byc walnieta niz niekulturalna i wyzywajCa anonimowo ludzi.

Gość gość
Moze do tej pory sie nie stalo.ale zdarzy sie taki dzien i bedzie placz.

Gość gość
popcorn proszę. Czy wy nie macie swoich problemów? Masz swoje dziecko-woź je jak chcesz a innym daj spokój. Ciekawe czy to powtarzasz wszystkim swoim koleżankom? Autorko odpowiedz mi

Gość gość
Dla mnie to niektore matki moga dzieciaka i w kartonie wozic.jezeli oczywiscie nie zalezy im na bezpieczenstwu dziecka

Gość gość
Dokładnie glupia autorka ma nie tak pod kopula. Co to ja obchodzi jak kto dzieci wozi. Ja woze jak chce i na czym chce i żadnej pipce sie spowiadac nie musze. Zajmij się swoim bachorem i woz go tylem chociaż do 18stki ale.od innych sie odwal

Gość gość
moi znajomi woza 4 latke tylem do kierunku jazdy. dziecko ma podkurczone nogi przez caly czas, a potrafia robic trase po 10h... moim zdaniem idiotyzm.

Gość gość
Powinno sie wozic tylem do roku a nie 18 lat.twoi znajomi sa jacys nawiedzeni

Gość gość
A ja zamierzam wozić dziecko tyłem do kierunku jazdy do 3-4 lat.

Gość gość
ani razu jeszcze nie widziałam u nikogo w żadnym samochodzie fotelika zamontowanego tyłem do kierunku jazdy, wszędzie tylko przodem

Gość tylko tyłem
tak, wszystkim koleżankom i rodzeństwu tłumaczę dlaczego tyłem bezpieczniej. Żadne z nich jeszcze dziecka nie ma, ale wiedzą żeby odkładać pieniądze na taki fotelik wcześniej.

Gość gość
Jasne pieniądze beda odkładac na fotelik. Tak ci mówią zebys sie odczepila. Ja nowych fotelikow nigdy nie kupowałam i kupowac nie zamierzam, max 200zlg wydalam do tej pory a rodzina sama daje jak juz nie potrzebują dla swoich dzieci. Jakos dzieci zyja a nigdy nie byly wozone tylem. Autorka to jakas chora na glowe maniaczka ze wkolo wciska takie glupoty znajomym. Pewnie maja jej dość:-)

Gość gość
Ja bym przestała utrzymywać kontakt z idiotami, wożącymi dziecko w jakimś badziewiu za 200 zł.

Gość gość
a ja wożę dzieci na poduszkach po 15zł i jest git, z resztą szacuję że 90% dzieci wożonych do przedszkola jeździ właśnie na poduszkach, za ile to już nie wiem ale rzadkość jak w aucie jest fotelik

Gość gość
Taka patologia jak o 14:51 to nie powinna mieć dzieci .

Gość gość
Hahaha idiotki juz widze jak wlazisz znajomym do auta i ogladasz fotelik a potem pytasz za ile byl. Psychiatryk by cie nie ominal :-) ja mam zamiar kupic tania nakladke jak juz dziecko bedzie na tyle duze zeby nie jezdzic w foteliku. Macie nasrane co niektóre jeslu chodzi o foteliki, widocznie wasze zycie kreci sie tylko wokol dzieci jak na tak durny temat potraficie zmarnować kilka stron pisaniny. Ech te dzisiejsze matki, zgroza.