Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwielbiamzapachbzu30

z pierwszym dniem lata zaczynam starania !!!

Polecane posty

Gość Jagoda111
Czytam was dziewczyny, tylko czasu trochę mało, aby się rozpisać : ) Dzisiaj skończyla mi się miesiączka, niedlugo dni płodne : ) Może się uda, czas pokaże : ) Praca, robimy mały remont, do tego moja Babcia jest w szpitalu, daleko tam mam 70 kilometrów w tę i z powrotem , ale to nieważne, byleby Jej się polepszyło : ) Akida, od kiedy tylko napisałaś, że okres Ci się spóźnia to myślalam pozytywnie, cieszę się ogromnie, że wam się udało : ) I cały czas trzymam kciuki, aby wszystko szło dobrze : ) Zapaszku, myślę tak jak dziewczyny, że Twojego męża troszkę przerosły starania, miał gorszy dzień, ale przemyśli i pewnie się poprawi. Bo przecież chciał dzidziusia, wątpię aby mu się nagle odwidziało. Pewnie myślał, że raz i się uda...a jak widać, różnie z tym bywa. Z facetami różnie bywa, mój właśnie tak myślał, że jeden cykl i pyk będzie dziecko : ) Głowa do góry! Wierzę w Ciebie!

Gość księżniczka 84
U mnie dziś zaczął się 14 tc, dziewczyny od kilku dni czuję ruchy dziecka, nieregularne, ale rano i na wieczór doskonale wyczuwalne, brzuch też mam duży :)Wyglądam okropnie, mam pełno pryszczy na twarzy, a na dodatek cera mi się wysusza, włosy za to przetłuszczają, przygnębia mnie moja pryszczata gęba, macie może jakieś skuteczne sposoby na tą dolegliwość. Dziś spałam do 7 bez budzenia w nocy,oczywiście po wstaniu z łóżka zaraz kibelek, mdłości Keiro męczą mnie ciągle, cały dzień...

Gość księżniczka 84
Akido widziałaś już pęcherzyk na usg?

Gość akida2014
Ksiezniczko tak dzisiaj widzialam pecherzyk :) ma az 3 mm :) jestem juz w domu za tydzien mam przyjsc do kontrolibi jesli wszystko bedzie ok to lekarz zalozy mi karte ciazy. Dostalam Duphaston no i Folic. Na razie nic wiecej mam nie brac. Ksiezniczko ja od jakiegos czasu uzywam plynu bakteriostatycznego z Pharmaceris, bo tez mialam problem ze skora i musze powiedziec, ze jest calkiem fajny. Dziewczyny, ale sie steknilam za moja Roxi, nie moge sie nia nacieszyc, no i sporo urosla :)

Gość feminka28
Ja chyba dzisiaj dostalam okresu. Krew jest coraz zywsza. Jestem strasznie wzdeta jak przed okresem.

Feminka, inofolicu się nie opłaca - inofem wyjdzie cie taniej. poszukaj na allegro, tam możesz znaleźć w jeszcze lepszej cenie no i masz go więcej niż inofolicu więc wychodzi bardziej ekonomicznie.

Gość paulaaaa86
Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było ale młyn mam straszny :) Gratuluję wszystkim zaciążonym dziewczynom :)) I współczuje keirze i księżniczce tych mdłości :/ ale czego się nie robi dla kochanego maleństwa :)) U mnie po staremu. Mam do was pytani dziewczyny :) dlaczego testy owulacyjne mi wychodzą pozytywne w 18, i 19 dc ?? Przy moich cyklach 26 - 28 dniowych owulacja powinna byc o wiele wcześniej :/

Gość akida2014
Paula a nie chorowalas na cos w tym cyklu? Moze jakis stres? Powiem ci, ze z ta owulacja to jest naprawde roznie :) ja przy cyklach 31 dniowych mam wlasnie w 18 lub 19 dc. A wlasciwie to powinnam miec, bo w tym cyklu mialam lekkie przeziebienie pecherza i przeziebiona bylam i takim oto sposobem moja owu przesunela sie o tydzien.

Gość księżniczka 84
u mnie mdłości nadal dominują :)może za 2, 3 tyg. będzie lepiej. Wizytę mam dopiero 30 października (16 t 6 d ciąży). Dziewczyny mnie wykańczają obowiązki domowe, jestem straszną pedantką, nie funkcjonuję jak nie mam błyszczącego mieszkania, dziś się strasznie zmachałam. Zaczął się II trymestr, wszędzie jest napisane, że przypływ energii, piękne włosy, skóra, u mnie jest dokładnie odwrotnie. Wczoraj dzwoniła do mnie przyjaciółka w 5 tc, czuje się tragicznie, też ją muli cały dzień. Powinien być jakiś niezawodny specyfik na te mdłości, kuzynka moja też od kilku tyg. ma spotkania z kibelkiem...ach, kiedy nadejdą lepsze dni?

Gość księżniczka 84
Paulo ja zawsze w tych dniach mam owulkę, nawet w 21 dniu cyklu, to nic dziwnego, może cykle Ci się wydłużyły o te 3 dni lub akurat ten cykl.

Gość paulaaaa86
Mozliwe :) wiem że owulacja jest możliwa w tych dniach ale zawsze wydawało mi się że wtedy gdy ktoś ma cykl ok 30 dniowy lub dłuższy. eh kto tam nadarzy za kobiecym organizmem ;) chora na nc nie byłam ;) Księżniczko mi na mdłości pomagały albo krakersy solone albo imbir lub migadały :)

Gość PolaMaj
No niestety nie od dziś wiadomo, że te skuteczne leki muszą swoje kosztować. Chociaż ja ostatnio czytałam, że inofolic można zastąpić Inofemem. Kosztuje 70 zł za 60 saszetek wiec mogłabyś go sobie kupić. Na pewno taniej Cię to wyniesie a jest równie skuteczny.

Gość kkeira84
Księżniczko nie znam niestety dobrego sposobu na problemy z trądzikiem. Ja używam do twarzy, a także do ciała i na włosy ( przed ich umyciem) olejki naturalne z awokado, ze słodkich migdałów, a teraz jeszcze dokupię arganowy. To mogę polecić :-) Kiedyś też robiłam tonik z pigwy, też fajna sprawa.

Gość SamantaL
A ja właśnie słyszałam , że inofem jest bardzo fajnym zamiennikiem Inofolicu. Bo produkowany jest całkowicie w Polsce. Po za tym jest tańszy i starcza na dłużej. Popatrz sobie w jakiś dobrych aptekach.

Gość Jagoda111
O, właśnie też chciałam zapytać : ) Co tam dziewczyny u Was? Jak samopoczucia? Jak tam zabawa z Twoim ukochanym : ) ? Życzę wam cudownego dnia! Mimo pogody : ) Lecę do pracy : )

Tutaj byl dlugi weekend wiec w domu prawie nie bylam. Wiec zaraz zaczynam czytac posty. U mnie byly starania ale czy cos z tego wyszlo Bog raczy wiedziec. Jak nie zajde do grudnia to bede tak dlugo meczyla lekarke ze da mi wszystkie badania jakie tylko istnieja. Akida, Kiera, feminka, Paula, Jagoda I ksiezniczka jak tam? Efa kochana jesli dalej nas czytac daj znac czy jest lepiej? Buziaki dziewczyny!

Gość gość
Hej kochane. U mnie nic ciekawego sie nie dzieje, oprocz pobolewajacych piersi nie mam zadnych innych objawow. Gdybym byla kobieta, ktora sie nie stara to bym pewnie nawet nie zauwazyla, ze jestem w ciazy :) w piatek mam wizyte, trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Pozdrawiam

Gość akida2014
Ten gosc wyzej to ja, zapomnialam sie podpisac :)

witam wszystkie forumowiczki! Ostatnio dołączyłam tez do 2 forów internetowych bo zagłębiam się w tajniki "płodzenia" :-) Mam problemy z owulacją, ale mój ginekolog nic mi nie wspominał o preparatach o których tutaj i na innych forach piszą dziewczyny (Inofem Inofolik) - czy to na prawdę działa? warto? Na stronie producenta pisze, że działa i że poprawia gospodarkę hormonalną... ale pytanie czy któraś z Was powaznie tego używa i jest zadowolona?

Jak tam samopoczucie/starania dziewczyny? Ja jak zwykle mam przeczucie ze u mnie nic z tego Nie bedzie. Chlip chlip... Maz kochany czlowiek ale co chwila zmienia wersje tzn. raz chce dziecka raz nie. Hmm a ja myslalam ze to kobiety maja PMS lol a nie faceci.

Gość księżniczka84
oj zapaszkubzu widzę, że u Ciebie wciąż dominuje negatywne myślenie!Musisz wierzyć, że się uda!przecież od nastawienia też zależy czy jajeczko się zagnieździ. Ja swojego 1 syna poczęłam w listopadzie, a starałam się od lipca :)Jeszcze wspomnisz ten błogi stan przed ciążą:)wiem, co mówię!w końcu przechodzę to 3 raz :)

Gość księżniczka 84
2 raz tam miało być nie 3 :)

Gość feminka28
Witam dziewczyny. O mnie to nie byl to okres tylko plamilam pare dni ale od wczoraj juz czysto. Dzis strasznie od rana dokucza mi pecherz . Teraz to jest nic ale wczesniej to nie dawalam sobie chwilami rady. A tak to to wporzadku. Maz byl na badaniach nasienia jak na moje oko to wyniki bardzo dobre ale po niedzieli jade do gina i niech on spojrzy swoim fachowym okiem.

Gość feminka28
Ja trzymam za nas wszystkie kciuki:-)

Ksiezniczko dziekuje za slowa otuchy. Feminko Tobie tez dziekuje. Slyszeliscie cos o dzialaniu metforminy na plodnosc?

Gość feminka28
Ja lykam metformax 850 i schudlam pare kilo. Rozne sa opinie na ten lek. A Ty tez bierzesz metformine?

Ja nie biore tego leku. Pytam bo znajoma go bierze bo Lekarz powiedzial ze lek jest Dobry na plodnosc ( wiem ze normalnie sie go bierze jak ma sie cukrzyce). Juz naprawde mysle zeby sprobowac wszystkiego hehe.

Gość paulaaaa86
hej dziewczyny. Ja już nie wiem co ze mną nie tak :( Ciągle się nie udaje :/ teraz czekam na okres powinnam jutro go dostać i na 100% dostanę :( Mam taki zespół napięcia jakiego nie miałam chyba od roku - brzuch wydęty jakbym była w 7 mc ciąży do tego nerwy i wogóle jakaś masakra ;( :(:(:( MAm dość dawno nie miałąm takiego doła jak dzisiaj! Przecież miałam owulacje kochałam sie z meżem co dwa dni przez cały miesiąc wiec dlaczego nie ma ciąży??!! :( Biore wit mój mąż też, kwas foliowy , piję zioła na owulacje i jak zawsze ! nic! :( Ja się poddaje :(

Paula kochana przytulam I pocieszam. Wiem dokladnie przez co przechodzisz bo jaka sama widzisz mnie tez sie nie udaje. Nie wiem czemu. A kochamy sie z mezem co dwa dni. I tez czasami mam ochote wyc bo @ dalej przychodzi jak w zegarku. Jeszcze probuje do grudnia I jak nic z tego nie bedzie wtedy sie poddam. Jeszcze raz przytulam