Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Ja wprawdzie dopiero koncze pierwsze opakowanie DIANE35 ale jedynym skutkiem ubocznym na ktory moge narzekac sa faktycznie bardzo wrazliwe piersi:(Moj lekarz powiedzial ze jak beda bardzo bolalay to trzeba bedzie zmeinic pigulki ale nieukrywam ze Diane bardzo odpowiada mi cenowo.W Katowicach place za nia od 9-10.60 zl. Pozdrawiam:*

Gość wiola19
a ja mam pewien mały problem dotyczący tabletek Cilest. Zaczynam brać pierwszy listek zgodnie z instrukcją od pierwszego dnia okresu.. ale jest małe ale okres skończył sie po ok7 dniach i po tym czasie nadal występują krwawienia (bardzo małe) zażywam tabletki rano i te obiawy nasilają sie rano wieczorem jest już ok. Czy to normalne? i czy wogóle te obiawy ustaną? dodam ze mam to już przez 4 dni od okresu... Dzieki z gory za podpowiedz

Gość aneta26
od 5ciu lat biorę diane i jestem z niej zadowolona. Nie mialam dużego trądziku ale tylko czasami jakies pryszcze, teraz nie mam żadnych. Piersi troszeczkę się powiększyły, nie utyłam, nie mam większego apetytu. Biore je dlatego że mam lekki wąsik i włosy na brodawkach. Lek mi pomógł, raz robiłam przerwę na trzy miesiące to dostałam okres po dwóch miesiącach i wąsik wrócił do stanu przed braniem leku. Ogólnie samopoczucie dobre, ochota na seks taka jak była. Jest to skuteczna antykoncepcja. Zanim zaczęłam brac dianę brałam cilest przez pół roku i też byłam zadowolona. Robiłam niedawno badania wątroby no i wynik jest w normie. Więc diana chyba nie jest taka szkodliwa na wątrobę jak pisały wcześniej dziewczyny. Jeżeli miałabym polecic diana czy cilest to obie bo dla mnie były dobre, ale to jest sprawa indywidualna.

Gość aneta26
Zapomniałam napisać: biorę ostatnią tabletkę w niedziele to w piątek z rana zawsze dostaje okres

Boże czy wy to wy????? Tak sie zastanawiam to Diane nie jest srodkiem antykoncepcyjnym ?? A co jesli napisze ze sa kibiety ktore je stosuja jako srodek anty????????????? co wy na to ???? prosze o odpowiedz !!!!!!!!!! pilna :)

Gość Ewunia-fazunia
Ja stosuje diane miedzy innymi jako antykoncepcje. Biore je juz prawie dwa lata i wcale sie nie zabezpieczam inaczej. Jak narazie wszystko oki. Pozdro

Gość Atina
Witam ! mam takie pytanie: stosowałam diane przez okolo 3 miesiace i po tym odstawilam ja jednak po ponad miesiacu nie dostaje wciaz okresu a chce znow zaczac ja brac. czy jesli wezme ja teraz to bedzie tak samo skuteczna? wtedy od 1 tabletki wzietej w czasie okresu nie uzywalam zadnych innych zabezpieczen i wszystko bylo ok (nawet gdy raz jej zapomnialam :) ) Bardzo prosze o odpowiedz, pozdrawiam :)

Ja biore \\\"Diane35\\\" od 9 dni:)...Na buzi zmain zadnych jeszcze nie widze ale moje piersi jakies takie wieksze...:)Najgorsze byly 3 pierwsze dni...:(Od samego rana mdłości,bol glowy,sennoc...:(Ale teraz juz jest ok...Co do apetytu wzrosl i to sporo jednak troche silnej woli i wilczy apetyt mozna przeciez poskromic:)Mam nadzieje ze po dluzszym czasie przyjmowania te \\\"NIEDOSKONAŁOSCI\\\"ktore mam na buzi znikna juz na zawsze...Z tego co mowił moj ginekolog to Dine 35 sa rozwniez skutecznym srodkiem anty...no zobaczymy:):PPozdrawiam:)

Witam! Czy ktos ma do SPRZEDANIA Bąz oddania DIANE 35 ??? Byłabym Zainteresowana !! Mój email: stressi@wp.pl TO PILNE!

Gość NIEDOINFORMOWANA
WITAM.MAM PYTANIE,LEKARZ PRZEPISAL MI CILEST.TYLKO TERAZ MAM PROBLEM,W ZWIAZKU Z ICH ZAZYWANIEM:( NA ULOTCE PISZE,ZE MUSZE CZEKAC DO COMIESIECZNEGO CYKLU I DOPIERO ZACZAC ZAZYWAC,A LEKARZ POWIEDZIAL MI,ZE MOGE JUZ(!!!)ZACZAC(JESTEM TYDZIEN PO OKRESIE),NAPRAWDE NIE WIEM CO ROBIC,PONIEWAZ PIERWSZY RAZ SIEGNELAM PO ANTYKONCEPCJE DOUSTNOM..WAHAM SIE CZY ZACZAC JE BRAC JUZ,CZY POCZEKAC(KOLEZANKI MOWIA,ZE JEZELI ZACZNE JE TERAZ MOGE ZABURZYC SWOJ UKLAD HORMONALNY)DZIEWCZYNY BLAGAM O ODPOWIEDZ!!POMOZCIE MI...BO JA JUZ SAMA NIE WIEM CO ROBIC..CO RADZICIE?JAK WY ZACZELYSCIE BRAC TABLETKI?CZY CZEKALYSCIE DO MENSTRUACJI??Z GORY SERDECZNIE DZIEKUJE!!

Do NIEDOINFORMOWANA : Ja zaczęłam brac CILEST w 1 dniu miesiączki i sądzę ze własnie tak jest najodpowiedniej zacząc. Bierze sie je przez 21 dni pozniej 7 dni przerwy i znow 21 dni itd. Jak narazie samopoczucie mam świetne (biorę od 3 dni jak narazie). POZDRAWIAM

Gość do stressi
mam pudełko diane, skad jestes?

dzięki ale juz nie jest mi Potrzebna. To pisała moja kolezanka wczesnie ze potrzebuje jednakze juz sobie zalatwila Dzieki za chęci:*

Gość NIEDINFORMOWANA
dziekuje bardzo stressi:)

Chcialabym jeszcze cos dodac :) Biore Cilest od TYGODNIA i biust mam o wiele pełniejszy cos czuje ze z kazdym dniem jest nieco wiekszy:) Czuje sie swietnie, poprawila mi sie cera - jest Idealna :] Polecam jednakze na innej osoby dzialanie mogloby byc nieco inne, wszak roznie to bywa. Ale ja jestem bardzo zadowolona (jak narazie). Pozdrawiam!

Gość Paola1000
Hej! Mam 25 lat tabletki biorę od 20-go roku życia na początku były to Novynette, ale zmieniłam ze wzglądu na koszt na Mikrogynon i te tabletki brałam najdłużej, bo 3 lata musiałam zrobić przerwę i zrobiłam 4 miesiące przerwy okres był, co miesiąc wszystko Oki. Ale w trakcie tej przerwy dowiedziałam się od koleżanki, (która brała Mikrogynon tez kilka lat) ze 2 lekarzy jeden z Olkusza drogi z Katowic stwierdzili ze ten lekarz, który przepisuje tak silne tabletki młodym dziewczyna a przede wszystkim tym, które jeszcze nie rodziły(a ja jeszcze nie rodziłam dzieci) musi mięć nie "zdrowo" na UMYSLE. Wiec możecie się domyśleć, że się przeraziłam. Zmieniłam, więc tabletki na Cilest bo mimo ze mam 25 lat nadal miałam problemy z trądzikiem oczywiście mniejsze, ale były. Zależało mi na tym, ponieważ za 3 miesiące jest mój ślub i jako przyszła Panna Młoda chciałabym ładnie wyglądać w ten dzień. Cilest biorę od 2 tygodni i co mogę stwierdzić cera mi się poprawiła :) i to znacznie i jest jeszcze coś, z czego się bardzo cieszę ROSNĄ mi PIERSI!!! Oczywiście są nabrzmiałe i bolą, czasem nawet bardzo, (Jak byłam znacznie młodsza też tak mnie piersi bolały jak rosły). Piersi powiększyły się naprawdę znacznie a to dopiero 2 tydzień stosowania:).

Gość Edyska
Witam !!! Wszystkie zdesperowane ktory z nich wybrac. Mam 25 lat i od okolo 7 lat stosuje leki hormonalne takie jak np. DIANE35,JEANINE,CILEST... I ZE WSZYSTKICH BYLAM IJESTEM ZADOWOLONA. Mam problemy z cera i kazdy z tych lekow jest dobry na moje dolegliwosci.Choc moj ginekolog odradzal mi DIANE35 poniewaz ma duzo skutkow ubocznych.A od jutra zaczynam Celesttowa serie !

Gość muffa czy jesteś pewna
że możesz brać tabletki?? Przeczytaj ulotę albo idź do lekarza. Jeśli bolała cię głowa to nie powinnas brać

Gość mmx
Sprzedam jedno opakowanie cilestu tanio martha_1983@o2.pl

Gość kassiulek
ja boire diane i mi nic nie jest nie przytylam tylko m isie persi zwiekszyly troche, ale nic po za tym, kosztuje niecale 11 zl i moim zdaniem jest dobra, a cilest jest minipigulka i niezabezpiecza w pelni przed ciaza,

Gość poczakujaca
zaczelam brac cilest 1 dnia miesiaczki czyli 12 dni temu, od tego czasu caly czas mam plamienie. Widze ze sporo osob tez ma ten problem, czy to sie potem normuje, czy powinnam zmienic tabletki?

Gość natilla
MAM PYTANKO CZY JESLI BIORE TABLETKI DIANE I CZASAMI NIE WEZME DOKL O TEJ SAMEJ GODZ TZN 20 30 MINUT ROZNICY TO PRZESTAJA BYC SKUTECZNE!?

Gość djsfjsodfhpa
czy diane 35 moze przepisac tylko lekarz ginekolog jesli chodzi o cere czy tez lekarz dermatolog?

MAM DO WAS PYTANIE; Którego dnia macie miesiaczke podczas zażywania tabletek antykoncepcyjnych?? ja zazywam od niedawno i miesiaczka pojawila mi sie 25 dnia od puierwszego dnia poprzedniej miesiaczki. Wczesniej gdy niezazywałam tabletek mialam regularne w miare. JAK JEST U WAS???

Gość dziewuchy
czytajcie ulotkę alboo marsz do ginekologa!

Gość forum jest
od tego aby sie pytac !!! wiec nie badz taka madra

Gość cofka
mam pytanie,nigdy nie bralam zadnych hormonow, bylam dzisiaj u lekarza po anty- i przepisal mi diane, bo mam rowiez problemy z cera. mam tylko dwa pyania, czy ktoras z was zauwazyla, zeby zmniejszyla sie tolerancja szkiel kontaktowych i co sie stanie jak nie rzuce palenia, bo z tym bedzie u mnie najtrudniej ....

Gość cilest21
o rany co za herezje , cilest jest minipigulka?hahaha od kiedy? cilest jest tabletka dwuskladnikowa i w pelni zabezpieczy cie przed ciaza , jesli bedziesz sie trzymala wszystkich zasad przyjmowania pigulek

Gość Ewunia-fazunia
Do początkującej: Plamienie zdarza sie lecz jesli po okolo dwoch tygodniach nie przejdzie to idz do lekarza i niech on zadecydyje czy masz przestac je brac. Do natalii: Nic sie nie dzieje jezeli wzielas tableke po czasie. Do 12 godzin jest ok po tych 12 moga byc problemy. to wszystko jest na ulotce. Do djsfj......: Slyszalam ze takze dermatolog moze przepisac diane. Ale głoy za to nie dam :) Do stressi: Ja mam regularnie juz od przeszlo dwoch lat brania diane 25 dnia. Jak biore idealnie to moge nawet okreslic o ktorej godzinie z dokladnościa do 3 godzin Do cofki: Co do szkieł to ni mam pojęcia a co do palenia to chyba lekarzowi ie nie przyznalas. Powiem jak jest u mnie pale ale nie duzo zalezy od dnia i nerwów. Wiem ze u mnie jest to nieszkodliwe poniewaz co pol roku robie sobie wyniki zeby zbadac wątrobę i jest ok. Pozdro i do usług

czesc cilest jest bardzo dobry naprawde ,,,troszke drogi, diana nie jest w pelni lekiem antykoncepcyjnym nie bralam nigdy ale znajome braly i maja teraz dzieciacki diana dodatkowo jakby ma dzialanie antykoncepcyjne