Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość pestka25
dla mnie Cilest to tragedia. Przepisany mialam bez zadnych badań, wszystko było ok dopóki nie odstawiłam i zaczęły sie problemy z cera. Koszmar ten ciągnie się od conajmniej 2 lat, a nie chciałam wracać już do tabletek. Znam za to wszelkie lekarstwa na trądzik, które na mnie nie działają, z małym wyjątkiem -DUAC. No więc dziś postanowiłam znowu pojść po tabletki, z myśla o cerze. Dostałam Diane 35 na wyrównanie hormonów męskich. Mam nadzieje że będzie teraz wreszcie dobrze. I że jak ostawię po pół roku-bo na pigułkowej antykoncepcji mi nie zależy, to nie będzie nawrotów.

Gość sonix
hej bralam diane pol roku temu na poprawe cery i bardzo mi pomoglo przytyc tez nie przytylam i nie zauwazylam jakis skutkow ubocznych teraz znowu mam zamiaar zaczac kuracje diana tylko zastanawia mnie jedna sprawa czy tabletki te sa skuteczna antykoncepja i czy mozna sie po nich opalac ?!

Gość wesolek
Problemow nie na jak bierzecie tabletki 3 czy 5 lat.Problemy zaczna sie znacznie pozniej i to nie takie z cera czy hustawka nastroju tylko znacznie powazniejsze

Gość Patir18
Ja własnie przez 4 miesiace bralam diane ale od niedawno lekarz zapisal mi cilest. co prawda za diane placilam 10 zl... na miesiac,i musze powiedziec ze piersi mi tez urosly po niej...kocham sie z chlopakiem od paru miesiecy,i nie jestem w ciazy... ale po dianie sie zle czulam... ciagle mialam objawy ciazowe...i nie powiem ze sie nie zle strachu nabawialm...przez to. zobacze jak bedzie po cilest jak lepiej to zaczne je brac a jak gorzej to wroce do diany...:) dziewczyny powiedzcie mi co jest lepsze?? diane czy cilest jako srodek anty???? prosze o odp... z gory dziekuje:):):):) pozdrawiam:)

Ja zaczelam barc Cilest 9 dni temu i jak narazie zero jakis ubocznych objawow nie mdli mnie, nic mnie nie boli hmnn tylko ciekawa jestem czy rzeczywiscie urosną mi piersi narazie jeszcze zakrotko biore tabletki bym mogla cos zauwazyc ale jak cos zobacze to napisze. A ochota na sex jak byla tak jest;D Nawet wieksza bo bynajmniej sie nie boje ze gumka peknie czy cos...ogolnie tabletki sa bardziej wygodne;) Polecam cilest ,ale widze ze kazda dziewczyna inaczej reaguje;]

Gość paulina19911991
hej! dermatolog przepisal mi tabletki cilest na moj okropny tradzik... nie wiem czy sie na nie zdecydowac bo mam dopiero 16 lat ale zadne antybiotyki ani masci nie pomagaja. a jezeli juz to minimalnie. nie wiem co mam robic... czy ktoras brala tabletki anty w tak mlodym wieku/ prosze o odpowiedz i opisanie wrazen. pozdrwiam

Gość paulina19911991
prosze odpowiedzcie na moje pytanie bo ja juz niedlugo bede miala okres i nie wiem co mam robic... dodam ze dermatolog nie robil mi zadnych badan. jak mu powiedzialm co bralam i ze mi to nie pomoglo to stwierdzil ze tylko i wylacznie hormony bo nic innego mi nie pomoze. nie mam zaufania do tego kolesia. bylam tylko raz u niego i nie wiem czy jest dobrym lekarzem.

Myślę że możesz już zażywać tabletki mimo wieku :) Moja koleżanka już dawno temu jak miała problemy z miesiączkowaniem brała tabletki hormonalne w wieku 14 lat i jak narazie jest ok. Ja silest biore takze ze względu na trondzik i powoli widze ze cera jest ladniejsza;D Też zadne masci mi nie pomagaly;] ale to stopniowo po jakims czasie widac efekty poprawy cery ja biore pierwszy listek tabletek i powoli widze ze mam coraz to mniej wypryskow;) a wiec wez tabletki jak cos sie bedzie zlego dziac to poprostu je odstaw;) pozdrawiam;*

Gość paulina199119911991
dzieki. a moge spytac ile masz lat? i czy nie boisz sie tego ze po odstawieniu tabletek bedzie gorzej niz przed braniem? ja chyba na razie to wezme i poprosze lekarza o izotek albo cos bo tradzik odbiera mi zycie...

Mam skończone 18 lat i w sumie nie boje sie narazie to nie mam zamiaru odstawiać tabletek, biorę je bardziej ze względu na zabezpieczenie;) Hmn w sumie to teraz mam taki okres dojrzewania(zaczęłam później dojrzewać niż moje koleżanki) i mam burzę hormonów stąd te wypryski a tabletki mi wszystko normują:) jak już będę starsza i odstawie tabletki to mam nadzieje ,ze wszystko będzie dobrze i hormony same sie ustabilizują;] Mojej znajomej lekarz przepisał diane a po jakiś 5 miesiącach ma przejść na Cilest

Gość paulina199119911991
juz nie wiem co mam robic. jak patrze na siebie to jestem zalamana. za jakies 3 dni powinnam dostac okres i to najprawdopodobniej bedzie pierwszy dzien przyjmowania cilestu.

Gość Nastolatka18
Do Ja... Dziewczyno przerażasz mnie!!! :( Nie można tak absolutnie robić! Jak chce być zabezpieczona to musisz brać np jak pisałaś Diane 35 regularnie i jak lekarz przepisze Ci. NIE WOLNO pożyczać jednej tabletki od koleżanki bo to nic nie da. Zastanów się RAZ a nie pisz takie głupoty!!!! Ehh:(

Gość goodiess001
podobno diane wycofali z rynku USA bo bardzo szkodzi na watrobe...tzn tak slyszalam ale nie wiem na ile % to prawda... ja sie zastanawiam nad tabsami...mam 16 lat a z chlopakiem jestem pol roku..jego starsza siostra nagadala mu ze tabletki to najlepszy sposob na ochrone itp i on nawet chce isc ze mna do ginekologa...nie rozmawialismy o tym wprost ale pwoiedzial mi zebym mu przekazala jak juz bede gotowa isc...jeszcze tego nie robilismy ale jesli on tak mwoi tzn ze chce...a ja jestem gotowa brac pigulki ale dlatego glownie zeby mi biust urosl i zeby troche przytyc i zeby na tradzik pomogl...no i chcialabym zeby okres byl mniej obfity choc jest regularny..nie wiem co mam robic czy wziasc diane ( bo ona podobno ze wszystkich tego typu tabletek najbardziej dziala na cere...)ale Kamil mowi ze jct brac yasmin...bo tak mowila jego sis i w ogole tak duzo slyszal...ale ich cena jest zabojcza :O nie wiem kompletnie co mam teraz zrobic...moze ktoras z Was mi doradzi...??:*:*:*pozdrawiam Was wszystkie goraco:*:*:*:*

Gość 18tka
nie bierz tabletek ze wzgledu na chlopaka, jesli Cie kocha i szanuje to powinien poczekac az sama do tego dojdziesz... mi moj chlopak tez sugerowal zebym poszla po tabletki, ale ja poprostu nie bylam gotowa, ciagle mialam jakies watpliwosci, dopiero teraz niedawno stwierdzilam ze jednak tego chce... myslalam ze to bedzie takie proste, pojde do gina i mi da tabletki i wszystko bedzie dobrze, ale najpierw nie moglam sie dlugo dostac.. a jak sie w koncu dostalam to lekarka powiedziala ze mam zrobic badania krwi za ktore mam zaplacic jakies 40-50zl.. i dopiero pozniej mi przepisze tabletki.. teraz moja pani gin jest na urlopie wiec znowu nie zdaze z tymi tabletkami w nastepnym cyklu..powiedzcie, co myslicie, czy dobrze ze mam zrobic te badania krwi? bo slyszalam ze niekotrym dziewczynom lekarze zapisywali tabletki bez badan tylko po "wywiadzie"...

Gość scam
a ja wam powiem, ze mieszkam w stanach i diane moja mama mi przysyla z niemiec, bo tu oczywiscie nie mozna ich dostac... i nie podejrzewam, ze ze wzgledu na ich skutki uboczne, a raczej na ich korzysc! zauwazylam, ze cokolwiek leczy, pomaga, zostaje wycofywane z rynku amerykanskiego. jezeli ktos wynajdzie jakies ziele, ktore leczy powazne choroby, zostaje oplacany grubo, aby siedzial cicho, a jesli to nie dziala - niszcza wszystkie dokumenty i wsadzaja do pierdla! straszna korupcja, lekarze nie leca- nie ma pacjenta, nie ma kasy! leki, ktore pomagaja na jedna dolegliwosc, szkodza na na cos innego i tak w kolko. tu nawet normalnej zywnosci nie mozna kupic- mleko, mieso, wszystko nafaszerowane jest hormonami, sterydami i antybiotykami! dlatego najwiekszy procent otylych osob jest wlasnie w usa!

Gość Nastolatka18
Hej:) Moja przygoda z tabletkami zaqczęla się od konca maja tego roku z powodu stsnu cery:( Bralam najpierw Diane 35, biust fajnie urosł ale mialam często mdłości po niej, bole głowy itp Po 5 miesiacach brania tego lekarka przepisala mi Syndi 35 i o wiele lepiej się czuje po niej, nie chce mi się jeść, praktycznie zero skutków ubocznych;) Tylko... yyy po Diane 35 zrobił mi się troche celulit na brzuchu i mam rozstępy na piersciach trochę ehh:( Po po diane 35 biust szybko roście, skóra rozciaga się a po Syndi 35 zauważyłam że BIUST zmalał trochę ale figurę mam teraz lepsza, schudłam:) Także zobacze co będzie dalej. Biore te tabletki na regulację cyklu i na cerę, widze że POMAGA;) Jeszcze nie współżyłam, mam prawie 18 lat ale może w wakacje hmmm tylko na ten 1 raz wolałabym chyba zmieniąc na pewniejsze tabsy np Cilest, regulon ( też dobre podobno na cerę ) Wyprobuje i zdam relacje ale i tak każda kobieta jest inna. Pozdrowionka:*:*

Gość aha aha
czy jak zmieniam po 3 miesiacach brania diane 35 na cilest to czy mam robic przerwe 7 dni czy brac pod rzad?

Gość Ewunia-fazunia
Hej Aha aha. Diane jak i cilest sa tabletkami o jednakowym dzialaniu tak wiec powinnas brac paczke Cilest tak jakbys brala kolejna paczke Diane czyli po 7-dniowej przerwie. Przerazaja mnie dziewczyny piszace o tym ze koncza paczke we wtorek i zaczynaja w kolejny wtorek. W taki sposob jest rozregulowanie cyklu. Na kazdej ulotce pisze, ze gdy konczysz w piatek kolejna paczke zaczynasz od soboty. Nie mozna skracac sobie cyklu. papa

Gość pati pati pati
witam, Drogie Panie, też mam pytanie, bo po przeczytaniu różnych opini biję się z myślami i za nic nie mogę podjąć decyzji :) Mam 21 lat. Kończę wlaśnie 3 opakowanie Diane (przepisana na zbicie testosteronu, który powodowal rozregulowane miesiączki). Powinnam brać je jeszcze przez 3 m-ce, czyli lącznie przepisane zostaly na pol roku. Przyznam, że dodatkowe kilogramy już mnie przerażają. Przybylo mi jeszcze niewiele, ale wizja kilku dodatkowych kg odpada (jestem tancerka) :/ Tak więc, proszę o radę. Czy samodzielne odstawienie Diane po 3 m-cach narobi mi jeszcze większego mętliku niż początkowy?Czy istnieje prawdopodobieństwo,ze poziom testosteronu już spadl lub wzrośnie po odstawieniu tabletek?? Porszę o porade :) Pozdrawiam! :D

Gość pati pati pati
aha, i jeszcze jedno. Cera sie poprawila (!) i piersi faktycznie rosna ;) Tylko, czy nie wykrosci mnie podwojnie po odstawieniu przedwczesnie??

Gość bryśka
Nie birzcie Diany przecież to świństwo już dawno wycofali w stanch

a ja wlasnie bede musiala brac diane,broniac sie nogami i rekami przed nia.... mam ogromny problem z owlosieniem,i lekarka stwierdzila ze jezeli i to mi nie pomoze to tylko zabiegi kosmetyczne zostana:((( jestem zalamana

Gość he
dlaczego na ulotce jest napisane że diane ma w sobie małą ilośc hormonów, a tu niektóre panie piszą że ma całe mnóstwo??? czyli jak to jest;/

Gość Ewunia-fazunia
Witaj He. Powiem Ci dlaczego tak sie dzieje. Bo gdy Diane weszlo na rynek byla to mała dawka hormonow. Na dzień dziesiejszy tabletki zawieraja dużo mniejsza i bezpieczniejszą ich dawke. Pozdrawiam

Gość Ewunia-fazunia
Witaj Pati. Nie przesadzajmy nie kazdej z nas przybywa kilogramow!!!! Faktem jest ze niektórym ich przybywa i to dosc sporo ale nie jest to norma zalezy jak tabletki wplyna na organizm. Ja nie przybralam na wadze no moze przybyło mi w jednym miejscu ale z tego bylam bardzo zadowolona. Pozdrawiam

To moze ja cos powiem :) brałam Diane, buzia - duzo ladniejsza, troszke schudlam, zabezpieczenie 100%,ale kopniak hormonow to ja bardzo dziekuje, teraz biore yasminelle- przytylam ale to moja wina, jednak bede nad tym pracowala :) PS. w ulotce diany pisze nie stosowac dluzej niz 6 mcy a to juz powinno dac do myslenia

Gość Adula22
niedawno z moim chlopakiem przezylismy horror! podczas stosunku pekla nam prezerwatywa;/ bylam przeciwna braniu tabletek, ale to jest chyba najlepszy sposob zapobiegania ciazy, bo inne jak widzac.. Zawodza;/ bylam u lekarza, przepisal mi Cilest. Niedługo zaczne brac.. boje sie troche czy nie bedzie zadnych skutkow ubocznych, ale poko nie wezme to sie nie przekonam.. pozdrawiam

Gość weronika20.
Ja jutro rozpoczne 4 opakowanie Diany 35. Mam 20 lat i dostalam ja bo mialam podwyzszony testosteron 1, 6, okrpne pryszcze mi sie porobily, zostaly blizny i bliznowce. teraz mam juz w normie tesosteron a buzia sie poprawia. persi troszke urosly. Nio ale i tak musze jezdzic na laser by usunac blizny i bliznowce.