Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość powiedzcie szczerze
po ilu tygodniach od brania Diane znikly wam krosty, zaskorniki, itp.? Diane dostalam od ginekologa na problemy skorne od razu na 6 m-cy, przy czym nie wyslal mnie wczesniej na badania..sama nie wiem, biore juz 3 tydzi poprawy nie widze; tego swinstwa wylazi mi na twarzy tyle i le wczesniej; dodatkowo bolo mnie piersi, jestem ciagle zmeczona i ostatnio pojawily sie bole podbrzusza, takie jakie mam przed okresem, ale do okresu jeszcze kilkanascie dni mi zostalo, sama nie wiem, co o tym wszystkim myslec...

Gość Ewunia-fazunia
Do powiedzcie szczerze: Ja musialam czekac poltora miesiaca na poczatku tez nie widzialam efektow. Uwierz beda. Do blanka: Diane jest w pelni lekiem anty. Kto wpadl nie bral ich regularnie i tyle. Ma takie same wlasciwosci co cilest plus jeszcze leczenie hormonalne. Ja w tej chwili biore tylko diane inaczej sie nie zabezpieczam. Dwa lata i dzieciaka nie mam. Cofka: Prawda jest ze palic nie powinnas kazde anty nie dzialaja idealnie jak powinny kiedy sie pali. Ale wiem jak to jest rzucac. Pozdrawiam Ps:Dlugo mnie tu nie bedzie ale jesli ma ktos pytania odnosnie diane to piszcie na maila jesli bede znala odp to napisze

Gość anulaska
ja dzisiaj za DIANE zaplacilam 18 zl z groszami BEZ recepty, pani sie sama zdziwila z apteki jak wbijala do komputera i mowi ze potanialy bo wczesniej placilam ok 22 zl. Ale jak sie ma recepte to placi sie 50 % ceny.

Gość MuOdA89
hej dziewczyny,ja też,jak niektóre z Was,jestem pożeraczką Diane 35,głównie w celu wyleczenia trądziku. Jestem przy drugim opakowaniu,które za tydzień kończe i mam taki wysyp na ryjku,że szok!od paru dni!!czy to normalne??przejdzie mi to szybko??A jak miałyście Wy?? odpowiedzcieproszę;* jeżeli chodzi o piersi,to miałam miseczki A,bo w końcu młoda babka jeszcze jestem:) a teraz mam początkowe B;) i mam nadzieje na dalszy przyrost tkanki;p PROSZE O ODPOWIEDZI;*

Gość kashubek
przez jakies 2 lata bralam harmonet /a wczesniej jakies inne przez 2 lata takoz/, potem mialam przerwe i obskoczyl mnie tradzik. STRASZNY. STRASZNY!!! mialam diane, ale waga mi po niej pofrunela na maxa. jakies 7kg w 2 miesiace!!! i ogolnie fatalne samopoczucie, krwawienia w srodku cyklu, migreny itp. potem byl cilest przez jakies kilka miesiecy - i chociaz czulam sie lepiej, to byla ciagle za silna dawka chormonow i tylam. no i mialam tez humory. wymusilam na moim ginekologu mercilon - bo ma taki sam sklad jak harmonet tj slabszy niz diane i cilest. i jeste bardzo dobrze. odpukac :D a co do gwaltownego wysypu tradziku na poczatku przyjmowania diany - to moze byc mozliwe. pamietaj, ze pigulka to generalnie gmeranie w systemie hormonalnym kobiety. jesli juz masz problemy hormonalne /vide tradzik mlodzienczy/ taka moze byc pierwsza reakcja organizmu. i moze trwac z miesiac... max dwa, ale nie dluzej! jesli nic sie nie zmieni gnaj do lekarza i zmien pigulke...

Gość MuOdA89
kashubek-> dziękuje ślicznie za odpowiedź;* no właśnie już tydzień mi siś trzyma ten stan pogorszenia i pierwszy raz zostaję przy leku, podczas którego mnie wysypało,bo inne preparaty zawsze lądowały do kosza.Może dlatego,że jestem do Diane przekonana?:) we'll see;] a trądzik młodzieńczy to nie tylko zaskórniki i małe krosteczki nie?bo ja mam taki ropny troche..pokaże wam zdjęcie osoby,która ma podobne wykwity do mnie: www.medic8.com/healthguide/images/acne2.jpg jeśli któraś z Was ma coś do dodania lub jakąś porade to proszę:*

Gość Napoleonka 26
WITAM!!!! Ja biore Diane 35 od ponad 6 lat.. niestety utylam prawie 20 kg... jezeli mozecie nie bierzcie tego świnstwa blee zaluje ze wczesniej ich nie odstawilam..pozdrawiam was serdecznie :*:*

Gość Malinkaa7
A ja biore Diane tak od 1,5 roku i może jakoś cera nadzwyczajnie mi sie nie polepszyla to jednak uważam że są dobre i tanie. Nie przytylam, dobrze się czuję i nie mam problemow z libido. Za opakowanie gdzie sa od razu 3 listki place ok 32 zl. wiec to dosć mało jak na tabletki, bo niektóre za jedne opk. się płaci tyle.

Gość Malinkaa7
Kurcze dziewczyny pamiętajcie że piersi to tkanka tłuszczowa i jeśli po tabletkach powiększają się piersi tzn że po prostu przytyłyście a nie że biust wam urósł.

Gość Gosia1988
Brałam Dianę przez pół roku, potem miałam roczną przerwę, a teraz chcę do niej wrócić. Jeżeli któraś z dziewczyn była w podobnej sytuacji, to powiedzcie mi proszę, jak wasz organizm zareagował przy powróceniu do brania tabletek. Dodam, że kiedyś bardzi dobrze je tolerowałam.

Gość Adzia24
brałam cilest i reagowałam pozytywnie.te tabletki są o wiele nowsze od diany, a co za tym idzie mniej szkodzą.teraz biorę dianę, ze względu na cere ( bo gdy odstawiłam cilest to cera mi się zepsuła), ale ginekolog ztwierdził, że mozna brac dianę do 6 lub 9 miesięcy.To stary lek, majacy taka ilość hormonów, że po paru latach pewnie zaszkodzi. po dianie trochę przytyłam, po cileście nie.

Gość myszka28
hej czy ktoras z was sie orientuje ile estrogenu maja diany?i czy marvelon jest od nich silnijeszy?dziekiz a odpowiedz!!:)bo slyszalam ze marvelon ma duza dawke hormonow

Gość myszka28
jesli ktora z was bierze diany powiedzcie ile maja estrogenow??czytyle samo co marvelon?dzieki za odpwoiedz

Gość dosyć
a ja biore diane od 4 lat i wlasnie zaczelam sie zastanawiac nad zmiana ... tzn nic mi nie jest ( wyniki badan dobre itp ) ale pomyslalam o zmianie . Biore diane naturalnie na tradzik , przy okazji antykoncepcja , tak bardzo boje sie ich odstawic , boej sie ze problemy z cera powroca, bo diana naprawde mi pomogla, fakt od czasu do czasu cos wyskoczy , ale nie jest juz to to co przed diana...

Gość myszka28
do DOSYĆ a mozesz mi powiedziec najlepiej z ulotki ile diany maja estrogenow?

Gość monia83
Cześć ja brałam Diane 1,5 roku.Na początku ze względu na trądzik a pózniej ze względu na antykoncepcje.Wszystko było oki,pomogła mi,buzka zrobiła się ładniejsza,ale lekarka powiedziała mi,że nie można jej tak długo brać.Zmieniłam teraz na Cilest i nie narzekam.Trądzik nie powrócił,czuje się dobrze.Pozdrawiam

Gość gagnieszek
mam pytanko, jakie badania trzeba wykonać przed rozpoczęciem stosowania diany? Dermatolog zalecił mi ja na trądzik (bo nic innego nie pomaga) ale wysłał na badania do ginekologa a ja sie boję do niego iść.

Gość izziii
DIANA :)

Gość syjka30
mam male pytanko: ile kosztuje cillest??

Gość monia83
Na początku brania tabletek zrobiłam tylko badania wątrobowe i cytologie.Za Cilest płace 18 zł.Pozdrawiam

Mam 18 lat. Od półtorej roku biorę tabletki anty. Na początku były to Diane,ale po roku moja ginekolog powiedziala,ze mam natychmiast je odstawic bo ostatnio miala przypadek dziewczyny,która brala długo diane i dostala zatoru żył i zmarła. od tamtej pory wszystkie dziewczyny tej pani ginekolog odstawiaja Diane. Mi przepisała po Diane Cilest-na początku trądzik sie nasilil ale w czasei 3 opakowania sie polepszyla. Piersi BAAARDZO szybko i MOOCNO urosły,ciutke przytyłam. Trądzik sie zmniejszył aczkolwiek przed okresem pojawiaja sie krostki,które znikaja po miesiączce. Musicie znaleźc dobrego ginekologa i z nim dobrac tabletki-do waszych potrzeb i zasobnosci portfela...:)

Gość Kamcia...
Eh... mam 15 latek, moja dermatolog po długim stosowaniu zwykłych antybiotyków przeciw trądzikowi zapisała mi DIANE... Powinnam sie cieszyć ?? troche sie boje, ale z tego co czytam hm.. jest wiecej pozytywnych opinii...Sama już nie wiem. Organizm mojej siostry nie za bardzo je akceptował. Hm.. ale cieszy mnie to, że jeslli prawidłowo zadziała bedzie kilka korzyści w jednym :) ( choć przyrost biustu.. myśle że nie dla mnie :D bo nie znajde stanika na siebie)

Gość wrr
czesc dziewczyny wiecie co ja juz calkiem zglupialam bralam diane 35 przez 8 miesiecy nic mi niepomoglo na tradzik a lekarz mi poowiedzial ze nie moge i brac ldluzej i chcial mi przepisac cilest ale ze na rynek weszly lepsze yasmin to przepisal mi te i powiem mam ze byla poprawa wszystko mi zniklo bardzo szybko nic zero tradzku a jakos po 5 miesiacach brania czelo mi wracac i bylam wlasnei dzis u lekerza po inne i przepisal mi cilest ale powiem ze moze byc tak z ebedziegorzej anie lepiej:((((( takze sie zalamal i nie wiem co juz mam myslec o tym wszystkim;/;/ pozdrawiam i powodzenia:)

Gość wrr
czesc dziewczyny wiecie co ja juz calkiem zglupialam bralam diane 35 przez 8 miesiecy nic mi niepomoglo na tradzik a lekarz mi poowiedzial ze nie moge ich brac dluzej i chcial mi przepisac cilest ale ze na rynek weszly lepsze yasmin to przepisal mi te i powiem wam ze byla poprawa wszystko mi zniklo bardzo szybko zero tradzku a jakos po 5 miesiacach brania zaczelo mi wracac i bylam wlasnie dzis u lekerza po inne i przepisal mi cilest ale powiedzial ze moze byc tak z e bedzie gorzej a nie lepiej takze sie zalamalam i nie wiem co juz mam myslec o tym wszystkim;/;/ pozdrawiam i powodzenia

dziewczyny ja bralam przez 2 lata cilest, pozniej 2 lata harmonet i teraz kilka miesiecy (5) diane. tylko po diane mam wiekszy biust, bardziej pelny. piersi urosly ok 3/4 rozmiaru. nie przytylam ogolnie. niestety przez te 5 miesiecy poprawa cery jest minimalna...

radze Ci nie brac tego na dłuższą metę, ja brałam 7 miesiecy, od 5 miesiaca zaczełam tyc a jak odstawiłam to przytyłam 10 kg a tradzik powrócił i owłosienie zdwoiło sie po odstawieniu tabletek wiec sie nie truj lepiej Diane sa chyba najgorszymi tabletkami

Gość Karolinappppp
hej laseczki:) dotychczas wzielam dwa listki cilestu...przytylam z 4 kilo,moja cera strasznie sie pogorszyla-bylam okropnie wysypana(a mialo mi pomioc na cere...) teraz zaywam lek unidox, ktory polecila mi kolezanka na tradzik(recepte wypisal mi lekarz rodzinny) a od jutra do tego mam brac diane35....mozecie napisac mi cis o tym leku? czy po przerwaniu tych tabletek tradzik powrocil, a czy w ogole pomogly te tabsy cos na cere? duzo przytylyscie? boje sie je rozpoczynac...;/