Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstydzilbym sie przed rodzina byc z dziewczyna bez studiow

Polecane posty

Gość gość
ja mam średnie a chciał być ze mną facet z mgr. nawet zerwał dla mnie zaręczyny . ja go rzuciłam , bo robił ze mnie niewolnicę.

>>>misio1 to ostatnie zdanie nie było zbyt mądre, nic nie może łączyć lekarza z szatniarką<<< A jeśli szatniarka jest studentką medycyny :D ? x Problem tej dyskusji nie polega na zaprzeczeniu, ze istnieją różnice intelektualne między osobami z wykształceniem i bez wykształcenia. Ta teza jasna jest dla wszystkich. Problem polega na tym, że autor tematu, prezentuje swoim sposobem myślenia, poziom najgorszego prymitywa z budowy, a sam zarzuca to, WSZYSTKIM KOBIETOM BEZ TYTUŁU MGR. Mając do wybory jego i rozgarniętego mężczyznę ze średnim wykształceniem, wszystkie znane mi panie po studiach wybrałyby tego drugiego.

Gość gość
Ja bym wolala byc z milym chlopakiem po zawodowce niz z takim popieprzencem jak autor

Gość bez studiów ona
No wiesz Autorze, tak się złozyło w moim życiu, że nie ukończyłam studiów. Mam wykształcenie średnie, ale znam biegle7 języków. Jestem samoukiem i sama doszłam do tego, co dzisiaj mam. I na studia póki co się nie wybieram. I uwierz mi- zarabiam tyle, na co Ty będziesz musiał baaardzo długo pracować. Musisz być mega "inteligentny" jeśli ludzi oceniasz po "opakowaniu", a umiejętności, wiedzę po papierku. Dzisiaj każdy może być mgr, tylko pytanie, czy jak sie ma pomysł na siebie, to jest on potrzebny? Większości ludzi idzie na studia po to, bo nie wie co zrobić ze swoim życiem, nie ma pomysłu, więc zapych dziurę w życiorysie.

Gość gość
Jestem za. Ja nie chcę mieć faceta ze średnim albo po zawodówce. I też mam "podyplomówki" jak ktoś tu napisał. I pewnie wkurzę tego kogoś co z tego się nabijał, że poprawna forma to studia podyplomowe. A o języku potocznym słyszałeś człowieczku?

Gość gość
dzisiaj pełno ludzi po studiach siedzi za granicą ale nawet tam też nie chcą kogoś bez studiów

Gość gość
20:51 ze średnim to chyba przesadziłaś/łeś

Gość gość
przejdzie ci ziomek zobaczysz czas leczy rany a lepszy od czasu bylby tylko inny zwiazek ja pamietam jak mnie pierwszy raz laska rzucila mialem chyba 18lat ale mialem dola tez pierwsza milosc hehe :) cierpialem ale nic nie napisalem za drugim juz bylo latwiej mam troche wad i tak rzucaja mnie te kobitki non stop na dzien dzisiejszy splywa to po mnie jak po kaczce

Gość bez studiów ona
A co Wy z tymi studiami? Czy uważacie że tylko ludzie po studiach są inteligentni i wartościowi. Idzie taki czy taka na studia, jakoś przemęczy te parę lat, na koniec zleci napisanie pracy i wielka/i Pan/i mgr. A jak sie zapyta co umie, to wzruszy ramionami.

Gość gość
20:55 to musisz mieć dużo tych wad skoro tak ciągle cię kobiety rzucają:)

Gość Pyskata90
Już nie jeden tak mówił jak Ty a teraz ich żonami są sprzątaczki po gimnazjum, znam takie przypadki. To że pochodzisz z "dobrej rodziny" nie świadczy o tym że jesteś mega inteligentnym facetem o którym każda "uboga(twoim zdaniem) w wiedzę" kobieta marzy całymi dniami i nocami. Swoją postawą nic dobrego nie reprezentujesz oceniasz ludzi na podstawie ich wykształcenia i pochodzenia co szczerze mówiąc GÓWNO MÓWI O TYCH LUDZIACH, ponieważ nie jeden uczony człowiek okazuje się gorszym debilem ni jeżeli owa kobieta z podstawowym wykształceniem. I zmień swoje podejście do życia i ludzi bo jeszcze sam nie wiesz jak w przyszłości skończysz.

Gość gość
gość dziś Jestem za. Ja nie chcę mieć faceta ze średnim albo po zawodówce. I też mam "podyplomówki" jak ktoś tu napisał. I pewnie wkurzę tego kogoś co z tego się nabijał, że poprawna forma to studia podyplomowe. A o języku potocznym słyszałeś człowieczku? Ludzie wykształceni nie posługują się językiem potocznym. Życzę ci tego faceta z wyższym wykształceniem i nie życzę ci,żeby kiedyś skończył jak żul po właśnie studiach podyplomowych. "Nie szata zdobi człowieka". Obyś się nigdy o tym nie przekonała.

Gość gość
"Mając do wybory jego i rozgarniętego mężczyznę ze średnim wykształceniem, wszystkie znane mi panie po studiach wybrałyby tego drugiego" Dlatego w tym kraju wlaśnie tak jest, coraz gorzej. Płodzi się margines na potęgę. Jest źle wlaśnie dlatego że taka dupa jedna z druga nie wezmą sobie inteligenta tylko siepacza. Rozgarniętego czyli w większości przypadków przygłupa z tupetem.

Gość gość
Kosmetyczka i sprzątaczka zarabia więcej niż ty na start mitomanie - marzycielu z patologii.

Gość gość
juz nie mow ze kazdy zleca pisanie prac mgr, ja dalej pisze na swoje konto kolejne prace tym razem do czasopism naukowych z wysokim IF ;) ale przeciez to takie smieszne, bo na pol etatu pracuje w aptece, a to taki podobno wstyd

Gość gość
Ja mam wykształcenie średnie ale moja przyjaciółka i większość moich znajomych mają wyższe. Możesz mi wmawiać,że tylko udają,że mnie lubią, ale po co mieliby to robić???

Gość gość
Nie uważam,że ludzie po studiach są lepsi albo bardziej inteligentni. Po prostu chcę mieć męża wykształconego (po studiach), tak samo jak ja.Nie rozumiem o co Wam chodzi? Jeden bierze za żonę opaloną brunetę, drugi bogatą blondynę, a trzeci panią po studiach.To z Wami jest coś nie tak,bo wytykacie innym,że chcą kogoś na podobnym poziomie,czyli po studiach.

Gość gość
iles setek tysiecy polek i polakow po studiach siedzi teraz poza granica kraju pracujac fizycznie trzeba byc tluczkiem mielonym zeby kierowac sie tylko wyksztalceniem jesli chodzi o zwiazek zyjemy w czasach gdzie malo kto zaczyna NIE miec mgr ... kiedys studia cos znaczyly teraz jak ktos nie skonczyl politechniki albo jakiejs konkretnej uczelni to mozna sobie wsadzic w doopcie taki papierek najwazniejsze kryterium to wyglad i charakter z tym ze tym pierwszym ma cie kobieta przyciagnac drugim zatrzymac ja akurat stawiam cieplo domowego ogniska ktore moze stworzyc przyszla zona wyzej od jej zarobkow druga sprawa ze kobiety po studiach w 90% nie poswieca sie rodzinie tak jak cwane babki na stanowiskach zapomnij ze babka ktora robi kariere znajdzie czas zeby ci gotowac normalne obiady bedziesz wdoopiac gotowe zarcie non stop swoja pastawa swietnie pasujesz do wyscigu szczurow :D

Gość gość
dziś nie rozumiesz. czasem ktoś wymaga czegoś czego potem bardzo żałuje. twój facet może być po studiach ale może cię potem bić a twoja sąsiadka będzie miała tzw "robala" który będzie ją szanował. czy wtedy nadal będziesz szczęśliwa,że twój facet ma takie wykształcenie jak ty?to,że ktoś ma studia nie znaczy,że ma dobre serce.

Gość bez studiów ona
Nie mówię, że każdy, ale sa tacy "uczeni", wielki MGR, a nawet pracy sam nie napiszę. Poza tym można sobie kończyć medycynę, czy prawo, ale to dopiero początek. Sa specjalizacje, aplikacje. A potem i tak jeśli nie zdobędziesz zaufania wśród pacjentów czy Klientów, to jestes skończony. Papierek Ci w niczym nie pomoże.

Gość gość
Osoba powyzej ma 109% racje. Jak ktoras chce przystojniaka albo pewnego siebie skurwysyna z wielkim petem w gaciach to sa wtedy tzw preferencje. To samo jak koles chce ladna dupe z twarza aniolka. Ale jak ktos chce partnera po studiach to juz jest ble :D

>>>Ludzie wykształceni nie posługują się językiem potocznym. <<< Wszyscy ludzie we własnym kręgu posługują się jakąś "gwarą". Dla mnie określenie "podyplomówka" jest w pełni czytelne.

>>>Ale jak ktos chce partnera po studiach to juz jest ble<<< Nie jest ble, to czego on chce, ale jest super-ble: sposób w jaki ocenia innych :( .

Gość gość
misio1 dziś wolałabym ,żeby było w pełni zrozumiałe a nie czytelne.

Gość Avp2
Bhehehehe kurwa. Wielkie oburzenie bo autor wielu tutaj uzmyslowil ze sa gownem. Widze ze wieksze oburzenie wywoluje segregacja pod wzgledem wyksztalcenia niz pod wzgledem wygladu czy kasy. Jak taka panna jedna z druga uslyszy ze trzeba w zyciu robic cos poza nakladaniem tapety i przymierzaniem ponczoch to juz jest foch. BO TRZEBA COS ROBIC a chcialoby sie tylko lezec i dobrze wygladac i miec przeswiadczenie ze jestem ladna to juz mam wygrane zycie. A to gowno prawda bo ladnych jest w chuj a elity z perspektywami w tym kraju moze maks z 10% spoleczenstwa.

Gość gość
No tak -ocenianie na postawie zdobytego wykształcenia.takich olewam !!!

Gość gość
21:06 większe jest prawdopodobieństwo że będzie chamski taki pan po szkole zawodowej niż po studiach ale oczywiście trzeba uważać bo na chamów po studiach też można się "naciąć"

Gość gość
Smieszny temat... skonczylem tylko liceum wyszlo tak ,ze pracuje jako spawacz przy rurach w metodzie tig .Zarabiam 3400 na reke za miesiac pracy moja narzeczona ma mgr i w urzedzie dostaje 1500 zl ale jest szansa ze za 20 lat mnie dogoni :) gdyby chodzilo tylko o status i pieniadze wolalbym babke po zawodowce ,ktora ma np salon fryzjerski i zarabia 10tys bo to by swiadczylo o tym ze jest zdeterminowana ambitna i sprytna. Wyksztalcenie srednio sie dla mnie liczy tylko to co czlowiek soba reprezentuje Mialem kilka dziewczynw zyciu dziwnym trafem albo i nie! wiekszosc byla po studiach bo teraz malo jest dziewczyn bez naprawde byly rozne mniej lub bardziej rozgraniete i malo ktora zarabia teraz wiecej niz 2 tys

Gość gość
ja robie doktorat ale nie unikam nakladania ponczoch i tapety, jestem tzw go/wnem, bo nie jestem z elity, moge sie jedynie nie rozmnozyc, bo nie jestem lekarzem ;) tak wytepie swoje geny

Gość Ha ha ha02
Frajerstwo totalne. Ma mgr. i traktuje innych jak śmiecie a tym samym de facto sam jest śmieciem dla "tych z wyższych sfer"