Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

no wiec chcialam sie od was moje drogie i doswiadczone kobietki dowiedziec ile czasu mniej wiecej organizm oczyszcza sie z pigulek? bralam diane i cilest odstawilam je,mam tez obawy ze moje dzieci kiedys beda mialy tego jakies konsekwencje.pomozecie???dzieki z gory!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fiksi
witam Was dziewczynki,ja mam takie pytanie, czy mozna skr贸cic czas 7 dniowej przerwy w braniu tabletek?? bo ostatniego dnia przerwy czuje sie po prostu koszmarnie,a zaraz po polknieciu tabletki wszystko wraca do normy:/ chcialabym skrocic ta przerwe tylko o 1 dzien(ten najgorszy) czy ma to jakies znaczenie dla dzialania tabletek?? z gory dziekuje za pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 salmah
Czesc Dziewczynki. Mam do Was pytanie... Biore wlasnie 5 opakowanie Cilestu i czuje sie fatalnie...plamienia, bole glowy, deprecha, bole piersi, zawroty glowy i inne atrakcje. Wczesniej bralam Novynette, Harmonet i Logest po nich tez bylo do dupy. MOje pytanko do Was kochane to czy ktoras z Was moze brala cilest czula sie po nim zle i zamienila na cos po czym czuje sie genialnie? Jesli tak, to prosze napiszcie, bojuz nie mam sily. Myslalam o Yasminie albo o Dianie ale ono podobno degraduja organizm. Sama juz nie wiem.... blagam pomocy:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magda Krk 21

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magda Krk 21
KOCHANE DZIEWCZYNY!JA BIORE CILEST OD 3 M-CY I BIUST JEST WI臉KSZY I NIE PRZYTY艁AM A WR臉CZ TERAZ WYDAJE SIE BARDZIEJ APETYCZNA:)JE艢LI CHODZI O TR膭DZIK I STAN CERY TO M脫J GINEKOLOG POWIEDZIA艁 呕E EFEKT MO呕E BY膯 WIDOCZNY DOPIERO OD 6-10 M-CY.WSZYSTKO POZATYM JEST OK.CA艁UJE!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewunia-fazunia
Do fiksi:: Nie mozna skracac 7-dniowej przerwy. Po to jest by organizm odpoczal i wyrzucil co ma wyrzucic. Sa sytuacje gdy mozna brac bez przerwy np. w momencie dgy zapomnisz tabletki w 3 tygodniu brania. A o swoim zlym samopoczuciu powinnas poinformowac lekarza bo to raczej nie jest normalny objaw. Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewunia-fazunia
Do monia83 W tym co sie orientuje to prawda jest ze w calym zyciu kobieta moze brac tabletki przez lacznie 5 lat zeby nie zaszkodzily na przyszlosc np.pakiem macicy. niestety nie wiem po jakim czasie organizm oczyscza sie z tabletek pozdro

Udost臋pnij ten post

ja biore 2 opakowanie Cilesitu po 1 opakowaniu juz w 1 tyg brania libido spad艂o do 0 nerwy takie ze malo nie pozabijalam otoczenia:) teraz juz jest lepiej alibido ok stres tez ale za to ciag艂a sennosc i bole g艂owy i zawroty i jakies bole jajnikow.Zobacze do konca 3 opakowania jak sie nic nie zmieni to zmienie albo zrezygnuje wog贸le

Udost臋pnij ten post

a co do tego tycia to dziewczyny nie tyjecie po tabletkach tylko niektore wzmagaja apetyt i sie wiecej je poprostu -i ja tak mam ciekawe ile bede wazy艂a:)

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 bra艂am tabletki przez dwa lata.Najpierw diane 35 a potem cilest.Teraz ju偶 je odstawi艂am,ale okresu jak narazie nie dosta艂am.Dzisiaj ju偶 min膮艂 tydzie艅 jak powinnam dosta膰 a tu nic.Test robi艂am cztery dni temu i wysz艂o,偶e w ci膮偶y nie jestem-mo偶e to za wcze艣nie.Martwi mnie to,bo od jaki艣 dw贸ch mo偶e wi臋cej tygodni po odstawieniu jest mi niedobrze,mdli mnie,nie mam apetytu,mam b贸le podbrzusza-tak jak na okres a tu nic.Czy kt贸ra艣 z Was po odstawieniu mia艂a takie lub podobne objawy? Poza tym ostatnio mam du偶o stres贸w,mo偶e to te偶 jest przyczyn膮 opoznienia okresu. Co o tym s膮dzicie? Z g贸ry dzi臋kuje za odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eeeeetttttaaam
biore cilest od 9 mcy, wczeniej mialam harmonet przez 3 mce. wlasnie wtedy przytylam, odkad zaczelam cilest zchudlam duuuuzo, chyba z 10 kg. wiem ze to tez skutek roznych stresow napewno, no ale moze i tabletek. nie ejst powiedziane ze sie tyje czasme wlasnie wrecz przeciwnie. cera......w sumie nie ma specjalnej poprawy, zawsze cos mi wyskoczy jednak. piersi.....nie tyle urosly co zjedrnialy. mialam 2 razy plamienia delikatne, musze zapytac lekarza czy to w porzadku. apetyt na sex - mam i to coraz wiekszy tylko faceta na razie brak:( ale nie chce na razie ostawiac tblatek bo wiem ze organizm potem wariuje.

Udost臋pnij ten post

Pani ginekolog przepisa艂a mi Cilest nie na pro艣b臋 o 艣rodek zabezpieczaj膮cy przed ci膮偶膮 (bardzo chc臋 ju偶 dziecka!) , lecz na skutek torbieli,kt贸rej to owe tabletki hormonalne maj膮 pom贸c si臋 wch艂on膮膰. :-o Pierwsze 2tygodnie by艂am okrutna dla najbli偶szych. Nie potrafi艂am kontrolowa膰 swych nerw贸w, poza tym towarzysz膮ce nudno艣ci by艂y uci膮偶liwe do tego stopnia,偶e mia艂am ogromn膮 ch臋膰 zaprzesta膰 kuracji馃槨 Jako艣 si臋 jednak przem臋czy艂am i teraz jest ju偶 cakiem dobrze. Heh, nie powiem,偶eby pigu艂ki antykoncepcyjne korzystnie wp艂yn臋艂y na moj膮 sk贸r臋, bo ewidentnie j膮 zepsu艂y :-o Uwa偶am natomiast,偶e zdrowie jest wa偶niejsze ni偶 chwilowa niedyspozycja wizualna, dlatego na razie dzielnie znosz臋 cz臋sto pojawiaj膮ce si臋 mega-irytuj膮ce niedoskona艂o艣ci.馃槨 Przyty艂o mi si臋 tak偶e troszk臋, ale ten wzmo偶ony apetyt, to na pocz膮tku rzecz normalna i nie nale偶y si臋 zbytnio przejmowa膰...no chyba,偶e ob偶arstwo przekroczy granice dobrego smaku ;-) :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cilest cilest cilest
cilest jest dro偶szy, ale skuteczniejszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja......
Ja mam pytanie i b艂agam o szybk膮 odpowied藕. Dosta艂am 1 tabletke Diany oo kumpeli i zastanawiam si臋 kiedy mam j膮 wzi膮艣膰 偶eby na sylwestrow膮 noc by膰 bezp艂opdn膮. O ile w og贸le to cos pomo偶e. Dzisiaj dosta艂am okres bo bra艂am luteine i zastanawiam si臋 czy mam teraz w czasie okresu dni p艂odne czy bezp艂odne. Bo ja og贸lnie mam okres co pare miesi臋cy, nieregularnie i nie wiem kiedy mam wko艅cu p艂odne dni i bezp艂odne i co robi膰. Z g贸ry dzi臋ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dakinka
Do Ja....Nie to bardzo z艂y pomys艂 bardzo....Twoja kole偶ana za przeproszeniem na g艂owe upad艂a mocno,Poczytaj powy偶sze wypowiedzi przy dianie 100%pewno艣膰 jest po 7dniach,cho膰 pisz膮 po jednym...zagra艂aby艣 w rosyjsk膮 ruletk臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dakinka
prezerwatywa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marta2006
Jesli moge sie przylaczyc to chcialabym opowiedziec o moich spostrzezeniach na temat cilestu i diany.a wiec biore diane od 3 lat z przerwami na cilest. Glownie chodzilo mi o tradzik.po dianie jest ok a przy cilescie jest gorzej ale nie fatalnie.jesi chdzi o biust to nie widze zadnych zmian.moj charakter zmienil sie niesamowicie.czasami jestm tak wsciekla ze mam ochote wszystkich zabic (przez diane).apetyt na sex jest praktycznie zerowy, i mialam z tego powodu dola bo nie wiedzialam czy to jest wina mojego partnera czy moja..teraz wiem ze to piguly.co do tego ze diana jest wycofana w stanach to czytalam artykul, jesli go znajde to dodam link.Taka moja rada malutka jesli nie musicie to nie bierzcie tych tabletek, niedosc ze jest wieksze prawdopodobienstwo zachorowania na raka szyjki macicy to strasznie niszczy watrobe psychike oraz apetyt na "przyjemnosc".dziewczyny nie sugerujcie sie tym co wasze koleznki biora.skonsultujcie sie z ginekologiem.Acha do was ktore chca brac diane na syfki: juz po 2 tygodniach przerwania tabletek jest gorzej niz przed braniem wiec sie zastanowcie czy nie lepiej isc do dermatologa, sa inne srodki.Pamietajcie to sa moje spostrzezenia, kazda dziwaczyna reaguje inaczej!!pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 domcia_1991
Ja jestem tu pierwszy raz jak mam za偶ywa膰 Diane 35 pierwsz膮 tabletke w dniu krwawienia czy mog臋 za偶ywa膰 przed okresem?? napiszcie mi na email albo tu jak mam dok艂adnie uzywac tych tabletek ja kupi艂am je dzi艣 a okresu jeszcze nie mam i dzi艣 jedna wzi臋艂am czy mo偶na tak?? jak tak zrobi艂am to zadzia艂a ta tabletka czy nie ?? prosze was odpiszcie mi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka1977
witam wszystkich.mam takie pytanko.bior臋 diane ju偶 ponad 6lat.czu艂am sie po nich 艣wietnie,nie ty艂am,nie mia艂am zadnych problem贸w z cer膮,jednak tydzie艅 temu odstawi艂am je poniewa偶 chc臋 mie膰 dzidziusia,po 4 dniach od odstawienia dosta艂am okres,by艂 dziwny,br膮zowy ze skrzepami a potem normalny.piersi mi uros艂y i bol膮 tak samo podbrzusze,brzuch mi wzd臋艂o jak balon,.czy to s膮 normalne skutki odstawienia diane?czy kt贸ra艣 z was odstawi艂a kiedy艣 diane?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka1977
dodam jeszcze 偶e mam ju偶 dwoje dzieci ale tabletki zacz臋艂am bra膰 dopiero po urodzeniu drugiego syna czyli 6lat temu.nigdy nie robi艂am przerwy ani nie zmienialam tabletek,ca艂y czas tylko diane.zaczynam sie martwi膰 czy ze mn膮 wszystko jest ok?prosze o odpowiedz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 domcia_1991
Ja jestem tu pierwszy raz jak mam za偶ywa膰 Diane 35 pierwsz膮 tabletke w dniu krwawienia czy mog臋 za偶ywa膰 przed okresem?? napiszcie mi na email albo tu jak mam dok艂adnie uzywac tych tabletek ja kupi艂am je dzi艣 a okresu jeszcze nie mam i dzi艣 jedna wzi臋艂am czy mo偶na tak?? jak tak zrobi艂am to zadzia艂a ta tabletka czy nie ?? prosze was odpiszcie mi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka1977
witaj.powiem ci na swoim przykladzie,偶e je偶eli tabletke wzie艂a艣 przed okresem to teraz niestety rozleguluje ci sie ca艂y cykl miesi臋czny tzn.偶e okres dostaniesz dopiero po wzieciu wszyskich 21 tabletek.co do skuteczno艣ci to nie masz sie co obawiac,s膮 skuteczne ju偶 od pierwszej tabletki.pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka1977
musisz teraz wzi膮艣c wszystkie 21 tabletek,najlepiej o tej samej porze,po 21 dniach dostaniesz okres i robisz 7 dniow膮 przerwe.potem zaczynasz nowe opakowanie i tak w k贸艂ko.pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 domcia_1991
DO ewelka1977 Dzi臋kuje ci za informacje:) ale wiesz jem je juz 5 dni a tak mi twarz wypryszczy艂o 偶e szok ty tez tak mia艂as na pocz膮tku?? pozdrawiam Ci臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natalus86
Ja odstawilam diane 35, bralam ja 2 lata, glownie ze wzgledu na tradzik, efekt jest taki, ze od 3 miesiecy nie mam okresu, czyli od chwili odstawienia pigulek, jutro ide do lekarza, ciekawe co mi powie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka1977
witam wszystkich.do domci_1991,ja nie mia艂am 偶adnych problem贸w z cer膮 ani przed rozpocz臋ciem brania ani teraz po odstawieniu diany,wszystko jest normalnie ale to zalezy od kobiety i jej hormon贸w.moim zdaniem powinna艣 i艣c do gina 偶eby ci zmienil tabletki,przynajmniej narazie dop贸ki niedoprowadzisz cery do porzadku. do natalus86-u niekt贸rych kobiet organizm tak w艂a艣nie reaguje po odstawieniu hormon贸w,niekt贸re kobiety nie maj膮 okresu nawet 7 miesi臋cy tak 偶e my艣l臋 偶e nie masz sie czym narazie martwi膰 ale do lekarza lepiej idz,ja odstawi艂am w polowie opakowania i okres odstalam normalnie tzn.4 dni po odstawieniu , tylko 偶e jak pisa艂am wcze艣niej by艂 dziwny.teraz ju偶 wszystko u mnie wr贸ci艂o do normy,czuje sie normalnie tylko piersi mi zostaly duze.ale to nawet dobrze.pozdrawiam was i do uslyszonka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 domcia_1991
ja Diane biore ma艂o jestem w po艂owie opakowania i nic piersi nie zwiekszy艂y sie a wam?? nie przyty艂am tez nic a cera taka jaka mia艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niuskapan
cilest jest bardzo dobrym srodkiem antykoncepcyjnym, Diana zas wywoluje u sporej cz臋艣ci osob skutki uboczne tj. otylosc nudnosci, jezeli masz jakiekolwiek objawy 偶ylakowe w nogach czy hemoroidy to niestety nie mozesz wogole za偶ywac tabletek doustnych. Jeszcze jest wa偶ne czy ju偶 rodzi艂a艣? Je艣li nie to najlepszym 艣rodkiem jest Logest, nie wywo艂uje 偶adnych skutk贸w ubocznych, pomaga na cer臋 i okres przebiega du偶o 艂agodniej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arleciiia_
witam ja bior臋 DIANE od 2 miech贸w... dobrze sie po nich czuje tylko jedyne co mi sie chce to spac i bardzo zmniejszy艂a mi sie ochota na seks.. ;/ piersi mam duze bo mam 85f ale z tego co widze nic na nie nie dzia艂a i nie powiekszy艂y mi sie. Schud艂am 3kg i nadal lece z wagi :).A je艣li chodzi o cere to s膮 bardzo efektywne poniewaz wroci艂am z Francji a tam klimat jest bardzo z艂y jesli ktos jest podatny na tr膮dzik, ale dzieki Dianie uda艂o mi sie doprowadzic do normalnego stanu :) Og贸lnie stwerdzam ze jest bardzo dobry :)

Udost臋pnij ten post