Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podpisz list z poparciem prof. Chazana

Polecane posty

Gość gość
Kobieta przychodzi do lekarza po pomoc i opieke a ona od tego pozal sie boze dostala tylko cierpienie

Gość gość
Generalnie nie zgadzam sie z klauzulą sumienia ale prof Chazan ma rację w jednym zasadniczym punkcie: jeśli szpital nie posiada sprzętu do tego rodzaju diagnostyki nie może wykonywać zabiegów. Może powinna powstać lista ośrodków które zajmują sie diagnostyką prenatalną i aborcją zamiast zmuszać lekarzy do poszukiwania informacji dot innych podmiotów i ich działalności.

Wypowiadal sie lekarz ktory jest podlegly Chazanowi ze jezeli przepisalby tabletki antykoncepcyjne jakiejs kobiecie to stracilby prace ten Chazan to debil powinni go zwolnic

Gość gość
prawa mamy różne a sumienie jedno postąpił zgodnie z sumieniem człowieka wierzącego w wartości jakie przedstawia Bóg a nie egoistyczne wartości człowieka i cześć i chwała mu za to oby więcej takich ludzi żyjących w prawdzie a nie dwulicowych

Gość gość
tabletki antykoncepcyjne to grzech przeciw życiu i słusznie postępuje prof. Chazan

Gość gość
Dla mnie egoista jest wlasnie chazan.to on zrobil to co w jego interesie a nie pomyslal o cierpiacym dziecku,rodzicach i rodzinie

Gość boże czy ja dobrze czytam
że to dziecko żyje i kona w cierpieniu? może profesor zechce czuwać przy jego łożu śmierci? :O jako moralny katolik odpowiedzialny za to, powinien chyba :O

Gość gość
e ludzie którzy są nieuleczalnie chorzy od urodzenia Z B A W I A J Ą poprzez swoje cierpienia takich, co nigdy swoim życiem nie zasłużyliby na Niebo bo przy Stworzeniu jej dusza taka sama wyraża na to zgodę by cierpieć swoim życiem za innych i oni mogą tego nie zaakceptować w tym życiu ale po śmierci już są zbawieni i również swoim aktem woli aktem miłości zbawiają innych ludzi to jest Miłość Boga do ludzi dla tych zatwardziałych grzeszników którzy swoim życiem nigdy nie zasłużyliby na wieczne Niebo bo duszę mamy nieśmiertelną więcej przeczytajcie na ostrzezenie.net

Gość gość
z dziś "że to dziecko żyje i kona w cierpieniu? może profesor zechce czuwać przy jego łożu śmierci? pechowiec.gif jako moralny katolik odpowiedzialny za to, powinien chyba" xxx napisał na piśmie skierowanie do hospicjum dla tego dziecka by udzielili mu właściwej pomocy prof. Chazan nie prowadzi hospicjum ale szpital położniczy i walczy o życie a nie dzieli ludzi wg uszkodzeń ten powinien żyć a inny nie

Gość czy ja dobrze czytam
Niestety, ale poszukałam info o tym dziecku. Pozostaje na silnych lekach przeciwbólowych, bo cierpi straszny ból. Ma połowę czaszki i mózg na wierzchu. Ma całkowity rozszczep twarzy. Ma oko zwisające z oczodołu. Będzie konało w cierpieniu jeszcze jakieś 2-3 miesiące oraz istnieje możliwość, że przeżyje (tak, niestety istnieje taka opcja). x Te człowiek to bigoteryjny, zakłamany potwór. x Uprzejmie się uprasza moherów, żeby już zaczęli szykować się do kościółka na jutro i przygotowywac datki na tacę, zamiast wklejać bajki o bożej miłości, bo ich zachowanie w obliczu tego dramatu jest równie niewłaściwe jak pokazanie tyłka na pogrzebie 🖐️

Gość gość
Z katolikami się nie dyskutuje ich się lekceważy. Poza tym wierze ze doktorek ma nizle plecy

Gość gość
W takim razie może profesor powienien zmienić pracę i ze swoim kryształowym sumieniem (zapewne nosi tez nieskalanie czysty fartuch i ma zawsze nieskalanie czyste rączki) powinien zatrudnić się w hospicjum i pielęgnować uratowane płody z gałką oczną wypłyniętą na policzek. Chyba tam jest jego miejsce. Niech się wykaże. Zobaczymy jak długo mu psychika wytrzyma. x Łatwo jest uprawiać pseudo-moralnośc kosztem innych. Łatwo jest życie układać według idei, mającej się nijak do okrutnej rzeczywistości. Łatwo na tę rzeczywistość lekką ręką skazywać innego człowieka (no bo przecież nie siebie, prawda?).

Gość gość
Bóg Cię Kocha

Gość gość
"Bóg Cię Kocha" x Oczywiście. A w przerwach między nieustannym miłowaniem popełnia też drobne błędy genetyczne, skutkujące piekłem na ziemi, które tym razem stało się udziałem dzieca z okiem na policzku i jego matki za przyczyną "moralności" bożego zakłamanego sługi. Osobiście dziękuję bogu za jego miłość. Jeśli tak wygląda "miłość" obejdę sie bez niej.

Gość gość
Warto też dodać, że ten "święty" jest rozwodnikiem oraz kiedyś wykonywał radośnie skrobanki. Jeszcze coś chcecie dodać, bigoci drodzy?

Gość gość
to są oczywiste pomówienia prof. Chazan nie mógł wcześniej dokonywać aborcji gdyby tak robił - wówczas jaki sens dziś miałoby obecne walczenie o czystość sumienia ? hę?

Gość gość
Aborcja to morderstwo, wiec dokonywał morderstw

Gość gość
Prof. Chazan nie dokonywał wcześniej morderstw aborcyjnych to nie pierwszy atak na jego osobę 12 lat temu również grożono mu gdy odmówił aborcji

Gość gość
"gdyby tak robił - wówczas jaki sens dziś miałoby obecne walczenie o czystość sumienia x Zapewne się nawrócił :O x To jak? Kiedy pan profesor wybiera się odwiedzić szcześliwą, świeżo-upieczoną matkę i jej dziecko bez głowy? Myślę, że zasługuje na pamiątkowe zdjęcie przy swoim i bożym "dziele". Nie odbierajmy profesorowi chwały. Dalej profesorze, kupuj kwiaty i dymaj do szpitala odwiedzić "szczęśliwą" rodzinę, której jesteś stwórcą.

Gość gość
Skoro Chazan jest katolikiem to popełnił morderstwo zgodnie z etyka kosciola, bo prawnie w PRL aborcja była legalna. No ale wtedy był chyba niewierzacy? Skoro kościół wybacza takim zbiorom to jak on stanie kolo Jezusa po smierci

nie bardzo rozumiem jak przykład tego dziecka ma być argumentem za aborcją czy jeżeli ja wiem z całą pewnością, że jutro z całą pewnością ktoś ulegnie wypadkowi, któremu się nie da zapobiec, a który zmasakruje mu najważniejsze organy, uczyni go kaleką fizyczną i umysłową to czy ja mam prawo dzisiaj tego człowieka zabić w majestacie prawa? dziwna ta logika. to jest pytanie o cierpienie, o eutanazję bardziej niż o prawo do aborcji. tu eutanazja (człowieka lub zarodka) może być kwestią dyskusyjną. życie jest pełne cierpienia i relatywizując można dojść do usprawiedliwiania eugeniki, bo na zarodkach może się nie skończyć

Gość gość
Skąd wiesz czy by sam nie chciał się zabić jakby wiedział ,ze jutro będzie miał mózg na wierzchu po którym będą chodzić muchy. Broken A ty byś chciała spokojne umrzeć przed tym faktem czy chciałaby doświadczyć tego wspaniałego uczucia wypadajacego mózgu?!

Gość gość
Nie mówiąc o tym ze ten mały czlowieczek nawet nie zakosztuje normalnego życia, dzieciństwa, radości, nigdy. Żadna tylko fizycznego piekla.

widać, że nie rozumiecie prostego przykładu, a mi się już znudziło przepisywanie rzeczy, które napisała w polskim standardowym, żeby zwolnić kogoś z powinności ROZUMIENIA przykładem na to jest tekst "nie możesz wiedzieć z całą pewnością". żenada.

nie, w hipotetycznej sytuacji wiem to z całą pewnością, dobra, dam Wam ostatnią szansę pewność - - - - badania prenatalne wypadek - - - - - - choroba tego noworodka zarodek - - - - - - - ten człowiek ten, co ma go zabić dzień przed - - - - - - ów wypromowany przez media profesorek z tematu powtarzam, to nie jest kwestia aborcji, tylko eutanazji nie jest to argument za aborcją, tylko ewentualnie za eutanazją. bo jeśli uznajemy, że zarodek jest człowiekiem to żaden przykład tego nie zmieni, choćby się urodził z dupą zamiast głowy

Gość gość
broken, Twoje rozumowanie jest idiotyczne. Nikt nie mówi o bawieniu się w profetę i uśmiercaniu ludzi, zanim ulegną wypadkowi. Co to w ogóle za demagogia? :O Mówimy o medycznie stwierdzonym przypadku błędu natury - czyli potwornie okaleczonego płodu, niezdolnego do samodzielnego życia. Nie baw się w wyciąganie szerszych prawideł z konkretnego, boleśnie jednoznacznego przypadku, bo słabo Ci to wychodzi.

Gość gość
Ja nadal czekam, kiedy profesorek zrobi sobie rodzinne zdjęcie z "uratowanym" przez siebie dzieckiem, a następnie powiesi w swoim gabinecie. Lekarze umieszczają często w gabinetach zdjęcia urodzonych za swoją pomocą dzieci, więc uważam, że to będzie piękna reklama dokonań profesora. Wszak to jego największe dzieło. Na pewno napędzi mu mnóstwo moherowych klientek.

Gość gość
Dyskuska z broken jest całkowicie bezcelowa i nie radzę tracić na nią czasu (wielu próbowało) :) Ta dziewczyna na każdym temacie gada sobie a muzom. Po prostu tak ma. x Temat matki tego dziecka, jej motywów to inna sprawa. Podobno "święty" profesor specjalnie przetrzymał ją w tym szpitalu, żeby upłynął termin legalnej terminacji ciąży. Jeśli tak było, to nie tylko sam podjął decyzję, ale także podjął dezycję za nią, pozbawiając jej wolnej woli i działania zgodnego z jej sumieniem (ta decyzja należała tylko do niej). Jeśli tak było, to jego wina jest po prostu nieogarniona. Ale spoko, za wszelkie odszkodowania zapłaci podatnik polski, Polska bogaty kraj. Temu panu nic się nie stanie :)

aborcja to nie zabicie człowieka. polecam lekturę kodeksu karnego i porównania wyroków za aborcję i morderstwo. x :) lektura kodeksu karnego niewiele wniesie do mojego postrzegania rzeczywistości, zerowy autorytet. :) to troll, prawda?