Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość tolkaaa
Dziekuję Mona22 :-) za odpowiedź. Muszę przyznać, że troszkę się boję... nawet moja pani ginekolog która mnie badała, powiedziała że pierwszy raz to nic przyjemnego... później jest przyjemniej!!!

Gość kasica
o rany! ja nie wiem, czy niektore z was zyja w innym swiecie???poigulki dzialaja od pierwszego dnia!!!!!nie ma to jak sluchac niekompetentnych osob!!!!!

Gość Marsi
Ja tam biorę Diane 35. Problemy z cera minęły ale tylko w czasie ich brania. W czasie rocznej przerwy wszystko wróciło i na dodatek cały rok nie miałam okresu. A co do hirsutyzmu całkowita klapa. ochota na sex mniejsza ale w normie. Czasem przytrafią się migreny, których przed braniem Diane nie miałam w ogóle. Ogólnie uważam, że są dobre. No i jakoś chyba sa antykoncepcyjne, skoro wiele razy ryzykowałam tylko z nimi i nie wpadłam.

Gość tolkaaa
Kasica... niektórzy po prostu są bardziej ostrożni! Nie widzę w tym nic złego:-)

Gość Mona22
Kasica nie pisz tak ostro!!! Kazdy ma inny organizm.Bardzo możliwe,że pigułka działa od pierwszego dnia,lecz zwróć uwage,że od razu nie każy organizm może ją pozytywnie tolerować.Moga pojawić się biegunki i wymioty,a jak dobrze wiesz to osłabia działanie tabletki.A takie obiajwy wiem ,że na samym początku brania hormonów są bardzo częste....I tak jak napisała Tolkaaa lepiej byc bardziej ostrożnym, chociażby na początku..... Tolkaaa pamietaj będzie dobrze, mój pierwszy raz to też nie była żadna REWELKA!!! Ale za to teraz jest totalna EXTAZA!!! Mam nadzieję ,że będzie oki??? jeśli chcesz o tym pogadać bardziej wnikliwie to służę Ci radą pod adresem pekinka@o2.pl.....POZDRAWIAM!!!

Gość kasica
przepraszam za byc moze ostre slowa, troche mnie ponioslo!!!po prostu sama czytam rozne wypowiedzi i nie wiem co o tym wszystkim myslec!!!!poza tym ostatnio razem z moim ukochanym mamy maly problem- chyba mamy jaks grzybice w tych miejscach!czytalam ze to moze efekt pigulek????czy ktoras z was to miala?bo ja doswiadczam tego pierwszy raz w zyciu i boje sie, bo ani nie mozemy wspolzyc, a jak juz, to jego piecze, mnie piecze i klapa!!!!nie chce zyc w celibacie!!!!!

Gość Mona22
Kasica....Mam pytanko...Kto pierwszy dostał grzybicę??? Ty czy Twój facet??? Nikogo nie oskarżam, ale jeśli on Cię nią zaraził, to ja na Twoim miejscu bym sie zastanowiła czy jest Ci wierny...Nie ukrywam ,że i ja miałam grzybki w pochwie , ktore były przyczyna upławów...ale żaden mój partner niczym ode mnie sie nie zaraził, a ni odwrotnie:) Zatem nie wiem jak jest między Tobą a Twym facetem,lecz ja bym sobie z nim pogadała w 4 oczy na tematy inntymne i waszego zwiazku....

Gość Mona22
I jeszcze Kasica w Twoim problemie....Musisz mieć raczej cos bardziej poważnego, skoro razem ze swoim partnerem to macie....Radziałbym ci iść do ginekologa , by zbadał Twój wymaz z pochwy...i przepisał ci odpowiednie leki dopochwowe oraz jakieś mazidełka do smarowania zewnętrznych miejsc...Naprawdę idz do lekarza jak najprędzej:) to dla Twojego dobra!!!....Pozdrawiam i mam nadzieję,że szybko sie wyleczysz.....

Gość kasica
hej, dzieki za slowa otuchy!!!!jutro do lekarza wybiera sie moj facet, wiec zobaczymy!co do ewentualnej zdrady, nie sadze, ze by mialo to miejsce, wspolzyjemy dopiero od 2 miesiecy, poza tym to nie ten typ, ale nie o tym chce pisac, mi juz powoli przechodzi, moze to przejsciowe????

Gość Oklewia
ja tez mialam grzybka,a wlasciwie drozdzaka i dluuuugo nie moglam sie go pozbyc.Oczywiscie to z powodu pigulek. A facet jak najbardziej sie moze zarazic,tylko ze u nich takie choroby przebiegaja czasem niezauwazalnie,dlatego,gdy sie sama leczysz tak wazne jest rowniez wyleczenie partnera,nawet jak nie ma objawow,bo Cie ponownie zarazi. Madra decyzja,pozdrawiam

Gość cilest zabija
Ani jedno ani drugie... po co masz miec zmarnowane zdrowie... bo niestety 90 % kobiet nie wie o bardzo dużej szkodliwości tabletek....

Gość Biedronka z Lidla
iM. dawna jej odpowiedź i radze dodać: ...i krzepnięcia

Gość Biedronka z Lidla
iM. dawna jej odpowiedź i radze dodać: ...i krzepnięcia

Gość anka21
biore diane juz 6 miesiecy. mam tylko jedno pytanie-czy ktoras brala diane i przestala?i jakie sa skutki po zaprzestaniu? czy tradzik wrocił? pozdrawiam :)

Gość Młoda Ag.
Mam skączone 16 lat i dermatolog mi zapisał diane na trądzik i na nadmierne owłosienie..prosze mi powiedzieć czy naprawde nadmierne owłosienie zanika po jakimś czasie ???? i jeszcze jedno czy można pić albo palić jak sie zażywa te tabletki !!!!!

Gość no nie...
przykro mi ale brałam Diane przez rok i nie ubylo mi niczego a przybyło jakieś 4 kg, migrenki, kandydozy i ogólnie nie polecam

Gość no nie...
przykro mi ale brałam Diane przez rok i nie ubylo mi niczego a przybyło jakieś 4 kg, migrenki, kandydozy i ogólnie nie polecam

Gość Młoda Ag.
prosze powiedzieć co powinnam wiedzieć o dianie !!!!!!!

Gość Młoda Ag.
prosze powiedzieć co powinnam wiedzieć o dianie -jest to dla mnie bardzo ważne ,ponieważ dopiero za pare dni zaczne je brać...!!!1

Gość Mona22
.....Młoda Ag....Wiesz cio, uważam,że jesteś za młoda by brać tak mocne tabletki jak Diane 35...Radziłabym ci sięgnąć porady innego dermatologa.Jeśli i on sie zgodzi , to OK...Ale poradz sie kogoś innego.....Powinnaś isć też do ginekologa.Nie musisz się badać, tylko porozmawiaj z nim o swoim młodym wieku, swoim problemie i o tabletkach...Zrób dodatkowe badania, cociaż by USG jajników czy badanie hormonalne krwi......Pozdrawiam....A co do Diane 35 , to są jedne z najsilniejszych leków hormonalnych w Polsce:)

Gość Dorotka-misiak
Bralam Diane przez prawie 3 lata.Po zakonczeniu nic mi nie dolegalo a tradzik nie powrocil.Zdazaly sie jakies drobne wypryski przed miesiaczka ale loozik.Nie masz sie czym martwic

Gość Dorotka-misiak
Bralam Diane przez prawie 3 lata.Po zakonczeniu nic mi nie dolegalo a tradzik nie powrocil.Zdazaly sie jakies drobne wypryski przed miesiaczka ale loozik.Nie masz sie czym martwic

Gość Dorotka-misiak
Jestem za Diana a nie za Cilestem. Cilest powodowal u mnie mdlosci zawroty glowy i wlasnie tradzik. Jednak kazda kobieta ma inny organizm i musi dostosowac do niego odpowiednia pigulke.

Gość zdesperowana
Witam Was dziewczyny!! Moj problem jest naprawde pokazny :/ Mam prawie 17 lat i dermatolodzy (a dodam,ze juz 2 postawilo taka diagnoze) sa sklonni do przepisania mi diane. Chodzi oczywiscie o tradzik. Na mlodzienczy to on juz nie wyglada, bo mlodzienczy nie ma az takiej postaci-a ja mam zaognione wulkany:( Antybiotykow juz sie najadlam sporo, ale zawsze wszytsko wracalo-chyba z weikszym nasileniem(?) Podczas wakcji mialam piekna cere, ale od 2 miesiecy jest tragicznie... Jestem juz coraz bardziej zdesperowana... oraz sklonna do wziecia diane 35. Czytalam na tym forum wiele o pozniejszych skutkach takich jak powrot tradziku o jeszcze wiekszym nasileniu. Moja kuzynka bierze diane juz 3 raz i mowi,ze za kazdym razem jej skutecznosc w walce z tradzikiem jest coraz mniejsza. Co o tym wszystkim myslec??Pomozcie,bo juz naprawde nie wiem co robic. Nie chodzi mi o antykoncepcje (jak na razie), o biust (moj mi odpowiada), ani o wage (jest ok), tylko wlasnie o tradzik!!Bylam u ginekologa i kazala mi zrobic USG i ATTP. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!!:*

Gość zdesperowana
Szczuplutka, dziekuje ci slicznie za odpwiedz!!Uspokoilas mnie torche-musze przyznac-ale siostra mojej mamy rowniez brala diane i wlasnie mowi, ze po odstaweiniu bylo jeszcze gorzej, niz wczesniej... i to mnie wlasnie martwi najbardziej!! Bo potem moze nie byc za fajnie... a do konca zycia diany przeceiz nie moge lykac:( Musze jeszcze dokladnie wypytac ginekologa!! A Ty ile mialas przerwy w braniu diane?? Bo moze byla zbyt krotka, zeby sie odnowilo?? Heh:( byc kobieta byc kobieta... przesrane!! Dziewczyny!!Prosze napiszcie, ktorej z Was po odstawieniu diane wrocilo z jeszcze weikszym nasileniem!! Blagam-to dla mnie naprawde wazne!!

Gość zdesperowana
Siedze tu juz naprawde dluuuuugo i naczytalam sie juz chyba kilkuset wypowiedzi roznych kobitek. Jedno mnie strasznie zastanawia!! Czesc mowi, ze po odstawieniu diane nastapil nawrot tradziku i to ze znacznym nasileniem, czesc natomiast pisze, ze zadnego nawtotu nie zaobserwowaly. Organizm organizmem, ale jedno przyszlo mi na mysl (analizujac wszytskie wypoweidzi), jednakze nie wiem, czy moje wnioski nie sa zbyt smiale-co o tym sadzicie. Wydaje mi sie, ze u dziewczyn, u ktorych nie zostaly potwierdzone wynikami badan zaburzenia hormonalne(czego skutkiem byl tradzik), po odstawieniu tradzik powrocil jeszcze gorszy niz byl. Natomiast u tych, u ktorych zaburzenia takie zostaly udokumentowane wynikami badan hormonalnych, po odstawieniu nie wystapilo nawrotu. Czyli gospodarka hormonalna zostala uregulowana, a nie rozregulowana (jak w przypadku tych, ktore hormony mialy w miare ok). Co o tym sadzicie?? Jesli sie myle, to poweidzcie dlaczego, ale od razu mowie, ze mnie satysfakcjonuje tylko pewne, a najlepiej naukowe potwierdzenia blednosci mojej teorii. Dziewczyny, jesli po odstawieniu problemy z cera byly jeszcze weiksze, to napiszcie czy mialyscie robione takie badania przez endokrynologa, czy diane to byl tylko wybor dermatologa badz ginekologa, ktory stwierdzil takowe zaburzenia patrzac "na zawnatrz"??

Gość lolitka 20
Mam pytanko czy Diane najlepiej brac rano czy wieczorem?Czy jest jakas reguła?W ulotce napisane jest jest,ze przyjmowac po sniadaniu lub po kolacji.Dziewczyny o jakich porach bierzecie Diane?? Pozdrowionka

Gość Ewunia-fazunia
Ja przyjmuje o 20.00 to nie ma znaczenia w jakiej porze. Wazne ze regularnie.

Gość delfin
czesc! ja brałam diane przez 4 lata i właśnie skończyłam. cera doszła do siebie, miesiaczka wyregulowana co do minuty. niestety przez te 4 lata przytyłam 10 kg. teraz przechodze na plastry one nie obciążają wątroby i żołądka no i zamierzam schudnąć. Chciałam zaznaczyć, że wcześniej miałam poważne problemy hormonalne i dopiero diana mi pomogła. pozdrawiam

Gość Anastazja K
brałam tylko Diane35. plusy: - znikneły pryszcze grudkowe "beztlenowce" na dekolcie i szyi, tkaie, co to nie wychodzą ani nie znikają nawet przez wiele miesięcy, jak już się pojawią, polepszył się wygląd skóry na pupie - stąła się gładsza - ogólny wygląd cery się poprawił, zrobiła się jakby delikatniejsza, bardziej kobieca minusy: - przytyłam 7kg w pół roku - pogorszył mi się stan skóry na plecach, stały się chropowate, jakby pryszcze przeniosły się z dekoltu na plecy, co i tak było zadowalającą opcją, ponieważ lubię pokazywać dekolt a przez pryszczen ie mogłam - stałam się lelawa, spokojna i bez emocji, bez siły przebicia i woli walki - naturalny popęd płciowy - do tej pory bardzo wysoki - zaniknął całkowicie Biust mam duży i nie powiększył się, ale stał się znacznie twardszy. Od 2 tygodni już jej nie biorę. Popęd jest teraz w normie, spadło mi od razu 4kg, biust zrobił się miękki, ale to nic dziwnego, jak i waga spada.