Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala999

W jakim wieku chciałyście mieć dziecko? Świadomie.

Polecane posty

Gość ala999

Jak to jest z tym macierzyństwem?

Gość gość
Kiedyś chciałam do 25, ale teraz nie chcę wcale :(

Gość gość
Nam 22 i chce już ale nie udaje się od ponad roku :-(

Gość gość
Nie wyobrażam sobie mieć dziecka w wieku 20-u paru lat. Najpierw praca, dom, dobre zarobki, mąż, potem można planować. Co wy młode matki robicie w życiu? Chyba, że macie bogatych mężów, chociaż wątpię, że bogacze żenią się z takimi młódkami. Jest część kobiet, co łapią facetów na dziecko od razu po szkole, żeby nie pracować, ale to nie dla mnie. Nie chciałam oczywiście nikogo obrazić, ale jest to dla mnie jakieś niedorzeczne.

Gość gość
Ja w wieku 24 lat. Do postu powyzej. Mialam ukonczone studia magisterskie, od licencjatu bylam na etacie, od roku mialam meza, kupilismy i wyremontowalismy mieszkanie wiec moment byl swietny. Nie mozna generalizowac i wszystkich wrzucac do jednego wora, kazdy ma inna sytucje w zyciu. Ja wolalam urodzic wczesniej. Raz ze mlode cialo lepiej znosi ciaze, dwa szybko odchowalam i moglam skuic sie znow na pracy.

Gość gość
po 35 roku życia aż sama się w życiu ustawię , i będę w związku z ustawionym facetem. w sumie to nie wiem czy będę miała bo jak będę miała kasę to bym chciała podróżować a nie wąchać kupy bachora

Gość gość
A jak od 18 roku zycia sie pracuje ? I wynajmuje kawalerke ? A wieczorem biega do szkoły ? Urodzilam corke w wieku 22 lat :) Ona obecnie ma 22 lata :P, i tez chciałaby miec dziecko, ale.. konczy studia i ma jeszcze inne sprawy przed dzieckiem. Przed dzieckiem trzeba troche " pożyc ' , pofunkcjonowac razem jak rodzina, popracować :) wtedy ta decyzja jest po prostu naturalna :)

Gość gość
A ja mam silny instynkt, który nie idzie w parze z rozumem. O dziecku już fantazjowałam w liceum, nawet nie miałam chłopaka :P w sumie to od liceum chciałabym mieć dziecko, przypominam że to instynkt nie rozum, oczywiście jakby mi się trafiło to byłaby tragedia ;/ teraz mam 24 chłopaka od 2 lat i gdyby nie sytuacja finansowa na pewno chciałbym być w ciąży :( aktualnie wyjeżdżam niedługo z Pl więc ciąża w tej sytuacji zniszczyłaby mi życie ale to nie zmienia faktu, że chciałabym mieć dziecko.

Gość gość
Nie mówię, że wszyscy mają ciężko w wieku 20-u paru lat. Mnie niestety nie stać nawet na studia. O mieszkaniu mogę pomarzyć, nie mam rodziny, która pomoże. Zostaje tylko bogato wyjść za mąż, ale kto mnie zechce? haha Mam 24 lata, też chciałabym mieć już dziecko, ale nie w takim życiu.

Gość gość
Żeby kupić mieszkanie w wieku 24 lat, też trzeba mieć jakieś pieniądze, z etatu raczej nie odłożysz, więc...

Gość gość
Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci ale jak skończyłam 26 dopiero zapragnelam je mieć. Mam 29 i wciąż pragnę lecz jeszcze niestety nie mam.

Gość gość
ja chciałam w wieku 19 lat. w wieku 21 urodziłam. Niczego nie żałuję. Mam już nastolatki w domu. gdybym po 30 zdecydowała się na dziecko nie mogłabym już mieć. Także bardzo się ciesze, że zdecydowałam sie w młodym wieku, bo niestety gdybym czekała nie miałabym dziecki wcale

Gość gość
Uzbieralismy na mieszkanie. Moj maz pracowal kilka lat za granica. Ja przez 3 lata mialam 2tys miesiecznie a mieszkalam z rodzicami i placilam im niewiele. Uzbieralismy na dwa pokoje za 65tys. Generalny remont robilismy sami. Teraz mamy 5letnie dziecko. Ja mam 29 lat. Niedlugo bedziemy konczyc nasz dom. Nie chcialabym teraz zaczynac przygody z ciaza

Gość gość
20 lat - pierwsze myśli że fajnie byłoby mieć dziecko 22 lata - podejście że się nie zabezpieczamy jak się trafi to będzie fajnie 24 lata- kupno i remont mieszkanie, pierwsza ciąża stracona 25 lat ślub 25 lat po roku druga ciąża również stracona ale bardzo późno 26 lat 3 ciążą również stracona obecnie 27 lat znów etap starań zaczniemy za jakiś czas jak pozbędziemy się problemu przez który trace ciąże w międzyczasie skończone studia, zmiana pracy na lepszą, i zmiana mieszkania na większe

Gość Kożelaka
A kto powiedział, że z etatu nie odłoży się na mieszkanie? Ja odkładam od jakichś 3 lat 3/4 pensji, chłopak podobnie. Uzbieramy mniej więcej na 2/3 mieszkania. Moglibyśmy zbierać dalej, ale będziemy brać ślub, trochę dołożą rodzice i kupimy mieszkanie w przyszłym roku. Co do dziecka to chciałabym je mieć w wieku około 27 lat. Teraz mam 23.

Gość gość
W moim wieku, byla tek zwana komuna,bylem mlody. Nezenilem sie bo byl proble z mieszkaniami, na budowe domu niebylo mie stac. Teraz? Wszysko bogate . Wille budoja ,dzadow nienawidzą. Zeń sie i rodz , zdrowa samicz jestes jaki go mać masz problem? Wogole gypie pytanie. Gdybym mial 30 lat mniej ,to bym cie wyrochal i placil alimenty. Gupia

Gość paniJustyna
Ja mam teraz 19 lat jestem mężatką i za 2 tyg zostanę matką świadomie i wymarzoną.Dla mnie liczy się miłość i aby było co jeść i dach nad głową.A męża nie mam bogatego ale uczciwego i pracującego odpowiedzialnego starszego.Ktoś kto w dzieciństwie miał p********e. To nie ma dużych wymagań takich jak willa i praca bizneswomen.A jak był zaczęła od kariery to bym odrobina się w wieku po 30 stce i potem bym nie mogła Zajść w ciążę.tak jak to mają kobiety problem.

Gość gość
Rodz synow bo wojna blisko, dawno nas nikt niezabijal:-)