Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

no wiec chcialam sie od was moje drogie i doswiadczone kobietki dowiedziec ile czasu mniej wiecej organizm oczyszcza sie z pigulek? bralam diane i cilest odstawilam je,mam tez obawy ze moje dzieci kiedys beda mialy tego jakies konsekwencje.pomozecie???dzieki z gory!

Gość fiksi
witam Was dziewczynki,ja mam takie pytanie, czy mozna skrócic czas 7 dniowej przerwy w braniu tabletek?? bo ostatniego dnia przerwy czuje sie po prostu koszmarnie,a zaraz po polknieciu tabletki wszystko wraca do normy:/ chcialabym skrocic ta przerwe tylko o 1 dzien(ten najgorszy) czy ma to jakies znaczenie dla dzialania tabletek?? z gory dziekuje za pomoc

Gość salmah
Czesc Dziewczynki. Mam do Was pytanie... Biore wlasnie 5 opakowanie Cilestu i czuje sie fatalnie...plamienia, bole glowy, deprecha, bole piersi, zawroty glowy i inne atrakcje. Wczesniej bralam Novynette, Harmonet i Logest po nich tez bylo do dupy. MOje pytanko do Was kochane to czy ktoras z Was moze brala cilest czula sie po nim zle i zamienila na cos po czym czuje sie genialnie? Jesli tak, to prosze napiszcie, bojuz nie mam sily. Myslalam o Yasminie albo o Dianie ale ono podobno degraduja organizm. Sama juz nie wiem.... blagam pomocy:(

Gość Magda Krk 21

Gość Magda Krk 21
KOCHANE DZIEWCZYNY!JA BIORE CILEST OD 3 M-CY I BIUST JEST WIĘKSZY I NIE PRZYTYŁAM A WRĘCZ TERAZ WYDAJE SIE BARDZIEJ APETYCZNA:)JEŚLI CHODZI O TRĄDZIK I STAN CERY TO MÓJ GINEKOLOG POWIEDZIAŁ ŻE EFEKT MOŻE BYĆ WIDOCZNY DOPIERO OD 6-10 M-CY.WSZYSTKO POZATYM JEST OK.CAŁUJE!!

Gość Ewunia-fazunia
Do fiksi:: Nie mozna skracac 7-dniowej przerwy. Po to jest by organizm odpoczal i wyrzucil co ma wyrzucic. Sa sytuacje gdy mozna brac bez przerwy np. w momencie dgy zapomnisz tabletki w 3 tygodniu brania. A o swoim zlym samopoczuciu powinnas poinformowac lekarza bo to raczej nie jest normalny objaw. Pozdro

Gość Ewunia-fazunia
Do monia83 W tym co sie orientuje to prawda jest ze w calym zyciu kobieta moze brac tabletki przez lacznie 5 lat zeby nie zaszkodzily na przyszlosc np.pakiem macicy. niestety nie wiem po jakim czasie organizm oczyscza sie z tabletek pozdro

ja biore 2 opakowanie Cilesitu po 1 opakowaniu juz w 1 tyg brania libido spadło do 0 nerwy takie ze malo nie pozabijalam otoczenia:) teraz juz jest lepiej alibido ok stres tez ale za to ciagła sennosc i bole głowy i zawroty i jakies bole jajnikow.Zobacze do konca 3 opakowania jak sie nic nie zmieni to zmienie albo zrezygnuje wogóle

a co do tego tycia to dziewczyny nie tyjecie po tabletkach tylko niektore wzmagaja apetyt i sie wiecej je poprostu -i ja tak mam ciekawe ile bede wazyła:)

Cześć brałam tabletki przez dwa lata.Najpierw diane 35 a potem cilest.Teraz już je odstawiłam,ale okresu jak narazie nie dostałam.Dzisiaj już minął tydzień jak powinnam dostać a tu nic.Test robiłam cztery dni temu i wyszło,że w ciąży nie jestem-może to za wcześnie.Martwi mnie to,bo od jakiś dwóch może więcej tygodni po odstawieniu jest mi niedobrze,mdli mnie,nie mam apetytu,mam bóle podbrzusza-tak jak na okres a tu nic.Czy któraś z Was po odstawieniu miała takie lub podobne objawy? Poza tym ostatnio mam dużo stresów,może to też jest przyczyną opoznienia okresu. Co o tym sądzicie? Z góry dziękuje za odpowiedz

Gość eeeeetttttaaam
biore cilest od 9 mcy, wczeniej mialam harmonet przez 3 mce. wlasnie wtedy przytylam, odkad zaczelam cilest zchudlam duuuuzo, chyba z 10 kg. wiem ze to tez skutek roznych stresow napewno, no ale moze i tabletek. nie ejst powiedziane ze sie tyje czasme wlasnie wrecz przeciwnie. cera......w sumie nie ma specjalnej poprawy, zawsze cos mi wyskoczy jednak. piersi.....nie tyle urosly co zjedrnialy. mialam 2 razy plamienia delikatne, musze zapytac lekarza czy to w porzadku. apetyt na sex - mam i to coraz wiekszy tylko faceta na razie brak:( ale nie chce na razie ostawiac tblatek bo wiem ze organizm potem wariuje.

Pani ginekolog przepisała mi Cilest nie na prośbę o środek zabezpieczający przed ciążą (bardzo chcę już dziecka!) , lecz na skutek torbieli,której to owe tabletki hormonalne mają pomóc się wchłonąć. :-o Pierwsze 2tygodnie byłam okrutna dla najbliższych. Nie potrafiłam kontrolować swych nerwów, poza tym towarzyszące nudności były uciążliwe do tego stopnia,że miałam ogromną chęć zaprzestać kuracji😡 Jakoś się jednak przemęczyłam i teraz jest już cakiem dobrze. Heh, nie powiem,żeby pigułki antykoncepcyjne korzystnie wpłynęły na moją skórę, bo ewidentnie ją zepsuły :-o Uważam natomiast,że zdrowie jest ważniejsze niż chwilowa niedyspozycja wizualna, dlatego na razie dzielnie znoszę często pojawiające się mega-irytujące niedoskonałości.😡 Przytyło mi się także troszkę, ale ten wzmożony apetyt, to na początku rzecz normalna i nie należy się zbytnio przejmować...no chyba,że obżarstwo przekroczy granice dobrego smaku ;-) :-D

Gość cilest cilest cilest
cilest jest droższy, ale skuteczniejszy.

Gość Ja......
Ja mam pytanie i błagam o szybką odpowiedź. Dostałam 1 tabletke Diany oo kumpeli i zastanawiam się kiedy mam ją wziąść żeby na sylwestrową noc być bezpłopdną. O ile w ogóle to cos pomoże. Dzisiaj dostałam okres bo brałam luteine i zastanawiam się czy mam teraz w czasie okresu dni płodne czy bezpłodne. Bo ja ogólnie mam okres co pare miesięcy, nieregularnie i nie wiem kiedy mam wkońcu płodne dni i bezpłodne i co robić. Z góry dzięki.

Gość Dakinka
Do Ja....Nie to bardzo zły pomysł bardzo....Twoja koleżana za przeproszeniem na głowe upadła mocno,Poczytaj powyższe wypowiedzi przy dianie 100%pewność jest po 7dniach,choć piszą po jednym...zagrałabyś w rosyjską ruletkę?

Gość Dakinka
prezerwatywa

Gość Marta2006
Jesli moge sie przylaczyc to chcialabym opowiedziec o moich spostrzezeniach na temat cilestu i diany.a wiec biore diane od 3 lat z przerwami na cilest. Glownie chodzilo mi o tradzik.po dianie jest ok a przy cilescie jest gorzej ale nie fatalnie.jesi chdzi o biust to nie widze zadnych zmian.moj charakter zmienil sie niesamowicie.czasami jestm tak wsciekla ze mam ochote wszystkich zabic (przez diane).apetyt na sex jest praktycznie zerowy, i mialam z tego powodu dola bo nie wiedzialam czy to jest wina mojego partnera czy moja..teraz wiem ze to piguly.co do tego ze diana jest wycofana w stanach to czytalam artykul, jesli go znajde to dodam link.Taka moja rada malutka jesli nie musicie to nie bierzcie tych tabletek, niedosc ze jest wieksze prawdopodobienstwo zachorowania na raka szyjki macicy to strasznie niszczy watrobe psychike oraz apetyt na "przyjemnosc".dziewczyny nie sugerujcie sie tym co wasze koleznki biora.skonsultujcie sie z ginekologiem.Acha do was ktore chca brac diane na syfki: juz po 2 tygodniach przerwania tabletek jest gorzej niz przed braniem wiec sie zastanowcie czy nie lepiej isc do dermatologa, sa inne srodki.Pamietajcie to sa moje spostrzezenia, kazda dziwaczyna reaguje inaczej!!pozdrawiam

Gość domcia_1991
Ja jestem tu pierwszy raz jak mam zażywać Diane 35 pierwszą tabletke w dniu krwawienia czy mogę zażywać przed okresem?? napiszcie mi na email albo tu jak mam dokładnie uzywac tych tabletek ja kupiłam je dziś a okresu jeszcze nie mam i dziś jedna wzięłam czy można tak?? jak tak zrobiłam to zadziała ta tabletka czy nie ?? prosze was odpiszcie mi

Gość ewelka1977
witam wszystkich.mam takie pytanko.biorę diane już ponad 6lat.czułam sie po nich świetnie,nie tyłam,nie miałam zadnych problemów z cerą,jednak tydzień temu odstawiłam je ponieważ chcę mieć dzidziusia,po 4 dniach od odstawienia dostałam okres,był dziwny,brązowy ze skrzepami a potem normalny.piersi mi urosły i bolą tak samo podbrzusze,brzuch mi wzdęło jak balon,.czy to są normalne skutki odstawienia diane?czy któraś z was odstawiła kiedyś diane?

Gość ewelka1977
dodam jeszcze że mam już dwoje dzieci ale tabletki zaczęłam brać dopiero po urodzeniu drugiego syna czyli 6lat temu.nigdy nie robiłam przerwy ani nie zmienialam tabletek,cały czas tylko diane.zaczynam sie martwić czy ze mną wszystko jest ok?prosze o odpowiedz.

Gość domcia_1991
Ja jestem tu pierwszy raz jak mam zażywać Diane 35 pierwszą tabletke w dniu krwawienia czy mogę zażywać przed okresem?? napiszcie mi na email albo tu jak mam dokładnie uzywac tych tabletek ja kupiłam je dziś a okresu jeszcze nie mam i dziś jedna wzięłam czy można tak?? jak tak zrobiłam to zadziała ta tabletka czy nie ?? prosze was odpiszcie mi

Gość ewelka1977
witaj.powiem ci na swoim przykladzie,że jeżeli tabletke wziełaś przed okresem to teraz niestety rozleguluje ci sie cały cykl miesięczny tzn.że okres dostaniesz dopiero po wzieciu wszyskich 21 tabletek.co do skuteczności to nie masz sie co obawiac,są skuteczne już od pierwszej tabletki.pozdrawiam.

Gość ewelka1977
musisz teraz wziąśc wszystkie 21 tabletek,najlepiej o tej samej porze,po 21 dniach dostaniesz okres i robisz 7 dniową przerwe.potem zaczynasz nowe opakowanie i tak w kółko.pozdrawiam.

Gość domcia_1991
DO ewelka1977 Dziękuje ci za informacje:) ale wiesz jem je juz 5 dni a tak mi twarz wypryszczyło że szok ty tez tak miałas na początku?? pozdrawiam Cię

Gość natalus86
Ja odstawilam diane 35, bralam ja 2 lata, glownie ze wzgledu na tradzik, efekt jest taki, ze od 3 miesiecy nie mam okresu, czyli od chwili odstawienia pigulek, jutro ide do lekarza, ciekawe co mi powie.

Gość ewelka1977
witam wszystkich.do domci_1991,ja nie miałam żadnych problemów z cerą ani przed rozpoczęciem brania ani teraz po odstawieniu diany,wszystko jest normalnie ale to zalezy od kobiety i jej hormonów.moim zdaniem powinnaś iśc do gina żeby ci zmienil tabletki,przynajmniej narazie dopóki niedoprowadzisz cery do porzadku. do natalus86-u niektórych kobiet organizm tak właśnie reaguje po odstawieniu hormonów,niektóre kobiety nie mają okresu nawet 7 miesięcy tak że myślę że nie masz sie czym narazie martwić ale do lekarza lepiej idz,ja odstawiłam w polowie opakowania i okres odstalam normalnie tzn.4 dni po odstawieniu , tylko że jak pisałam wcześniej był dziwny.teraz już wszystko u mnie wróciło do normy,czuje sie normalnie tylko piersi mi zostaly duze.ale to nawet dobrze.pozdrawiam was i do uslyszonka.

Gość domcia_1991
ja Diane biore mało jestem w połowie opakowania i nic piersi nie zwiekszyły sie a wam?? nie przytyłam tez nic a cera taka jaka miałam

Gość niuskapan
cilest jest bardzo dobrym srodkiem antykoncepcyjnym, Diana zas wywoluje u sporej części osob skutki uboczne tj. otylosc nudnosci, jezeli masz jakiekolwiek objawy żylakowe w nogach czy hemoroidy to niestety nie mozesz wogole zażywac tabletek doustnych. Jeszcze jest ważne czy już rodziłaś? Jeśli nie to najlepszym środkiem jest Logest, nie wywołuje żadnych skutków ubocznych, pomaga na cerę i okres przebiega dużo łagodniej

Gość Arleciiia_
witam ja biorę DIANE od 2 miechów... dobrze sie po nich czuje tylko jedyne co mi sie chce to spac i bardzo zmniejszyła mi sie ochota na seks.. ;/ piersi mam duze bo mam 85f ale z tego co widze nic na nie nie działa i nie powiekszyły mi sie. Schudłam 3kg i nadal lece z wagi :).A jeśli chodzi o cere to są bardzo efektywne poniewaz wrociłam z Francji a tam klimat jest bardzo zły jesli ktos jest podatny na trądzik, ale dzieki Dianie udało mi sie doprowadzic do normalnego stanu :) Ogólnie stwerdzam ze jest bardzo dobry :)