Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

u mnie @ się rozpoczyna. Byłam dziś na prolaktynie, jutro wynik:-/. TakaJa86 to cóż, wychodzi na to, że razem rozpoczniemy znowu starania w nowym cyklu:-(. Szkoda, ale w końcu nawet zdrowym nie udaje się od razu. Ja się zastanawiam, aby udac się do jakiegoś dobrego ginekologa, który fachowo się zajmie moimi problemami z ciążą a nie bez badań wciśnie na łatwizne tabletki. Dojże prywatna wizyta, to dobry znajomy teściowej, a mimo to czuję że mnie zbył i dodatkowo zmartwił. Aluska, nie stresuj się, tylko zacznij cieszyc:P tak Długo wyczekiwany dzieciaczek za 9 miesiecy(niecałe) będzie z Tobą:-)

Gość Aluska111
Rybkunia - chcialabym lecz nie umiem , 13 cykli trudno uwierzyc. . Ze sie udalo test pokazala dwie kreseczki jedna slabsza lecz jest . Dlatego kazdej z Was ktorym.sie udalo gratuluje a sama czekam. . . Na jutro na bete , eh i czekac na wyniki

Dziewczyny a jeżeli chodzi o ta prolaktyne to same poszłyście czy macie jakieś skierowanie?

Gość Taka sytuacja
Hej Dziewczyny, Pisałam do Was na początku, prawie codziennie Was czytam, ale nie chce pisać bo się wtedy za bardzo ciążowo nakręcam... Gratuluję z całego serca wszystkim którym się już udało :) U mnie ciągle nic :( Teraz pierwszy cykl z Castagnusem i Wiesiołkiem... Pozwolę sobie dopisać się do tableki.

Nick _____ wiek ____ cykl starań___Które dziecko__termin@ Aluska111_______23______13______ _____ @.06.10.2014 rybkunia _______ 24______1 _______ _____ @15.10.14 TakaJa86 _______ 28 _____1 _______ ______ @ 15.10.14 Maya07_________31_____1________ 2 _______ @16.10.2014 Anabella1989_____25____1________ _______ @ 23.10.2014 antoninkar_______35_____12______3 _______ @31.10.2014 Radosna82_______32_____1_______ _______ @31.10.2014 Tygrysica81______33_____2_______ _______ @02.11.2014 melisa 176_______26_____3_______ 2 _______ @04.11.2014 mała2__________29 _____ 3________ 2 ______ @ 11.11.2014 Amczitka________27______1________ ______ @ alina83 _________ 31 _____ 3 _______ ______ @ Taka sytuacja_____27______6_______1________@ 04.11.2014 Ciężarne nick______ wiek____tc____ płeć____termin ___Które dziecko gościana ___ 25 ____ 7 _____ ? ____ 28.05.2015 ___ 1 mamczitka _ 27 ____ 7 ____ _? _____ 1.06.2015 ___ ala 99 ______26 ____ 4_____ ? _____ 21.06.2015 ___ beta84______26____?______ ? _____czerwiec ____ 2

Gość gość
Radosna dziekuje za odpowiedz :) Ja mialam @ dostac w czwartek do dzis nie mam,ale objawow typowo ciazowych raczej tez nie,oprocz tej lekko ciemnej pochwy no i tego,ze ostatnio jestem dosc zmeczona, a spalabym najlepiej do 11.00.No i w brzuchu mnie cos od czasu do czasu zakluje,chocby ktos mnie dziubal igielkami,ale minimalnie. A dzis np. przebudzilam sie o 4.00 nad ranem i koniec,zasnac nie moglam. Moze sie tylko nakrecam :/

gościu rob test i sie dopisuj;) taka sytuacja witaj ponownie i nie poddawaj sie!!! Co ja mam zrobic, zeby przestalo mnie TAK CHOLERNIE MULIC .... chce plakac i umrzec. ilez mozna?!?!?!?!

Gość gość
Goscinna boje sie robic test :/ Chce jeszcze odczekac,moze @ sie spoznia. Wolalabym konkretne objawy wymioty,nudnosci lub dotkliwe piersi,a nie taka niccos. Jak sobie przypominam piersi bolaly mnie gdzies 3-4 tygodnie temu byly wtedy gorace chocby w goraczce i nabrzmialo,ale to minelo :/ Czytalam,ze w ciazy wystepuje duzo sluzu,ja jestem wilgotna w srodku ale nie tak by mi cos w nadmiarze lecialo

Gość Auriska
Hej dziewczyny, staramy się z mężem tez o dzidziusia, @ powinnam dostać 7.10 a dziś 13 i nic nie ma i @ i ciązy, robiłam 2 testy wyszły negatywnie, bardzo sie boje:(

Taka sytuacja witamy ☺i powodzenia w staraniach. Gosciana ja wiem co to mulenie ciążowe ..nic przyjemnego ale jak muli to jest dobrze☺ Przeżyjesz ☺ Aluska mnie też boli brzuch . Nie mocno ale boli. I pomimo że mam pozytywna betę jakoś boję się że za mała. .. dopiero jak powtórzę będę wiedziała na czym stoję. Takaja przykro mi ...chociaż jeśli owu Była później to szansa jest. Właśnie czytałam na jakimś forum ze DDziewczyn miała 1.71 w 28dc a za 4 dni juz 286 i ciążę donosila ☺

RADOSNA w sumie @ powinnam mieć 16.10. Wiec jeszcze jest czas.. tylko nie rozumiem jednego. Mam wynik 38.8 i mieszcze się w normie 0.2-1 tydz ale czy to 1 tydz po owulacji czy wogole ciąży całej ?

Ja dolaczylam dzisiaj...z praktycznie pozytywnym testem w 32 dc. od 25 do 29 dc mialam krwawienie . W 31 dc byl negatywny. Wiec dziwi mnie wynik dzisiejszego testu. Test o czulosci 25 cień kreski , a o 10 juz blada kreska. Jutro kolejny test i lece zrobić betę. Staramy się z narzeczonym dopiero drugi cykl. Z tym ze jakieś 3 miesiące temu na początku stracilam dzidzie...teraz się boje. Jedynym objawem byl krotki @ , skąpy i nie czerwony i do tego ból piersi, ale szczególnie jednej, skacząca temp od 34,5 do 37,2. A w poch...37,4. Bardzo się boje że znów moze byc cos nie tak... Jestem mloda, mam 21 lat . Ponoc najlepszy wiek... Ale po ostatnim razie, bardzo się boje...do tego jeszcze mam wrażenie jakby rozkladala mnie choroba... Jeszcze raz powodzenia i wytrwalosci wszystkim.

Dziewczyny a jakie mogą być objawy ,że ta prolaktyna jest podwyższona ?Wiem tylko ,ze jak okres jest nie regularny a tak coś jeszcze?

mała2 nadmierne owłosienie, otyłość szczegolnie na brzuchu, torbiele na piersiach, bolesność piersi, mlekotok po ściśnięciu piersi, skąpe miesiączki i wydaje mi sie ze jest związana z zespołem policystycznych jajników, dlatego ze przy pcos ma sie wysoki poziom prolaktyn

aluska! mamczitka dobrze radzi- magnez czyni cuda!!! wzielam wczoraj dwie tabletki i tadam. dzis zero bólu!!! o prolaktynie niestety nie wiem nic :/ a co do mulenia to wieem ze przezyje, no i poza tym to dobry znak, ze niby duzo jakichstam hormonow ciazowych ....ale moje drogie Panie nie zycze tego zadnej z was:(

Gość Aluska111
Dzieki za informacje jutro kupie, dziewczynki sluchajcie , mam pytanie a jak to jest u was z wspolzyciem.jak juz wiecie ze jestescie w ciazy ? Ja osobiscie sie boje i chodz ochota jest , to jednak zwyciaza strach , ze moze zaszkodzi w tak wczesnej ciazy

aluska- hahaha u mnie ochota zerowa;D a mon malzonek ciagle przezywa ze sie zle czuje itd wiec nawet nie sugeruje mi niczego;)

Gość Aluska111
A ja dzis po buziaczkach jakos.mialam ale.obawy mega , ze cos sie stanie . Wiec narazie swiruje , jutri beta dam znac jak sie dowiem co i jak :) Trzymajcie kciuki na tesciku 2 kreseczki wiec teraz zeby beta byla prawidlowa.

Cieżaróweczki jak was boli brzuch to nospe można brać. Spokojnie nawet na początku ciąży. Lepiej wziąć niż doprowadzić do silnych skurczy. Tak mój gin mówił jak mnie brzuch na samym początku ciąży bolał. Z tych objawów podwyższonej prolaktyny to ja raczej niewiele mam. W sumie chyba żaden poza późną owulacją (lub jej brakiem). Bo wiecie tak myślę, że w sumie 2 razy byłam w ciąży - za pierwszym razem była poza maciczna, ale zanim w nią zaszłam miałam cyste na jajniku i dostałam od gina leki na pęknięcie pęcherzyka - wzięłam na tą cystę i w tym samym cyklu w ciąży byłam. A potem jak już z młodym w ciąże zaszłam to kilka m-cy próbowaliśmy i nic, a potem castagnusa wzięłam i od razu zaszłam. Może jednak coś jest nie do końca ok ze mną. Do castagnusa przy zajściu z młodym nie przyznałam się ginowi, może on w sumie nie ma świadomości, że moje oba ciążowe cykle to jednak delikatnie wspomagane lekami na jajeczkowanie. Teraz tyle cykli bez castagnusa i nic tyle m-cy. Zobaczymy czy teraz z lekami się uda. Jak w ciągu 5 cykli nie będę w ciąży mam się zgłosić i będziemy dokładne badania robić. M mnie zapytał czemu dziś temperaturę w wiadomym miejscu mierzyłam to mu mówię, żeby wiedzieć kiedy jest owulacja. Więc się pyta czy wykres robię, ja na to, że tak na stornie ovufriends - no i tu wpadł w spazmatyczny śmiech, aż nie mógł się uspokoić. Stwierdził, że jakieś tabsy mi trzeba od psychiatry na głowe i że kto w ogóle wymyślił portal o owulacji....FACECI ;)

Jeżeli chodzi o sex to pamiętam jak byłam w 1 ciąży to zapytałam o to gin, i mówił żeby raczej do końca 1 trymestru sobie odpuści na wszelki wypadek a jak najbardziej w 2 można (jeżeli wszystko jest ok)i w połowie 3 też raczej uważać bo sperma wywołuje podobno skurczę.A druga sprawa z tym dużym brzucholem i opuchniętym chyba wszystkim to raczej sie nie chcę :P Chociaż ja ostatni tydzień przed terminem tak już miałam dość ,że apscynęcji na pewno nie było sam gin mówił ,ze jak najbardziej można działać aby maluszka zmotywować do wyjścia :P

Gościana mój doktorek mądry człowiek zalecił mi pepsi zimnej 3 łyżeczki i pomaga!!!!!!!powiedział ze taka ilość nie zaszkodzi! Ale pepsi nie cola!

Radosna mój mówił, że według nowych badań dzieci mogą mieć obniżone napięcie mięśniowe jak się zazywa w 1 trymestrze.

Mamczitka_Moje "małe" ma już 4 lata więc mogło się coś zmienić. Ja jadłam nospe na potęgę, bo miałam zagrożoną ciąże we wszystkich trymestrach - cała ciąża jeden wielki skurcz i na szczęście młodemu nic nie jest. Choć silny jest bardzo, więc czasem żartuje, że to od sterydów, które brałam w ciąży :P

Radosna a jak synek ma na imię ? Ja od 20 tyg ciąży brałam fenoterol i synek nie ma problemów z napięciem mięśniowym. Tylko po urodzeniu miał słabe ale potem już ok.

Maya_ synek ma na imię Adaś. Fenoterol też brałam, niezłe świństwo - ponoć może uszkodzić układ nerwowy dziecka, ale urodzenie dziecka w 32 tyg to chyba dla niego gorzej niż ewentualne powikłania po braniu leków na podtrzymanie. Na szczęcie udało się do 37 tygodnia ciążę donosić (a raczej doleżeć).

Hej dziewczyny,fatalny ten dzień dzisiaj był i cieszę się że się kończy najpierw oczekiwania na betę później ten wynik i na dodatek znów dużo pracy i 11 godzin w pracy, jestem padnięta. Ale mamy dużo nowych koleżanek:)