Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czystość przed ślubem nowy trend czy inwestycja w przyszły związek?

Polecane posty

Gość gość
Na podstawie zdjecia mam wierzyć że istnieją rekiny?? W czasach takich możliwości technicznych, i komputerowych kreacji różnego rodzaju ? Haha.Mogę Ci pokazac zdjęcie zielonego ufoka , (są takie w necie) no i co uwierzysz na tej podstawie ? :D Choćbym Ci pokazała zdjęcia B/ o/ ga , Jego Mamy, kuzynów i cały album rodzinny tobyś nie uwierzył.

Gość gość
"Na podstawie zdjecia mam wierzyć że istnieją rekiny?? W czasach takich możliwości technicznych, i komputerowych kreacji różnego rodzaju ? Haha.Mogę Ci pokazac zdjęcie zielonego ufoka , (są takie w necie) no i co uwierzysz na tej podstawie ? smiech.gif Choćbym Ci pokazała zdjęcia B/ o/ ga , Jego Mamy, kuzynów i cały album rodzinny tobyś nie uwierzył." x Istnienie rekinów jest udowodnione naukowo, Boga i kosmitów nie, swoją drogą dobre porównanie. Hehe w UFO nie wierzysz ale w Boga już tak, ładne samozaoranie, brawo :D

Gość gość
No jeśli ja piszę o tym żeby przebywać jak najwięcej z chłopakiem , być z nim w różnych sytuacjach,robić razem różne rzeczy, i w górach, i na wycieczce i w domowych pracach, i podczas nauki, a nie tylko na randkach i spacerach we dwoje, a Ty wypalasz tekst że ja niby twierdzę coś odwrotnego

Gość gość
Po ch..j sie poznwać? To tylko zaburza jasność myślenia. Prawidłowa kolejność to pierw ślub a potem się poznajemy. Bóg tak chce on zawsze wie co robi.

Gość gość
to coś musi być nie tak z Twoją percepcją

Gość gość
"to coś musi być nie tak z Twoją percepcją" x Nie czepiaj się mnie, to wina seksa i szatana :(

Gość gość
a co do zdjęcia B / o/ ga-o całunie turynskim nie słyszaleś ?

Gość gość
raczej wina wódki ktorą piła Twoja mamusia w ciąży :D to uszkadza mózg-nieodwołalnie

Gość gość
A ty nie słyszałaś o badaniach które wykazały że to podróba?

Gość gość
Dziewczyno, nie rozmawiaj z nim, on jest paranoik shcizofreniczny na tle Katolicyzmu, zwłaszcza historii Kościoła. Wyspij sie kochana, szkoda urody na takiego barana, co Cie nawet nie czyta, tylko gada jak nakręcony. Idiotom sie mówi tak tak, oczywiście, obrót na pięcie i czmych. Szkoda czasu.

Gość gość
Schizofrenię to prędzej można u was podejrzewać, bo to nie ja gadam z wymyślonym przyjacielem.

Gość gość
Oj widzę że nie jesteś na bieżąco z tematem Całunu-najnowsze badania wykazały że to oryginał. Fragment pobrany do badan węglem został pobrany z kawalka tkaniny który został ''dorobiony'' w tracie renowacji, pochodził z innego okresu niż reszta plótna

Gość gość
Haha i to ma być dowód? To tylko podważenie jednego badania które wskazywało na fałszerstwo a nie że potwierdzenie autentyczności. Tak na pewno całun w którym pochowano Jezusa w I wieku byłby znany dopiero od XIV wieku :D

Gość gość
Dlaczego nie?

Gość gość
ok, jeśli mowa o czystości. A co myślicie o takim czymś. Kobieta chce czekać do ślubu z seksem, chłopak też ale akceptują pieszczoty typu "ona zrobi dobrze jemu a on jej" czyli wiecie o co chodzi.. czy wtedy też są "czyści" czy to już złamanie tej obietnicy ?

Gość gość
Wszystko dopuszczalne, bo katolicy definiują czystość jak im się podoba. Z innego tematu się dowiedziałem, że można nawet uprawiać seks a i tak stanąć "czystym" na ślubnym kobiercu. Wystarczy w którymś momencie przestać to robić i postanowić "zachować czystość" :D

PO PSL odbierze Polakom prywatne majątki projekt ustawy Jeśli masz zbyt niską emeryturę, mniej niż 1400 zł, to samorząd ma prawo zabrać Ci Polaku mieszkanie, pozostały majątek oraz wszelkie oszczędności. Równocześnie PSL zgłaszał wielokrotnie pomysły, aby Polacy otrzymywali emerytury podstawowe w wysokości 1000 zł

Wystarczy w którymś momencie przestać to robić i postanowić zachować czystość tak to nie działa

Gość gość
Kobieta chce czekać do ślubu z seksem, chłopak też ale akceptują pieszczoty typu "ona zrobi dobrze jemu a on jej" czyli wiecie o co chodzi.. czy wtedy też są "czyści" czy to już złamanie tej obietnicy ? x Wtedy to już jest złamanie obietnicy czystości.

Gość gość
Dziękuję mojemu psychofanowi (ktory za mną krok w krok jak wierny piesek :) ), za reklamę mojego wątku :) To naprawdę miło z Twej strony że podajesz tu link .Ja wiem że marzyłoby Ci się mieć taką kobietę jak ja -(i dlatego się ze mną droczysz, -kto się czubi ten się lubi) ale niestety ja już jestem zajęta.Ale nie martw się, dziewczyn praktykujących czystość (obojga rodzajów, i tę od ''zawsze'' i tę z odzysku) jest dość dużo.Na pewno jakąs znajdziesz :) Tylko jest jeden szkopuł-taka laska też chce faceta poukładanego, który sobie już parę spraw zdążył przemysleć w życiu, i też chce tak żyć lub żyje. Więc ...albo-albo.Pozdrawiam i ślę słodkie buziaki :)

Gość gość
'' Wszystko dopuszczalne, bo katolicy definiują czystość jak im się podoba.'' Wcale nie jak się im podoba tylko podają taką definicję jaka jest.Jesli nie wiesz czym jest czystość polecam spojrzeć choćby w wiki.

Gość samotny romantyk II
Z taką babą jak na tym filmie to czystość małżeńska wskazana przed ślubem i po ślubie!

Gość gość
Na którym filmie? Bo były zdaje się 2 albo 3. No czystość małżeńska jest wskazana zawsze-z każdą kobietą :)

Gość młodakobieta
ja osobiście wątpie że czystośc przed ślubem to inwestycja w przyszłośc..owszem jest wiele ludzi którzy chcą ją zachowac bo tak są wychowani i tego potrzebują ale wiekszośc ludzi pewnie myśli "spróbuje" a i tak nie wytrzymuje.. a myśli to "spróbuje" tylko dlatego że dotrzymanie tej czystości po prostu powolutku staje sie modne..

Gość gość
Właśnie nie wszyscy idą drogą czystości bo tak zostali wychowani. Jest drugi cały wątek ''Czystość z odzysku'' poświęcony osobom które podjęły decyzję o rozpoczęciu życia w czystość w pełni świadomie, nie wskutek wychowania dlatego że sami do tego doszli po wcześniejszych różnych przeżyciach. Jedną z takich osób jest np Anna Golędzinowska, eks modelka z Mediolanu. Dawniej uprawiała seks w związkach (a zdaje sie że i poza nimi) ,prowadziła dość luzne,światowe życie, a dziś żyje czysto i propaguje czystość https://www.youtube.com/watch?v=vuOVPkfSMVU

Gość gośćtencowcześniej
A jutro będzie propagować wolną miłość :P

ja miałam partnerów seksulanych przed moim ostatnim mężczyzną i jakoś to, ze uprawiałam z nimi seks nie przesłonił mi logicznego myślenia :) Po czasie sie rozstawaliśmy, bo to nie było "to". Wiec nie wiem skąd u Was taka teoria. Predzej bym wysnuła taką tezę, ze właśnie brak seksu zaburza logiczne myślenia- przynajmniej u mężczyzn. I tak biora ludzie ślub, żeby "to juz", a potem kicha. Bo spadaja klapki z oczu. No ale jak ktoś lubi ryzykowac- jego sprawa. I jeszcze jedno chciałam zaznaczyc- mężczyźni wcale nie potrzebują dziewicy, ba, często wolą kobietę, która już miała jakiegoś partnera i wie o co chodzi w te klocki :) Seks ma na celu również osiągnięcie przyjemności- a nie dorabiania metafizycznych doznań.