Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość miwa
Witam wszystkich. Mam 20 lat i... Mam pewien problem. Biorę diane-35 od jakiegoś czasu i... nie mam miesiączki. Odstawiam Tabletni na 7 dni i nic. Straciłam też trochę ochotę na seks z moim mężem. Po za tym nic strasznego się nie dzieje. Cera mi się poprawiła, piersi nie urosły(na szczęście bo i tak mam duże). Przytyć nie przytyłam, ale to raczej efekt zdrowego odżywiania się. W ciąży raczej nie jestem, chociaż nie wiem nigdy nie byłam... Co powinam zrobic? Nie chce ryzykować odrzucając antykoncepcję.

Gość eunice
No moim zdaniem chyba jesteś w ciąży, najlepiej zrób sobie test nie kosztuje więcej niż 17zł Lepiej sie upewnij jak najszybciej bo branie tabletek w czasie ciaży może zaszkodzić płodowi. Pozdrawiam

Gość leila k
Wedlug mnie jak najszybciej powinnas pojsc do lekarza bo tylko on moze szybko stwierdzic czy jestes w ciazy czy nie.Jesli bralas pigulki regularnie i nie mialas zadnych biegunek w ciagu 4 godz od wziecia tabletki nie powinna byc to ciaza a jedynie zatrzymanie miesiaczki na wskutek ogromnego wzrostu ktoregos z hormonow w twoim organizmie.Dlatego moim zdaniem jak najszybcie udaj sie do ginekologa , bedziesz miala pewnosc co ci jest i nie bedziesz sie stresowac.Pozdrowinka

Gość ewe21
nie jestes w ciazy..wiele dziewczyn mialy taki problem...to pewnie od jakiegos hormonu(zbyt duza dawka)..a jesli chodzi o ochote na seks..to ja tez tak mialam przez 2 pierwsze opakowania..to bylo straszne..ale teraz biore 4 i jest wszystko po staremu:P..ale nie zaszkodzi zebys zrobila test ciazowy..

chcialabym sie dowiedziec czy alkohol spowoduje spadek dzialania tabletek antykoncepcyjnych biore diane 35 biote tabletke o 19 a wlasnie gdzies o tej godzinie moge spozywac alkohol i wlasnie nie wiem czy moge wziac wczesnije ta tabletke zamiast o godz 19 i bedzie dalje podtrzymane dzialanie anty..??

Gość blackrose
Ponoć czas wchłonięcia się tabletki to 4 godziny , więc wylicz sobie kiedy najlepiej ją wziąść , aby przy ewentualnych wymiotach poalkoholowych, nie wydalić tabletki z organizmu.

Gość ahm...16
mam niespełna 16 lat i biore Diane 35 już od miesiąca. Jak narazie nie odczówam zadnych bóli, ani nie mam zadnych gózków, jedynie wystapiły u mnie małe plamienia. Włosy zaczęły mi sie mniej przetłuszczac...już po pierwszym listku, teraz nie myje codziennie ale co 3-4 dni a co do cery niegdy nie miałam wiekszych problemów ale i tak zauwazyłam ze nie mam juz prawie wyprysków. Endokrynolog przepisał mi diane na hirsutyzm i powiedział ze efekt bedzie widoczny gdzies po 3-4 cyklach... czy wy tez macie ten sam problem co ja?? Wiem ze moze jestem za młoda na branie tych tabletek ale miałam bardzo powazny problem z układem hormonalnym, miesiaczki nie miałam ok 7 miesięcy...a przed stosowaniem diane dostałam mocne tabletki na wywołanie miesiaczki i pomogły teraz biore 3 tabletki dziennie: diane i jakies dwie inne, które obnizają cinienie krwi ,sa z deka moczopędne i zapobiegaja niszczeniu sie wątroby czy cos takiego...

Gość Dorota158
czesc dziewczyny ja również biore Diane 35 na poczatku czułam sie kiepsko bóle głowy żołądka lae teraz jest ok mam tylko pytanie czy jesli używam tych tabletek to musze stosowac jeszcze inne środki anty... np prezerwatywe?? odpiszcie dzieki

Gość andzia26
Cześć dziewczyny! Chciałam podzielić sie z wami uwagami na temat diany. Brałam ją prawie 3 lata. Została mi przepisana jako lek na pryszcze, a przy okazji jako środek antykoncepcyjny.Na początku nie czułam się dobrze. Bolały mnie nogi, piersi, ogólnie było mi niedobrze. Jednak to szybko minęło i póżniej było ok. Pryszcze zniknęły, włosy nie przetłuszczały się, biust urósł. Wogóle nie przytyłam, a nawet troche schudłam. Byłam bardzo zadowolona.Nigdy nie stosowałam dodatkowych środków antykoncepcyjnych. Przez pewien czas wszystko było super.Do czasu.... Zauważyłam że po opalaniu, na twarzy zaczęły pojawiać mi się przebarwienia pigmentacyjne. Poszłam do lekarza i pani doktor stwierdziła że wcale nie musi być to wina diany (może ale nie musi), ale zmieniła mi pigułki. Póżniej jeszcze na krótko wróciłam do diany, bo powróciły problemy z cerą. Kłopoty zaczęły się kiedy przestałam brać tabletki. Obsypało mnie pryszczami, dostałam łupieżu, swędzi mnie skóra a do tego wszystkiego dostałam jakiegoś rostroju żołądka i jeszcze przytyłam 6 kg. Byłam już u innego lekarza i on stwierdził że nie jest to wina tabletek, ale ja nigdy wcześniej tak się nie czułam. Dziwne że zbiegło się to wszystko z odstawieniem pigułek?!!!! Dalej borykam się z plamami na twarzy i już tracę nadzieję czy wogóle znikną!!!! Niedługo chciałabym mieć dzidziusia, ale szczerz mówiąc mam pewne obawy, czy przez to długotrwałe przyjmowanie diany, nie będę miała problemów z zajściem w ciąże. Także dziewczyny decyzja należy do was!!!!! Sorki że tak się rozpisałam!!! Pozdrawiam! Buziaki

Gość tripka
hej dziewczyny,ktora z was bierze(lub brala)CILEST?ja wlasnie koncze pierwsze opakowanie i mam non stop plamienia...ale mam nadzieje,ze to minie..a jak u was?jak szybko minely i czy w ogole byly??

Gość ja biore Cilest
w poniedziałek zaczełam drugie opokaowanie:-)Przez cały pierwszy listek mialam plamienia ale ginekolog powiedzial,ze prze pierwszych kilka tygodni przyjmowania pigulek to zupełnie normalne;)Nie masz sie więc czym przejmować!Podczas drugiego listka krwawienia powinny ustapić;)

Gość Magda 19
Biorę pierwszy listek Diane 35 na początku miałam mdłości i raz nawet wymiotowałam , później się unormowało. Pryszcze na razie nie schodzą , jak długo trzeba czekać na efekty?? A i mam jeszcze jeden problem ciągle chcę mi się jeść , staram się ograniczać ale to nie zawsze wychodzi.

Gość tesqa
do MONA22 czesc mam tyle samo latek co Ty i podobny problem, gdyz lekarz przepisal mi diane abym sie leczyla i kiedys mogla miec dzieci, powiedzial ze czeka mnie dlugotrwale leczenie i diane to jedyny skuteczny srodek ktory moze mi pomoc, powiedz Mona mialas badania hormonalne?jak wyszly?ja mialam m.in badany testosteron

Gość kiniiia
witam wszytkich! jestem totalnie zielona w tych sprawach a do tego jeszce narobił mi sie starszny mentlik w głowie.Ginekolog przepisujac mi tabletki nie przeprowadziła ze mna jakiejś dokładnej rozmowy na ten temat i przepisała mi Logest.Nie dostałam tez żadnej ulotki na ich temat.Czy jest ktoś kto może miał z nimi stycznośc albo cos na ich temat moze mi powiedzieć? z góry dziekuje ! Koleżanka włansie doradzała mi abym zmieniła sobie jednka tabletki na diane 35 bo jak powiedział jej ginekolog oprócz oczywistego zastosowania likwiduje tradziku (którego ona tak naprawde prawie nie ma ) a do tego zaokragla piersi.Sama koleżanka mowi,ze działa wiec teraz sie zastanawiam co zrobić i który lek wybrac?licze chociaz na mała rade z waszej strony i opinnie.Wizyte u gignekologa mam 10 wiec błagam o szybką pomoc

Gość kiniiia
witam wszytkich! jestem totalnie zielona w tych sprawach a do tego jeszce narobił mi sie starszny mentlik w głowie.Ginekolog przepisujac mi tabletki nie przeprowadziła ze mna jakiejś dokładnej rozmowy na ten temat i przepisała mi Logest.Nie dostałam tez żadnej ulotki na ich temat.Czy jest ktoś kto może miał z nimi stycznośc albo cos na ich temat moze mi powiedzieć? z góry dziekuje ! Koleżanka włansie doradzała mi abym zmieniła sobie jednka tabletki na diane 35 bo jak powiedział jej ginekolog oprócz oczywistego zastosowania likwiduje tradziku (którego ona tak naprawde prawie nie ma ) a do tego zaokragla piersi.Sama koleżanka mowi,ze działa wiec teraz sie zastanawiam co zrobić i który lek wybrac?licze chociaz na mała rade z waszej strony i opinnie.Wizyte u gignekologa mam 10 wiec błagam o szybką pomoc

Gość ja chyba
balabym sie brac diane, mam troche problemow z cera tzn. mialam ale po cilescie juz jest ok.a slyszalam ze diane zawiera b. duzo hormonow i jest strasznie silnym lekiem.. moj ginekolog nawet mi nie wspominal o dianie powiedzial tylko ze dla mlodych dziewczyn najlepszy jest cilest na skore i wogole anty..biore je juz prawie od 2 lat i pytalam sie ile mozna brac takie tabletki i czy to nie jest szkodliwe a ginekolog powiedzial zebym nie czytala glupot w gazetach i nie sluchala kolezanek bo w koncu wyjdzie na to ze lekarz nic nie wie :) i ze cilest mozna brac ile sie chce i nic pozniej nie bedzie mam taka nadzieje pozdro

ja od kilku lat biorę Cilest (mam 30 lat). Bez najmniejszych problemów. Z cerą nie miałam problemów wiec i teraz ich nie mam, nie straciłam też ochoty na sex jak to bywa przy braniu tabletek antykocepcyjnych. Nie zauwazyłam żeby moje piersi jakoś znacząco urosły :) Pozdrówko :)

Gość ja brałam
cilest przez parę mies i nic mi nie było :)

witam dziewczyny,dzisiaj wezme 7 tabletke diany i przeznam,ze czytajac wasze opinie naszly mnie sporego rozmiaru watpliwosci,boje sie nadprogramowych kilogramow,czy wysypu pryszczy,poczekam maksymalnie do 5 listka i odstawie,bacznie obserwuje swoj organizm i cialo,mysle ze wplyw hormonow kazda z nas indywidualnie przezywa i nie ma reguly na to co bedzie sie dzialo po tabletkach,trzymajcie sie pa

witam dziewczyny,dzisiaj wezme 7 tabletke diany i przeznam,ze czytajac wasze opinie naszly mnie sporego rozmiaru watpliwosci,boje sie nadprogramowych kilogramow,czy wysypu pryszczy,poczekam maksymalnie do 5 listka i odstawie,bacznie obserwuje swoj organizm i cialo,mysle ze wplyw hormonow kazda z nas indywidualnie przezywa i nie ma reguly na to co bedzie sie dzialo po tabletkach,trzymajcie sie pa

Gość _Laseczka Marta_
Witam!skutki brania diany są ale tylko dlatego że bierze się ją za długo.Według mnie max to 3 miechy.Moja koleżanka brała rok i dwa miesiące i poodstawieniu strasznie wypadały jej włosy ,miała wysyp pryszczy okropny.Była tak załamana swoim wyglądem że musiała iść do dobrego psychologa.Ale według mnie diana nie jest szkodliwa gdy bierze sie ją krótko.Ja brałam trzy miesiące i po odstawieniu czuje się jescze piękniejszą kobietą .Mam idealną cere włosy nie wypadły schudłam trzy kilo i wogóle.Wpore przerwałam.Brałam na trądzik i przyznaje wyleczyłam na dobre.Przestałam brać bo tyłam i żle sie czułam.Mimo wszystko zastanawiałam sie czy nie brać dłużej bo bałam się skutków odstawienia.A po odstawieniu mam jeszcze ładniejszą cere bo bardziej nawilżoną. Nie czekajcie z odstawieniem, odstawcie wpore a będzieO.K.

hej. to jest moj pierwszy raz na tym forum:-) chcialam sie podzielic z wami moimi spostrzezeniami. w grudniu bylam u lekarza z prosba o przepisanie mi jakis dobrych tabletek. po badaniu cytologicznym i pobraniu krwi lekarz przepisala mi 2 opakowania marvelonu. stanowczo odradzam! plamienia mialam, wahania nastrojow straszne, placzliwa bylam i drazliwa, po prostu koszmar!! poszlam wiec do znajomego lekarza z prosba o przepisanie diane 35. bralam je do maja i powiem tak: zadnego wahania nastrojow, samopoczucie swietne, cera mi sie poprawila, wlosy tez- nie przetluszczaly sie ale to dopiero ok w 2 miesiacu stosowania, piersi urosly i to znacznie- wszyscy zauwazyli zwlaszcza chlopcy:P niestety minus taki ze oprocz piersi urosl mi takze brzuch tylek i biodra i pojawil sie cellulit lekki na udach:/ teraz jestem po miesiecznej przerwie od diany- schudlam ale kondycja wlosow i cery sie pogorszyla, jednak nie mialam wahan nastrojow. dzisiaj bylam wlasnie i lekarza co bylam u niej w grudniu powiedzialam jej o swoich przerzyciach dotychczasowych i odradzila mi dalsze zazywanie diany ze wzgledu na duza ilosc hormonow. zalecila mi cilest wlasnie i lada dzien zaczne go brac. rowniez ma miec wplyw na lepsza cere i wlosy i na powiekszenie biustu ale po wczesniejszych doswiadczeniach z marvelonem naprawde boje sie czy nie bede drazliwa poaczliwa i w ogole nie do zniesienia. aha. zauwazylam tez ze po diane miewalam czeste migreny. myslalam ze to nie z tego ale przez ten miesiac nie mialam ani jednej...

Gość Magix
Biorę Diane od kilku miesięcy i wszystko jest ok. Rozmiar miseczki podskoczył z B na C (z tego najbardziej zadowolony jest mój facet:)). Troszkę mi się przytyło, ale to wina mojego łakomstwa a nie pigułek. Jednak mimo tego, że czuję świetnie dreczą mnie dwie sprawy dotyczace Diane.Podobno biorąc pigułki trzeba być ostrożnym jeżeli chodzi o opalanie, grozi to wystapieniem brunatnych plam. Czy tak jest mam nadzieje przekonać się już wkrótce, lato coraz bliżej. Druga sprawa, mimo że mój ginekolog zapewniał mnie że Diane to srodek antykoncepcyjny, boję się wpadki, tzn. zajścia w ciążę. Bo niby skąd będę wiedzieła jeżeli to się stanie, jakie będą objawy? Miesiączka się zatrzyma? Pozdrawiam :)

Gość Magix
Biorę Diane od kilku miesięcy i wszystko jest ok. Rozmiar miseczki podskoczył z B na C (z tego najbardziej zadowolony jest mój facet:)). Troszkę mi się przytyło, ale to wina mojego łakomstwa a nie pigułek. Jednak mimo tego, że czuję świetnie dreczą mnie dwie sprawy dotyczace Diane.Podobno biorąc pigułki trzeba być ostrożnym jeżeli chodzi o opalanie, grozi to wystapieniem brunatnych plam. Czy tak jest mam nadzieje przekonać się już wkrótce, lato coraz bliżej. Druga sprawa, mimo że mój ginekolog zapewniał mnie że Diane to srodek antykoncepcyjny, boję się wpadki, tzn. zajścia w ciążę. Bo niby skąd będę wiedzieła jeżeli to się stanie, jakie będą objawy? Miesiączka się zatrzyma? Pozdrawiam :)

Gość diane356789
witam dziewczyny! a ja chcę się podzielić z Wami skutkami brania Diane 35 !! wiekszość z Was chce mieć większe piersi, pytacie czy się tyje po tabletkach. U mnie wygladalo to tak :: nie mogłam poradzić sobie z trądzikiem, wulkanami na twarzy stosowałam wiele leków, toników ale nic nie pomagało. Sięgnęłam po Diane - na początku zsypało mnie 2 razy tyle ale potem krosty znikały i buzia była piękna.Piersi powiększyły się, bolały jakby rosły. Nastrój - do bani, zła na cały świat, zero ochoty na sex. Brałam 2 lata, teraz odstawiłam, nie biorę 4 miesiąc. Zaraz po odstawieni przez 3 miesiące okres był normalnie, zgodnie z kalendarzem - tak jakbym brała tabletki. Teraz - NIE MAM OKRESU!!!!!!! spóźnia się 4 dni!!! nie wiem czy to przez te tabletki?? no bo chyba nie zaciążyłam. Dziewczyny jeśli miałyście taki problem proszę napiszcie, trochę się obawiam kiedy go dostanę.

Gość Edi_28
Też dopisze trochę w tym forum o swoich przeżyciach i z trądzikiem i tabletkami. A więc od początku::: mam 28 lat a moja batalia z trądzikiem trwa od 10 lat. Brałam też silne hormony androkur przez rok. Przeróżne maści (dermatolodzy jedynie zmarnowali mi skórę- nadaje się na silną kuracje złuszczająca +uzyskałam uczulenie na nie które składniki tych cudów na trądzik) Po wielu latach trucia organizmu skóra z tłustej zamieniła się w mieszaną z tendencją do silnego wysuszenia, skłonność do naczynek krwionośnych itp.) Od ok 1,5 roku przestałam chodzić do dermatologa znormalizowałam swój sposób jedzenia- wiem co mi szkodzi na cerę. przestałam używać maści, kremów, żelów na trądzik--jedynie używam hiiiiperalergicznych środków do mycia, kremów i powiem wam ze problem zniknął. Bo jedynym skutkiem leczenia było to ze po odstawieniu tabletek maści trądzik powracał ze zdwojoną siłą. To chyba jest jak z antybiotykami skóra trądzik swoje naturalne możliwości wszystkie wspomagacze zaburzają cały cykl. ******* A co do Diany musze wam opowiedzieć moje niedawne przeżycia. Otóż p o prawie 2 letnim nie braniu środków anty sięgnęłam do Diany na początku maja. Przeżyłam koszmar niesamowity oto skutki, a musze podkreślić ze brałam ją i inne tabletki uważam że skutkiem było brak badań. A więc wymienię - biegunka przy miesiączce - zatrzymanie się wody ( ciągłe) w organizmie - brzuch wydymał się jak balon - powiększenie piersi ( i tak mam duże DD po co mi większe) - tkliwość piersi i silny ból w jednej ( myślałam że to guzek) - stany depresyjne ( płakać mi się chciało (:(:) - po odstawieniu ( brałam ok 1 opakowania i 10 tab) dostałam miesiączkę i to 5 dni po ostatniej (ratunku) - 3 kg przytycia - pryszcze po 1 opakowaniu - ogólny stan fizyczny do d.... PS: To chyba wszystko sorki ze się tak rozpisałam :):)

Gość Flowerrr17
ja od 5 miesięcy biore diane, zaczełam majac 16 lat. ginekolog przepisął mi to na trądzik:( ale na szczescie cere juz mam duzo duzo ładniejsza. Biust zaczął momentalnie rosnąć mi od 3 miesiaca brania, urusł mi 2-3 numery i watpie zeby to nie byla sprawka tabletek, kazda zdiewczyna inaczej reaguje na takie środki, moj organizm akurat tak zareagował. Co do wagi to mam duzo wiekszy apetyt(bo to od tego zalezy, bo od samych tabletek sie nie tyje) dlatego musze sie bardziej pilnować, czasem w dwa dni przybywa mi 2-3 kilo, ale jak mneij jem w tyle samo trace tyle samo. Co do solarium to boje sie iść, mam skołonnosc do rostępów jak i pekania naczynek, dlatego bardzo prawdopodobne ze moge dostać jakiś plam:( DZIEWCZYNY nie sugerujcie sie wszytskimi wypowiedziami!! kazdy organizm reaguje inaczej!! Ja ogolnie czuje sie normlanie, moze rzeczywiscie mam czasem bole głowy ale zadko:) i ogolnie jestem zadowolona i polecam warto spóbować:)

Gość nadziejamyszki
Zrealizuję receptę na cilest. Leki są oryginalne, z apteki – dlatego konieczna jest recepta, którą mi wysyłasz, a ja wysyłam Ci cilest. Każdy listek po 22 zł, chyba , że za jednym razem zamawiasz więcej niż jeden, to każdy następny po 20 zł. Pokrywam koszty przesyłki. Kontakt na maila: nadziejamyszki@op.pl

Gość KAMCIA 22
CZESC JA TEZ BIORE DIANE, JUZ 6 MIESIECY. PROBLEMY Z CERA ZNIKŁY ALE PIERSI WCIAZ MAŁE, CHYBA JUZ NIE UROSNA ??????? WIECIE MOZE , JESTEM PO PORODZIE MOZE DLATEGO. ODPISZCIE PROSZE