Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Justy艣ka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
opiekunowie z Chorzowa wiecie moze od czego jutro zaczyna sie egzamin

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 18.29 nie wprowadzaj ludzi w b艂膮d po pierwsze koszule zak艂adasz po umyciu plec贸w po drugie basen basen i jeszcze raz basen w kryterium by艂o napisane wzi膮艂 basen do podmycia chorej, zapytasz sk膮d wiem, ot贸偶 kiedy zdawa艂y moi koledzy ja czeka艂am cierpliwie wype艂niaj膮c cze艣膰 pisemn膮 i kiedy akurat egzaminator stan臋艂a kolo mnie zerknelam gdzie by艂o to napisane akurat kole偶anka niw wzi臋艂a basenu i od razu polecia艂a literka N czyli nie wzi臋艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy kto艣 zdawa艂 mo偶e z Limanowej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Torun dzisiaj ostatnia 3 grupa.... To samo co rano czyli przesadzenie na wozek i przescielenie lozka Zrobilam kilka b艂臋d贸w komisja prawie wcale nie patrzyla na zdajacych... Na luzie... Powiedzieli ze nie mamy sie czym martwic wiec jest ok Choc stres na miejscu jest i to duzyy wiec robcie powoli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy przy zadaniu z przesadzeniem pacjenta zak艂adam chust臋 na dr偶膮c膮 r臋ke???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie, nie zak艂adasz 偶adnej chusty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wiesz go艣ciu czy literka N (nie wzi臋艂a basenu) oznacza z艂e wykonanie, bo mo偶e to jest na plus.. przypadek tej pacjentki absolutnie zaprzecza temu by podmywa膰 j膮 na basenie. Mo偶na Wam t艂umaczy膰 jedno, a Wy i tak swoje. Ka偶dy algorytm dostosowujemy do pacjenta i jego zdrowia. TO PODSTAWA W PIEL臉GNACJI. Je艣li traficie na pacjenta w stanie agonalnym to te偶 b臋dziecie go tarmosi膰 by zrobi膰 toalet臋 ca艂ego cia艂a? ludzie , my艣lcie troch臋, TO NIE BOLI

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie udawaj profesjonalistki bo nia nie jestes... Mozna podlozyc basen i podkladajcie... Konsultowana ta kwestia byla z"zawodowcem" to ze ty nie podlozylas i wmawiasz sobie i innym ze dobrze zrobilas to nie znaczy ze inni maja cie s艂ucha膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tu nie bylo stanu agonalnego.. Basen podkladamy bo dla jaj go tam w szafie nie podlozyli... Podlozyli za to dla jaj czepiec i suszarke do wlosow ktore nam sa niepotrzebne i to te rzeczy olewamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy myliscie rece przy zmianie rekawic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Po co piszecie ze jutro Szczecin mycie ,a sk膮d wy mo偶ecie wiedzie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 walu
cze艣膰, zdaj臋 w kujawsko pomorskim, m贸g艂by kto na emaila podes艂a膰 co by艂o na praktycznym, ja pisz臋 24 czerwca, na godz. 12. m贸j email - internatowa95@wp.pl b臋d臋 wdzieczna za informacje. slyszalam, ze sa 2 zadania, ale doklanie nie wiem co i jak, bo dosc mi zam膮cili. pomozecie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nawet czyta膰 ze zrozumieniem nie potraficie- wstyd. Dziecko kochane, nie my艣l, 偶e skoro piszesz jako anonim to nie mo偶na trafi膰 na Twoje IP komputera. Ja egzamin zdawa艂am lata temu, od 8 lat jestem przy egzaminach. Wsp贸艂czuj臋 ludziom chorym, kt贸rzy trafi膮 na tak膮 opiek臋 z takim podej艣ciem, skoro nie potraficie szanowa膰 innych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sprostowanie dla tych co maj膮 problem ze zrozumieniem: "...je艣li traficie w pracy zawodowej na pacjenta w stanie agonalnym..." nikt nie napisa艂, 偶e agonia jest w zadaniach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣ci贸wa 21:11 Jak na razie to Ty wszystkich pouczasz, nie dasz nikomu nic od siebie powiedzie膰 , bo tylko ty wszystko wiesz i dobrze robisz - nikt inny. Wyluzuj majty troch臋 lub si臋 zamknij, bo siejesz zam臋t. Ka偶dy czyta, sam wyci膮ga wnioski i przygotowuje si臋 do swojego egzaminu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kzs
Hej mam pytanie ,czy je偶eli przy profilaktyce odle偶yn w tej drugiej rubryce wypisa艂am 艣rodki pomocnicze nie w 偶adnej kolejno艣ci tylko wszystkie co wiedzia艂am,a nie dopasowane do tej 1 rubryki to b臋dzie to b艂膮d? I w tej karcie co godziny si臋 zaznacza艂o da艂am na ko艅cu zmian臋 koszuli to pewnie b臋dzie 藕le,eh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rece myje sie na poczatku zadania pozniej tylko dezynfekuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ta pacjentka jest w takim stanie, 偶e basenu mo偶na spokojnie przy niej u偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo prosze pomoc jesli ktos wie od czego jutro zaczyna Warszawa ja mam o 12 ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
HALLO SZCZECIN! co b臋dzie na 8 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li Wasze grupy zaczynaj膮 dopiero zdawa膰 to zaczniecie o 8 od przesadzania na w贸zek, potem mycie i dalej na zmian臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szczecin dzisiaj na 8 mial wozek I przescielenie lozka na 12 toalete ciala I podmycie przekladaja zadania sie mozna wywnioskowac co bedzie jutro na 8

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiem co by艂o w Szczecinie, ale boje si臋 偶e jutro b臋dzie na odwr贸t bo kto艣 pisa艂 ze b臋dzie jutro o 8 mycie, co MYSLICIE?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak na 16 dzis byl wozek to jutro rano mycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A z Chorzowa odwiedza ktos kafeterie jakim zadaniem rozpoczyna sie jutro egzamin,a moze w calej Polsce sa tak samo wszedzie 1 i 2 zadanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰megi
Halo! Toru艅 nasza szko艂a ma od 27,28,29,czerwiec mo偶e kto艣 ju偶 zdawa艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witajcie prosz臋 napiszcie czy bydgoszcz ju偶 zacz膮艂 praktyczny .......a mo偶e chocia偶 szko艂a 偶ak albo inna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy lubuskie zdaje j膮 w niedziel臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jak zmieniam rekawiczki to musze umyc przed zalozeniem czystych?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak zmieniam rekawiczki to ide potem je umyc higienicznie?

Udost臋pnij ten post