Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość Karolinappppp
moze poprostu musze zrobic jakies tam badania hormonalne i wtedy lekarz przepisze mi odpowiednie...takie zebym nie utyla, nie miala tradziku i jakiegos tam zbednego owosienia?hm? tylko wiecie moze gdzie robi sie takie badania? u kazdego lekarza ginekologa? niech ktoras z was odpisze, prosze...

Gość Karolinappppp
diana pomaga na Tradzik, i na zbedne owlosienie. jej wady to tycie i po przerwaniu tabletek...powrot tradziku i owlosienia, zgadza sie? to kto tu mowi ze diana to spoko lek???ludzie????!!!!

Gość ninaaa
Pomocy! biore diane 35 dwa miesiace i jest strasznie!! wygladam gorzej niz przedtem! caly czas cos mi wylazi:(czy to normalne na poczatku? czy bedzie lepiej??

Gość natalee
moim faworytem jest cilest.. biore go od pol roku i tak naprawde jedynym skutkiem ubocznym sa lekkie bole glowy w tygodniu przerwy. Po pierwszych dwoch tabletkach mialam lekkie zawroty glowy ale wszystko przeszlo trzeciego dnia. Od tego czasu schudlam troszke, mam lagodniejsze napiecia przedmiesiaczkowe, piersi urosly sporo... nosilam B a czuje ze niedlugo bede zaopatrywac sie juz w D :) z cera zawsze mialam male problemy i to chyba sie jednak nie zmienilo..

Gość paula3e
Mam problemy z cerą!!Zaczełam brać tran icynk różne witaminki i było w porządku , tzn: zaczeło się poprawiać ale teraz zaczełam brać Cilest wziełam 5 pigułek i strasz wygląda strasznie!!Myślicie że te tabletki mi nie odpowiadają??

Gość nie polecam diany
Ja wzielam 3 opakowania diany i przytylam 6kg piersi owszem sie zaokraglily, ale co z tego skoro brzuch i boczki tez. Czesto rano mialam mdlosci. Jedyny plus tych tabletek to ladna skora. Nie polecam

Gość ania1983
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!Słuchajcie nie taki diabeł straszny jak go malują!!! ja też bałam się niezmiernie brać Dianę ale zaryzykowałam i ..... nie żałuję!!! wcale nie przytyłam, piersi mam ciut większe, dobrze się czuję i wcale nie chcę popełnić samobójstwa zabezpiecza spoko i biorę jeszcze troche kupiłam opakowania na jeszcze pół roku. pozdro.

ja kończę 4 opakowanie diane 35 i efekty mizerne, wprysków mniej, ale nadal mam plamy i takie tam syfki

Hej, ja brałam diane-35 przez 2 lata. Przytyłam konkretnie, ale pomogło na buźkę. Nie wierzcie w jej działanie na nadmierne owłosienie- to bujda. Poza tym cilest jest teraz o wiele tańszy- koszt 18 zł za listek, a kiedyś płaciłam nawet 31 zł za listek. Mój ginekolog przekonał mnie, żebym zmieniła diane-35 na cilest, używając porównania do samochodów- diane to maluch a cilest to już mercedes :) Słyszałyście o tabl, które nie tylko są anty ale również działają na włosy, skórę i paznokcie?? Yasmine chyba sie nazywają.

Gość bruna
witam! biore tabletki anty, z krotkimi przerwami, od 5 lat i nadal mam watpliwosci... zadnych badan hormonalnych.teraz jestem w Anglii i tu lekarze rodzinni!! przepisuja tabletki tylko po badaniu cisnienia... zalosne.o tyle plus ze sa zupelnie za darmo(100%efundacji), ale daja bez kontrol na pol roku.wiec w polsce nie jest jeszcze tak najgorzej.a diane zaczelam brac bo mialam sporo pryszczy i musze przyznac ze dziala b.dobrze, tylko jednak trzeba poczekac troche na efekty.ale warto bo bez sensu takie zycie z kompleksami:) piersi mi bardzo urosly, mialam raczej male a teraz naprawde spore.ale chyba wszystko mi tez uroslo;( zaokraglilam sie niezle i ciezko teraz nie tyc. i to angielske jedzenie.poczatkowo myslalam ze to dlatego ulylam nieco poniewaz malo sie ruszalam i jadlam kiepsko.ale jestem pewna ze diana tez "pomaga" w tyciu bo czy jem czy nie to i tak ciezko wage zrzucic;( ale chyba wole byc juz bardziej kobieca niz plaska dziewczynka, to zalezy czy sie szuka chlopaczka czy faceta... no i jeszcze jedno-ostatnio czytalam o tym ze estrogen jest malo pozytywny i bardzo przyczynia sie do tycia bo wplywa na przemiane tluszczy.ponoc progesteron jest zbawienny bo pomaga w odchudzaniu i chroni przed wieloma chorobami.sa nawet kremy progesteronowe(korzystniejsze niz tabletki),na chudniecie.ponoc tez zapobiegaja ciezy ale by trzeba bylo sie dowiedzie.poza tym drogie, tubka miesieczna ok 100zl!! cholernie drogo ale chyba sie zdecyduje bo mysle ze tyle wydaje w ciagu miesiaca na kremy wyszczuplajac, tabletki, herbatki sratki...a co do lobido to mi sie nawet powiekszylo, albo conajmniej utrzymalo.tylko na poczatku brania piguly maja wplyw-po dlzszym czasie nie ma znaczenia.dobra, esej skonczony.pozdrawiam!

Gość po prostu pytam
skończyłam 4te opakowanie diane 35, a cera nadal okropna, myślicie, że powinnam zacząć się niepokoić?

Gość Lakośka
Witam! Mi dzisiaj ginekolog przepisała Diane 35 i boję się niesamowicie!!! Ponad rok temu przez 5 miesięcy brałam Regulon i przytyłam 6 kg których nie mogę do tej pory zrzucić! Do ginekolgoa wysłała mnie moja pani dermatolog, która doszła do wniosku, że trzeba spróbować hormonów bo 23 lata i trądzik to nie jest dobra sprawa! Boję się, że znowu przytyję :( I takie jedno jeszcze pytanie: czy znacie kogoś kto wpadł zażywając Diane??? Bo ja oprócz leku na trądzik chciałam antykoncepcyjny :>

Gość paterka84
JA BRALAM TYLKO 1 OP DIANE-NIE MAM PRPBLEMOW Z CERA ,TLUSTYMI WLOSAMY CZY TYM PODOBNE.W CIAGU TEGO 1 MIESIAC MOJ ORGANIZM SZALAL MIALAM NAPADY WILCZEGO GLODU CHOC JADLAM NORMALNIE ANI NIE STOSOWALAM GLODOWKI CZY DIET,CERA WYGLADALA TAK SAMO CZYLI JAK ZWYKLE DOBRZE,ZA TO PRZYTYLAM JAKIES 2 ,3 KG ,POWIEKSZYL MI SIE CELLULIT I ZAUWAZYLAM ZE MAM LICZNIEJSZE ROZSTEPY ,KIEDYS MIALAM ICH MALUTKO OD TABLETEK JEST ICH MNOSTWO I SA NIEMAL WSZEDZIE I UWAZAM ZE W DUZEJ MERZE TO ZASLUGA DIANE I MYCROGYNONU,JEEN PLUS DIANE TO TAKI ZE BIUST MNAPRAWDE WYGLADA EFEKTOWNIE BO SPORO ROSNIE

Gość odradzam obie
dziewczyny!!!bralam cilest okolo 4 lat, zadnych skutkow ubocznych, nic sie nie powiekszylo, cera byla jak byla czyli roznie. od roku mieszkam w niemczech, jak zapasy sie wyczerpaly poszlam tam do ginekologa po recepte i troche sie zdziwilam gdy pani ginekolog mi oznajmila, ze cilest od jakis 2 lat jest w niemczech wycofany ze wzgledu na zbyt duza dawke hormonow....zapisala mi inne, ktore maja ich duzo mniej.i kosztuja tyle samo!! medycyna sie szyko rozwija, warto czasami pogrzebac, poczytac, po co sie faszerowac zbedna dawka hormonow, mysle ze nie warto bo kto wie co badania wykaza za pare lat, coraz wiecej kobiet ma problemy z zajsciem w ciaze.... a lekarze czesto po prostu ida na latwizne, albo sa z firmami farmaceutycznymi zwiazani jakimis glupimi umowami, w ktorych dobro pacjenta stoi na ostatniej pozycji...

Gość netgirl
powiem tylko tyle ze beznadziejne pytanie a osoby wypowiadajace sie na tym forum nie maja zadnego pojecia o dzialaniu tabletek antykoncepcyjnych. swoje cialo albo akceptujesz abo nie, tabletki antykoncepcyjne to nie jest zloty srodek na powiekszenie piersi!!gdyby ktos nie wiedzial do czego sluza tabletki to juz wyjasniam. sluza one do zabezpieczenia przed niechciana ciaza. nie ma tu roznicy miedzy diana i cilestem. jak od tego nie urosly to moze od tego urosna........to glupie myslenie.lekarz robi analize krwi.wlasciwiwe u nas w polsce roznie to wychodzi.jesli lekarz nie chce zrobic analizy,mozna sie o taka upomniec. i na podstawie wynikow przypisuje tabletki , takie ktore nie zaszkodza Twojemu organizmowi.oczywiscie w kazdej ulotce przeczytasz o zagrozeniach jakie niosa za soba tabletki,wieksza zapadalnosc na raka piersi itd. ale nie ma co miec pretensji ze po cilescie stalo sie cos zlego w organizmie.nie jest to prawda.wina jest lekarza.i Twoja ze nie robilas okresowych badan(co 3 miesiace)OBOWIAZKOWO.malo osob o tym wie ze lekarz ma obowiazkowo przeprowadzic dokladne badania i przez to pozniej maja ludzie pretensje do tabletek.biorac,godzisz sie na ewentualne nastepstwa.po za tym kazdy organizm reaguje na tabletki inaczej. to ze kolezance powiekszyly sie piersi , nie znaczy ze w Twoim przypadku bedzie tak samo.niezaleznie od nazwy przyjmowanego preparatu.

Czesc mam pytanko biore tabletki jakieś 1,5 roku i chciałam je odstawić czy trzeba wybrać opakowanie do końca czy można przestać brać na przykład w połowie opakowania? Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam

Czesc mam pytanko biore tabletki jakieś 1,5 roku i chciałam je odstawić czy trzeba wybrać opakowanie do końca czy można przestać brać na przykład w połowie opakowania? Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam

ja odstwawiłam w polowie i nic sie nie działo.Tylko z okresem były jakies szalone rzeczy. Najgorsze po odstawieniu tabletek jest to że nie wiadomo kiedy sie okresu spodziewac:/

Gość wg mmnie
nie wolno odstawiać tabsów w ciągu cyklu - ale tak mi się wydaje, ja bym wzięła opakowanie do końca

Gość Neyla
Ja za 3-pak Diany łace niecałe 26 zł :) (podobno tylko do roku mozna ja przyjmowac, bo obciąża wątrobę)

Gość cocuniaaa
a ja mam pytanie..czy dawka hormonow w dianie jest taka sama jak w regulonie...??w poniedzialek zaczynam brac diane i tak sobie mysle ze po tym wszystkim co tu przeczytalam bedzie mi sie zdawac ze mam wszystkie skutki uboczne naraz;p ja mam problem z buzia tylko w okolicach brody..mialam robione wszystkie mozliwe badania lacznie z posiewem i to nie jest bakteria..nioe wiem czy mam sie cieszyc czy nie bo jesli to nie bakteria to co?? ktoras miala cos podobnego? pozdrawiam

Gość dddddddddddddddddddddddd
cześć dziewczyny, troche sobie poczytałam wasze wypowiedzi i troszkę sie zmartwiłam:(wiążałam wielką nadziueje z dianą 35 ,leczę trądzik od 4 lat nieraz jest lepiej po antybiotykach ale niestety koszmar zawsze powraca.:(teraz moja dermatolog kazała mi iśc do ginekologa żaby zrobił mi badania czy moge brac diane. napiszcie mi jeśli mozecie jakich badań mogę sie spodziewać.A co do diany to boje sie przytyc bo mam skłonności do tycia . a piersi.hmmm niechce większych bo nosze teraz c :(pozdrwawiam za odpowiedz z góry dziękuje życze Wam wszystkim ładniutkiej cery i zdrówka:)

Gość buzka24
Cilesit biore dopiero od 7 dni i zastanawialam sie dlaczego nie mam apetytu na sex zwalalam to na strach przed kolejną ciąza(bo juz 2 dzieci mama ale oczywiscie planowanych) a tu wychodzi ze przy tym spada apetyt >No to pobiore 3 mce i jak sie nic nie zmieni to go odstawie i zmienie na inne

Gość buzka24
Cilesit biore dopiero od 7 dni i zastanawialam sie dlaczego nie mam apetytu na sex zwalalam to na strach przed kolejną ciąza(bo juz 2 dzieci mama ale oczywiscie planowanych) a tu wychodzi ze przy tym spada apetyt >No to pobiore 3 mce i jak sie nic nie zmieni to go odstawie i zmienie na inne

Gość Ala232323
A ja brałam Cilest prawie rok, wcześniej Yasmin, Po obydwu apetyt na sex apsolutnie nie zmalał.... awrecz przeciwnie :P Teraz postanowiłam zrobić kilkumiesięczną przerwę, odstawiłam miesiąc temu i teraz to dopiero nie mam totalnej ochoty na sex, normalnie tragedia! Jak widać, kazda z nas jest inna i nie koniecznie powtarzamy te same schematy :) Pozdrawiam

Cześć brałam cilest prawie dwa lata,dwa dni temu skończyłam i narazie nie zamierzam więcej brać-robie przerwe.Czy wiecie może jaki czas działają jeszcze tabletki po odstawieniu? Pozdrawiam

Gość inkaaaa
moja przyjaciolka brala diane, miala okropne wypryski na twarzy, owszem cycki urosly jej ze sredniego B na duze D, ale przytyla 20 kg :( ( do dzis ich nie zrzucila (nie bierze juz 2 lata), brala chyba przez rok czasu, dodam ze cera nie wiele sie polepszyla...

Gość marlens1
Ja biore diane już od 5 lat i jeszcze nie zaliczyłam wpadki mimo że z mężem nie zabezpieczamy się dodatkowo. Uważam że diana jest ok.

ja biorę Dianę od lutego,przepis dermatologa, no cóż...-cere mam lepszą, większe piersi, ale z roztępami i minimalny apetyt na seks. kupuję diane, za jakąś dychę z groszem, więc cena całkiem całkiem. moja kuracja kończy się w grudniu-mam nadzieję-, bo nie zdrowo jest brać długo hormonów.ale za parę lat znów sięgnę po hormony, ale tylko dla ochrony.