Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

aniarafal100

asystentka stomatologiczna nowy egzamin praktyczny 2014 z

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny, a wierte艂ka wrzuci艂y艣cie oba do jednego r臋kawa czy ka偶dy osobno? (to dla mnie by艂oby jak marnotractwo, haha)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
I powiedzcie jeszcze...czy kiedy miesza艂y艣cie fleczer,opr贸cz maseczki mia艂y艣cie okulary? Czy tylko maseczk臋?

Udost臋pnij ten post

:) ja dopiero mam 6.02 o 8 :00 Ciekawe kiedy beda wyniki ?Wydaje mi si臋 偶e w czerwcu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wyniki b臋d膮 31go marca ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam pytanie co do szklanej plytki. Jesli to zrobicie..ten fleczer. To oczyszczacie jakos plytke czy od razu do sterylizacji? Moze po prostu dezynfekujecie i przecieracie? Mam pytanie do dziewczynny annamaja, czy diagnostyczne dawalas na osobna tacke a te do zabiegu na osobna czy razem na jedna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To pewne, 偶e wyniki b臋d膮 31 marca???co tak d艂ugo..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mnie uczyli ze na pakecie pisze date np 21.01.2016r i wazne do 20.04.2016r czyli trzy miesiace minus jeden dzien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mialam okulary i maseczke praktycznie do konca egzaminu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak byl to sporal A temp bodajze 121 *C i czas 16 min

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I jak dalej poda膰 tylko temperature i czas i tyle o co chodzi z obliczaniemtego sporala ze co艣 si臋 sumuje itd o co chod藕? ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A te pakiety to wa偶ne 3 miesi膮ce czy 6 jal to wkoncu jest??i jaki trzeba wpisa膰 cel wizyty w tej karcie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W Ja艅czuku pisze " 3 miesiace dla opakowa艅 papierowo- foliowych (mimo, 偶e producent opakowa艅 mo偶e okre艣li膰 czas przechowywania od 2 do 3 lat)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy kt贸rej艣 z was nie wyszed艂 fleczer? :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja czuj臋, 偶e mi nie wyjdzie xD Szczerze? Powiem wam, 偶e ja bym przygotowa艂a dwie tacki. Jedn膮 na narz臋dzia diagnostyczne, a drug膮 na upychad艂o, nak艂adacz, itd. A Wy dawa艂y艣cie wszystko na jedn膮? Mnie uczono, 偶e zestaw diagnostyczny zawsze na osobn膮 tack臋 si臋 daje. Prosz臋 o odpowied藕! ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak w Ja艅czuku pisze 偶e 3 miesi膮ce ale ja mia艂am niedawno kontrol臋 z sanepidu i Pani powiedzia艂a 偶e to zale偶y od producenta a 偶e na tym opakowaniu nie jest napisane konkretnie jaki czas to powiedzia艂a 偶e 6 miesi臋cy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
z tym sporalem A.. to parametry 134 stopni i czas.. wybieramy najcz臋艣ciej wybierany program autoklawu czyli program uniwersalny. Ale tak naprawd臋 wszystko zale偶y od gabinetu.. i we藕 tu wybierz prawid艂ow膮 odpowied藕

Udost臋pnij ten post

Do Go艣膰 (wczoraj 19:31) ja p艂ytk臋 oczy艣ci艂am i wrzuci艂am do wanienki , p贸藕niej zapakowa膰 i do sterylizacji. Ja mia艂am jedn膮 tack臋 i na t膮 jedn膮 tack臋 wszystko uk艂ada艂am. Lekarze w r贸偶nych gabinetach maj膮 swoje r贸偶ne przyzwyczajenia i r贸偶nie ucz膮. Je艣li chodzi o Janczuka to zgadza si臋 pisze tam, 偶e pakiet ma wa偶no艣膰 3 m-ce jednak wg Sanepidu 6 m-cy. Tutaj prosz臋 podaj臋 link odno艣nie wymog贸w sanitarno-epidemiologicznych http://www.oilkrakow.nazwa.pl/stomatolodzy/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=14

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A kiedy k艂ad艂y艣cie ten zestaw diagnostyczny i wszystkie inne narz臋dzia to od razu odpakowane czy w pakietach otwartych?

Udost臋pnij ten post

u mnie to wygl膮da艂o tak, 偶e po dezynfekcji rozpocz臋艂am przygotowania do przyj臋cia pacjenta: wg.schematu z ksi膮偶ki Ja艅czuka str.81. czyli je艣li pacjent siedzi na fotelu to po jego prawej stronie rzeczy dla lekarza a po prawej stronie dla pacjenta i dla mnie(oddzielnie oczywi艣cie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Prosz臋 o informacj臋 czy w tek艣cie zadania pisze jakie wiert艂a na co za艂o偶y膰, czy trzeba zgadywa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A trzeba zak艂ad te wiert艂a czy mo偶na je zostawi膰 przy odpowiedniej k膮tnicy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak wygl膮da艂o rozbieranie z tego wszystkiego po dezynfekcji chodzi mi po tym umyciu tych wanien? ? Jak to jest te narz臋dzia pakietu jemy w r臋kawiczkach czy nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A przed przyniesieniem wszystkich rzeczy tez trzeba mie膰 r臋kawiczki? ? I czy jedna para musi by膰 w worku niebieskim? ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asystentka93
hej a co musi by膰 w niebieskim worku mo偶e kt贸ra艣 napisa膰? i czy maj膮 tam by膰 te偶 jakie艣 r臋kawiczki? i ile wy zu偶y艂y艣cie tych chusteczek? bo albo bierzemy chusteczki albo ten p艂yn i gaziki tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asystentka 12
mo偶na zu偶y膰 wi臋cej tych r臋kawiczek czy tylko 5 z czego jedne dla lekarza?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 perfekcja
dziewczyny ogarnijcie si臋. niekt贸re pytania s膮 艣mieszne, ile par r臋kawiczek, fleczer w woreczku czy pude艂ku, z kt贸rej strony co po艂o偶y膰. kochane skupcie si臋 na tym co jest napisane w arkuszu, i zgodnie z nim wykonujcie zadania. dziewczyny i tak du偶o pomog艂y. teraz trzeba poczyta膰 Ja艅czuka, zajrze膰 do ustaw i tyle. powodzenia :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hey mam pytanie. Czy szczotk臋, kt贸r膮 czy艣cimy narz臋dzia to jako艣 dezynfekujemy, sterylizyjemy?

Udost臋pnij ten post