Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Gościana to już teraz będzie coraz mniej tego takiego bólu dołem. Piersi też mnie bolą i juz urosły niestety przez co z powodu biustu właśnie, nie zapinam kurtek płaszczy super :-/ chyba skończę z rozmiarem G!

Witam Dziewczyny, podpinam się pod temat, bo w 2015r mam zamiar zostać mamą:) Mam 25lat, mój mąż 28 i osobiście uważam, że to już pora na pierwszego dzidziusia:) Jesteśmy od niedawna małżeństwem (2miesiące) ale nie mamy zamiaru zwlekać, bo już wystarczająco długo odwlekaliśmy ślub (chodzenie + narzeczeństwo to w sumie 6,5roku :)). Wczoraj podjęliśmy "pierwszą próbę" aczkolwiek plan był taki, żeby zacząć w przyszłym miesiącu, jak będziemy na opóźnionej podróży poślubnej:) Mam takie pytanie, czy Wy też macie obawy związane z zajściem i porodem?? Bo mnie chyba strach oblatuje?? :(

Anabell witamy:-), póki co nic się nie martw, choć łatwo powiedziec:-). w sumie wakacje to najlepszy czas aby zajść w ciąże bo człowiek się zrelaksuje:-). Wpisz sie do tabelki :-)

anabell czesc! ja jestem 2lata po slubie i tylko strach przed przewroceniem zycia do gory nogami mnie blokowal tak naprawe:) i dalej mnie to przeraza, ale czlowiek sie dostosowuje do zaistnialych sytuacji wiec mysle ze bedzie fajne, poza tym chcemy małego bobasa w domu;)

Gość fruziaaaaaaa
gosciana materac tez z ikei, bo tylko taki bedzie pasowal do ikeowych lozeczek:) ten lateksowy:) witaj anabel:) my 4 lata po slubie co prawda, a boje sie wielu rzeczy, ze az szkoda o tym pisac:d hehe ae nie chce zeby moj synek byl jedynakiem tak jak ja:) ja juz w pracy, biore sie za obrabianie zdjec, bo nie moge sie wyrobic ze zleceniami:)

Witaj Anabella1989 w naszym gronie !!! To ja tu chyba jestem jakimś kosmitą bo nie totalnie mnie przerażało ani małżeństwo ani dzidzia :) Ja wręcz marzyłam o tym aby ta mała istotka wkroczyła w nasze życie i zdawałam sobie sprawę że, nasze życie obróci sie o 360 stopni i ,że teraz cały nasz świat będzie kręcił sie tylko wokół tego maleństwa :)A jeżeli chodzi o poród to obawy były ;) Ale przy pierwszym porodzie są mniejsze bo nie wiemy co nas tak naprawdę czeka :P. Przy drugim to jest hardkor bo przypomina nam się to co już było a do przyjemnych na pewno nie należało :P Ale my baby to twarde sztuki jesteśmy i skoro przeżyłyśmy ten ból za 1 razem to i za 2 tez damy radę :)

Cześć kobietki ☺nowe witam a "stare "pozdrawiam. Nie nadrobić was bo ja ciągle coś i nie mam czasu usiąść nawet. Jutro mój synek ma 3 urodzinki i robiliśmy mu torcik. Na 11:00 idziemy do kościoła a potem do babci męża na imprezkę bo ona prawnukowi( czyli mojemu synowi ) robi. Czuje się jakoś źle . Nie wiem jak to określić ale śpię wszędzie. Tzn chce mi się spać ale nie mam czasu ☺ciśnienie dziś miałam 90 na 50... masakra. Mój mąż leci we wtorek do angli I zabiera tel . Niestety na moim nie ma szans pisać wiec nie wiem jak będę pisać

I zamówiłam na allegro te testy owulacyjne .Mam nadzieję, że one mi pomogą w tej batalii o piękny brzuszek :)Może akurat moja owu się gdzieś zapodziała dlatego sie nie udało ,pewnie miała skok w bok i nie trafiliśmy mimo płodnego śluzu :P

Gość fruziaaaaaaa
Mala02 ja przy pierwszej ciazy niczego sie nie balam, a wrecz bralam wszystkie zmiany na klate:) teraz jest juz inna sytuacja:D

Gość antoninkar
Witajcie!!! Ja się staram o 3 dziecko i nie wychodzi, już straciłam chęci i zapał do działania jak co miesiąc porażka i @ przychodzi, robię testy owulacyjne, dziś mój 4 dc i zaczęłam się wspomagać,bo sporo ich mam i starczy mi na 10 dni, mam krótkie cykle i @ 3 dniowe - z plamieniem od czasu do czasu do 5dc, dziś o 17.00 wyszła na owulacyjnym kreska bledsza od kontrolnej, może ja nie trafiam w owulacje,bo zazwyczaj od 9-10 dnia zaczynamy, sama już nie wiem co myśleć, a jak u Was starajacych sie i ciężarnych, w którym dniu zaszłyście w ciążę????Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i staraczki,bo razem raźniej niż samotnie borykać się z porażką :-)

Antonin a powiedz mi ile temu skończyłas karmić? Dużo miałaś pokarmu? Nawet jak nie karmiłas to opisz swoją laktacje, jak długo czy i czy zdarzał Ci się wyciek po zakończeniu karmienia?

Gość Radosna82
Hej dziewczynki. Chciałabym dołączyć do starających się o dzidziusia. Mam 32 lata i mam juz 4 letniego synka. Od prawie półtora roku czuję, ze przyszedł czas na drugie dziecko. Latka lecą, a młody dopomina się o rodzeństwo. Przez ten czas nie zabezpieczaliśmy się,ale tez nie robiłam nic, zeby zwiększyć szanse na ciąze. Jednak po takim czasie starań bez efektów postanowiłam wziąć się porządnie za starania. Tym bardziej, ze od czerwca jakieś cuda mi się dzieją z okres i czasem jest ok, czasem mam go za szybko, a teraz po wakacjach musiałam na wywołanie miesiączki leki wziąć, bo wszystko mi się zatrzymało. Aktualnie wspomagam swój cykl castagnusem (ten ziołowy lek pomógł mi zajść w pierwszą ciąze). Od 16 dc mam brać duphaston. Narazie jest 11dc. Od wczoraj mierze temp, zeby zobaczyć czy w ogóle i kiedy mam owu. Normalnie mam cykl 35 dni,ale teraz ten duphaston mam tak szybko brać nie wiem czy nie zblokuje mi owulacji. Tym bardziej, ze długie cykle mogą świadczyć o wysokiej prolaktynie, a w pierwszą ciąze zaszłam dopiero w cyklu wspomaganym castagnusem koło 20dc. Cięzko mi samej w tych staraniach a tu jest chyba całkiem fajna ekipa i fajnie czasem pogadać z kimś kto cie rozumie.

Cześć dziewczynki. Radosna ja mam cykle 30-31 dniowe i dostałam duphaston. Ale lekarz 2 razy mi powtarzał ze mam zacząć brać od 20 dnia cyklu żeby nie zablokować owulacji. No chyba ze poczuje ze owu była wcześniej to od 19 dc. Kochane KTÓRA MA DZIŚ URODZINY ? Albo gościana albo mamczitka chyba.... wybaczcie ze nie pamiętam ale wiem ze dziś bo mój syn tez Ma dziś urodzinki ☺W każdym bądź razie wszystkiego co najlepsze ☺ Wybaczcie ze do wszystkiego się nie odniosę ale dużo piszecie a ja zawsze wpadam na chwile ☺ Mamusie ciężarne jak się czujecie ?

Witam nowe dziewczyny. Mnie już drugi boli brzuch na dole,do @jeszcze 3 dni więc nie wiem o co chodzi.

TakaJa86 dałabym wszystko, żeby mieć takie bóle:-). Mam pytanie, wczoraj pół dnia i dzisiaj troszke ciągnie mnie w pachwinie. Oczywiscie nic innego nie zarejestrowałam. Zastanawiam się czy przed okresem miałyscie takie ciągnięcia? czy to cos złego. Jak wpisuje do neta ciągnięcie w pachwinie to wyskakuje sama tematyka ciąży, a wątpie żeby mi sie udało to teraz, tak już od 1 razu, zwłaszcza po ostatniej wizycie u gina, który mnie zdołował. Dziś robiłam test, oczywiscie nic... Czekam na okres:-(

Gość antoninkar
Mamczitka ja nie karmie już 3 lata, wszystko powinno się unormować po tym czasie, nie wiem skąd ten problem,bo nie miałam trudności z zajściem w poprzednie ciąże, może za stara już jestem :-( i dlatego sie nie udaje,a może nie trafiam w te dni,bo tak szczerze, to staram się od 10-13 dnia ,a potem odpuszczam, nie mam pojęcia dlaczego wciąż te testy negatywne.Trzymam kciuki za starające się i za przyszłe mamy

TakaJa86 ja chyba sobie daruje. To mój pierwszy miesiąc a ja jak wariatka wydałam kupe kasy na testy owulacyjne i ciążowe :-(. Ty masz podstawy, że testować, ja nie bardzo. Chyba że okres zacznie mi się spoźniać, w co wątpie:-/

TakaJa86 ja odpuszczam, to 1 cykl starań a ja jak wariatka wydałam już kupe kasy na testy owulacyjne i ciązowe. Nie mam podstaw żeby myśleć o ciąży. Nic nie czuje... Jak zacznie się spoźniac @ to owszem, ale wątpie żeby mi taka niespodzianke zrobiła

Radosna ja miałam długie cykle i podwyższona prolaktyne. Planowanie ciąży zaczęłam od badań okazało się, że prolaktyna 36 i mam trochę zbić, że może nawet udałoby się ale podwyższona prolaktyna powoduje poronienia, problemy z łożyskiem lub przedwczesne porody. Brałam Bromergon zaledwie 3 tygodnie i spróbowalismy udało się :-) lekarz mi mówił, że problemy z prolaktyna są często powodem problemów z zajściem w ciążę. Obecnie co 3 para ma z tym problem :-(

Rynkunia dlaczego uważasz , że ja mam podstawy a Ty nie? To jest mój pierwszy cykl starań tak jak i Twój uważam , że szanse mamy równe jeżeli było przytulanko w dni płodne:)

Antoninkar a jak długie masz cykle? Czemu tylko do 13 dnia polujesz na dziewczynkę? Owulacja u niektórych kobiet występuje nawet w 18 dniu. Widzisz mówisz powinno się uregulować ja juz 4 lata nie karmie a jednak trochę podwyższona prolaktyna została.. Zbiłam udało się od razu :-)

a 1? myslałam, że wiecej:-). Nie wiem, po ostatniej wizycie u gina, który od razu wepchałby mi tabletki anty jako metode leczenia, jestem zdołowana. Pisałam wczesniej ze mam cysty na piersiach a 2 dni po rzekomej owu miałam mlekotok. Do tego PCOS. Sam lekarz stwierdził ze nie mam szans na dzidzusia bez pomocy jakiś wspomagaczy.

Gość Fruziaaaaa
Antonina zamiast mierzyć temp i to po raz pierwszy to lepiej rób testy owu. My w pierwszym cyklu skupilismy sie na 14 dniu, a teraz okazuje się ze owu mam ok 17-18