Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość Maria Antonina***
strasznie denerwują mnie wypowiedzi w stylu: cilest jest droższy ale lepiej zabezpiecza niż diane !!!! Przecież to szczyt głupoty. To tabletki anty!!! Skutecznośc taka sama!! Tak chyba piszą dziewczyny które kupują cilest ale jednak im troche żal kasy i dlatego tak same się "pocieszaja". Ze są "super zajebiście zabezpieczone"!! litości!!!

Gość Maria Antonina***
aha. Ja brałam różne tabletkiprzez ostatnie 4 lata. Bardzo drogie i też te "gorsze" waszym zdniem bo tańsze czyli diane. Na cere są swietne i u mnie nie ma po nich stanów depresyjnych co się zdażało przy tych "lepszych"

Gość anastazja 84
Ja zażywam od 3 miesięcy Diane i tez nie przytyłam wręcz schudłam, poprostu nie mam apetytu. Biust niestety mi urósł, a dlatego niestety bo naturalny mam duży. Na seks też nie mam ochoty i wkońcu wiem dlaczego;). Ogólnie w moim przypadku Diane działa, mam kłopoty z owłosieniem i włosy odrastają o wiele słabsze:). Ja kupuje na recepte i płace za nią 5 zł. więc nie wiem skąd macie takie ceny!! Pozdrawiam

Gość anastazja 84
A propo solarium. Mojej kolażanki mama jest lekarką, fakt nie od spraw kobicych bo jest pediatrą ale pozwoliła mi chodzić na solarium przy braniu hormonów

Gość ladzia
blagam dziewczyny pomocy! jesli ktoras z was miala podobne doswiadczenia prosze o pomoc! chodzi o to ze mam wyrazne wloski na twarzy oraz innych miejscach tzw.\"meskich\" blagam jesli ktoras z wsz miala podobne problemy odpiszcie!! podobno diana pomaga tylko w jakim sensie czy wloski staja sie slabsze czy woole zanikaja blagam o pomoc!!!

Gość ninka324
witam;) ja biore Diane 35 od 9 miesięcy i jestem zadowolona...cera znacznie sie poprawiła jest gładka jak u niemowlaka;) aż czasem sama nie moge się nadziwic,bo kiedys to miałam straszny trądzik;( piersi sie odrobine powiększyły stały sie pełniejsze i bardziej jędrne,ale w związku z tym przytyłam chociaż w miom przypadku to wyszło na korzyśc...apetyt na sex mi się nie zmniejszył wcale wręcz przeciwnie;) ale miewam po Dianie znaczne huśtawki nastrojów i często bywam senna... Przeżyłam lato biorąc Diane i jednak trzeba uważac troche na słońce,najlepiej przy opalaniu zasłaniac buzie czpką z daszkiem,a na solarium zmniejszac natężenie lamp twarzowych i wszystko będzie git... Niestety musicie pamiętac dziewczyny,że Diana to lek dobry na określony czas(mój ginekolog mówi,ze tak do roku) ponieważ ma bardzo dużą zawartośc hormonów i może zaszkodzic w przyszłości,czasem prowadzi nawet do niepłodności;/dlatego jak już wyleczycie się ze swoich problemów to najlepiej zmienic tabletki... Pozdrawiam

Gość ninka324
DO LADZIA: jeśli chodzi o włoski to jak najbardziej Diana jest odpowiednia! włski stja się słabsze,mniej widoczne,wolniej odrastają...u mnie praktycznie zniknęły:)

Gość serduszko225
czesc dziewczyny Powiem wam tak ja bralam diane przez ponad 3 lata z przerwa ok pol roku. Bylam z niej bardzo zadowolona mialam pryszcze przedewszystkim na plecach po 3 miesiacach ani jednego miesiaczki krotkie bezbolesne ogolnie wszystko ok.teraz mam 22 lata bardzo bym chciala dzidziusia ale przez diane nie moge zajsc w ciaze staram sie juz od 7 miesiecy i nic.Moja siostra tez brala te tabletki tylko, ze 5 lat i przez 3 lata nie mogla zajsc w ciaze. ale w koncu zaszla i 14 lutego urodzila slicznego chlopca.Wiec jak ktoras chce dziecko nie bierzcie tych tabletek bo bedziecie miec klopot zajsc w ciaze.

Gość serduszko225
DZIEWCZYNY MAM JESZCZE PYTANKO MIALA KTORAS Z WAS TAKI PRZYPADEK JAK JA? CZY TYLKO JA CHCE DZIDZIUSIA NO I NIESTETY MAM Z TYM PROBLEM!!!!!!

Gość kiwi2006
Witam ponownie, dziewczyny nie jestem osoba ktora urodzila juz dziecko.tak jak pisalam biore juz diane i cilest jakis czas (oczywiscie cilest biore co pol roku przez 4 miesiace traktujac to jako przerwe od diany). nie moge wiec potwierdzic tego ale pani ginekolog powiedziala mi ze jesli bym chciala zajsc w ciaze to musze odczekac po odstawieniu tabletek przynajmniej rok. wtedy mam sznase na zajscie w ciaze. i mam jeszcze jedna wiadomosc (nie jestem ginekologiem i moga to byc tylko ploty!!!), kobiety ktore biora dlugi czas tabletki antykoncepcyjne sa bardziej podatne na ciaze mnogie czyli np blizniaki. mam nadzieje ze wy nie doswiadczacie tych strasznych doznan jakie ja mam ale wole chyba sie truc niz miec taka twarz jak mialm.pozdrawiam!! buziaczki dziewczynki P.S jesli chodzi o rozpoczecie brania diany to pierwsza tabletke nalezy wziasc nastepnego dnia po okresie, gdy skonczy sie opakowanie nalezy zrobic przerwe 7 dniowa i zaczac nastepna.ale jak nie musicie nie birzcie tego g..!!!!!!!

Gość justa23
czesc biore ciles juz 4 lata i jestm zadowolona nic sie nie zmianilo tzn nie tyje nie chudne nic z cera sie nie dzieje:)jusli u was cos takiego wystepuje to zapewniam ze macie zle dobrane tabletki i jak najszybciej radze wam jej odstawic i udac sie do ginekologa.....

Gość fragola
dzwiwi mnie dlaczego lekarze przepisujący Cilest nie informują swoich pacjentek, że jednym ze skutków ubocznych jest suchość ochwy i co się z tym wiąże duży ból podczas stosunku!!!!! Żeby do tego nie dopuścić potrzeba przynajmniej raz na dwa lata pozwolić organizmowi wydzielać ten naturalny estrogen robiąc przynajmniej dwumiesięczną przerwę. Pamiętajcie o tym jeśli nie chcecie przeżywać dyskomfortu zwiazanego z suchością pochwy!

Gość skrzatynka
czesc wam wszystkim! co do diane 35 to bralam je ponad rok i bylam z nich zadowolona bo tradzik zniknal jednak pozniej mialam czeste bole glowy praktycznie codziennie.lekarz przepisal mi plastry evra stosowalam je przez dwa miesiace nie moge narzekac bo dzialaly tak samo jak tebletki jednak po zdjeciu plastra zostaja slady na ciele prawie przez dwa tygodnie co zbyt ladnie nie wyglada(taki czerwony kwadrat na cile przez 2 tyg).obecnie stosuje tabletki yasmine i czuje sie po nich bardzo dobrze nie narzekam!slyszalam ze niektore dziewczyny nie sa z nich zadowolone jednak to jest sprawa indywidualna i jednej kobiecie odpowiadaja wlasnie te tabletki a drugiej inne!!

Gość marthusia
Witam. Brałam Diane przez 3 lata z przerwą półroczną. Wszystko było super w okresie kiedy brałam Diane. Cera wyraźnie się poprawiła, bóle menstruacyjne całkowicie zniknęly, miesiączka była zawsze regularnie i trwała góra 4 dni (byłe o wiele mniej obfita niz przed zażywaniem Diany) na dodatek zaokragliły mi sie ładnie piersi i ogolnie czułam siębardziej atrakcyjna. Moje libido było w normie. Niestety musze powiedziec ze w moim przypadku Diane nie leczyła tylko hamowala problemy z cera i miesiaczka. Po odstawieniu leku (po ok 5 miesiacach) wszystko zaczelo sie od nowa. Wiec znow zaczełam brać Diane przez ok rok. Juz 7 miesiecy nie biore Diane i niestety problemy powrocily. Czyli potwierdziło się niestety że Diane nie leczy tylko tuszuje :(

Gość s-a-n-d-r-a
ja biore diane od 4 miesciy i czuje sie bardzo dobrze! wczesniej przez rok bralam cilest i na pocztaku kazdego opakowania czulam sie fatalnie bole glowy zawroty nudnosci...masakra;/ a teraz wszystko w porzadku i mam nadzieje ze tak zostanie:D wiec jak dla mnie diana lepsza!!

biore cilest od 5 lat - i ani nie tyje, ani nie czuje sie zle, cera jest lepsza- kosztuje 17zl

Gość joannna
diana nie jest dopuszczona na amerykancski rynek poniewaz jest bardzo szkodliwy dla wątroby

Gość jojo molla
Mam pytanko! Czy to jest w granicach normy, że jeszcze nie dostałam okresu a ostatnią tabletkę brałam w niedziele wieczorem? A to był mój pierwszy listek diany 35!

Gość s-a-n-d-r-a
nie panikuj ja tez dostaje dopiero e 6 dzien po tym jak wezme ostania tabeltke:)

Gość jojo molla
Dzia s-a-n-d-r-a ! A już myślałam, że diana mi poprzewracała wszystko do góry nogami! Tylko teraz się zastanawiam od kiedy zacząc brać następny listek pigułek! A Ty jak bierzesz?

Gość ble**ble
jak dla mnie to yasmin ;)

Gość s-a-n-d-r-a
ja zawsze zaczynam po 7 dniach tzn jak pzrestalam we wtorek to w natspny wtorek znow biore. lekarka mi mowila ze mam tak robic nawet gdyby okres sie nie pojawil:) ale jesli ci sie tak zdarzy pare razy pod rzad to lepeij sie z lekarzem skonsultuj bo ja tylko mowie co wiem a lekarzem nie ejstem:)

Gość no kurde sorry
czy to nprwde tak jest ?? jesli ostatnia tbletke wzielam we wtorek to nastepna (pierwsza z nastepnego opakownia ) mam wziac w nastepny wtorek czy wsrode nastpna?? blagam wyjasnijcie jak to jest

Gość s-a-n-d-r-a
ja nie wiem ja tak zawsz ebiore ze we wtorek koncze to we wtorek zaczynam bo tak mi lekarka kazala i nie narzekam okres reguklarby a w ciazy tez nie jestem;p

Gość cos mi sie tu nie zgadza
bo przeciez jezeli jedno opakowanie zaczelas we torek to skonczysz je w poniedzialek wiec idac Twoim tokiem kolejne opakowanie zaczniesz w poniedzialek (skoro poprzednie skonczylas w poniedzialek) wiec co miesiac Ci sie wszystko przesuwa,tak?

Gość s-a-n-d-r-a
no dokladnie a co to nie tak?? moze zle cos zrozumialam aloe tak biore i nic mi nie ma;/

Gość warta
Hej dziewczyny . Ja po zużyciu 2 i pol listka diany wyladowalam z wszpitalu. dwa razy pogotowie mnie ze szkoly zabieralo....mialam problemy z oddychaniem, zawroty glowy,slablam i mdlalam. Jak odtswilam te hormony wszystko ustapilo. Tweraz natomiast biore Cilest...czy on działa też na pryszcze??

Gość .........a.............
Diana...jestem w połowie opakowania moje piersi zrobiły się większe ale i bardzo wrażliwe denerwuje mnie to ale widocznie tak musi być tyle że wydam troszke na nowe staniki bo te co mam są już małe:-) ale teraz druga strona medalu...jak chodze to się strasznie męcze i dostaje zadyszki już miałam urojenia że jestem w ciąży przez te piersi i te zadyszki...mój chłopak wybił mi to z głowy i stwierdził że to musi być normalne ale to jest facet i nie moge sugerować się tym co mi mówi dlatego prosze o dpowiedz na pytanie czy te zadyszki są normalne... Pozrawiam...

Gość CREE79
BRAłAM PRZEZ 8 LAT CILEST...NIGDY NIE MIAłAM ZADNYCH SKUTKóW UBOCZNYCH, NIE UTYłAM (WRęCZ SCHUDłAM)CERA OK, SEX RóWNIEż,żADNYCH PALMIEń, NUDNOśCI ITP.ALE TO GINEKOLOG POWINIEN ZADECYDOWAC KTóRE Są LEPSZE DLA CIEBIE( USG, PRóBY WATROBOWE, POZIM HORMONóW)TERAZ PLANUJE DZIDZIUSIA, WIęC TO JEST MóJ PIERWSZY OD 8 LAT CYKL Z JAJECZKOWANIEM ( MAM NADZIEJę PRZYNAJMNIEJ)żYCZCIE MI POWODZENIA...